Jump to content
Maxo

Μέγεθος κράνους

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Παιδιά έχω διαβάσει οδηγούς για μέγεθος, αλλά δεν βοηθάνε....

Πρόσφατα αγόρασα το hjc fg-15 και θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν μου είναι μικρό....

Όταν το φοράω αισθάνομαι την πίεση στα μάγουλα, αλλά αισθάνομαι και μια πιο μικρή πίεση στο μέτωπο και λίγο στην περιφέρεια του κεφαλιού....

Στο μαγαζί που το πήρα (επειδή πέρασα από διάφορα εκείνης της αλυσίδας), όλοι οι πωλητές είπαν ότι μου κάνει το συγκεκριμένο μέγεθος, παρόλο που τους είπα ότι νοιώθω πίεση στο κεφάλι (τα νούμερα στο site τους λένε ότι χρειάζομαι το μεγαλύτερο, αλλά είναι νούμερα και είναι μια γενική εικόνα)....

Μου είπαν θα ανοίξει στο μέτωπο λίγο μετά από λίγο καιρό....

Εξώ ξέρω ότι δεν ανοίγει εκεί τόσο....

Δοκίμασα και το μεγαλύτερο μέγεθος (ίδιο κέλυφος πιο λίγο φελιζόλ) και δεν νοιώθω καμία πίεση, πέρα από τα μάγουλα, αλλά το κράνος είναι πιο χαλαρό στο κεφάλι και παίζει ελάχιστα έως καθόλου....

Το κράνος το δοκίμασα και σπίτι για κανένα 10λεπτο και με νευρίασε κάπως, αλλά το αντέχω, πιστεύω, αν ανοίξει στο μέλλον (δηλαδή δεν με πονάει)....

Κοκκινύλες στο μέτωπο δεν είχα....

Ξαναμίλησα με τον πωλητή για να του το γυρίσω να πάρω ένα νούμερο μεγαλύτερο και μου είπε ότι αν ανοίξει το μεγαλύτερο, τότε δεν θα είναι καλό και θα επιπλέει στο κεφάλι μου....

Παρακαλώ κάποια γνώμη κάποιου πιο έμπειρου γιατί εγώ είμαι άσχετος....

Γενικά το αντέχω, αλλά όχι αν μείνει έτσι στο μέτωπο για πάντα.....

Ευχαριστώ....

Τροποποιήθηκε από τον Maxo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν και δεν ειμαι αρκετά έμπειρος στο θέμα, ωστόσο έχοντας αγοράσει 2 κράνη και εχοντας δοκιμάσει αρκετά κ διαβάσει επίσης εκανα τα εξής.

Σε κάθε δοκιμή κράνους το φορούσα για τουλάχιστον 5-10 λεπτά. αν αισθανόμουν πίεση οπουδήποτε πέρα από τα μάγουλα, εβγαζα το κρανος να δω αν το σημείο που ένιωθα πίεση π.χ. μέτωπο κτλ είχε κοκκινίσει έντονα. Επίσης ενώ φορούσα το κράνος δοκίμαζα να βάλω το δείκτη ανάμεσα στο μέτωπο και το κράνος για να δω αν χωράει...έχοντας σταθερό το κεφάλι και κρατώντας κόντρα προσπαθούσα να κουνήσω το κράνος αριστερά δεξιά και τελος προσπαθούσα τραβωντας το κρανος απο την περιοχή του αυχένα προς τα πάνω να το βγάλω.

Δες και αυτό το λινκ που μιλάει για το σχήμα του κάθε κράνους και τους διαφορετικούς τύπους κεφαλιού...

Αν αισθάνεσαι πίεση μονο στα μάγουλα, δεν υπάρχει θέμα, αλλά αν σε πιέζει αρκετά στο μέτωπο τότε ίσως το σχήμα που έχει το κράνος δεν ταιριάζει στο κεφάλι σου ή είναι μικρό το μέγεθος.

Τροποποιήθηκε από τον R1d3r3285

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν ειμαι αρκετά έμπειρος στο θέμα, ωστόσο έχοντας αγοράσει 2 κράνη και εχοντας δοκιμάσει αρκετά κ διαβάσει επίσης εκανα τα εξής.

Σε κάθε δοκιμή κράνους το φορούσα για τουλάχιστον 5-10 λεπτά. αν αισθανόμουν πίεση οπουδήποτε πέρα από τα μάγουλα, εβγαζα το κρανος να δω αν το σημείο που ένιωθα πίεση π.χ. μέτωπο κτλ είχε κοκκινίσει έντονα. Επίσης ενώ φορούσα το κράνος δοκίμαζα να βάλω το δείκτη ανάμεσα στο μέτωπο και το κράνος για να δω αν χωράει...έχοντας σταθερό το κεφάλι και κρατώντας κόντρα προσπαθούσα να κουνήσω το κράνος αριστερά δεξιά και τελος προσπαθούσα τραβωντας το κρανος απο την περιοχή του αυχένα προς τα πάνω να το βγάλω.

Δες και αυτό το λινκ που μιλάει για το σχήμα του κάθε κράνους και τους διαφορετικούς τύπους κεφαλιού...

Αν αισθάνεσαι πίεση μονο στα μάγουλα, δεν υπάρχει θέμα, αλλά αν σε πιέζει αρκετά στο μέτωπο τότε ίσως το σχήμα που έχει το κράνος δεν ταιριάζει στο κεφάλι σου ή είναι μικρό το μέγεθος.

Κοίτα εξαρχής νοιώθω μικρή πίεση στο μέτωπο (όχι τοσο όσο στα μάγουλα)....

Το αντέχω με την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει....

Αν δεν ανοίγει εκεί, τότε μάλλον πάω για μεγαλύτερο μέγεθος....

Αλλά αν ανοίγει εκεί, τότε το μεγαλύτερο στο μέλλον δεν θα μου κάνει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω η μόνη περιοχή που αισθητά ανοίγει είναι στα μάγουλα...Για το μέτωπο δε νομίζω. Τα δικά μου πάντως μετά από κάποιους μηνες χρήσης μονο στα μάγουλα εχω αισθανθεί ότι ανοιξαν κάπως. στο μετωπο η αλλού δε διεκρινα καποια διαφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θεωριτικά μπορούμε να σου απαντήσουμε

αν δε σε πονάει/κοκκινίζει το μέτωπο είναι καλά

θα σου ανοίξει το κράνος λίγο[μαξιλαράκια]

λογικά σου είναι εντάξει κι απλά δεν έχεις συνηθίσει

το σημαντικό είναι ότι η πίεση είναι μικρή στο μέτωπο[άρα σωστό μέγεθος]

στα μάγουλα θα σου ανοίξει.

ίσως φταίει ή ότι είναι το πρώτο σου κράνος

ή το πρώτο κράνος που πήρες στο σωστό μέγεθος[και για αυτό νιώθεις ότι σε πιέζει]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το κράνος όταν το φορέσεις, πρέπει να το πιάσεις από το "σαγόνι" και να το κουνήσεις.

Κάνοντας αυτό, πρέπει να κουνηθεί και το κεφάλι μαζί του χωρίς να έχει αέρα και να κουνιέται μόνο το κράνος.

Βασική προϋπόθεση είναι να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό.

Είπαμε να είναι στενό αλλά αν είσαι άβολα, καλύτερα να αλλάξεις κράνος.

Μπορεί δυο διαφορετικά κράνη ίδιου μεγέθους, να είναι τελείως διαφορετικά σε αίσθηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η πιεση στο μετωπο στην οποια αναφερεσαι ειναι ανεκτη?δηλαδη δεν σε εμποδιζει στην οδηγηση ουτε σε κανει να αισθανεσαι καποια "δυσφορια"?γιατι και εγω ξερω οτι ειναι σωστο να υπαρχει μια σχετικη πιεση αλλα οχι ενοχλητικη στο μετωπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η πιεση στο μετωπο στην οποια αναφερεσαι ειναι ανεκτη?δηλαδη δεν σε εμποδιζει στην οδηγηση ουτε σε κανει να αισθανεσαι καποια "δυσφορια"?γιατι και εγω ξερω οτι ειναι σωστο να υπαρχει μια σχετικη πιεση αλλα οχι ενοχλητικη στο μετωπο.

Αισθάνομαι κάποια δυσφορία μετά από ώρα, αλλά η πίεση είναι ανεκτή....

Αυτός που μου το πούλησε μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και ότι για αρχή το κράνος μετά το 20λεπτο θα με κουράζει, και αφού ανοίξει θα είναι ok....

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενό μου κράνος ήταν σε μεγαλύτερο μέγεθος από ότι έπρεπε και ίσως γιαυτό μου φαίνεται έτσι.... (Όσον αφορά αυτό που είπε το παιδί παραπάνω)

Αλλά δεν θέλω να την πατήσω....

Γιατί μετά θα ψάχνω να πουλήσω μεταχειρισμένο κράνος....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγω λεω μηπως δεν σου ταιριαζει το κελυφος των HJC? δεν ταιριαζουν ολα τα κρανη σε ολα τα κεφαλια γιαυτο πρεπει και να τα δοκιμαζουμε πριν τα παρουμε.... εγω πιστευω πως αυτο σου ετυχε και εσενα, πανε στο μαγαζι και δοκιμασε ενα αλο κρανος σε αυτο το μεγεθος και δες αν το αισθανεσε καλα αλλα παραλληλα δεν κουνιετε το κεφαλι σου μεσα του τοτε ειναι οκ. Εγω απο την πρωτη στιγμη που το εβαλα μου ηταν οκ δεν με πιεζε πουθενα αλλα ουτε και κουνιοταν το κεφαλι μου μεσα

ΥΓ το μεγεθος δεν ειναι ιδιο σε ολες τις μαρκες και πολες φορες και σε μοντελα ιδιας εταιριας, εμενα το δικο μου ειναι L αλλα και ενος φιλου M που δοκιμασα μου ηταν ακριβως οπως το δικο μου σε αισθηση και το ιδιο μου ειπε και το παιδι οταν δοκιμασε το δικο μου. (αλη εταιρια ομως)

Τροποποιήθηκε από τον -Giorgos-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και εγω λεω μηπως δεν σου ταιριαζει το κελυφος των HJC? δεν ταιριαζουν ολα τα κρανη σε ολα τα κεφαλια γιαυτο πρεπει και να τα δοκιμαζουμε πριν τα παρουμε.... εγω πιστευω πως αυτο σου ετυχε και εσενα, πανε στο μαγαζι και δοκιμασε ενα αλο κρανος σε αυτο το μεγεθος και δες αν το αισθανεσε καλα αλλα παραλληλα δεν κουνιετε το κεφαλι σου μεσα του τοτε ειναι οκ. Εγω απο την πρωτη στιγμη που το εβαλα μου ηταν οκ δεν με πιεζε πουθενα αλλα ουτε και κουνιοταν το κεφαλι μου μεσα

Από colori το πήρα και δεν νομίζω να πουλάνε κάτι άλλο απο hjc....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν επειδή και γω έψαχνα κράνος και είχα τα ίδια ερωτήματα μπορώ να σου πω κάτι το οποίο ανκάλυψα. Ότι δεν είναι όλα τα μεγέθη ίδια για όλες τις μαρκες. Εγώ έχω κεφάλι 58,5 με αποτέλεσμα ότι δοκίμαζα να είναι ή μικρό ή μεγάλο γιατί το L είναι 59-60 και το Μ 57-58 Οπότε κατέληξα σε schuberth που το L το βγάζει σε 58-59.

Φόρεσε το κράνος καινα 10 λεπτο χωρίς να το κουνήσεις και μετά δες αν έχεις έντονη κοκκινίλα στο μέτωπο. Τα μάγουλα ανοίγουν το μέτωπο όχι, ανοίγει ίσα ίσα επειδή πατιέται το υλικό όχι κάτι άλλο όμως

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν επειδή και γω έψαχνα κράνος και είχα τα ίδια ερωτήματα μπορώ να σου πω κάτι το οποίο ανκάλυψα. Ότι δεν είναι όλα τα μεγέθη ίδια για όλες τις μαρκες. Εγώ έχω κεφάλι 58,5 με αποτέλεσμα ότι δοκίμαζα να είναι ή μικρό ή μεγάλο γιατί το L είναι 59-60 και το Μ 57-58 Οπότε κατέληξα σε schuberth που το L το βγάζει σε 58-59.

Φόρεσε το κράνος καινα 10 λεπτο χωρίς να το κουνήσεις και μετά δες αν έχεις έντονη κοκκινίλα στο μέτωπο. Τα μάγουλα ανοίγουν το μέτωπο όχι, ανοίγει ίσα ίσα επειδή πατιέται το υλικό όχι κάτι άλλο όμως

Λοιπόν....

Εγώ πρέπει να έχω κεφάλι περίπου στα 56

Το πρηγούμενό μου κράνος ήταν medium και από ότι μου είπαν ήταν λίγο μεγαλούτσικο (ήταν πρώτο κράνος)....

Σύμφωνα με αυτό

h_gr.gif

Είμαι στο small (δοκίμασα το medium και ήταν αρκετά μεγάλο)....

Εγώ πήρα XS το οποίο έχει το ίδιο κέλυφος, αλλά πιο παχύ φελιζόλ (το υλικό από μέσα τέλοσπάντων)....

Όπως είπα δεν έχω καθόλου κοκκινίλα στο μέτωπο μετά από ένα τέταρτο που το φόρεσα....

Απλά νοιώθω εκείνη την πίεση γύρω γύρω στην περιφέρεια του κεφαλιού μου στο ύψος του μετώπου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου είχα ακριβώς το ίδιο θέμα και μάλιστα με ακριβώς το ίδιο κράνος. Βέβαια όλα τα κεφάλια δεν είναι ίδια. Καταρχήν μέτρα το κεφάλι σου και πες πόσα εκατοστά είναι και μετά πες μας και το νούμερο του κράνους. Το κεφάλι το μετράς στο ύψος του μετώπου μέχρι πίσω. Το κράνος ανοίγει και στο μέτωπο, όχι πολύ αλλά ανοίγει και στα μάγουλα και παίρνει το σχήμα του κεφαλιού σου. Εγώ όταν το πήρα με πίεζε λίγο στα μάγουλα αλλά στο μέτωπο με πίεζε και μου άφηνε και σημάδι. Σκέψου ότι το έβαλα επι τόπου για πούλημα. Ευτυχώς δεν το πούλησα γιατί μετά από λιγες μέρες δεν άφηνε σημάδι και τώρα μου κάθεται τέλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου είχα ακριβώς το ίδιο θέμα και μάλιστα με ακριβώς το ίδιο κράνος. Βέβαια όλα τα κεφάλια δεν είναι ίδια. Καταρχήν μέτρα το κεφάλι σου και πες πόσα εκατοστά είναι και μετά πες μας και το νούμερο του κράνους. Το κεφάλι το μετράς στο ύψος του μετώπου μέχρι πίσω. Το κράνος ανοίγει και στο μέτωπο, όχι πολύ αλλά ανοίγει και στα μάγουλα και παίρνει το σχήμα του κεφαλιού σου. Εγώ όταν το πήρα με πίεζε λίγο στα μάγουλα αλλά στο μέτωπο με πίεζε και μου άφηνε και σημάδι. Σκέψου ότι το έβαλα επι τόπου για πούλημα. Ευτυχώς δεν το πούλησα γιατί μετά από λιγες μέρες δεν άφηνε σημάδι και τώρα μου κάθεται τέλεια.

Κάτσε να βρω μεζούρα τώρα....

EDIT**** Ναι κοντά στο 56 είναι....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν όντως έχεις 56 μάλλον θα πρέπει να πάρεις το small. To small δεν το δοκίμασες εκεί?

Το δοκίμασα (προφανώς ήταν πιο άνετο)....

Ο πωλητής είπε όμως οτι θα ανοίξει και θα παίζει λίγο....

Ενώ το xs είπε θα ανοίξει και θα κάθεται πολύ καλά....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα τα κρανοι...δεν ειναι για ολα τα κεφαλια..

π.χ. εμενα τα shark δεν με βολευει κανενα νουμερο..το ενα με πιεζει το μετωπο,το αλλο επιπλαιει στο κεφαλι,το 3ο στα μαγουλα και παει λεγοντας..

προσωπικη μου αποψη ειναι να πας στο μαγαζι που το πηρες και να δοκιμασεις και αλλα κρανοι διαφορετικων εταιριων μεχρι να βρεις το καταλληλο..

το μυστικο ειναι να αφηνεις το οποιοδηποτε κρανος φορεμενο στο κεφαλι κανα 10λεπτο για να καταλαβαινεις το τι παιζει..αν δεν ειναι το νουμερο σου θα νιωσεις μια δυσφορια μεσα στο 10λεπτο..

ελπιζω να βοηθησα :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δοκίμασα (προφανώς ήταν πιο άνετο)....

Ο πωλητής είπε όμως οτι θα ανοίξει και θα παίζει λίγο....

Ενώ το xs είπε θα ανοίξει και θα κάθεται πολύ καλά....

Αν είναι ανυπόφορο αυτό που νιώθεις πήγαινε το πίσω. Αν είναι απλή πίεση θα ανοίξει. Δοκίμασε και κανένα άλλο κράνος όπως σου λένε τα παιδιά να δεις σε πιο νούμερο είσαι πιο κοντά. Δεν μας είπες, 56cm είναι τελικά το κεφάλι σου;

Ενδεικτικά διάβασε και το θέμα που είχα ανοίξει όταν είχα θέμα με το κράνος μου.

http://www.mybike.gr...__fromsearch__1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι ανυπόφορο αυτό που νιώθεις πήγαινε το πίσω. Αν είναι απλή πίεση θα ανοίξει. Δοκίμασε και κανένα άλλο κράνος όπως σου λένε τα παιδιά να δεις σε πιο νούμερο είσαι πιο κοντά. Δεν μας είπες, 56cm είναι τελικά το κεφάλι σου;

Ενδεικτικά διάβασε και το θέμα που είχα ανοίξει όταν είχα θέμα με το κράνος μου.

http://www.mybike.gr...__fromsearch__1

Όχι ανυπόφορο δεν είναι...

Ναι 56 είναι το κεφάλι μου...

Δυστυχως άλλο κράνος δεν παίζει, όλα hjc είναι εκεί....

Θα κοιτάξω το θέμα σου ευχαριστώ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πανε σε αλο μαγαζι και απλα δοκιμασε ακομα 2-3 μαρκες απο κρανοι σε αυτα τα μεγεθη XS-S και δες πως νιωθεις αν νιοθεις και στα αλλα ετσι σημαινει πως θα φτιαξει αν δοκιμασεις καποιο και ενω δεν κουνιετε το κεφαλι σου μεσα αλλα δεν σε πιεζει κιολας μαλον ειναι το καταλληλο για σενα, οποτε δεν εκανες καλη αγορα, αλλα παιζει να συμβει και αυτο που σου ειπε ο barmanx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα