Jump to content

Recommended Posts

Συμφωνουμε αλλα η ερωτηση ειναι αλλη:

Σε εναν ερασιτεχνη, οπως οι περισσοτεροι απο μας, ποια ειναι τα σημεια/εργασιες που θεωρεις οτι θα χρειαστουν εργαλεια ποιοτικοτερα απο αυτα "της σειρας";

Οταν κατεβασα τον κινητηρα του μπουσα, τα περισσοτερα εργαλεια που ειχα τοτε, ησαντε χειροτερα κι απο του λιντλ. Δε με εμποδισε ομως αυτο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συμφωνουμε αλλα η ερωτηση ειναι αλλη:

Οταν κατεβασα τον κινητηρα του μπουσα, τα περισσοτερα εργαλεια που ειχα τοτε, ησαντε χειροτερα κι απο του λιντλ. Δε με εμποδισε ομως αυτο....

Εσύ και γω μπορεί να είμαστε σουπερ-ντουπερ μαστορια-πατεντιαρηδες. Δεν είναι όλοι έτσι. Κάποιοι είναι ας πούμε δικηγόροι ή ντελιβεράδες. Δεν έχουν ξαναπιάσει κατσαβίδι στα χέρια τους. Θα τους δώσεις τα Budget κατσαβίδια του Πράκτικερ;

Έχω δουλέψει στα βαπόρια όπου εκεί είναι η χαρά της πατέντας και των ψεύτικων εργαλείων. Που δεν έχεις τη δυνατότητα να ψωνίσεις το κατάλληλο εργαλείο στη μέση του πελάγους. Σιχτίριζα που δεν είχα το κατάλληλο

εργαλείο αλλά και τι με αυτό; Τη δουλειά την έβγαζα. Εσύ δηλαδή δε σιχτίριζες όταν γυρνούσε τρελά η χειρολαβή της φθηνής πένσας ή του φθηνού κατσαβιδιού; Γιατί δηλαδή να μπει κάποιος στη ταλαιπωρία να χαλάσει τις

άλλεν βίδες από το κουστούμι του SS από τα budget άλλεν του Lidl ή του Πρακτικερ; Γιατί να δώσει 7-8 € για ένα άχρηστο σετ άλλεν και να μη δώσει 15 € (τυχαία τα νούμερα) και να κάνει σωστά τη δουλειά του για χρόνια; Τι σημασία έχει αν είσαι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας; Εσύ που καβαλάς 200 άλογα είσαι επαγγελματίας οδηγός αγώνων; Κατά τη γνώμη μου μόνο ένας επαγγελματίας οδηγός μπορεί να δαμάσει τα άλογα του Hayabusa ή

κάποιου high end ss... Τα καβαλάς όμως και τα γουστάρεις. Γιατί να μη κάνεις και το ίδιο με τα εργαλεία;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το καλό εργαλείο δεν είναι υπερβολή. Αν είσαι και ερασιτέχνης ένας λόγος παραπάνω.

Τροποποιήθηκε από τον Miskin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις πολλα ποιντ. Ισως κρινω εξ ιδιων και εκει χανω το παιχνιδι. Παντως, χαρη στο ζηταω, τα εργαλεια του lidl μη τα θαβεις. Εχω ερωτα... :tooth: δε μου εχει βγει τιποτα μουφα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχεις πολλα ποιντ. Ισως κρινω εξ ιδιων και εκει χανω το παιχνιδι. Παντως, χαρη στο ζηταω, τα εργαλεια του lidl μη τα θαβεις. Εχω ερωτα... :tooth: δε μου εχει βγει τιποτα μουφα.

Τα μόνα εργαλεία που δε θάβω είναι του Lidl!! Γιατί είναι σωστή η αναλογία τιμής-απόδοσης! Θα θάψω όμως τα KS Tools και τα Mannesman που τα πουλάνε για γερμανικά, τις κινεζιές και ταϊβανιές :mB_faskelo:

Y.Γ. Όταν με το καλό γυρίσουμε στη δραχμούλα και δε θα μπορούμε να ψωνίσουμε ακριβά εργαλεία θα τα φτιάχνουμε μόνοι μας! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Όταν με το καλό γυρίσουμε στη δραχμούλα και δε θα μπορούμε να ψωνίσουμε ακριβά εργαλεία θα τα φτιάχνουμε μόνοι μας! :mB_kalo_e:

Το εχω σκεφτει καιρο αυτο: αλλοι επενδυουν σε ντολλαρς κι εγω σε φακομ! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα σετακι απο κατσαβιδια, και τα μυτερα και τα φαρδιά (PHILIPS και καπως αλλιως τα λκενε)

Philips τα μεν, JIS τα δε :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Miskin ευχαριστούμε για τα σχόλια. :-)

Αυτήν την R2nano κασετινούλα της Facom να μπορούσαμε να την βρούμε πουθενά φθηνότερα....???? :mB_kalo_e:

http://www.karaiskos...emart&Itemid=64

Μπορείς να την χωρέσεις και κάτω από την σέλα της μηχανής λογικά..!

Εργαλεία Lidl vs Εργαλεία Leroy Merlin έχουμε άποψη, να ανοίξουμε poll???? :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Miskin ευχαριστούμε για τα σχόλια. :-)

Αυτήν την R2nano κασετινούλα της Facom να μπορούσαμε να την βρούμε πουθενά φθηνότερα....???? :mB_kalo_e:

http://www.karaiskos...emart&Itemid=64

Μπορείς να την χωρέσεις και κάτω από την σέλα της μηχανής λογικά..!

Εργαλεία Lidl vs Εργαλεία Leroy Merlin έχουμε άποψη, να ανοίξουμε poll???? :lol:

Υπάρχει στο ebay λίγο φθηνότερη αλλά δε νομίζω ότι αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για μια συλλογή 1/4. Εγώ έχω πάρει με 40-50 € (σε δημοπρασία)

τη συλλογή και πάλι πολλά είναι τα 70-80 € που θέλουν. Είναι γερή, βολική αλλά τα καρυδάκια με το καρέ έχει πολλά μπόσικα, και μια βροχή που είχα φάει στη μηχανή (την έχω πάντα στη τσάντα μου) και πήρε νερό η τσάντα μου, έπιασαν επιφανειακή σκουριά. Για τη Facom δεν έχω γνώση για το αν έχει μπόσικα, λογικά είναι πιο ποιοτική, αλλά 150 € στις μέρες μας είναι πολλά λεφτά για μια τόσο δε συλλογούλα.

Αν θες κάτι καλό και ανθεκτικό που να χωράει στο μηχανάκι πήγαινε σε κάτι τέτοιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα κάνω μια βόλτα από το κατάστημα που φέρνει τις Carolus να τις δω κι από κοντά τις κασετίνες και βλέπουμε..

Να 'σαι καλά για την βοήθεια Miskin!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες εδώ, η Labo στο Περιστέρι έχει κάθε χρόνο τις προσφορές που βγάζει η Carolus. Τη συλλογή που έβαλα πριν την έχει 33 €! :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απ`οτι βλεπω κατω-κατω στο τελειωμα λεει τιμες χωρις φ.π.α. ομως.

Νομίζω ότι είναι τιμή καταλόγου, οπότε προσθέτεις το 23% αλλά αφαιρείς ένα 20-30%. Για σίγουρα όμως ρωτήστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΛΟΙ NEPROS!!! Πραγματικά πανέμορφα εργαλεία για το σαλόνι. Αλλά πώς τα φέρνεις Ελλάδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΛΟΙ NEPROS!!! Πραγματικά πανέμορφα εργαλεία για το σαλόνι. Αλλά πώς τα φέρνεις Ελλάδα.

Μόνο από Japan ή USA. Αλλά 99% θα πληρώσεις τελωνείο. Μόλις δει ο τελώνης ότι πλήρωσες 21 € για ένα κατσαβίδι θα σε σκίσει! :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απαπαπα, να χαμε κανα μηχανουργειο για καραβια, τοτε και μονο ναι!

Εγώ που δουλεύω σε μηχανουργείο για καράβια έχουμε κατσαβίδια της Dexter (Leroy Merlin)... :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.garagejournal.com/

Δεν γνωρίζω αν έχει δημοσιευθεί ξανά αλλά όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να βρει πληροφορίες για σχεδόν ότι εργαλείο θέλει. Οι συγκεκριμένοι έχουν ψύχωση με τα εργαλεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μη ψάχνεστε στο φόρουμ εδώ θα βρείτε πληροφορίες για εργαλεία γενικώς και εδώ για όλα τα εργαλεία εκτός USA μιας και το φόρουμ σαν αμερικάνικο που είναι έχει κυρίως θέματα για εργαλεία που κυκλοφορούν στη Αμερική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ίσως αυτο που θα ρωτήσω να αξίζει νέο θέμα, αλλά ας ξεκινήσουμε από εδώ.

ΟΚ, λίγο - πολύ reviews για εργαλεία βρίσκεις. Επίσης, πάνω στο εργαλείο αναγράφεται και ο κατασκευαστής του, οπότε μια ένδειξη της ποιότητας του μπορείς να την αναζητήσεις.

Ωστόσο, ακόμη και αν έχεις ένα πολύ καλό καρυδάκι / κατσαβίδι / οτιδήποτε για να ολοκληρωθεί η εργασία χρειάζεσαι και αντίστοιχα καλές βίδες. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, δεδομένου οτι οι βίδες (στην συντριπτική πλειοψηφία τους) δεν αναγράφουν κατασκευαστή; Πώς μπορείς να είσαι βέβαιος για την αντοχή τους;

Ρωτάω γιατί στο προηγούμενο μηχανάκι μου θέλησα να αντικαταστήσω τις βίδες των καβαλέτων του τιμονιού. Προς τιμήν του, ο έμπορος με απέτρεψε από το να αγοράσω από τον ίδιο βίδες για ένα κρίσιμο για την ασφάλεια σημείο, λέγοντας μου πως είναι κινέζικες, χαμηλής ποιότητας.

Οπότε πώς πράττουμε; εσείς από που προμηθεύεστε βίδες; Το "καλό όνομα" και η ευσυνειδησία του πωλητή είναι το μόνο στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι εύκολο αυτό που λες... Χρειάζεται αρκετό ψάξιμο. Πρώτα πρέπει να ξέρεις τι χρειάζεσαι. Τα μπουλόνια για παράδειγμα έχουν κάποια σήμανση (Θ/10/12) που δηλώνει την κατηγορία αντοχής & έντασης... Αν διαβάσεις το Common Service Manual της Honda θα καταλάβεις τι παίζει γενικά.

Πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να ταιριάζει και η βίδα ή το μπουλόνι (π.χ. που τελειώνει το σπείρωμα ή αν υπάρχουν εγκοπές, ή προεξοχές κλπ).

Αν ξέρεις αυτά ψάχνεις στους κατασκευαστές για να βρεις κωδικούς κλπ. και μετά από που μπορείς να τα προμηθευτείς... (google is your friend...)

Η εύκολη λύση; Βλέπεις από τον κατάλογο εξαρτημάτων του κατασκευαστή τι χρειάζεσαι, παίρνεις τον κωδικό και παραγγέλνεις...

Για παράδειγμα, τα μπουλόνια (flange bolt για την ακρίβεια) για τα καβαλέτα στο δικό μου (αλλά και ένα σωρό άλλα) έχουν κωδικό 90111-362-000 με κόστος 4,93€ έκαστο.

Για το CBR βλέπεις π.χ. έναν κατάλογο όπως αυτόν: http://www.hondapartshouse.com/oemparts/l/hon/5053ea1bf870021c54be3e0c/2006-cbr600f4-a-parts

Αλλά καλύτερα να έχεις τον κατάλογο που εκδίδει ο κατασκευαστής μια και μπορεί να υπάρχουν μικροδιαφορές στα διάφορα εξαρτήματα ανάλογα με τη χώρα προορισμού της μηχανής (αν και συνήθως κάτι τέτοια αφορούν ηλεκτρονικά μέρη).

Πανάκριβα αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... (Ως γνωστό αν φτιάξεις μηχανάκι από ανταλλακτικά θα σου κοστίσει όσο δέκα μηχανές...)

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να βρεις εναλλακτικές, όπως τα λαστιχο-παξίμαδα (Well-nuts) που βρήκα στην Puig αν θυμάμαι καλά, στα μισά λεφτά... Γενικά θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο.

(Σίγουρα είναι ένα άλλο θέμα :) )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εκει που ψαχουλευα λιγακι γυρω-γυρω στο ιντερνετ πετυχα αυτες τις προσφορες

http://www.gerontisinox.gr/product_1010453-details.aspx

http://www.gerontisinox.gr/product_1010455-details.aspx

και ειπα να τις ποσταρω μηπως ενδιαφερεται κανενας σας.

εγω παρηγγειλα το σετ με την πενσα και το ζητησα με αντικαταβολη που παραδοξως δεν μου εχει χρεωσει παραπανω κοστος με αυτο τον τροπο,δεν ξερω αν γενικοτερα ο συγκεκριμενος δεν χρεωνει εξοδα αποστολης ομως.

του εχω στειλει και ενα μειλ ρωτωντας τον τι μεγεθος ειναι η πενσα που μαλλον ειναι 180αρα ,μακαρι να ειναι γιατι αυτο το μεγεθος δουλευω και με βολευει.

το εψαξα και στο google και η τιμη του συγκεκριμενου σετ ειδα οτι κυμαινεται στα 45 ευρω περιπου,οποτε μαλλον καλη προσφορα ειναι.τωρα θα δειξει και αυριο που θα ανοιξει το μαγαζι και θα πεσουν και τα απαραιτητα τηλεφωνηματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H Στερεωτική στη Θεσσαλονίκη την έχει 45 €, μαγαζί που έχει καλές τιμές γενικώς, οπότε τα 20 € που τη βρήκες είναι SUPER! Και μιλάμε για μια μάρκα μέσα στις 4-5 καλύτερες (πολλοί λένε η καλύτερη) στα κατσαβίδια. Αυτά είναι που λέμε φθηνά εργαλεία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα