Jump to content
DarkMasterChief

XT500E Παράξενος ήχος μετά από αλλαγή Αλυσ/γράναζων.

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Είμαι καινούργιος στο forum και γενικά στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας σε κάτι.Πριν περίπου μια εβδομάδα πάνω στην πορεία μου με την μηχανή κόπηκε η καδένα εκκίνησης.Ευτυχώς η αλυσίδα έφυγε πίσω με την μια χωρίς να μου δημιουργήσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εκτός από κάτι γρατσουνιές στα ψαλίδια.Τελικά αποφάσισα να αλλάξω καδένα και γρανάζια.Οπότε πήρα μέσω Internet αλυσίδα DID και γρανάζια JT 15 μπροστά 45 πίσω (Τόσο καιρό είχε 15 - 45.Το μπροστινό ήταν σίγουρα αυθεντικό αλλά το πίσω δεν νομίζω..).Όλα μπήκαν μια χαρά αλλά πάνω στην πορεία όταν αυξάνω ταχύτητα ακούω έναν παράξενο θόρυβο στο μέρος που βρίσκεται το μπροστά γρανάζι.Κάτι σαν να "τρίβεται" η αλυσίδα με κάποιο άλλο μέταλλο.Έχω ψάξει τα πάντα αλλά δεν μπορώ να βρω ακριβώς από που ακούγεται...Και το κακό είναι ότι δεν μπορώ να το στηρίξω κάπου και να αυξήσω ταχύτητα για να δω από πολύ κοντά που βρίσκει..Δοκίμασα να κατέβω εκεί κάτω πάνω σε πορεία αλλά είναι κάπως επικίνδυνο.Καμιά ιδέα κανείς?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η αλυσίδα μήπως είναι σφιχτή; Πόσο τζόγο έχει;

Όχι δεν είναι πολύ σφιχτή....Παίζει περίπου τρία δάχτυλα...Μήπως να ανεβάσω ένα βιντεάκι?

Τροποποιήθηκε από τον DarkMasterChief

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για αρχη τσεκαρε σωστα οτι σου ειπε ο αποπανω,

αν δεν μετα..

βγαλε το πλαινο καπακι του εμπρος γραναζιου κ στηριξε την μοτο σε διπλο σταντ (αν δεν εχεις βαλε γρυλο η΄padock stand).

βαλε μπρος κ με 1η η 2α δες εαν ειναι ορατο το σημειο που ακουγεται ο θορυβος..

ασφαλειες κτλ μπηκαν σωστα?

Τροποποιήθηκε από τον George_®

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μήπως έχει φύγει η γλύστρα από το ψαλίδι και βρίσκει η αλυσίδα πάνω του, και προέρχεται από εκεί ο θόρυβος?

τα άλλαξες εσύ ή σε συνεργείο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για αρχη τσεκαρε σωστα οτι σου ειπε ο αποπανω,

αν δεν μετα..

βγαλε το πλαινο καπακι του εμπρος γραναζιου κ στηριξε την μοτο σε διπλο σταντ (αν δεν εχεις βαλε γρυλο η΄padock stand).

βαλε μπρος κ με 1η η 2α δες εαν ειναι ορατο το σημειο που ακουγεται ο θορυβος..

ασφαλειες κτλ μπηκαν σωστα?

Τα έβαλα όλα κανονικά.Μόνο που έβαλα την ασφάλεια οπως στο πίσω γρανάζι διοτι το γρανάζι ηταν λίγο διαφορετικο απο το αυθεντικό...

μήπως έχει φύγει η γλύστρα από το ψαλίδι και βρίσκει η αλυσίδα πάνω του, και προέρχεται από εκεί ο θόρυβος?

τα άλλαξες εσύ ή σε συνεργείο?

Όχι η γλύστρα είναι κανονικά στην θέση της..Το άλλαξα με έναν φίλο που δούλευε χρόνια σε συνεργείο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα έβαλα όλα κανονικά.Μόνο που έβαλα την ασφάλεια οπως στο πίσω γρανάζι διοτι το γρανάζι ηταν λίγο διαφορετικο απο το αυθεντικό...

Όχι η γλύστρα είναι κανονικά στην θέση της..Το άλλαξα με έναν φίλο που δούλευε χρόνια σε συνεργείο...

για ψαξτε (με τον φιλο που δουλευει χρονια σε συνεργειο) καλα τα μπλε γραμματα,πιθανον εκει να ειναι το θεμα καθως τα μαμα γραναζια εχουν κ κατι λαστιχακια (οδηγους) για σωστη εφαρμογη της καδενας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό είναι το θέμα.Το καινούργιο γρανάζι δεν έχει αυτούς τους οδηγούς καθόλου..γι'αυτό και βάλαμε αλλιώς την ασφάλεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εδώ ανέβασα το αυθεντικό γρανάζι και το καινούργιο.

t53f.jpg

http://imageshack.co...00/820/t53f.jpg

wo1v.jpg

http://imageshack.co...00/833/wo1v.jpg

f8az.jpg

http://imageshack.co...600/21/f8az.jpg

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
φωτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω κατι που μπορει να ακουστει χαζο?

την αλυσιδα πως την τεντωσες.με αναβατη η χωρις?

οταν εισαι πανω δηλ. εχει 3 δαχτυλα τζογο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να πω κατι που μπορει να ακουστει χαζο?

την αλυσιδα πως την τεντωσες.με αναβατη η χωρις?

οταν εισαι πανω δηλ. εχει 3 δαχτυλα τζογο?

Καθόλου χαζό δεν μου ακούγεται.Χωρίς αναβάτη την τέντωσα...Δηλαδή χωρίς αναβάτη έχει 3 δάχτυλα...

Διόρθωση.Έβαλα άτομο μόλις τώρα πιο βαρύ από εμένα και πάλι κανονικά τρία δάχτυλα παίζει..

Τροποποιήθηκε από τον DarkMasterChief

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε εναν κοπο, ανεβα πανω και κουνα την λιγο με το ποδι,να δεις τι τζογο εχει. δηλαδη με το βαρος σου πανω.

μηπως η ασφαλεια του γραναζιου εχει ιδιο καρε με του γραναζιου και οχι το αντιθετο?

Τροποποιήθηκε από τον mob

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι σαν να "τρίβεται" η αλυσίδα με κάποιο άλλο μέταλλο....

2 τινά.

Ή ακούς πλέον τον θόρυβο που ''κόβαν'' τα λάστιχα του παλιού γραναζιού,

ή ''βρήκε'' άλλο πάτημα η αλυσίδα σου στην γλύστρα του ψαλιδιού.

Και τα 2 πάντως, δεν είναι λόγοι να ανησυχείς.

Είδα όμως, άλλο που ισως να χρειάζεται αλλαγή.....

1.Βάλατε την παλιά ασφάλεια στο παξιμάδι του γραναζιού.

Αυτη, καλό θα είναι να μπεί καινούργια.

2. Στην αλυσίδα, μηπως θα ηταν καλό να ΠΑΤΗΘΟΥΝ κι άλλο τα 2 κεφάλια της κλειστης ασφάλειας ?

3. Εχει πάθει ζημιά το καρέ του επιλογέα ταχυτήτων ? Βλέπω κατι πονταρισιές απο τσιμπίδα εκεί... :shock:

f8az.jpg

Καλως ήρθες στο ΜΒ ! :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω πάθει κι εγώ μετά από σφίξιμο αλυσίδας. Είναι πολύ σφιγμένη η αλυσίδα σου και κάνει έναν ήχο σα να τρίβεται κάπου. Κατά ένα περίεργο τρόπο η δική μου μια χαλάρωνε μια έσφιγγε. Μια ολόκληρη μέρα το έψαχνα και τελικά την χαλάρωσα λίγο και έφτιαξε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα