al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Χαιρετώ όλα τις ταξιδιάρες ψυχές του φόρουμ! Φέτος πάρθηκε η μεγάλη απόφαση για ένα ταξίδι που ονειρευόμασταν τα ταλευταία χρόνια. Δύσκολοι καιροί για όλους, αλλά οι πλανήτες σπάνια ευθυγραμίζονται, και το σύμπαν δεν σου δίνει για αυτό που θέλεις πολλές ευκαιρίες, και κάποια πράγματα είναι να τα πάρεις απόφαση αλλιώς δεν.. Με το μοτο λοιπόν "δεν θα μας τα φάνε, θα τα φάμε μόνοι μας!" πάρθηκε η μεγάλη απόφαση και είμαστε στην φάση της σχεδίασης διαδρομών. Έχουμε 6 "καθαρές" μέρες για διαδρομές, τέλη Ιουλίου, θα ήμαστε 3 άτομα/μοτο, και στόχος είναι να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε! Έχω ήδη διαβάσει, αν όχι όλα τα ταξιδιωτικά του φόρουμ για τα μέρη αυτά, τότε τα περισσότερα, και έχω κρατήσει τις σημειώσεις μου, κοιτάζω και κάτι σχετικά site, αλλά μου λείπουν κάτι ψιλά.. Όταν είμαι ψιλο-ετοιμος με διαδρομές θα ποστάρω για σχολιασμό. Εννοείται οτι με την επιστροφή θα γίνει φωτορεπορτάζ και παράθεση σχολίων! Για την ώρα θα ήθελα τα φώτα σας σας σε μιά λεπτομέρια: Επειδή βλέπω οτι η Ελβετία είναι λίγο τσιμπημένη στην Vignette (33E) και λέμε να πατήσουμε μόνο λιγο προς τα εκεί αυτή τη φορά θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πεί, στην διαδρομή Stelviopass-Ubrailpass -Ofenpass - Livingo αν χρεάζεται να πληρώσουμε το χαράτσι. Από ότι διάβασα από Ofenpass για Livingo έχει Toll road με παράβολο 12€. Αν είναι 12 + 33 μάλλον θα κάτσει λίγο βαρύ.. Για πέτε.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 κοιτα εαν θες να εισαι τυπικος πρεπει να την αγορασεις εστω κ για μερικα μετρα εφοσον εισαι στην χωρα τους τωρα εαν θελετε να το ρισκαρετε για λιγο...οκ εις γνωσιν σας. αλλα αφου εχετε βρει τα πολλα στο κοστος θα ελεγα μην λυπηθητε αυτα τα 33,αγοραστε την Βινιετα κ βολταρετε λιγο παρπανω στην Ελβετια,ειναι εξισου ομορφη χωρα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 (τροποποιήθηκε) Επειδή βλέπω οτι η Ελβετία είναι λίγο τσιμπημένη στην Vignette (33E) και λέμε να πατήσουμε μόνο λιγο προς τα εκεί αυτή τη φορά θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πεί, στην διαδρομή Stelviopass-Ubrailpass -Ofenpass - Livingo αν χρεάζεται να πληρώσουμε το χαράτσι. Από ότι διάβασα από Ofenpass για Livingo έχει Toll road με παράβολο 12€. Αν είναι 12 + 33 μάλλον θα κάτσει λίγο βαρύ.. Για πέτε.. ..οχι φιλε δεν χρειαζεται το Vignete .... μπορεις να περασεις ολα τα παραπανω χωρις να το χεις , αρκει να μην περασεις αυτοκινητοδρομο ! Ακριβως την ιδια διαδρομη ακολουθησαμε πριν 2 χρονια αλλα αναποδα... Το τουνελ που να αναφερεις μετα/πριν το Livingo ειναι το Munt la Schera... το 2011 κοστισε 10 ευρωπουλα στη μηχανη! Κανόνισε να εχεις αδειο το ρεζερβουαρ στο Livingo ...η βενζινη αγγιζει τα ορια της τρελας στα βενζιναδικα του χωριου απο οικονομικης πλευρας εννοω! Σε ολη την Ιταλια/Αυστρια/Ελβετια πανω απο 1,5 ευρω το λιτρο και στο LIvingo δεν ξεπερνουσε το 1 ευρω! Να ξερεις ομως οτι ακομα και ενα μικρο κομματι της Εθνικης στην Ελβετια να χρησιμοποιησεις ...99% θα στην εχουν στημενη στα πρωτα 200 μετρα κιολας ..και το προστιμο θα το πληρωσεις πολλαπλάσιο! Τροποποιήθηκε Ιούνιος 22 , 2013 από τον IoannisPanagiotidis 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Παναγιωτη νομιζω οτι η Βινιετα τοσο σε Ελβετια οσο κ σε Αυστρια κ Σλοβενια αφορα ΟΛΟ το οδικο δυκτιο δεν εξαιρει τους επαρχιακους δρομους... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Παναγιωτη νομιζω οτι η Βινιετα τοσο σε Ελβετια οσο κ σε Αυστρια κ Σλοβενια αφορα ΟΛΟ το οδικο δυκτιο δεν εξαιρει τους επαρχιακους δρομους... Όχι φίλε μου , για Ελβετία αφορά μόνο εθνική. Πήγα από Κόμο - St Moritz - Stelvio και πάλι πίσω χωρίς να δώσω φράγκο και φυσικά νόμιμος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 περιμενε Γιωργο ...με βαζεις σεσκεψεις!...δεν μπορει φιλε να ημασταν τοσο κ@λοφαρδοι ....8 μερες βολοδερναμε απο κορυφη σε κορυφη .... σε Ιταλια , Αυστρια. 3 φορες μπηκαμε και βγηκαμε σε μια μερα στην Ελβετια! ...θα παρω ενα τηλεφωνο και θα ξαναποσταρω για σιγουρια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Εδώ είναι το ζουμί !! http://www.mybike.gr/topic/42832-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CF%84%CF%89%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%84%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%B1/ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Έτοιμο και το προσχέδιο! 18/7 -Μέρα 1η Άφιξη στο Imst. Νίκος και Σωκράτης θα σπεύσουν από Ancona και η αφεντιά μου από το Aachen μέ κάτι στάσεις στο ενδιάμεσο.. Τίποτα το ιδιαίτερο εδώ. Τα της δικιάς μου διαδρομής θα αναλύσω μάλλον σε άλλο νήμα για να μήν τα μπερδεύουμε. 19/7 -Μέρα 2η day2 day2nick Θα κινηθούμε εντός Αυστρίας ανατολικά του Imst προς Λουξεμβούργο, χωρίς απαραίτητα να πάμε στην Vaduz, γιατι δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει. 20/7 -Μέρα 3η day3e day3d day3c Είναι η μέρα του Stelvio pass!!!!! όπως μπορείτε να δείτε εκτός του Stelvio όλα τα υπόλοιπα της ημέρας είναι ρευστά! Αν για το κομάτι που θα πατήσουμε Ελβετία δεν χρειάζεται Vignette (33€) τότε θα πάμε μία από τις δύο πρώτες διαδρομές ανάλογα με τα γούστα της στιγμής. Σε άλλη περίπτωση πάμε για την 3η επιλογή. 21/7 -Μέρα 4η day4 day4nick Ανάλογα τα κέφια θα κάνουμε μία από τις δύο διαδρομές, αντίστοιχα αφήνοντας τα κάστρα για την επόμενη μέρα ή όχι.. Γενικά επειδή μάλλον η επόμενη θα είναι γεμάτη από χμ, πιθανόν να αράξουμε λιγάκι κάνοντας μόνο τα κάτω 300χμ. 22/7 -Μέρα 5η day5a με κάστρα.. day5b ...χωρίς κάστρα (ανάλογα τις επιλογές τις 4ης μέρας και τα κέφια) Αναχώρησης από Imst και προορισμός ημέρας το Zell am see αφού πρώτα περάσουμε από το Hallstatt και την Grundle see. Στόχος να είμαστε κοντά στο ενα και τρομέρό Grossglockner!! 23/7 -Μέρα 6η Απόψεις διίστανται γαι το πλάνο αυτής της μέρας.. option A: day6nick Τριγυρνάμε στα πέριξ και καταβαίνουμε το Grossglockner την επομένη.. option B: day6 Το κατεβαίνουμε σήμερα, τριγυρίζουμε και Δολομίτες όσο μας παίρνει η μέρα, επιλέγουμε διαμονή κάπου ανάμεσα σε Bolzano και Cortina di Amprezo και έχουμε μια μέρα παραπάνω στους Δολομίτες.. 24/7 -Μέρα 7η Τρυγυρνάμε Δολομίτες έχοντας σαν στόχο η σημερινή μέρα να τελειώσει κάπου στην Verona, Garda see(νοτια) η Padova, ωστε τα παιδιά να έχουν την επομένη το πρωί λίγα χμ μέχρι την Ancona ωστε να αποφευχθούν απρόοπτα όσο γίνεται. 25/7 -Μέρα 8η Κάπου εδώ χωρίζει το παρεάκι. Νίκος και Σωκράτης πάνε για το καράβι που θα τους γυρίσει στα εγκόσμια και εγώ θα έχω άλλες 2 μέρες για να επιστρέψω στη βάση μου. Λεπτομέριες για την κάθε διαδρομή έχω στα σχόλια του κάθε χάρτη. Για πέτε, πώς σας φαίνεται το πλάνο? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 (τροποποιήθηκε) Εγώ βρήκα αυτό: http://www.tollticke...aspx?lang=en-GB το οποίο λέει οτι ισχύει μόνο για class1 and class2 roads.. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 22 , 2013 από τον al_tzamp Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sieche 421 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Kαλησπερα φιλε, Καλο ταξιδι και καλο καιρο να εχετε! Βινιετα στην Ελβετια,Αυστρια,Σλοβενια ειναι μονο για αυτοκονητοδρομους.Αμα οδηγατε σε επαρχιακο δίκτυο δεν χρειαζεστε βινιετες!100% Απο οτι βλεπω μενεις εδω στην γειτονια μας,να βρεθουμε για να καφεδακι αμα θελεις... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 (τροποποιήθηκε) Απο οτι βλεπω μενεις εδω στην γειτονια μας,να βρεθουμε για να καφεδακι αμα θελεις... και γιατί όχι! :) Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα! Η μελέτη για το ταξίδι συνεχίζεται... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 22 , 2013 από τον al_tzamp Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Συμφωνω με Sieche. Επισης μπορεις να παρεις 10ημερη Βινιετα με 7 ευρωπουλακια. Εγω αυτη ειχα παρει περυσι που πηγα Δολομιτες κατεβαινοντας απο Αυστρια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 22 , 2013 Στην Αυστρία η 10ημερη για μοτο νομίζω είναι 4.90€ http://www.tolltickets.com/country/swiss/vignette.aspx?lang=en-GB Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2013 (τροποποιήθηκε) Συμφωνω με Sieche. Επισης μπορεις να παρεις 10ημερη Βινιετα με 7 ευρωπουλακια. Εγω αυτη ειχα παρει περυσι που πηγα Δολομιτες κατεβαινοντας απο Αυστρια. οχι στην Ελβετια.μονο Αυστρια παιζει αυτη. @IoannisPanagiotidis :εχεις δικιο. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 23 , 2013 από τον George_® 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2013 οχι στην Ελβετια.μονο Αυστρια παιζει αυτη. @IoannisPanagiotidis :εχεις δικιο. You are right. My mistake... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
socrates 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2013 (τροποποιήθηκε) Να είστε καλά παίδες! Νομίζω ξεκαθάρισε το θέμα με τις Βινιέτες. Αυστρία παίρνουμε την 10ήμερη που είναι υπεραρκετή χρονικά και Ελβετία από την στιγμή που δεν μπαίνουμε σε αυτοκινητόδρομο... https://en.wikipedia...-network-en.png κυκλοφορούμε ελεύθερα εκτός από το τούνελ που ούτως ή άλλως με βινιέτα ή χωρίς θα είχε το κόστος. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι το μέρος φαίνεται ιδιαίτερα ευλογημένο... 6 καθαρές μέρες να γυροφέρνουμε και πάλι θα πάρουμε μόνο μια μικρή γεύση. Τώρα που ξέρετε και που θα κινηθούμε θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα προτάσεις για μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε, διαμονή ή άλλα τιπς πχ αναπροσαρμογή κάποιας από τις διαδρομές. Όσοι έχουν κάνει αυτό το ταξίδι μπορούν να μας καταλάβουν 100%... Τροποποιήθηκε Ιούνιος 23 , 2013 από τον socrates Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2013 τι να σου πρωτοπουμε κ τι να αφησεις απ'εξω...δυσκολη ερωτηση για μια τοσο ξεχωριστη περιοχη. λοιπον ακου... καντε κ δειτε οτι θελετε κ σας κανει κλικ εκεινη την στιγμη.οτι κ να επιλεξετε θα ειναι σουπερ!η περιοχη εκει απλα τα σπαει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2013 τι να σου πρωτοπουμε κ τι να αφησεις απ'εξω...δυσκολη ερωτηση για μια τοσο ξεχωριστη περιοχη. λοιπον ακου... καντε κ δειτε οτι θελετε κ σας κανει κλικ εκεινη την στιγμη.οτι κ να επιλεξετε θα ειναι σουπερ!η περιοχη εκει απλα τα σπαει. Τέτοια θέλω να ακούω!!!!!!!!!!!!!!!! :vv: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
IoannisPanagiotidis 2.125 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2013 ...οταν κανετε το γυρο στο Sella ...και ανεβείτε την πλευρα που το πασσο της ονομαζεται Pordoi ...ξεκλεψτε λιγο χρονο και ανεβείτε με το τελεφερικ μεχρι την κορυφη!... Η θέα που θα εισπραξετε αν ο καιρος ειναι καλος ... ανεκτημητη! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Vaduz μακρια πολυ μαπα το καρπουζι... καλα να περασετε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Sella + Pordoi noted..! :) Επίσης λέμε να προσθέσουμε αν βολευει την 5η μέρα αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/Krimml_Waterfalls Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 και αυτά... Werfen Ice caves! http://en.wikipedia.org/wiki/Eisriesenwelt Krimmel waterfalls http://en.wikipedia.org/wiki/Krimml_Waterfalls Να δώ που θα φτάσει αυτή η λίστα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
steven_04 2.152 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Βλεπω θα κατεβεις απο Aachen, θα σε φαει πολυ autobahn και σε λυπαμαι. Εγω κατεβηκα απο Mannheim και με κουρασε... Anyway ριξε μια ματια στο περσινο ταξιδιωτικο μας που βρισκεται εδω για να παρεις ιδεες. Επισης αφου περνας διπλα απο τον πρωην σπιτι μου, τσεκαρε την διαδρομη που εκανα εγω Γερμανια - Δολομιτες εδω Ελπιζω να παρεις πολλες ιδεες και να περασεις υπεροχα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
al_tzamp 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 Φίλε μου ευχαριστώ για τα λινκ, το 2ο το είχα ήδη υπ'οψην. Ναι θα ξεκινήσω από Aachen αλλά δεν θα το παρω από Γερμανία, η autobahn δεν παλευεται! Θα έχω 3 μέρες μέχρι να βρώ τα παιδιά στο Imst οπότε λέω να κάνω λίγο τουρισμό ακόμη... Κατεβαόινοντας λέω να περάσω μέσα από Αρδένες προς Λουξεμβούργο που μου αρέσει πολύ, κ μετά Στρασβούργο, Κολμάρ, Φραιμπουργκ, Μέλανα Δρυμό, Βασιλεία και... όσα πάσα προλάβω μέχρι το Ιμστ! Αν έχω κουράγιο για την επιστροφή υπολογίζω κάτι αντίστοιχο αλλά με πολλά Ελβετικά πάσα μέχρι το Chamonix-Mont Blanc κ μετά επιστροφή μέσα από Γαλλία για Βέλγιο και Ααχεν. Αυτά είναι λίγο στο φλού βέβαια μια και θα είμαι μόνος, οπότε ανάλογα τα κέφια, αλλά προσπαθώ να έχω ενα γενικό πλάνο με κάποιες σημειώσεις έτσι για να δώ όσα περισσότερα μπορώ. Γενικά προτάσεις δεκτές και για αυτά τα κομάτια του ταξιδιού μου, μιά και δεν ξέρω πολλά για αυτές τις περιοχές και ειδικά την Γαλλία. άντε και άλλες 21 μείνανε για μένα!!!! :) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2013 στην επιστροφη μετα το Μοντ ακολουθησε πορεια παραλληλη με τα συνορα,αρχικα Ελβετιας κ μετα Γερμανιας η επαρχια της Ανω Σαβοιας ειναι υπεροχη! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες