Jump to content
GeorStrat

HJC RPHA 10 plus

Recommended Posts

Για μένα είσαι λάθος.Στο κατάστημα που το πήρα από περιέργεια βάση αυτών που ακούω είδα όλα τα νούμερα.όσο μεγαλύτερο,τόσο χειρότερο.

Και αυτό πάει σε όλα τα κράνη σχεδόν.

Πως τα κατάφερες και το βρήκες σε μαγαζί? Αθήνα?

Θεσσαλονίκη έπρεπε να το φέρω από Γερμανία (axels-bikershop.de), η Colori δεν είχε ούτε το Plus ούτε μεγέθη L-XL...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

σε όλα τα χρώματα και μεγέθη σχεδόν είχε.Τύχη;Μπορεί δε ξέρω.

Αθήνα ναι ξέχασα να πω.Μαμώ τα σχέδια έχει πάντως το π@πάρι....

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενημερώσεων συνέχεια.

Αν θυμάστε το κράνος αγοράστηκε τέλος Φλεβάρη.

Από τα μέσα Μαρτίου,η πίσω "αεροτομή" στo δεξιό κάτω άκρο της,είχε ξεκολλήσει.Δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία.

Σήμερα λοιπόν που έκοβα βόλτας,αναζητώντας δερμάτινα γαντάκια,πέρασα μια βόλτα από το Motorparts που αγοράστηκε.

Ο ευγενέστατος κύριος που με εξυπηρετεί πάντα πήρε τα στοιχεία μου,περιέργως έδειξε να με θυμάται,και μου είπε πως θα μιλήσει με την εταιρία για αν στείλουν άλλον αεραγωγό με σκοπό ν αλλαχθεί.Δεν ρώτησα,αλλά φαντάζομαι θα είναι δωρεάν η αντικατάσταση,καθώς όπως ο ίδιως είπε,καινούριο κράνος αγρατσούνιστο,αμαρτία είναι να έχει τέτοιο θέμα.

Στη συνέχεια με μεγάλη υπομονή ψάχναμε για γάντια,αλλά μου είπε να ξαναπεράσω από βδομάδα,καθώς δεν έχουν μεταφέρει ακόμα όλη τη πραμάτεια τους στην Ιερά Οδό.

Αυτά.Over&out.

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα και απο μενα...

Εδω και λιγες μερες πηρα και γω ενα HJC RPHA 10 και μεχρι στιγμης νομιζω πως εκανα καλη επιλογη.

Απο τις πρωτες βολτες που εκανα με το κρανος ενιωσα πολυ ανετα φορωντας το και δε με κουρασε καθολου. Οντως ειναι πολυ ελαφρυ, το δικο μου ειναι 1320 gr , αν και γραφει πανω 1200 gr (νουμερο L).

Αυτο που καταλαβα σιγουρα ειναι οτι ο εξαερισμος του ειναι πολυ καλος (αφαιρεσα επιρρηνιο & υποσιαγωνο) καθως ιδρωνεις πολυ δυσκολα, μονο δλδ αν το φορας κανα 5 λεπτο ενω εισαι σταματημενος.

Αρκετα ποιοτικο, σε σχεση με αλλα κρανη φθηνοτερα που ειχα δοκιμασει...

Τωρα για αεροδυναμικη και για θορυβο δε ξερω , εγω αλλωστε ενα κρανος JET ειχα οποτε αυτο μου φαινεται παραδεισος...

20140629_202017.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update.

Ενάμιση μήνα μετά δεν έχει έρθει ακόμα η καινούρια πίσω αεροτομή.

Προχθές που ήμουν κοντά και πέρασα απο το motorparts μου είπαν ότι πρέπει να το βγάλουν και μια φωτογραφία.

Προφανώς και εγώ έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου για αυτό το γεγονός..

Οκ καλή η ευγένεια και η εξυπηρέτησηαλλά εδώ και 2 μήνες είμαι με ένα κράνος που έχει ξεκολλήσει ένα κομμάτι.

Ενημερώσεων συνέχεια.

Αν θυμάστε το κράνος αγοράστηκε τέλος Φλεβάρη.

Από τα μέσα Μαρτίου,η πίσω "αεροτομή" στo δεξιό κάτω άκρο της,είχε ξεκολλήσει.Δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία.

Σήμερα λοιπόν που έκοβα βόλτας,αναζητώντας δερμάτινα γαντάκια,πέρασα μια βόλτα από το Motorparts που αγοράστηκε.

Ο ευγενέστατος κύριος που με εξυπηρετεί πάντα πήρε τα στοιχεία μου,περιέργως έδειξε να με θυμάται,και μου είπε πως θα μιλήσει με την εταιρία για αν στείλουν άλλον αεραγωγό με σκοπό ν αλλαχθεί.Δεν ρώτησα,αλλά φαντάζομαι θα είναι δωρεάν η αντικατάσταση,καθώς όπως ο ίδιως είπε,καινούριο κράνος αγρατσούνιστο,αμαρτία είναι να έχει τέτοιο θέμα.

Στη συνέχεια με μεγάλη υπομονή ψάχναμε για γάντια,αλλά μου είπε να ξαναπεράσω από βδομάδα,καθώς δεν έχουν μεταφέρει ακόμα όλη τη πραμάτεια τους στην Ιερά Οδό.

Αυτά.Over&out.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που το ξανακοίταγα το θέμα είδα ότι έχει αεραγωγούς το κράνος που δεν κλείνουν.. σε βροχή πόσο μπάζει..?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που το ξανακοίταγα το θέμα είδα ότι έχει αεραγωγούς το κράνος που δεν κλείνουν.. σε βροχή πόσο μπάζει..?

Ποιους αεραγωγούς έχει που δεν κλείνουν?

Τέσπα, δεν μπάζει καθόλου. Με πιάσανε και καλοκαιρινές μπόρες στον δρόμο και το κεφάλι έμεινε ολόστεγνο.

Update.

Προχθές που ήμουν κοντά και πέρασα απο το motorparts μου είπαν ότι πρέπει να το βγάλουν και μια φωτογραφία.

Οκ καλή η ευγένεια και η εξυπηρέτησηαλλά εδώ και 2 μήνες είμαι με ένα κράνος που έχει ξεκολλήσει ένα κομμάτι.

Σύντεκνε, πριν μία βδομάδα άρχισε να μου ξεκολλάει ο αριστερά πάνω αεραγωγός.

Με UHU τα κολλάνε γαμώ, ή φταίει η ζέστη της χώρας?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα πίσω κάτω δεξιά αεροτομη αδερφε. Έχει 5 χρόνια εγγύηση έχεις υπ όψιν σου.ένα χαρτακι με κάποιου είδους κόλα έχει από κάτω.

Στάλθηκε από το E8Q μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποιους αεραγωγούς έχει που δεν κλείνουν?

Τέσπα, δεν μπάζει καθόλου. Με πιάσανε και καλοκαιρινές μπόρες στον δρόμο και το κεφάλι έμεινε ολόστεγνο.

σχόλιο 78 από τον Gen.Markus

Αν δεν μπάζει κομπλέ..γιατί έφαγα αρκετή βροχή πέρυσι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τους πίσω αγωγούς εξαερισμου εννοείς μάλλον.Όχι δεν παίρνουν νερό και ναι είναι μόνιμα ανοιχτοι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τους πίσω αγωγούς εξαερισμου εννοείς μάλλον.Όχι δεν παίρνουν νερό και ναι είναι μόνιμα ανοιχτοι

αυτούς

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα προβλήμα και έχω φάει ένα σκασμο βροχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κυκλοφορώ συνέχεια με βροχή και δεν έχει μπάσει ποτέ. Ούτε έχει ξεκολλήσει κάτι, είναι ακριβώς όπως το πήρα, ούτε γρατζουνιά δεν έχει. Είναι βέβαια το παλιότερο το RPS-10 όπως το έλεγαν στην Αμερική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα προβλήμα και έχω φάει ένα σκασμο βροχή.

Αυτοί είναι κάθετοι με τον λαιμό σου ρε παιδιά, πως να μπει νερό.

Εκτός αν σου ρίχνουν με λάστιχο :Ρ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω μια εβδομαδα το κράνος..απόλυτα ευχαριστημένος με την αγορά..και πιο ακριβό να ήταν πάλι θα άξιζε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε φωτογραφιουλα να το δουμε και πες μας εντυπωσεις πανω στο μηχανακι σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλε φωτογραφιουλα να το δουμε και πες μας εντυπωσεις πανω στο μηχανακι σου.

δεν έχω λογαριασμό σε κάποια σελίδα για εικόνες..ίσως το βράδυ.. :P

πάντως το χρώμα είναι αυτό που έχει σε προσφορά το αγγλικό ιντερνετομάγαζο..

Zappy Black/White

όσο αναφορά τις εντυπώσεις πάνω στη μηχανή μου..τρομερό..αναλυτικά έχουμε και λέμε:

Αεροδυναμική

έχει ένα θέμα με τους πλάγιους ανέμους αλλά πολύ μικρό..γενικά η αεροδυναμική του ειναι σε πολύ υψηλα επίπεδα οπότε με τις ταχύτητες που έχει το wolf δεν θα έχω θέμα ποτέ..ακόμα και στα 140-150 το νοιώθω τελείως σταθερό..

Αεραγωγοί

πάρα πολύ καλοι..ειδικά οι πάνω δύο..χρειάζονται 10 χλμ για να νοιώσω τον αέρα να δροσίζει το κεφάλι μου..

Εσωτερικά

πολύ μαλακά και ποιοτικά..ακόμα και μεσημέρι στο κέντρο της αθήνας σταματημένος σε φανάρι δεν με κάνουν να ιδρώνω που στο παλιό μου κράνος τα είχα αλλάξει 2 φορές γιατί με ενοχλούσαν πολύ..καταπλικτική εφαρμογή που μαζί με το μικρό βάρος ξεχνάς οτι φοράς κράνος..

Δεν μπορώ να πω πως με βόλεψε να φοράω γυαλιά με το κράνος..οπότε πάμε για ζελατίνα καθρέφτη..

Θα ήθελα το επόμενο μου κράνος να είναι το full carbon μιας και αυτή την στιγμή δεν μπορούσα οικονομικά να το πάρω..

αυτά από εμένα.. :_hi:

Τροποποιήθηκε από τον ChristosZ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Update.

Update again.

Το κομμάτι δεν έχει έρθει ακόμα....

τον Ιούλιο που είχα πάει τελευταία φορά από εκεί το έβγαλε φωτογραφία,γιατί θέλουν λέει να το δουν στην εταιρεία...

Δε ξέρω αν φταίει το motorparts για την τρομακτικά μεγάλη καθυστέρηση,αλλά εμένα προσωπικά με κάνει να το αποφεύγω πια το κατάστημα! :pinch::banned:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο κρανάκι πριν 2 βδομάδες..

Πολύ καλό κράνος.. Μικρό βάρος, καλή αεροδυναμική, πολύ καλή θέση στο επιρίνιο.. Με ανοιχτό τον μπροστά αεραγωγό που να χτυπιέσαι δεν θολώνει.

Στο μέγεθος τώρα δεν το λες και μικρό κράνος.. Δίπλα σε shark είναι όντως μικρότερο.. Τα arai, shoei όμως είναι μικρότερα σε μέγεθος κράνοι..

Ένα μείον του (για εμένα) είναι ότι επειδή είναι racing κράνος δεν κάνει για όρθια θέση οδήγησης..

Στο ΧΤ μετά τα πολλά χιλιόμετρα έχω και θορύβους αλλά και προβλήματα αεροδυναμικής.. Επίσης οι αεραγωγοί του δεν δουλεύουν σωστά..

Όταν σκύβω φαίνεται η χαοτική διαφορά.. Οι θόρυβοι απλά εξαφανίζονται και οι αεραγωγοί του δουλεύουν άψογα.. Δεν το προτίνω σε κάποιον με μηχανάκι με όρθια θέση οδήγηδης..

Φυσικά δεν φταίει η HJC για αυτό!

Υ.Γ. Πήρα το Lorenzo Graffity:

kranos_zps8e17610d.jpg

Και με την φιμέ είναι σκέτη καύλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όσοι έχετε naked έχετε βάλει πιο ισιο τιμόνι..?σκεφτόμουν να βάλω και θελω να δω αν θα βοηθήσει και στην αεροδυναμικη του κρανους..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα