Jump to content
jimigr

καινουργια διπλωματα 125cc

Recommended Posts

καλησπερα παιδια! ειμαι νεο μελος και δεν ξερω αμα εχω φτιαξει θεμα στο σωστο μερος! ηθελα να ρωτησω τωρα που βγαζω διπλωμα για μηχανη 125cc :mB_kalo_e: θα μπορω να οδηγησω crypton X που ειναι 135cc? :online2long: γιατι εχω μπερδευτη λιγο με τα 25kw Που λενε! τι ακριβως ειναι τα ΚW?εχουνε σχεση με τα αλογα της μηχανης? ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

με το α1 δίπλωμα εφόσον έχει περιορισμό τα 125cc δεν μπορείς να οδηγήσεις μηχανή με 135cc..νομίζω είναι προφανές.

τα kw είναι η ισχύς της μηχανής..εμείς τα μετράμε σε άλογα συνήθως.αλλά εφόσον το crypton είναι 135cc και το δίπλωμα μέχρι 125cc, ό,τι kw και να έχει δεν έχει σημασία.

Επίσης δε νομίζω ότι στο α1 δίπλωμα είναι 25kw το όριο, αλλά πολύ λιγότερο..νομίζω 11kw?κάτι τέτοιο.

Τροποποιήθηκε από τον athensfinest

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με το α1 δίπλωμα εφόσον έχει περιορισμό τα 125cc δεν μπορείς να οδηγήσεις μηχανή με 135cc..νομίζω είναι προφανές.

τα kw είναι η ισχύς της μηχανής..εμείς τα μετράμε σε άλογα συνήθως.αλλά εφόσον το crypton είναι 135cc και το δίπλωμα μέχρι 125cc, ό,τι kw και να έχει δεν έχει σημασία.

Επίσης δε νομίζω ότι στο α1 δίπλωμα είναι 25kw το όριο, αλλά πολύ λιγότερο..νομίζω 11kw?κάτι τέτοιο.

εχεις δικιο φιλε ειναι μεχρι Μικρά δίκυκλα/τρίκυκλα/τετράκυκλα –125κ.εκ. με ισχύ έως 11kW. αλλα σοβαρα δεν θα γινεται να οδηγησω crypton X? :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως να μπορέσεις δηλαδή;αφού είναι 10cc πάνω από το όριο..και τα cc τα γράφει κανονικότατα στην άδεια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως να μπορέσεις δηλαδή;αφού είναι 10cc πάνω από το όριο..και τα cc τα γράφει κανονικότατα στην άδεια

ειχα την εντυπωσει οτι με τα 11KW θα μπορουσα να οδηγησω μηχανη μεχρι καποια αλογα! και οτι τα κυβικα δεν πεζουνε ρολο! θα ρωτησω και τον δασκαλο μου στην σχολη οδηγων! απλος ξενερωσα λιγο.. :unsure: :unsure: :unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα παιδια! ειμαι νεο μελος και δεν ξερω αμα εχω φτιαξει θεμα στο σωστο μερος! ηθελα να ρωτησω τωρα που βγαζω διπλωμα για μηχανη 125cc :mB_kalo_e: θα μπορω να οδηγησω crypton X που ειναι 135cc? :online2long: γιατι εχω μπερδευτη λιγο με τα 25kw Που λενε! τι ακριβως ειναι τα ΚW?εχουνε σχεση με τα αλογα της μηχανης? ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Θα αυτοκτονήσω. Αφού φίλε μου το λες και μόνος σου. Το δίπλωμα λέει 125 κυβικά και 15 άλογα και το X είναι 135. ΓΙΝΕΤΑΙ; Στη σχολή δε στα πάνε; Το KiloWatt είναι μονάδα μέτρησης ισχύος. Το ένα άλογο είναι ίσο με 746 Watt ή 0.746 KW.

Τροποποιήθηκε από τον telephoner

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να σε καλύπτει το δίπλωμα Α1 πρέπει το μηχανάκι:

Α) Να έχει το πολύ 125κ.ε.

Β) Να έχει κάτω απο 14,8 ίππους(11kw)

Γ) Να έχει λόγο ισχύος προς βάρος το πολύ 0,134hp/kg(0,1kw/kg). Δηλαδή αν έχει 14,8 άλογα, πρέπει να έιναι και πάνω απο 110 κιλά.

Για πληροφορίες ρώτα κανέναν ασφαλιστή καλύτερα, οι σχολές δε είναι και τόσο καλές στη δουλειά τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγινε μαγκες ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! και sorry ρε telephoner μην αυτοκτονησεις! δεν τα ξερω ακομα ολα οπως εσυ! γιαυτο ροταω για να μαθω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγινε μαγκες ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! και sorry ρε telephoner μην αυτοκτονησεις! δεν τα ξερω ακομα ολα οπως εσυ! γιαυτο ροταω για να μαθω!

Δε χρειάζεται συγγνώμες, απλά μου κάνει εντύπωση που βγάζεις δίπλωμα και δεν στα έχουν πει καλά....ελλαδιστάν....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τους ρωτησα και μου ειπανε δεν γνωριζουμε πολυ καλα το καινουργιο συστημα και πρεπει να κοιταξουμε ενα βιβλιο η κατι τετοιο! και θα τους ρωτησω ξανα την τριτη! επιδει την δευτερα ειναι 25 μαρτιου και ειναι κλειστα!

Τροποποιήθηκε από τον jimigr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απ'τη στιγμή που έβγαλες το νέο δίπλωμα,ότι λέει εδώ:

Για να σε καλύπτει το δίπλωμα Α1 πρέπει το μηχανάκι:

Α) Να έχει το πολύ 125κ.ε.

Β) Να έχει κάτω απο 14,8 ίππους(11kw)

Γ) Να έχει λόγο ισχύος προς βάρος το πολύ 0,134hp/kg(0,1kw/kg). Δηλαδή αν έχει 14,8 άλογα, πρέπει να έιναι και πάνω απο 110 κιλά.

Για πληροφορίες ρώτα κανέναν ασφαλιστή καλύτερα, οι σχολές δε είναι και τόσο καλές στη δουλειά τους.

Αν το έβγαλες πριν αλλάξει,μπορείς μέχρι 33 ίππους.

Τροποποιήθηκε από τον Κώστας92

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν το έβγαλες πριν αλλάξει,μπορείς μέχρι 33 ίππους.

Έγραψε οτι τώρα το βγάζει, αλλά αν το είχε βγάλει πριν, θα μπορούσε μέχρι 48 ίππους με μια μεταρτοπή σε Α2.

:shades:

:spiteful:

:smoke:

:pimp:

:afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έγραψε οτι τώρα το βγάζει, αλλά αν το είχε βγάλει πριν, θα μπορούσε μέχρι 48 ίππους με μια μεταρτοπή σε Α2.

:shades:

:spiteful:

:smoke:

:pimp:

:afro:

Υποθετικά ότι έβγαλε το Α1 τον Γενάρη πριν αλλάξουν,μέσα σε 2,5 μήνες το αλλάζει σε Α2;

Δεν νομίζω πως πάει έτσι :P.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχεις μπερδεψει το παλιο Α1 με το νεο Α1..το παλιο ειχε περιορισμο στα 25kw δηλαδη περιπου 33 αλογα ενω το νεο Α1 εχει περιορισμο στα κυβικα οπως σου ειπαν και οι αλλοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ΠΑΛΙΟ Α1 ήταν από το 2002 και πίσω! και είχε απλά περιορισμό τα 125cc!

από το 2002-2003 μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2013 είχαμε Α ΜΙΚΡΟ, Α ΜΕΓΑΛΟ. όχι α1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το ΠΑΛΙΟ Α1 ήταν από το 2002 και πίσω! και είχε απλά περιορισμό τα 125cc!

από το 2002-2003 μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2013 είχαμε Α ΜΙΚΡΟ, Α ΜΕΓΑΛΟ. όχι α1

σωστος εισαι..εγω εβγαλα το αλφα μικρο περσι αλλα ολοι μας το λεγαμε Α1 στην σχολη οδηγων,με φιλους κτλπ(ισως εχει μεινει απτο παλιο του 2002)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υποθετικά ότι έβγαλε το Α1 τον Γενάρη πριν αλλάξουν,μέσα σε 2,5 μήνες το αλλάζει σε Α2;

Δεν νομίζω πως πάει έτσι :P.

Έτσι ακριβώς πάει, απο τη στιγμή που άλλαξαν τα διπλώματα, όποιος έχει το μικρό Α, μόλις για οποιοδήποτε λόγο εκδόσει νέο δίπλωμα(πχ, αν βγάλει δίπλωμα για αμάξι ή αν απλά ζητήσει δίπλωμα νέου τύπου), γίνεται Α2. Δεν υπάρχει κατηγορία 25kw στα νέα διπλώματα άρα έπρεπε να αντστοιχιστεί σε κάποια απο τις νέες κατηγορίες, και έτσι γίνεται Α2.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγκες καλησπερα τελικα ρωτησα τον δασκαλο μου και πηρε τηλεφονω και σε μια ασφαλιστικη εταιρια και του ειπανε οτι ΝΑΙ μπορω να οδηγισω και crypton X παιζουνε ρολο τα αλογα ειπανε απο την ασφαλεια μονο που τωρα τα κανανε μεχρι 13-14 αλογα παλια ητανε περισοτερα! και δεν παιζει ρολο αμα ειναι 135 κυβικα! μου εδειξε και μια αδεια κυκλοφοριας του crypton x για να δουμε ποσα ΚW ειναι και γινεται τελικα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να καταλάβω..

Ο νόμος ο καινούριος λέει ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις με το Α1, μοτοσυκλέτα πάνω από 125cc και στην ασφαλιστική πήρε ο δάσκαλος και του είπαν ότι μπορείς;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαγκες καλησπερα τελικα ρωτησα τον δασκαλο μου και πηρε τηλεφονω και σε μια ασφαλιστικη εταιρια και του ειπανε οτι ΝΑΙ μπορω να οδηγισω και crypton X παιζουνε ρολο τα αλογα ειπανε απο την ασφαλεια μονο που τωρα τα κανανε μεχρι 13-14 αλογα παλια ητανε περισοτερα! και δεν παιζει ρολο αμα ειναι 135 κυβικα! μου εδειξε και μια αδεια κυκλοφοριας του crypton x για να δουμε ποσα ΚW ειναι και γινεται τελικα!

Να τους πεις ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν σε γράφει ο Διας, πες του αυτή την ιστορία. Δεν μπορείς να οδηγήσεις 135cc. Τελος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεχρι στιγμης 2 ασφαλιστηκες μου το ειπανε αυτο! δεν ξερω τι ισχυει! θα παω στο υπουργειο να ρωτησω δεν βλεπω αλλη λυση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο υπουργείο να πάς! Μην τους εμπιστεύεσαι αυτούς πολλοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται και λένε αρλούμπες για να μην βρεθούν στην δύσκολη θέση να σου πούνε δεν ξέρουμε. Ημιμάθεια τι να πείς.

Αν και συμφωνώ με τα παιδιά για να σε περιορίζει το δίπλωμα στα 125cc,και άς είσαι μέσα στο όριο των kW ,τότε δεν θα μπορείς να οδηγήσεις το crypton x. Πάνε στο υπουργείο και ρώτα να είσαι 100% σίγουρος.

Τροποποιήθηκε από τον l4m0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατηγορία Α1

Μικρά δίκυκλα/τρίκυκλα/τετράκυκλα –125κ.εκ. με ισχύ έως 11kW. Ελάχιστη ηλικία αναβάτη, τα 18 έτη. Τα 18 έτη είναι ελληνική επιλογή, αφού σε όλη την υπόλοιπη Ε.Ε. η ελάχιστη ηλικία είναι τα 17.

πηγη : http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/92459.asp

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα