protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Ναι ξέρω, θα μου πείτε να ψάξω ήδη μεσα στο forum και το έχω κάνει ήδη. Άλλο θέλω να πω. Όλοι λένε πως θα είμαι νόμιμος αλλά δεν έχω βρει κάποιο χαρτί ακόμα που να το αποδεικνύει. Επίσης δεν έχω βρει ακριβώς πόσο kw ή ίππους έχει και δεν γωνρίζω εάν στην αναλογιά μετράμε το βάρος της μηχανής γεμάτης ή άδειας ( my bad). Η επίσημη yamaha με έχει γράψει κανονικά παρά τα mail που τις έχω στείλει (από περιέργεια έστειλα και στη suzuki για το drz400 και μου απάντησαν αμέσως και σαφέστατα). Εάν έχει κάποιος χαρτί θα τον παρακαλέσω να μου του στείλει να το δώ τουλάχιστον. Υ.Γ.: Δεν ξέρω εάν είναι σωστό αυτό που κάνω αλλά το link με τη μηχανή που θέλω να αγοράσω είναι αυτό http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3383292/ εάν βοηθάει κάποιους το παρουσιαστικό της μοτο..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2013 Τα κιλά τα μετράς με γεμάτη τη μηχανή και με εσένα πάνω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Αυτό πάλι το ακούω πρώτη φορά (με εμένα πάνω) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alexandros Xeimarios 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 (τροποποιήθηκε) Φίλε μου εισαι σίγουρος οτι με το Α1 μπορεις να οδηγήσεις το χτ500ε ? Γιατί το Α1 (και εγώ ειχα μπερδευτεί) ειναι : Η κατηγορία Α1 σταδιακής πρόσβασης (με συμπλέκτη ) σας δίνει δικαίωμα οδήγησης Μοτοσικλέτας έως 125 cm3, μέγιστης ισχύος 11 kW (14,75 hp) και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kW/kg, και Μηχανοκίνητα τρίκυκλα, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 15 kW (20,12 hp) | (1kw = 1,36 hp). Ο Υποψήφιος Οδηγός πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ενώ η άδεια ισχύει μέχρι και το 65οέτος. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 30 , 2013 από τον Alexandros Xeimarios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
srk 1.534 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Προφανώς ο protlouk αναφέρεται στο παλιό Α1 (πριν τον Ιανουάριο το 2013). Οσο για την αναλογία kW/kg δεν υπάρχει περίπτωση να μετράται μαζί με τον αναβάτη. (Για κενή γεμάτη δεν γνωρίζω) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Πράγματι srk δεν ενημέρωσα ότι αναφέρομαι στο παλιό δίπλωμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Το μικρό δίπλωμα από το 2001 μέχρι και το 2012 ήταν για 25kw ή με λόγο ισχύος προς βάρος μέχρι 0,16kW/kg .Το δίπλωμα αυτό δεν το έλεγαν Α1 (και εγώ λανθασμένα το αποκαλούσα έτσι) αλλά Α μικρό. Το Α1 πρίν από το 2001 και από φέτος έχει τον περιορισμό στα 125cc.Το Α μικρό καλύπτει το ΧΤ500Ελόγω του λόγου ισχύος βάρους Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alexandros Xeimarios 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 Πράγματι srk δεν ενημέρωσα ότι αναφέρομαι στο παλιό δίπλωμα. Ok παω πασο νομιζα οτι έλεγες για το α1 μετα την αλλαγη του νόμου !!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2013 (τροποποιήθηκε) Προφανώς ο protlouk αναφέρεται στο παλιό Α1 (πριν τον Ιανουάριο το 2013). Οσο για την αναλογία kW/kg δεν υπάρχει περίπτωση να μετράται μαζί με τον αναβάτη. (Για κενή γεμάτη δεν γνωρίζω) http://www.mybike.gr...ost__p__1439759 Τροποποιήθηκε Μάρτιος 30 , 2013 από τον telephoner 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
srk 1.534 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 http://www.mybike.gr...ost__p__1439759 Ομολογώ ότι πιάστηκα αδιάβαστος... Βέβαια μιλάμε για το "παλιό" Α1 (ή Α μικρό) άρα θα πρέπει να δούμε και το αντίστοιχο ΦΕΚ (του 2001 ?), αν γράφει τα ίδια. Οπως και να'χει είναι λίγο δύσκολη πρακτικά η εφαρμογή του υπολογισμού βάρους μαζί με τον οδηγό. Στον έλεγχο η τροχαία θα έχει και ζυγαριά μαζί ? Δηλαδή -υποθετικά- αν κάποιος είναι στο όριο, μπορεί να είναι νόμιμος τη μία μέρα και την άλλη να είναι παράνομος, ανάλογα με το πόσο έφαγε, ή το πόσο βαρύ εξοπλισμό φοράει ? Εκτός και αν καθορίζεται κάποιο στάνταρ βάρος οδηγού, π.χ. 75 κιλά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stavros-2stroker 1.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Αυτό ισχύει για το Α2 για το Α μικρό ισχύει το βάρος της μοτοσικλέτας στην έγκριση τύπου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Αυτό ισχύει για το Α2 για το Α μικρό ισχύει το βάρος της μοτοσικλέτας στην έγκριση τύπου. Τότε απλά ζητάς να σου στείλουν το καινούριο δίπλωμα και αυτόματα έχεις A2 :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Πήγε αλλού το θέμα. Έχω στείλει ήδη τρια mail στη yamaha ζητώντας πληροφορίες ή την έγκριση τύπου αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Μήπως ξέρετε κάποιον από το forum που μπορεί να το έχει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
srk 1.534 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Πήγε αλλού το θέμα. Έχω στείλει ήδη τρια mail στη yamaha ζητώντας πληροφορίες ή την έγκριση τύπου αλλά δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Μήπως ξέρετε κάποιον από το forum που μπορεί να το έχει; Ρώτα τον stiffler Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
telephoner 2.250 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31 , 2013 Τότε απλά ζητάς να σου στείλουν το καινούριο δίπλωμα και αυτόματα έχεις A2 :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Spyrakoc 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3 , 2013 Εγώ παίδες θα ρωτήσω κάτι άλλο και σόρρυ για το offtopic. Έχω δίπλωμα για μηχανή με συμπλέκτη ( μέχρι 33 hp ) εδώ και 2+ χρόνια. Ισχύει οτι μπορώ μετά απο 2 χρόνια να παω να το ανανεώσω και να το κάνω απεριόριστο? Ή με τις αλλαγές που κάνανε στα διπλώματα δεεεν...? Και μιας και το παλικάρι θέλει να πάρει xt να κάνω και μια ερώτηση σχετικά με αυτό Είμαι 1.70 σε ύψος( αααααχ ρε μανα ) θα μπορώ να οδηγήσω το xt? θα φτάνω ο κακομοίρης? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
protlouk 40 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2013 Εγώ είχα ρωτήσει στη σχολή και μου είπαν ότι και καλοκαίρι του 12 να είχα δώσει πάλι έπρεπε να περάσω εξετάσεις για απεριόριστα. Εγώ πήρα το δίπλωμα Ιανουάριο του 2013 με το παλιό σύστημα (Α1 <25kw ή <0,16kg/kw) και μετά κατάλαβα ότι έκανα μέγιστη μακακία καθώς θα μπορούσα να πάω κατευθείαν απεριορίστων. Τώρα πρέπει να ξαναδώσω :wallbash: και με το νέο σύστημα (διαφορετικές εξετάσεις όχι εντελώς ίδιες με τις παλιές αλλά λίγο πιο δύσκολες + πλήρη εξοπλισμό). Κοίτα εγω είμαι 1.80 και πιστεύω ότι είμαι εντάξει αλλά για 1.70 ίσως θα χρειαστεί να πηράξεις την ανάρτηση (πράγμα που θα το απέφευγα). Αν το ξεκινήσεις από στάση μετά δεν θα έχεις πρόβλημα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες