zinon_99 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Για ακόμα μια φορά είμαι έτοιμος να σας ζαλίσω με το μοτόρι μου!! Μετά από πολύωρες σκέψεις το μηχανάκι θα το κάνω φουλ μετατροπή..Και εδώ θέλω την βοήθεια σας!! Θα αλλάζετε ή θα επισκευάζεται σιγά σιγά λόγο δουλείας που το θέλω να πηγαινοέρχομαι!! Το μηχανάκι έχει τα έξης: Έχω αλλάξει όλα τα πλαστικά αλλά στο μυαλό μου έχω άλλα και θα βαφτούν μαύρα αντί για λευκό!! Τα προβλήματα του είναι αρκετά!! Δακρύζει λάδι στην φλάτζα του κυλίνδρου, καπνίζει στις ψηλές στροφές, έχει πεσμένη ανάρτηση πίσω,δισκόφρενο πίσω και τακάκια μπρος/πίσω!! Αυτά είναι τα προβλήματα του!! Τα υπόλοιπα θα επισκευαστούν για αισθητικούς λόγους!! Ακούω γνώμες!! Στο μυαλό μου έχω να το ανεβάσω κιαλό!! Μέχρι πόσο λέτε να το κάνω? Μιλάμε για μηχανακι που χρησιμοποιείται καθημερινά και μεγάλες αποστάσεις!! Αποστάσεις που σε δελεάζουν αρκετά με πέταλα στροφες!! Οπότε έλεγα να το κάνω πιο δυνατό λιγάκι ακόμα!! Περιμένω!! Και μία απορία που την έχω!! Αν πίνατε καφέ και βλέπατε ένα ΧR250 μοταρντ πολύ περιποιημένο απέναντι τι θα λέγατε στους φίλους σας ή από μέσα σας??? Και πάλι έυχαριστω για τον χρόνο σας!!! :D :D :D :D :D :D :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Αν σκέφτεσαι να τα κάνεις αυτά μόνος οκ. Διαφορετικά, θα χρειαστείς αρκετά φράγκα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Κουμπωσε το ενα μοτερ απο 400.... ταιριαζει κουτι αν εχεις το μοντελο με το τετραγωνικης τομης πλαισιο. Κατα τ αλλα αν εχεις αποριες μπορεις να μ στελνεις πμ. Εχω το μιζατο του 98 και του εχω βαλει αρκετα χερι οποτε μπορω να σ φανω χρησιμος 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Οπως ειπε ο middlevillager αν κανεις το μεγαλυτερο μερος της δουλειας μονος σου χωρις να μεσολαβισει μαστορας τοτε αξιζει να ριξεις χρηματα στο μηχανακι σου, το θεμα ομως ειναι οτι ανοιγοντας ενα τετοιο μοτερ δεν ξερεις τι θα συναντησεις, μπορει να θελει μονο μια φλαντζα εως πληρη ανακατασκευη του ανω μερους. Το δικο μου XR ειχε πολλα θεματα αλλα σιγα σιγα το εφτιαξα και συνεχιζω ακομα να το συμμαζευω... Εγω προτεινω να βγαλεις καμια φωτογραφια για να εχουμε μια εικονα του προβληματος της διαρροης, οταν λες καπνιζει τι εννοεις? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 οταν λες καπνιζει τι εννοεις? Το εκανε και το δικο μου αυτο.. αν ειναι σε καλη κατασταση ο κυλινδρος ας του βαλει ενα ποιοτικο πιστονακι οχι κινεζικο και ειναι κομπλε. Σε σκληρη χρηση λογικα ολα το βγαζουν αυτο. Παλι βεβαια θα τσιμπαει λαδακι, αλλα αυτα τα μηχανακια απ τη μανα τους απ οτι ξερω τσιμπανε λογω των ανοχων των μεταλλων Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Απλα δεν καταλαβα απο που καπνιζει, αν εννοει απο την αξατμηση τοτε θα ειναι λαδια, ειχα μια περιπτωση που μοτερ μου εβγαζε καπνο απο το σωληνα που εχει για να αναπνεει το καρτερ και ηταν φλαντζα κεφαλης. Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι αν μπουμε στη διαδικασια να μαζεψουμε ενα τετοιο μοτερ πρεπει να τα κανουμε ολα για να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα αλλιως υπαρχει περιπτωση μετα την μερικη επισκευη να παει κατι αλλο στραβα και να εχουμε τραβαλα, εγω την επαθα και εμαθα. Αν καιει λαδια τοτε θα ειναι ή απο πιστονι-ελλατηρια-κυλινδρο ή τσιμουχακια βαλβιδων. Καποια πραγματα πανε αλυσιδα ομως.. αν ανοιχτει το μοτερ που απο πανω του εχουν περασει τοσα χρονια σιγουρα θα θελει τσιμουχακια, βαλβιδες, καδενα εκκεντροφορου και ισως γλυστρες, αυτα σε ενα καλοσυντηρημενο μοτερ, αν ομως δεν ειναι τοτε μπορει να θελει και εκκεντροφορο και κοκορακια... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 λογικα εξατμιση εννοει το παιδι. δηλαδη μαλλον πιστονακι. Παντως του αδερφου μου(ναι εχουμε ιδιο) ηθελε τσιμουχακια βαλβιδων, αλλα τελικα και βαλβιδες. Παντως το καλυτερο ειναι να τα κανει ολα ενα τσεκαρισμα και ν αλλαξει οτι χρειστει και θα του βγαλει αλλα τοσα απροβληματιστα χρονια 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Σωστός. Αφού θα τ ανοίξεις έτσι κι αλλιώς, καλύτερα να τ αλλάξεις όλα και να ξέρεις ότι θα μου βγάλει αέρα καμιά 40000χλμ. Διαφορετικά μπορεί να ξαναπαιδεύεσαι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Εγραψα να αλλαξει οτι χρειαστει για να του βγαλει αλλα τοσα χιλιομετρα, υποθετοντας οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , αφου στον τιτλο γραφει ολικη ανακατασκευη. ΤΙ?ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ? ΦΕΡΤΑ ΔΩ ΡΕ! ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 σόρρυ που χαλάω το θέμα του παιδιού αλλά διάβασα τις απαντήσεις σας και σφίχτηκε η καρδιά μου... τι έννοούμε Καπνίζει?????????? Γιατί κι εμένα μόνο μάυρο και άραχνο καπνό βγάζει από πίσω η εξάτμιση που μάλιστα έκαψε το φλασάκι και έχει μαυρίσει και το πλαινό του πίσω φτερού.... είναι σοβαρό????????? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Μπα... αν πιανουν τα χερια σου φθηνα θα την βγαλεις. ΠΙστευω τα προηγουμενα ποστ θα σε κατατοπισουν Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Το θεμα ειναι οτι μια βαλβιδα δεν μπορεις να καταλαβεις αν θελει αλλαγη ή οχι αν δεν εχει εμφανη σημαδια φθορας.. Το XRακι μου εκαιγε αρκετο λαδι (100ml/100km) κανω ενα γυαλισματακι στο ρεκτιφιε, βαζω καινουριο πιστονι Wiseco, τριβω τις και καλα καλες και με "ψωμι" βαλβιδες, καινουρια τσιμουχακια και φλαντζες, αλλαζω καδενα εκκεντροφορου και προληπτικα εκκεντροφορο (stage 2) συνολικα 390ευρω κοστος ανταλλακτηκων αγορασμενα απο Ebay. Αποτελεσμα? μετα απο 3 μηνες και λιγοτερα απο 500km εκοψε εντελως τυχαια μια βαλβιδα και ολα μεσα εγιναν καλοκαιρινα.. Η κεφαλη ηταν ασυμφορο να επισκευαστει και αγορασα αλλη μεταχειρο στην οποια εβαλα καινουριες βαλβιδες και τσιμουχακια, ευτυχως δεν προξενησε κανενα προβλημα σε στροφαλο και μπιελα, αγορασα καινουριο πιστονι πιο μεγαλο σε χιλιοστα και εβαλα και καινουριο χιτωνιο, αφου ανοιχτηκε παλι το μοτερ ειπα να κερδισω και κανενα αλογακι παραπανω! ΕΙμαι πλεον της αποψης οτι οταν κανεις τετοια επεμβαση πρεπει να ειναι ολοκλυρωμενη για να μην κλαις τα λευτα σου μελλοντικα, μαζεψε κανενα 500αρι και κανε το μοτερ σου πενα. Η δευτερη επισκευη μου κοστησε γυρω στα 650 ευρω μονο τα ανταλλακτηκα... αν τοτε εδινα 100 ευρω παραπανω για να αλλαξω και βαλβιδες δεν θα πληρωνα μετα το νταβατζιλικι... σόρρυ που χαλάω το θέμα του παιδιού αλλά διάβασα τις απαντήσεις σας και σφίχτηκε η καρδιά μου... τι έννοούμε Καπνίζει?????????? Γιατί κι εμένα μόνο μάυρο και άραχνο καπνό βγάζει από πίσω η εξάτμιση που μάλιστα έκαψε το φλασάκι και έχει μαυρίσει και το πλαινό του πίσω φτερού.... είναι σοβαρό????????? Κοιτα δεν θελω να σε τρομοκρατησω.. καπως ετσι εκανε και το δικο μου.. για να το σιγουρεψεις ομως κοιταζε τακτικα τη σταθμη του λαδιου, εμενα εκαιγε πολυ (στα 1000 χιλιομετρα ηθελε 1 λιτρο) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 εσυ φιλε μου μιλας για προσωπικη εμπειρια που την εχεις πατησει. Δεν σημαινει οτι σωνει και καλα οτι οποια μοτερ ανοιγονται θελουν και βαλβιδες, απλα καλο ειναι να γινεται ο ελεγχος οποτε γινεται εγχειρηση και αν χρειαστει να αλλαχτουν. Τσιγγουνιες σ αυτα δεν πρεπει να γινονται γιατι μετα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panosR1 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 σόρρυ που χαλάω το θέμα του παιδιού αλλά διάβασα τις απαντήσεις σας και σφίχτηκε η καρδιά μου... τι έννοούμε Καπνίζει?????????? Γιατί κι εμένα μόνο μάυρο και άραχνο καπνό βγάζει από πίσω η εξάτμιση που μάλιστα έκαψε το φλασάκι και έχει μαυρίσει και το πλαινό του πίσω φτερού.... είναι σοβαρό????????? Σου κατεβάζει τη σταθμη του λαδιου?Μαυρος καπνος ειναι απο καρμπυρατερ και ρυθμισεις, ασπρος καπνος ειναι απο καμενο λαδι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Σιγουρα δεν θελουν αλλαγη οι βαλβιδες σε ολα τα μοτερ που ανοιγονται αλλα σε ενα μοτερ με 17 χρονια λειτουργειας θα εχουν "ψηθει" τα μεταλλα του. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zinon_99 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Αν σκέφτεσαι να τα κάνεις αυτά μόνος οκ. Διαφορετικά, θα χρειαστείς αρκετά φράγκα. Τα περισσότερα μόνος μου θα τα κάνω τα μηχανικά κομμάτια!! Βαψίματα μάλλον σε μάστορα θα πάω!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Ρίξε μια ματιά εδώ στην πατέντα του φίλου. Μπορεί να γλιτώσεις αρκετά φράγκα. http://www.mybike.gr/topic/47397-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CF%81%CF%86%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-yamaha-xt-600cc-01/page__st__30 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
zinon_99 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 (τροποποιήθηκε) Από προσωπική εμπειρία πάνω στο μηχανοκίνητο τομέα καπνίζει από την εξάτμιση!! Και σκέφτομαι ότι είναι ελατήρια πιστονιού γιατί όταν το πήρα το μηχανάκι έχει χαλασμένο αρτέμονα και έχει σταματήσει στα 65000 χιλ..Οπότε λογικό είναι να θέλει πιστόνι ελατήρια..Και εφόσον θα ανοιχτή το μοτέρ συμφέρει να αλλαχτούν πολλά πραγματάκια...Και όσο για τα λεφτά ΥΠΑΡΧΟΥΝ..Δύσκολο πολύ..Αλλά θα το φτιάξω σίγουρα!!Στο μυαλό μου έχω να του περάσω ένα πιστόνι Wiseco μεγάλύτερο από αυτο που έχει!! Ρεκτιφίε κυλίνδρου..Λογικά θα χρειαστεί εκκεντροφόρο!! Ζιγκλέρομα Καρμπυρατερ!! Τσιμούχες και φλάτζες!! Μεγαλύτερο ψυγείου λαδιού!! Αυτα σκευπτομαι να του κανω μοτερικα!! Και επίσης να σας πω ακόμα ένα τεράστιο ευχαριστώ για τις απόψεις σας!! Και τον χρόνο σας!! ΤΟ φόρουμ με έχει βοηθήσει υπερβολικά!! Κουμπωσε το ενα μοτερ απο 400.... ταιριαζει κουτι αν εχεις το μοντελο με το τετραγωνικης τομης πλαισιο. Κατα τ αλλα αν εχεις αποριες μπορεις να μ στελνεις πμ. Εχω το μιζατο του 98 και του εχω βαλει αρκετα χερι οποτε μπορω να σ φανω χρησιμος Το έψαξα δεν τον πέρνει γιατι ειναι μοντελο του 95..ειχα ανοιξει ενα θεμα γι αυτο να βαλω τ μοτερ απο το 400 αλλα ολοι ητανε αρνητικη..αν δεν έχει της τετραγωνικης τομης πλαισιο δεν κουμπονει με τιποτα πανω..?? δεν ταιριαζουν οι βασεις!?? για φωτισεμε λιγακι που επεσα σε ατομο που εχει πειραξει 250αρακι!!?? σε ευχαριστω πολυ παντως Απλα δεν καταλαβα απο που καπνιζει, αν εννοει απο την αξατμηση τοτε θα ειναι λαδια, ειχα μια περιπτωση που μοτερ μου εβγαζε καπνο απο το σωληνα που εχει για να αναπνεει το καρτερ και ηταν φλαντζα κεφαλης. Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι αν μπουμε στη διαδικασια να μαζεψουμε ενα τετοιο μοτερ πρεπει να τα κανουμε ολα για να εχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα αλλιως υπαρχει περιπτωση μετα την μερικη επισκευη να παει κατι αλλο στραβα και να εχουμε τραβαλα, εγω την επαθα και εμαθα. Αν καιει λαδια τοτε θα ειναι ή απο πιστονι-ελλατηρια-κυλινδρο ή τσιμουχακια βαλβιδων. Καποια πραγματα πανε αλυσιδα ομως.. αν ανοιχτει το μοτερ που απο πανω του εχουν περασει τοσα χρονια σιγουρα θα θελει τσιμουχακια, βαλβιδες, καδενα εκκεντροφορου και ισως γλυστρες, αυτα σε ενα καλοσυντηρημενο μοτερ, αν ομως δεν ειναι τοτε μπορει να θελει και εκκεντροφορο και κοκορακια... έχεις απολυτο δικιο 'Tasos Meli μαλλον οσα ειπες θα αλλαχτουν γιατι το μηχανακι θα το παντρευτο...και θελω να φτιαξω ενα τετοιο μηχανακι γιατι δεν το βλεπεις πολυ συχνα να ειναι στην πενα και κελαιδαι με σωστα πραγματακια...Γιατι ολοι ειναι της αποψης δεν αξηζει να το μετατρεψεις!!! Τροποποιήθηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 από τον zinon_99 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panagiotis_enduro 862 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2013 Το έψαξα δεν τον πέρνει γιατι ειναι μοντελο του 95..ειχα ανοιξει ενα θεμα γι αυτο να βαλω τ μοτερ απο το 400 αλλα ολοι ητανε αρνητικη..αν δεν έχει της τετραγωνικης τομης πλαισιο δεν κουμπονει με τιποτα πανω..?? δεν ταιριαζουν οι βασεις!?? για φωτισεμε λιγακι που επεσα σε ατομο που εχει πειραξει 250αρακι!!?? σε ευχαριστω πολυ παντως αν το δικο μου μοτερ με το δικο σου εχουν ιδιες βασεις τοτε κουμπωνει το 400 επανω. παντως 99% πιστονακι θες.http://www.car.gr/parts/view/2042413/ αυτο ειναι ενα αρκετα ποιοτικο και φθηνο και το εχω στο δικο μου επανω, και ειναι και τζαπαν! οποτε καταλαβαινεις.. ποιοτητα αν οχι 100% σαν του εργοστασιακου, τοτε 98 %. Και βαψιμο αν θες κανε με σπρευ. Δε μπορεις να φανταστεις τι αποτελεσμα βγαζεις με τα σωστα σπρευ και τριψιμο με 30 ευρω και προσωπικη εργασια (βλεπε φωτο απ το δικο μ, με σπρευ ειναι) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες