al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Το κρανάκι μας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση αποσκευής, που δεν μπορεί να πάει με τις "checked" απόσκευές (...φαντάζομαι γνωρίζεται με πόση προσοχή και επιμέλεια φέρονται στα μπαγκάζια μας οι υπάληλοι στα αεροδρόμια!), άρα δεν μας μένει παρά να το πάρουμε μαζί μας σαν χειραποσκευή. Σε όλες υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί για διαστάσεις και επιτρεπτό βάρος για την χειραποσκευή, και άλλες ειναι πιό ελαστικές, άλλες (low cost) πιό αυστηρές στην επιβολή αυτών των περιορισμών. Θα ηθελα τα φώτα σας για το ποια είναι η πολιτική που εφαρμόζουν οι αεροπορικές εταιρίες στο θέμα κράνος σαν χειραποσκευή δεδομένου την ευαισθησία που έχει, και οτι ενώ από βάρος είναι ..τίποτα, δεν περνάει τους περιορισμούς διαστάσεων! Οι έχοντες ανάλογη εμπειρία για πείτε, είναι ρίσκο να σκάσω στο αεροδρόμιο με το κρανάκι στο χέρι? Y.Γ. To θέμα το ξεκίνησα κάπως γενικά γιατι φαντάζομαι οτι μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρία που με καίει να μάθω είναι η German Wings... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Derek_ 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 (τροποποιήθηκε) λοιπόόόόόόόν επειδή δούλεψα σε αεροπορική και τα ψιλοξέρω βγάλε χαρτί και μολύβι και σημείωνε!!!! Κανόνας πρώτος, ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ!!! οι τύποι που θα σε τσεκάρουν είναι υπεργολάβοι (εκτός και αν πρόκειται για Ελληνική εταιρία οπότε είναι κανονικοί υπάλληλοι της εταιρίας αλλά και πάλι) δεν ξέρουν την τύφλα τους ενώ τις περισσότερες φορές έχουν εντολές να χρεώνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ θες από φόβο θες από άγνοια αλλά πάντα έτσι καταλήγουν να κάνουν!!! Κανόνας δεύτερος, αν το θεωρείς φυσιολογικό πιθανότατα είναι (στα πλαίσια της λογικής πάντα!) τι εννοώ, δικαιούσαι την χειραποσκευή (εδώ μιλάμε πάντα για ένα μικρό σακίδιο ή βαλιτσάκι) ΑΛΛΑ!!! αν είναι χειμώνας δεν πρέπει να έχεις και ένα μπουφάν? αν έχεις λαπτοπ θα το βάλεις με τις αποσκευές να στο κλέψουν/σπάσει? Δεν θα το πάρεις στην καμπίνα μαζί σου? αν είναι μεγάλη η πτήση (αυτό είναι σχετικό) δεν χρειάζεσαι και μερικά βιβλία να περάσει η ώρα? αν είσαι γκόμενα εκτός από χειραποσκευή δεν θα θες και την τσάντα σου μαζί? και εδώ στο τελευταίο -το "αν εισαι γκόμενα" δλδ- είναι που τους αρπάζεις και δεν σου λένε τπτ και για το κράνος καθότι "είναι ένα ευαίσθητο προσωπικό αντικείμενο κύριος! τι να το κάνω να το πετάξω στις αποσκευές να σπάσει?" ΒΕΒΑΙΑ!!!!! πρέπει να είσαι σε θέση να κρατήσεις την ψυχραιμία σου μέχρι αηδίας γιατί αν πέσεις σε φυσιολογικό άνθρωπο έχει καλώς αν πέσεις σε βλάκα όμως θα σε πρήξει!!! εκεί θέλει χαμόγελο και να πουλάς τρελίτσα μέχρι να πάρεις αυτό που θες (σε λογικά πάντα πλαίσια όμως!!!) βέβαια να υπογραμμίσω ότι το άγχος σου είναι μάλλον αβάσιμο, το κράνος είναι ένα μικρό και ελαφρύ αντικείμενο που λογικά δεν θα τους απασχολήσει καθόλου! btw οι "επίσημες" διαστάσεις για χειραποσκευή είναι 55X40X20cm (και απο κιλά από 7 ως 10 ανάλογα την εταιρία) αλλά ξαναλέω αυτό αφορά σε βαλιτσάκια ή σακίδια όχι σε προσωπικά αντικείμενα... η German Wings... τα έχουν όλα στο site τους μην αγχώνεσαι, ψαξ'το Τροποποιήθηκε Αύγουστος 11 , 2013 από τον Derek_ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
srk 1.534 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, από τη στιγμή που δεν ξεπερνάει τις μάξιμουμ διαστάσεις της χειραποσκευής (εκτός ίσως από τα 20 εκ. βάθος). Πάντως η συγκεκριμένη εταιρία από ότι είδα επιτρέπει π.χ. μουσικά όργανα μέχρι το μέγεθος κιθάρας. We will allow musical instruments on board as hand luggage if they are the same size as or smaller than a guitar, and in a soft case. Και στην τελική, αν σου φέρουν αντιρρήσεις, πες ότι φοβάσαι στο αεροπλάνο και φόρα το. 10 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Derek_ 283 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Και στην τελική, αν σου φέρουν αντιρρήσεις, πες ότι φοβάσαι στο αεροπλάνο και φόρα το. στα λόγια μου έρχεσαι (αν και αυτό το συγκεκριμένο δεν το είχα σκεφτεί) εντούτοις εμπίπτει στην κατηγορία "πούλα τρελίτσα" που ανέφερα και πριν... όσο για τα 20cm βάθος σε διαστάσεις... Ε! όσο έχεις δει εσύ τέτοια -τόσο μικρή- διάσταση σε χειραποσκευή τόσο έχω δει και εγώ!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Derek_ είσαι ωραίος! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, βούρ λοιπόν με στύλ και αέρα και τους φάγαμε! ...πες ότι φοβάσαι στο αεροπλάνο και φόρα το! Να σου πώ, το σκέφτηκα κ αυτό!!! lol 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsagos 321 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 αχχαχαχαχαχχ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Μια φορά χρειάστηκε να κουβαλήσω κράνος σε αεροπλάνο, όταν κατέβηκα Αθήνα να πάρω το VFR. μια τσάντα στο χέρι με παντελόνι - μπουφάν - γάντια - αδιάβροχα, και φυσικά το κράνος. Όταν πήγε ένας να με μανουριάσει για "διπλή" χειραποσκευή, απλά τον κοίταξα και ....το φόρεσα. Εκεί βραχυκύκλωσε. Πριν πει κάτι άλλο, του έδειξα παραδίπλα έναν άλλο επιβάτη που φορούσε τραγιάσκα. Ήρθε ο προϊστάμενος, έβαλε τα γέλια και όλα καλά...... 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Στα αεροδρομια πλεον υπαχει μια κατασκευη που βαζεις μεσα την χειραποσκευη και αν χωραει την παιρνεις μαζι σου στην καμπινα του αεροπλανου αν οχι μαζι με τις βαλιτσες στονν χωρο αποσκευων. Σου προτεινω για να αποφυγεις την ταλαιπωρια βαλτο μεσα σε μια σχολικη τσαντα ή ακομα καλυτερα σε ενα σακιδιο μεταφορας κρανους και αμα σου πουνε τιποτα λες οτι χωραει κανονικα σαν χειραποσκευη και δεν ξεπερναει το επιτρεπομενο οριο. Ειναι αναγκασμενοι να το δεχτουν ετσι. Οποτε και εσυ εισαι κυριλε και νομιμος απο αποψη πολιτικης της εταιριας. Υ.Γ. Εαν δεν βιαζεσαι επειδη ειμαι Κερκυρα αυριο μπορει να παω απο Αεροδρομιο εαν θες να ρωτησω τι παιζει να σου πω σιγουρα. Θες να το κανω? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Φτου ρε φουστη μου δεν το σκεφτηκα να το ρωτησω αυτο. Αυριο.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tribit 355 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Στα αεροδρομια πλεον υπαχει μια κατασκευη που βαζεις μεσα την χειραποσκευη και αν χωραει την παιρνεις μαζι σου στην καμπινα του αεροπλανου αν οχι μαζι με τις βαλιτσες στονν χωρο αποσκευων. Σου προτεινω για να αποφυγεις την ταλαιπωρια βαλτο μεσα σε μια σχολικη τσαντα ή ακομα καλυτερα σε ενα σακιδιο μεταφορας κρανους και αμα σου πουνε τιποτα λες οτι χωραει κανονικα σαν χειραποσκευη και δεν ξεπερναει το επιτρεπομενο οριο. Ειναι αναγκασμενοι να το δεχτουν ετσι. Οποτε και εσυ εισαι κυριλε και νομιμος απο αποψη πολιτικης της εταιριας. Υ.Γ. Εαν δεν βιαζεσαι επειδη ειμαι Κερκυρα αυριο μπορει να παω απο Αεροδρομιο εαν θες να ρωτησω τι παιζει να σου πω σιγουρα. Θες να το κανω? Τέτοια περίπτωση ακριβώς μου είχε τύχει όταν είχα πάει Ισπανία. Είχα κάνει 2 πτήσεις μια με vueling και μια με ryanair. Επειδή ήμασταν 2 άτομα και είχαμε από μια βαλίτσα ο καθένας συν κάτι μικροπράγματα αναγκαστήκαμε να πάρουμε μαζί μας ένα μικρό σάκο σαν χειραποσκευή ο οποίος ήταν οριακά σε αυτό που ορίζουν οι εταιρίες χειραποσκευή (διαστάσεις). Πάμε με τη vueling όλα κομπλέ δεν γκρίνιαξαν καθόλου. Πάμε στη ryanair που χρεώνουν την αποσκευή χρυσάφι και πάει η κυρία να μου την χρεώσει. -Της λέω είναι χειραποσκευή -Μου λέει είναι πάνω από τα όρια -Επιμένω ότι είναι χειραποσκευή -Μου λέει με υφάκι, "αφού είναι χειραποσκευή για βάλτε την στον ειδικό χώρο που βλέπουμε αν χωράει μια χειραποσκευή" -Έτσι είσαι μωρή παρδάλω λέω? Κάνω ένα κρααακ και τη σφηνώνω μέσα. Την κοιταώ, δεν μιλάει. Τουμπέκα τώρα λέω από μέσα μου. Ε μετά μου πήρε 1 λεπτό να την ξεσφηνώσω :D 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Ναι επισης πολυ ειναι και αυτοι που τις τυλιγουν με ναιλον σφιχτα (παρα πολυ ομως) ωστε αν ειναι οριακα να περνανε με το ναυλον κανονικα Σε πτηση προς Αμερικη απο Ελ. Βενιζελος εχει τετοιο μηχανημα που τοποθετεις την βαλιτσα,τσαντα,μπαγαζια και τα φερνεις γυρω με το χερι και το ναυλον τυλιγεται σαν να τυλιγει αραχνη με ιστο τα θυματα της Εμενα ειχε σφηνωσει ο σακος (ειχε πολλα) και με τα πολλα τον ανοιξα τα εβγαλα και αφου ξεσφινωσε τα ξαναεβαλα (εν τω μεταξυ οι τουρισστες πισω ηταν τοσο εκνευρισμενοι Ιταλοι γαρ αλλα τολμας να πεις κουβεντα σε νταγλαρι? (τοτε γιατι τωρα μουλαρι)) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2013 Στα αεροδρομια πλεον υπαχει μια κατασκευη που βαζεις μεσα την χειραποσκευη και αν χωραει την παιρνεις μαζι σου στην καμπινα του αεροπλανου αν οχι μαζι με τις βαλιτσες στονν χωρο αποσκευων. Σου προτεινω για να αποφυγεις την ταλαιπωρια βαλτο μεσα σε μια σχολικη τσαντα ή ακομα καλυτερα σε ενα σακιδιο μεταφορας κρανους και αμα σου πουνε τιποτα λες οτι χωραει κανονικα σαν χειραποσκευη και δεν ξεπερναει το επιτρεπομενο οριο. Ειναι αναγκασμενοι να το δεχτουν ετσι. Οποτε και εσυ εισαι κυριλε και νομιμος απο αποψη πολιτικης της εταιριας. Υ.Γ. Εαν δεν βιαζεσαι επειδη ειμαι Κερκυρα αυριο μπορει να παω απο Αεροδρομιο εαν θες να ρωτησω τι παιζει να σου πω σιγουρα. Θες να το κανω? Το ξέρω το μηχάνημα που μετράνε τις διαστάσεις των χειραποσκευών, το πρόβλημα είναι ότι το κράνος δεν χωράει εκει! Βέβαια για την συγκεκριμένη εταιρία που με ενδιαφέρει νομίζω οτι καλύφθηκα με την αναφορά στην ιστοσελίδα της εταιρίας για τις χειραποσκευές του πόστ #2. Each passenger can take on board, free of charge, one item of hand luggage up to a maximum of 8 kg in weight and not exceeding 55 x 40 x 20 cm in size. This rule does not apply to foldable suit bags, which may be as large as 57 x 54 x 15 cm. Please surrender larger and heavier items of baggage at the counter. Items of luggage that exceed these dimensions will be carried in the hold, given the limited storage capacity in the cabin. This is both for your safety and the safety of your fellow passengers as well as for your comfort. If your hand luggage has to stored in the hold, please remember to remove all medicine and valuables, such as laptops, mobile phones, PDAs, documents, passports, jewellery, etc. Από οτι φαίνεται προβλέπεται και η μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων στην καμπίνα! Ευχαριστώ πολύ πάντως που προσφέρθηκες να ρωτήσεις στο αεροδρόμιο!Επίσης και για όσους έγραψαν τις δικές τους εμπειρίες, thanks for sharing! Είναι καλό να ξέρω τι γίνεται σε γενικές γραμμές Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2013 Εαν εχεις βαλιτσες μαζι σου στο ταξιδι φροντισε να τις δεσεις καλα με ταινια ή ναυλον γυρω γυρω μιας και εγω πανω σστην δικια μου βρηκα ενα... πως να τοπω τωρα... γυναικειο κορδονι που εφαρμοζει σε οπισθιο μερος του σωματος και μας τρελαινει οταν το φορανε. Επισης βαλε και ταμπελιτσα με ονομα εχω δει πολλες φορες να μπερδευονται βαλιτσες που ειναι ιδιες. Επισης οταν ειναι να πας για να περασεις απο τους μαγνητες και τα ΧRAY μπουκαλια που περιεχουν υγρα οπως και αντικειμενα προσωπικης υγιεινης και μεγαλης αξιας βαλτα σε σακουλακια για να μην χυθουν ή στα "μαζεψουν" κατα τον ελεγχο (ναι γινονται και αυτα και μαλιστα σε αλλες χωρες ακομα κλαιω το CASIO ρολογι μου) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2013 Χαιρετώ και πάλι, να ενημερώσω οτι τελικά κανένα πρόβλημα υπήρχε με το κράνος με την συγκεκριμένη εταιρία (germanwings)! Ευχαριστώ πολύ και πάλι όσους βοήθησαν με τις απαντήσεις τους. Καλούς δρόμους σε όλους! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaggosGLX 497 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2013 Καλη πτηση!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες