Jump to content
gkourmoul1

Modenas X-CITE 135 - Βίος και Πολιτεία

Recommended Posts

δεν εχω το manual(δεν ειναι δικο μου μηχανακι για να το χω) και ουτε ξερω αν το εχει ο ιδιως,αν το ειχα δεν θα υπηρχε λογως κιολας να ρωτησω.Ουσιαστικα πιστευω αυτα πρεπει να ειναι, απλα μηπως ειναι κατι διαφορετικο η κατι που δεν το γνωριζω,οσο να ναι ειναι αλλο παπι και μπορει να χει καποια ιδιαιτεροτητα που να μην την ξερω...τωρα στο ιντερνετ δεν εχω κοιταξει για το manual.Aυτο για τις μανιβελιες το γνωριζω το λενε καποιοι για να γυριζει και να φευγει το λαδι που μαζευει η τρομπα λαδιου αλλα δεν το βρισκω και τοσο απαραιτητο(ποσο λαδι να μαζεψει εκει μεσα?Ξερω οτι το καναν οι παλιοι γιατι μου το εχει πει ο πατερας μου που καποια εποχη(νιατα) ειχε και κεινος για λιγο μηχανη.

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δεν εχω το manual(δεν ειναι δικο μου μηχανακι για να το χω) και ουτε ξερω αν το εχει ο ιδιως,αν το ειχα δεν θα υπηρχε λογως κιολας να ρωτησω.Ουσιαστικα πιστευω αυτα πρεπει να ειναι, απλα μηπως ειναι κατι διαφορετικο η κατι που δεν το γνωριζω,οσο να ναι ειναι αλλο παπι και μπορει να χει καποια ιδιαιτεροτητα που να μην την ξερω...τωρα στο ιντερνετ δεν εχω κοιταξει για το manual.Aυτο για τις μανιβελιες το γνωριζω το λενε καποιοι για να γυριζει και να φευγει το λαδι που μαζευει η τρομπα λαδιου αλλα δεν το βρισκω και τοσο απαραιτητο(ποσο λαδι να μαζεψει εκει μεσα?Ξερω οτι το καναν οι παλιοι γιατι μου το εχει πει ο πατερας μου που καποια εποχη(νιατα) ειχε και κεινος για λιγο μηχανη.

θ ανεβασω καποια στιγμη αυριο το manual του καποια βασικα πραγματα λεει...βασικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Vaggo 10-40 βαλε.

Vamire, καμια φορα μου δημιουργει και μενα θεμα με το ξεκινημα. Αν το παρακανεις στις μιζιες μπουκωνει και δεν παιρνει.

Για να τπ βαλεις μπροστα ανοιξε το τσοκ λιγο πριν την μεση και δωσε μιζα. Εαν δεν παρει περιμενε 5 δευτερα πριν ξαναμιζαρεις. Κανε το αλλη μια φορα και εαν δεν παρει use μανιβελα.

Μολις παρει αφιερωσε μισο λεπτο να ζεσταθει υποτυπωδως. Χαμηλωσε το τσοκ ισα να μη σβηνει και ξεκινα. Μετα απο 2 λεπτα κλεισε το τσοκ. Αυτα εαν βιαζεσαι.

Εαν εχεις χρονο βαζεις μπροστα και περιμενεις κανα 2λεπτο (3λεπτο τον χειμωνα) και μετα ξεκινας κανονικα. 

Να ξερεις οτι μετα απο πορεια το μοτορι παιρνει μπροστα πολυ ευκολα χωρις τσοκ. 

Εαν δεις ζορια και δεν παιρνει ουτε με μανιβελα, κλεισε τον διακοπτη και ριχνε μανιβελιες μα ξεμπουκωσει. Μετα ανοιξε διακοπτη και τσοκ και δωσε του. Θα παρει αμεσως. Αυτο το κολπακι το εμαθα απο τα αλυσοπριονα που εχω...

Ειναι βασικο να ρυθμισεις σωστα τον αερα στο καρμπ και μετα το ρελαντι. Το δικο μου φτανει ~1550 στροφες ζεστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμενα ζεστο φτανει τις 2000 περιπου...
Θα το εχω στα υποψιν μου το θεμα ειναι πως με πηγε 500 μετρα μια χαρα.... και μετα με αφησε... ακομα δεν το εχω παει για service αφου εκλεισε ο μηχανικος για καλοκαιρι -.- 
Γενικα μου δινει την αισθηση οτι ειναι ψοφια η μπαταρια του.. αλλα απο την αλλη δεν θα επρεπε να κανει και νουμερα με το σημερινο συμβαν; 

Το pdf το ανεβασα εδω http://docdro.id/oGsQktz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειχες το τσοκ κλειστο εντελως?

Ναι το ειχα εδωσα 3-4 μιζιες δεν πηρε ανοιξα τσοκ ξανα εδωσα αλλα τιποτα. Μετα το εκλεισα και εδωσα 3-4 κλωτσιες διχως αποτελεσμα :P σαν να μην ειχε βενζινη :/ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά ξέρει κανείς που βρίσκω γλυστρα αλυσίδας γιατί μου την έχει φάει;Σε ένα συνεργείο που πήγα και έτυχε να ρωτησω γιατί πρέπει να αλλάξω και αλυσηδογραναζα μου είπε 25€ !!! Επίσης σκέφτομαι να αρχίζω να βάζω χέρι μόνος μου γιατί οι μάστορες το παίζουν κυριολεκτικά!! Άλλαξαν λαδακια και φίλτρο πριν λίγο φτανω σπίτι και το λάδι ήταν κάτω από τα επιτρεπόμενα!!!!!λάστιχο το περασμένο Σάββατο το έβαλε ανάποδα!πρέπει να πηγαίνω 2φορες για να γίνει σωστά η δουλειά;;Τιμές φαρμακείο και δεν θέλω να φανταστω τι αγιασμό κάνουν αν τους το αφήσεις και φύγεις!

Τροποποιήθηκε από τον Vamire

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα στην παρεα καλως σας βρηκα...

εχω και γω το χ-cite και μαζι το γνωστο προβλημα με τις διακοπες τον χειμωνα με την υγρασια περισσοτερο και οχι μονο με τα κρυα...

κανει και σκασιματα και τρομαζει ο κοσμος...

θα δω πως θα βγαλω το χειμωνα και τον επομενο θα κοιταξω για λυση..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκασιματα? Μηπως το μπουκωνεις στην προσπαθεια σου να το βαλεις μπροστα και μολις παιρνει κανει σκασιματα?? Ζεστανε το καλα και κανε του ενα ξεμπουκωματακι εν κινησει.

Επισης, ρυθμισε το καρμπυρατερ οσο καλυτερα μπορεις.

Η 100αρα νομιζω βοηθα λιγο στα προβληματα σου. Δοκιμασε την και πες μας τυχον διαφορες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καμια ιδεα για βαση gps εχουμε; 
Επισης τωρα τελευταια νιωθω ο πισω ο τροχος να κουναει λες και εχει σκασει το λαστιχο... σε καθε φαναρι γερνω να κοιταξω αν με επιασε σαμπρελα ενα πραγμα... Καμια ιδεα του τι μπορει να παιζει; Και ενα αλλο φιλαρακι εχει το ιδιο θεμα με x-cite οποτε ειμαστε δυο με τον ιδιο προβληματισμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καμια ιδεα για βαση gps εχουμε; 
Επισης τωρα τελευταια νιωθω ο πισω ο τροχος να κουναει λες και εχει σκασει το λαστιχο... σε καθε φαναρι γερνω να κοιταξω αν με επιασε σαμπρελα ενα πραγμα... Καμια ιδεα του τι μπορει να παιζει; Και ενα αλλο φιλαρακι εχει το ιδιο θεμα με x-cite οποτε ειμαστε δυο με τον ιδιο προβληματισμο.

βαλε το μηχανακι στο διπλο σταν,γυρνα τη ροδα και δες αν εχει στραβωσει η ζαντα,θα το καταλαβεις αν τη βλεπεις καθως γυρναει να κανει αριστερα-δεξια και να μη γυρναει ομοιομορφα η βλεπωντας τη σε καποιο σημειο να χει φαει μπαμ και να χει γινει τετραγωνη(αν ειναι εντονο το φαινομενο).Το 2ο που μπορω να σκεφτω οτι παιζει ειναι να θελουν σφιξιμο οι πισω μπουκαλες(αμορτισερ) η να χρειαζεσαι καποια ροδελα πιθανον επιπλεον(μηπως αλλαξες προσφατα μπουκαλες-αμορτισερ?).Μετα παμε σε ψαλιδι και τετοια αν δεν ειναι τιποτα απο αυτα αλλα πιστευω κατι απο αυτα θα ναι.Τσεκαρε και πες μας.Α,οταν απαντησεις κανε μια παραθεση αν θες στο ποστ μου γιατι σπανια κοιταζω ετσι θεματα που εχουν να κανουν με συγκεκριμενα μηχανακια γιατι μπορει να ξεχαστω και να μη το δω.

edit: κατι που ξεχασα δες και τη φορα που δειχνει το βελακι του πισω ελαστικου σε περιπτωση που στο χουν βαλει λαθος

Τροποποιήθηκε από τον vagoskonti

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

βαλε το μηχανακι στο διπλο σταν,γυρνα τη ροδα και δες αν εχει στραβωσει η ζαντα,θα το καταλαβεις αν τη βλεπεις καθως γυρναει να κανει αριστερα-δεξια και να μη γυρναει ομοιομορφα η βλεπωντας τη σε καποιο σημειο να χει φαει μπαμ και να χει γινει τετραγωνη(αν ειναι εντονο το φαινομενο).Το 2ο που μπορω να σκεφτω οτι παιζει ειναι να θελουν σφιξιμο οι πισω μπουκαλες(αμορτισερ) η να χρειαζεσαι καποια ροδελα πιθανον επιπλεον(μηπως αλλαξες προσφατα μπουκαλες-αμορτισερ?).Μετα παμε σε ψαλιδι και τετοια αν δεν ειναι τιποτα απο αυτα αλλα πιστευω κατι απο αυτα θα ναι.Τσεκαρε και πες μας.Α,οταν απαντησεις κανε μια παραθεση αν θες στο ποστ μου γιατι σπανια κοιταζω ετσι θεματα που εχουν να κανουν με συγκεκριμενα μηχανακια γιατι μπορει να ξεχαστω και να μη το δω.

edit: κατι που ξεχασα δες και τη φορα που δειχνει το βελακι του πισω ελαστικου σε περιπτωση που στο χουν βαλει λαθος

Ευχαριστώ θα τα κοιτάξω ολα. 
Και εγω δεν πολυ μπαίνω στο forum το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην υποστηριζει tapa talk που βολεύει καργα!
Καμιά ιδεα για βάση gps στο συγκεκριμένο μηχανάκι εχεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ θα τα κοιτάξω ολα. 
Και εγω δεν πολυ μπαίνω στο forum το θεωρώ ανεπίτρεπτο να μην υποστηριζει tapa talk που βολεύει καργα!
Καμιά ιδεα για βάση gps στο συγκεκριμένο μηχανάκι εχεις;

οχι φιλε μου δεν ξερω.Αν γνωριζα θα σου ειχα απαντησει ηδη απο το προηγουμενο ποστ.
Οσο για το tapa talk νομιζω οτι το υποστηριζει γιατι εχω δει καποια post που λενε sent via tapa talk και τετοια.Δεν ειμαι ομως σιγουρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το φιλτροκουτι πως βγαινει; Θελω να αλλαξω το φιλτρο του αερα. Εβγαλα της 5 βιδες αλλα δεν ξεκουμπωνει το κραταει απο πανω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαιρεται και απο εμενα.

Εχω το συγκεκριμενο μηχανακι σχεδον ενα χρονο με περιπου 7000χλμ το εκανα πριν 1,5μηνα σερβις με καθαρισμο καρμπυλατερ και κατι αλλα προβληματακια που ειχε οπως γλιστρες κλπ κλπ πριν απο αυτο το σερβις μονο λαδια και φιλτρο του αλλαζα καθε 1.500 με 2.000χλμ.

Το τελευταιο καιρο μου σβηνει και εμενα τα πρωινα οταν κανει υγρασια αρκετη στα φαναρια.

Δεν κραταει δηλαδη καθολου ρελαντι μολις σταματησω εσβησε αμεσως αλλα περνει και αμεσως με την πρωτη μανιβελια και θελει να παιζεις με το γκαζι για να μην ξανα σβησει και καμια φορα μυριζει και λιγο βενζινη οταν μου κανει αυτα τα σβησιματα και το βαζω παλι μπρος με μανιβελα.

Μετα απο κανα 20 λεπτα οταν φτασω στην δουλεια το σβησω και το ξανα βαλω μπρος μετα απο κανα 2-3ωρο μπορει και να μην το κανει καθολου αυτο το προβλημα και ας εχει εξω φουλ υγρασια.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης:Μηπως ειναι καποιο προβλημα με την ρυθμιση για μειγμα στο μηχανακι?Δεν ειχε αναφερει να εκανε καποια τετοια ρυθμιση μαζι με το καθαρισμο του καρμπυλατερ στο σερβις ο μαστορας.

Οταν εκανε αρκετο κρυο και για πολλες μερες δουλευε σχεδον μια χαρα αλλα με την υγρασια εχει προβλημα...Ειναι θεμα  γιατι μπορει να  την παθεις ειδικα στα φαναρια τα πρωινα που ολοι ξεκινανε βιαστικα για την δουλεια τους και δεν υπολογιζουν τιποτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

^ για αρχη ρυθμισε βαλβιδες και τσεκαρεις αργοτερα το καρμυρατερ.

εχεις ελευθερο φιλτρο αερα? αν ναι βαλε παλι το εργοστασιακο φιλτροκουτι.

το καρμπυρατερ εχει βιδα ρελαντι? αν ναι δοκιμασε βιδωσε τη μιση στροφη για να ανεβει λιγο το ρελαντι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορει να θελει ρυθμισμα τις βαλιβιδες.. αλλα μαλλον θελει ανεβασμα το ρελαντι και το μίγμα ρυθμισμα..

Τροποποιήθηκε από τον VaG3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το συγκεκριμενο μηχανακι εχει το γνωστο προβλημα που εχει και το zx130 με το καρμπυρατερ(ειναι ιδια μοτερ)
λυση μεχρι προτεινος δεν ειχε βρεθει(εκτος αν βρεθηκε τελευταια και δεν το εχω μαθει)
Αυτο που μπορεις να κανεις και να σωθεις ειναι να αλλαξεις καρμπυρατερ.Αλλιως φτιαχνεις το ηδη υπαρχων με το ενδεχομενο να σου το ξαναπαρουσιασει αργα η γρηγορα  και να τρεχεις παλι για ρυθμισμα.Γι αυτο εγω προτεινω μια αλλαγη και τελος,και αν θες βαζεις και ενα τακ μεγαλυτερο και θα πηγαινει και πιο καλα εφοσον αποφασισεις να το αλλαξεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω εχω το ιδιο θεμα.. αν κατι βελτιωσει την λειτουργια του ενημερωσε μας.

Απορια.. Οταν παω να βαλω μπροστα  απο τη μιζα μουγκριζει.. ειναι αρκετα σπαστικο ξερετε τι μπορει να φταιει;

Τροποποιήθηκε από τον Vamire

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η μπαταρια σου φιλε ποσο χρονων/μηνων ειναι?
υπαρχει και το ενδεχομενο σε καποιο σημειο να σου κανει βραχυκυκλωμα καποιο καλωδιο κτλ.
ισως βεβαια να θελει και αλλαγη στα καρβουνακια της μιζας.

(με τα ηλεκτρολογικα δεν το κατεχω και πολυ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εμενα μουγκριζει και δεν παιρνει μπρος γιατι θελω καινουργια μπαταρια :laugh:

Για το καρμπυλατερ εκει που το κανω σερβις και ξερει γενικα απο αυτα τα παπακια και της καβασακι μου ειπε για αλλαγη καρμπυλατερ μονο σε βαριες περιπτωσεις που να σου σβηνει και να μην περνει ουτε την δευτερα παρουσια μπρος η να σου σβηνει τακτικα μεσα στην μερα στα φαναρια.

Εγω το προβλημα το εχω σπανια εδω και κανα 3μηνο μου το εχει κανει κανα 2-3 φορες εσβησε και ξανα πηρε αμεσως αλλα οταν εχει υγρασια και βρεχει σχεδον καθε μερα σβηνει 1 η 2 φορες την μερα σε καποιο φαναρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η μπαταρια σου φιλε ποσο χρονων/μηνων ειναι?
υπαρχει και το ενδεχομενο σε καποιο σημειο να σου κανει βραχυκυκλωμα καποιο καλωδιο κτλ.
ισως βεβαια να θελει και αλλαγη στα καρβουνακια της μιζας.

(με τα ηλεκτρολογικα δεν το κατεχω και πολυ)

Παιρνει κανονικα απλα καποιες φορες κανει αυτο το μουγκρισμα και νιωθως ο αποτυχημενος των παπιων :P

Η μπαταρια ειναι καινουργια σχετικα 1ος ετους και δεν εχει θεμα. Ουτε τα ηλεκτρικα μου κανουν κολπα.

Τα προβληματα που εχω και θελω να διορθωσω ειναι τα παρακατω. Οποιος ξερει ας πει τι φταιει ή τιμη.
υρ
1) Πατιναρισμα. Εξαρχης πατηναριζε αλλα τωρα εχει παραγινει το κακο... Δισκους θελει αλλα τιμη δεν ξερω ποσα παιζει. Ο μηχανικος μου ειχε πει 130 ευρω περιπου πριν ενα χρονο που τον ειχα ρωτησει.

2) Το τιμονι οταν αφηνω τα χερια και ειδικα με την μπαγαζιερα κοσκινιζει αριστερα δεξια. 

3) Το μουγκρισμα ισως καρβουνακια οπως λες... Τι κοστος θα εχει;

4) Η αλυσιδα ολη την ωρα κανει σαν ποπ κορν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πολλα τα 130 για δισκους. 30ε τους βρησκω και 20ε τα ελατηρια (αναλογα τη μαρκα, 5ε πανω κατω). να παρει αλλα 30 για εργασια, φτανεις στα 80-90ε. αρκετη διαφορα μεχρι τα 130 χωρις να υπαρχει κατι αλλο για να τα δικαιολογησει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα