Jump to content
0-299km

on-off vs ss

Recommended Posts

Γεια σας είμαι νέο μέλος.ψάχνοντας στο internet τυχαία είδα το mybike ένα χρόνο πριν από τότε το παρακολουθώ σχεδόν κάθε μέρα.Σήμερα είπα να έγγραφο και να ρωτήσω και εγώ για κάτι που με ενδιαφέρει.Λοιπόν πρώτα από όλα είμαι 24 χρόνον έχω ύψος 1,85 και βάρος 80kg .Ξεκίνησα με ένα παπάκι c50 στα 16 το οποιο βελτίωσα σαν παιδί και εγώ και το κράτησα μέχρι τα 18 μου,έπειτα πήρα ένα xt 250 το ποιο κράτησα 2 χρονια (γιατί κόλλησε) πλέον κυκλοφορώ εδώ και ένα χρόνο με το xt-x του πατέρα mou.Εχω απεριόριστο διπλομα και επιτέλους μάζεψα και κάποια λεφτά ώστε να προβώ και εγώ στην αγορά τις μεγάλης μου μηχανής.Διαθέτω 5.000 το πολύ 6.000 max .Τα μηχανάκια που με ενδιαφέρουν είναι το r6,tiger 1050,adventure 990(950) ξέρω ότι και τα τρία είναι διαφορετικά το r6 ωραίο καλο 600 (χαμηλή ασφάλεια,τέλη) μετά το tiger ωραίο ,δυνατό,3k, μηχανή δρόμου(ON-off) αντίθετα το adventure πιο on-OFF πιο maximo.i χρήση του θα είναι καθημερινή .Με δεδομένο ότι ζω σε επαρχιακή πολύ ,χωρίς μποτιλιάρισμα ktlp το μηχανάκι θα κάνει καθημερινά 10-15χιλιόμετρα τι μέρα δηλαδή τίποτα απλά μια μικρή βόλτα μετά την δουλειά να πάρω λίγο αέρα,και τα σάββατα θα κάνει 200-400 χιλιόμετρα κάνα ταξιδάκι(όχι και κάθε σάββατο ).από ότι ξέρω η κατανάλωσης με normal χρήση είναι r6=6.5l ,tiger=7l ,990=7,5l.πια είναι η διαφορα σε τέλη και ασφάλεια ?Γενικά η άνεση δεν με ενδιαφέρει ιδιαιτερα γιατί είμαι νέος ακόμα απλά θέλω να έχει δύναμη να σηκώνεται χωρίς δυσκολία και να έχει να μου δώσει περιθώρια βελτιώσεις στο στρίψιμο.εσείς πιο προτείνεται?Αξιζουν τα παραπανω εξοδα για τελη ασφαλια ?ευχάριστω για το χρόνο σας και συγγνώμη για την πολυλογία μου.περιμενω απαντισεις :baby::burn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

τρια μηχανακια, τρεις διαφορετικες κατηγοριες...παρε οποιο σου αρεσει περισσοτερο...μια συμβουλη λογω

υψους και του τι θες, το Tiger 1050 που μπορεις να το πεις ''ενδιαμεσο'' απο αυτα που εχεις επιλεξει... :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τρια μηχανακια, τρεις διαφορετικες κατηγοριες...παρε οποιο σου αρεσει περισσοτερο...μια συμβουλη λογω

υψους και του τι θες, το Tiger 1050 που μπορεις να το πεις ''ενδιαμεσο'' απο αυτα που εχεις επιλεξει... :lol:

λογο 3κ ? :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το r6 πρέπει να χει κανα 50άρι ευρώ φθηνότερα τέλη!!τώρα όταν λες να σηκώνεται χωρίς δυσκολία εννοείς σούζα???

αν ναι τότε πάρε το r6 ,αν και εγώ είμαι της άποψης πως η μηχανή έχει 2 ρόδες για κάποιο λόγο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πατας χωμα παρε ΚΤΜ αν δεν πατας χωμα παρε Τιγρη...αν εισαι τού δερματινου παρε R6...Οτι κι αν παρεις σκεψου το καλα γιατι ακομα δεν εχεις αποφασισει απο αυτα που γραφεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το r6, ως υψηλοροπο, σηκωνει σουζα στα πολλα χιλιομετρα.

Το ΚΤΜ σηκωνει απο το ρελαντι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το r6 πρέπει να χει κανα 50άρι ευρώ φθηνότερα τέλη!!τώρα όταν λες να σηκώνεται χωρίς δυσκολία εννοείς σούζα???

αν ναι τότε πάρε το r6 ,αν και εγώ είμαι της άποψης πως η μηχανή έχει 2 ρόδες για κάποιο λόγο!!

τα τελη 50 το ξερω αλλα η ασφαλια νομιζω ειναι η διπλασια και γενικα απο θεμα συντιρισης τι χραζετε το καθενα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν νομιζω η ασφάλεια να ναι διπλάσια σε καμιά περίπτωση(ρώτα τον ασφαλιστή σας)!!και σε ότι αφορά την συντήρηση δεν νομίζω να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους!

αν και πιστεύω πως σε όλα θα είναι λίγο φθηνότερο το r6!!αυτά είναι προσωπική μου άποψη!!υπάρχουν περισσότερο γνώστες που θα σε βοηθήσουν!!

ότι και να πάρεις να προσέχεις :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:offtopic:

Παντως ο τιτλος μου θυμησε κατι που συζητουσαμε με τον Γιωργο (χχ1100).Τελικα ποια στριβουν καλυτερα τα ss η τα onoff :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σκέφτεσαι να έχεις και δεύτερο άτομο στις βόλτες σου, τα δύο πρώτα απλά ξέχνα τα.............

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πατας χωμα παρε ΚΤΜ αν δεν πατας χωμα παρε Τιγρη...αν εισαι τού δερματινου παρε R6...Οτι κι αν παρεις σκεψου το καλα γιατι ακομα δεν εχεις αποφασισει απο αυτα που γραφεις...

κοιτα χωμα δεν εχω σκοπο να παω με οποιοδιποτε μηχανακι και αν παρω γιατι ακομη και με μια απλη χαζοπτωση οι οποιες κοστιζουν πολυ και δεν μου περισευουν.το μονο που μπορει να κανω ειναι κανενας βατος χωματοδρομος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σκέφτεσαι να έχεις και δεύτερο άτομο στις βόλτες σου, τα δύο πρώτα απλά ξέχνα τα.............

μπα δευτερο ατομο δεν ,δεν.μονο για εμενα θα ειναι :-D για τα αλλα ειπαρχει κουτι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θελει και πολυ σκέψη,tiger.μια χαρα μηχάνημα,όρθια θέση οδήγησης,καλο για αποστάσεις δηλαδη,σχετικα καλη κάλυψη απο αέρα,με Αλλη ζελατινα είσαι άρχοντας.

Στρίβει για την πλάκα του,παει παρα πολυ καλα,ενδυκνειεται για καγκουριες αν και θα σου έλεγα να προσεχείς και μην υπερεκτιμησεις τις δυνατότητες σου.προσεχουμε για να εχουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε θελει και πολυ σκέψη,tiger.μια χαρα μηχάνημα,όρθια θέση οδήγησης,καλο για αποστάσεις δηλαδη,σχετικα καλη κάλυψη απο αέρα,με Αλλη ζελατινα είσαι άρχοντας.

Στρίβει για την πλάκα του,παει παρα πολυ καλα,ενδυκνειεται για καγκουριες αν και θα σου έλεγα να προσεχείς και μην υπερεκτιμησεις τις δυνατότητες σου.προσεχουμε για να εχουμε

νομιζα οτι θα μου προτινες το 990 :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλα ρε πατριώτη! :cheers:

Εγώ για μένα θα έπαιρνα το πιο οικονομικό από τα 3 σε συντήρηση, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ κτλ.. Το R6 είναι? :huh: Ωραίο μηχανάκι αλλά δεν ξέρω για βόλτα πόσο βολεύει.. είναι πιο "πιστάδικο". :think: Αν δεν σε ενδιαφέρουν τόσο τα παραπάνω που αναφέρω τότε TIGER!!! Ξεκούραστη θέση οδήγησης πάνω απ όλα, 3κύλινδρο και ομορφό μηχανάκι! Ότι και να πάρεις καλοτάξιδο και καλόστριφτο φίλε!

:biker8zj::thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα