Jump to content
Sign in to follow this  
empire21

Ώρα για συντήρηση/ανακατασκευή στο supra?

Recommended Posts

Έχω κάποια θεματάκια στο astrea supra και σκέφτομαι μήπως είναι η ώρα να βάλλω χέρι στο μοτέρ και να το ξανακάνω καινούργιο.

Λοιπόν, αρχικά καίει λάδι.Ειδικά στις ψηλές στροφές βγάζει ντουμάνι από άσπρο καπνό, πραγματικά λυπάμαι όποιον με ακολουθεί. :P

Πάντως όπως το υπολογίζω στα περίπου 1000 χλμ μου έχει κάψει 1 λίτρο λάδι, συμπληρώνοντας από λίγο όποτε χρειαζόταν.

Δεύτερο και σημαντικότερο θέμα που έχω είναι ότι το γκάζι του είναι αρκετά ψόφιο και δεν τραβάει.Για να καταλάβετε η 3η ταχύτητα τερματίζει στα 45 και με την 4η τερματίζω στα 80 με αρκετά ψηλές στροφές και μόνο σε ψιλοκατηφόρα.Αν πάρω δικάβαλο δεν το συζητώ εκεί δεν έχει καθόλου ροπές το μηχανάκι.

Επειδή δεν γνωρίζω από μηχανολογικά εσείς τι μου προτείνετε;Να πειράξω το μοτέρ και να κάνω ανακατασκευή;Πάμε για κυλινδροπίστονο ή κάτι άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σίγουρα θες κυλινδροπίστονο και τσιμουχάκια βαλβίδων ,από εκεί και πέρα αφού θα ανοιχτεί το μοτέρ θα αλλάξεις και βαλβίδες , καδένα , γρανάζι εκκεντροφόρου , όλες τις φλάντζες του μοτέρ και δίσκους συμπλέκτη-ελατήρια καμπάνας αν δεν έχει αλλάξει πρόσφατα. Χρησιμοποίησε ανταλλακτικά federal που είναι τα γνήσια του supra (αν δεις το εργοστάσιο κατασκευής στην άδεια είναι "pt federal" ) και αν εξαιρέσουμε τον κύλινδρο είναι φτηνά . Αν χρησιμοποιήσεις άλλα κατώτερης ποιότητας στο μέλλον θα σου στοιχίσουν παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωχ βλέπω να μου κοστίζει αρκετά αν αλλάξω όλα αυτά.Πόσο πάνε περίπου να τα αλλάξω όλα αυτά;

Γύρω στα 150 νομίζω μου είχαν πει σε ένα συνεργείο για άνοιγμα μοτέρ και αλλαγή κυλινδροπίστονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να κοιταξεις και τα γραναζια σου να βαλεις αυτα που ειχε μαμα. Αν κανεις ολα αυτα η το πολυ 53mm κυλινδροπιστονα θα δεις μεγαλη διαφορα ειδικα με ενα καλο καρμπυρατερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα σχετικά με τα χιλιοστά που βλέπω να λέτε.Το μαμά πιστόνι πόσα χιλιοστά είναι;Αφού θα βάλλω που θα βάλλω χέρι θα ήταν καλή ιδέα να το ανεβάσω 1-2 χιλιοστά για να δώσω λίγο αέρα στο παπί;Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλω να χάσω σε αξιοπιστία και να μην αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν εχεις καλυτερο καρμπυρατερ ανεβασε το οπως ανεφερα το πολυ μεχρι 53mm αλλα καλης ποιοτητας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και με το μαμα καρμπυρατέρ με ένα μεγαλύτερο ζικλεράκι μια χαρά θα δουλεύει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μαμά καρμπυρατέρ έχω και δεν νομίζω να το αλλάξω και αυτό γιατί με το ένα και το άλλο ανεβαίνει πολύ το κόστος.Είπα αφού θα ανοιχτεί το μοτέρ μήπως να το βελτιώναμε λίγο για να πάρει μια ανάσα και να αυξηθούν λίγο οι ροπές αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παπί που το χρησιμοποιώ για την δουλειά μου και όχι για καγκουριλίκια. B)

Το πολύ πολύ βάζω πάλι τα γνήσια να τελειώνει το θέμα και να ησυχάσω. :P

Και κάτι τελευταίο επειδή στο θέμα συνεργείου δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία και δεν είμαστε για πειραματισμούς. Προτείνετέ μου μηχανικούς που να εμπιστεύεστε για να κάνω σωστή δουλειά και να μην μου πιάσουν τον κώλο.Περιοχή γενικά δεν με απασχολεί(καλά εντάξει να μην τρέχω και Σπάτα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα