Jump to content
Sign in to follow this  
Ίκαρος

Πρόβλημα με ταχύμετρο (cbf250)

Recommended Posts

Τελευταία όταν η μηχανή ζεσταίνεται (η όταν την έχει χτυπήσει ο ήλιος αρκετά) η ταχύτητα μου δεν παρουσιάζεται σωστά στο καντράν, ότνα κρυώσει λίγο η μηχανή, όλα επανέρχονται στο κανονικό...

Τσέκαρα το "καλώδιο" που φεύγει απο τον τροχό ως τον αισθητήρα και δεν βρήκα κάποια δυσλειτουργία, το λίπανα μήπως ήταν εκεί το πρόβλημα αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Αναγκαστικά, έβγαλα να δώ αν μπορώ να βρω αν κάτι πάει στραβα με τον αισθητήρα...

Βγάζοντας τον αισθητήρα εδα οτι έχει γίνει επέμβαση απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, βγάζω την μονωτική ταινία και βλέπω το εξής.

Στο συγκεκριμένο σημείο του καλωδίου έχει προστεθεί (ή αντικατασταθεί) ένα μουσταρδί τζιτζιλονάκι (πυκνωτής; απο ηλεκτρονικά, δεν ξέρω τίποτε).

001_zps654d3e0f.jpg

Πάνω του γράφει απο την μια πλευρά 340 ACN (η RCN) και απο την άλλη 105 C5K. Ξέρει κανείς τιμπορεί να είναι αυτό ή έχει δεί ανάλογη επισκευή;

002_zps8b98808b.jpg

Υποθέτω ως μέντιουμ, παραψυχολόγος οτι παλαιότερα υπήρχε πάλι πρόβλημα και με αυτή την προσθήκη διορθώθηκε, πέρασε ο καιρός, έφαγε τα ψωμιά του το μπιρμπιλόνι και θέλει αντικατάσταση; Η αλλιώς πέθανε ο αισθητήρας και πάω για άλλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και στο δικο μου χρειαστηκε αντικατασταση η ντιζα του κοντερ, αλλα σιγουρα δεν μιλαμε για την ιδια βλαβη. Δυστυχως, με το προβλημα σου δεν μπορω να σε βοηθησω, αλλα τι εννοεις οτι "η ταχυτητα δεν παρουσιαζεται σωστα" ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και στο δικο μου χρειαστηκε αντικατασταση η ντιζα του κοντερ, αλλα σιγουρα δεν μιλαμε για την ιδια βλαβη. Δυστυχως, με το προβλημα σου δεν μπορω να σε βοηθησω, αλλα τι εννοεις οτι "η ταχυτητα δεν παρουσιαζεται σωστα" ;

Εννοώ οτι πάω με 30 και δείχνει 38, 40 και δείχνει 50 πχ, δείχνει παραπάνω απο την ταχύτητα που πηγαίνω και όσο ανεβαίνει η ταχύτητα πάει και η διαφορά παραπάνω, και αυτό μόνο όταν ζεσταίνεται.

Η ντίζα του κοντέρ φαίνεται οτι λειτουργεί εντάξει και δεν παρατήρησα κάποια παραμόρφωση η δυσκολία κινήσεώς της.

Όπως και να έχει, επειδή ο αισθητήρας είναι ακριβός έλεγα πρώτα να δώ αν θα βρώ αντικατάσταση του πυκνωτή για να τον αντικαταστήσω. 'Ομως δεν ξέρω απο ηλεκτρονικά

δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα δημιουργείται εκεί (υπερθερμαινεται και έχει χάσει τις δυνατοτητές του με τον καιρό και τα "παίζει") και ούτε καν τον λόγο ύπαρξής του εκεί.

Τροποποιήθηκε από τον Ίκαρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περίεργο... Δεν τον βγάζεις να δοκιμάσεις τι θα λέει το κοντερ?

Αυτό λέω να κάνω, να πάω μια βόλτα με κανέναν δίπλα μου να τσεκάρουμε τα χλμ αν παίζουν σωστά.

Το μόνο που φοβάμαι είναι αν είναι μαμα (που δεν φαίνεται να είναι) και το αφαιρέσω, μην κάψω τίποτε.

Θα βρώ κάποιον με cbf ίδιο μοντέλο να δω αν υπάρχει το εν λόγω πυκνωτάκι.

Τροποποιήθηκε από τον Ίκαρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν δεν ειναι πολυ μανουρα θα κοιταξω στο δικο μου αυριο αν υπαρχει το πυκνωτακι.

Για να δεις αποκλισεις, τα 100km/h με εκτη πεφτουν πααρα πολυ κοντα στις 7000rpm.

Αν βρεις ακρη γραψε, πληροφοριακα, να ξερουμε τι συνεβη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα