Jump to content
arisGPR

μετα απο πολυ ερευνα...στα κρανη...

Recommended Posts

καλησπερα...μετα απο πολυ ερευνα...για κρανος...εχω καταλη3ει σε 5 μοντελα...ποιο ειναι ομως το καλυτερο???

η τιμη τους κυμαινεται πανω κατω σε ολα απο 240 μεχρι 320...(τα εβαλα ολα σε μαυρο για να διακρινονται τα χαρακτηριστικα τους)

1.AGV HORIZON

AGV-Horizon-schwarz.jpg

2.SHOEI QWEST

Shoei-Qwest-B.jpg

3.AGV GRID

AGV-Grid-Motorradhelm-schwarz.jpg

4.SUOMY APEX

Suomy-Apex-Black.jpg

5. HJC R-PHA 10

HJC-R-PHA-10-Black.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Oλα είναι αρκετά καλά κράνη. Δοκίμασε τα και δες ποιο κάθεται καλυτερα στο κεφάλι σου.

Εγώ πάντως θα έπερνα το suomy, μιας και η ποιότητα τους είναι εγγύηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από αυτά θα έπαιρνα το Hjc!

Και εγώ σε λίγο καιρό θα πάρω κρανάκι και είμαι ανάμεσα σε HJC R-PHA 10 και OGK FF5...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα Horizon και Qwest ειναι Touring κρανη ενω τα υπολοιπα ειναι πιο Racing...κοιταζεις διαφορετικες κατηγοριες...

αν εισαι ok με αυτο, ολα μια χαρα κρανακια ειναι, αρα οποιο σου ''κατσει'' καλυτερα θα ελεγα εγω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Horizon ειναι ανετο, σχετικά ήσυχο και βγαίνουν όλα τα μαξιλαρια για πλυσιμο. Αν κανεις αποστάσεις είναι βολικό και εχει ζελατινα για τον ήλιο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρέπει να πάρεις αυτό που σου κάθεται καλύτερα στο κεφάλι και μετά αυτό που καλύπτει καλυτερα τις ανάγκες σου!

Όσον αφορά τα ίδα τα κράνη, μπορώ να σου πω ότι το Suomy έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών, αντέχει στον χρόνο (έχω το δικό μου 9 χρόνια με χρήση σε καθημερινές μετακινήσεις, ταξίδια με on-ff και ss- και πίστα) και τα έκανε όλα χωρίς να με ενοχλήσει και χωρίς να έχει πάνω του σημάδια χήσης (δεν έχει ξεθωριάσει το χρώμα, δεν ξεκόλησε ποτέ τίποτα, δεν έχουν φθαρεί τα μαξιλαράκια). Μόνο η ενσωματομένη αντιθαμβωτική επίστρωση στην ζελατίνα μας άφοισε νωρίς αλλά δεν τις είχα φερθεί καλά από την αρχή.

Όσο για το Apex, το ζαχαρώνω και εγώ τελευταία και διάβασα ότι έχει σχεδιαστεί σε αεροδυναμική σύραγγα και είναι μόλις 1.200 γραμμάρια!!!

Ααα, μιας και είπα το ζαχαρώνω.... http://www.helmetcity.co.uk/categories/SHOP-BY-BRAND/Suomy-Helmets/Suomy-Apex/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίο το apex!

Σε τι τιμή παίζει;

Όπου να 'ναι θ'αντικαταστήσω και γω το παλιό οgk μου και είμαι σε τρίλλημα:suomy apex,ogk ff5 και είδα και το agv s4sv σε προσφορά στα 200 από 329.

Ξέρει κανείς τίποτα για το agv;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 5 είναι κορυφή για σκυφτές μηχανές σαν αυτή που έχεις.

1200 γραμμάρια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To Horizon ειναι ανετο, σχετικά ήσυχο και βγαίνουν όλα τα μαξιλαρια για πλυσιμο. Αν κανεις αποστάσεις είναι βολικό και εχει ζελατινα για τον ήλιο

αποστασεις...οχι ιδιαιτερα...αλλα η ζελατινα για τον ηλιο...οντως φενεται πλεονεκτημα...

τα Horizon και Qwest ειναι Touring κρανη ενω τα υπολοιπα ειναι πιο Racing...κοιταζεις διαφορετικες κατηγοριες...

αν εισαι ok με αυτο, ολα μια χαρα κρανακια ειναι, αρα οποιο σου ''κατσει'' καλυτερα θα ελεγα εγω...

βασικα ειναι ενα θεμα αυτο...αναμεσα σε touring και racing...παντως οντως ειναι δυσκολη επιλογη...αλλα φενεται σαν ενα καλο gallop...καθως ειναι ισως τα 5 κρανη που συνδιαζουν προδιαγραφες και τιμη κατω των 350 ευρω...πφ..δυσκολη επιλογη...

Πρέπει να πάρεις αυτό που σου κάθεται καλύτερα στο κεφάλι και μετά αυτό που καλύπτει καλυτερα τις ανάγκες σου!

Όσον αφορά τα ίδα τα κράνη, μπορώ να σου πω ότι το Suomy έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και υλικών, αντέχει στον χρόνο (έχω το δικό μου 9 χρόνια με χρήση σε καθημερινές μετακινήσεις, ταξίδια με on-ff και ss- και πίστα) και τα έκανε όλα χωρίς να με ενοχλήσει και χωρίς να έχει πάνω του σημάδια χήσης (δεν έχει ξεθωριάσει το χρώμα, δεν ξεκόλησε ποτέ τίποτα, δεν έχουν φθαρεί τα μαξιλαράκια). Μόνο η ενσωματομένη αντιθαμβωτική επίστρωση στην ζελατίνα μας άφοισε νωρίς αλλά δεν τις είχα φερθεί καλά από την αρχή.

Όσο για το Apex, το ζαχαρώνω και εγώ τελευταία και διάβασα ότι έχει σχεδιαστεί σε αεροδυναμική σύραγγα και είναι μόλις 1.200 γραμμάρια!!!

Ααα, μιας και είπα το ζαχαρώνω.... http://www.helmetcit...ets/Suomy-Apex/

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...αεροδυναμικη συραγγα???

απο οτι καταλαβαινω ειναι περιπου στην ιδια τιμη και με παρομοια χαρακτηριστικα, θα τα δοκιμαζα ολα και θα επαιρνα αυτο που μου καθεται καλητερα στο κεφαλι,η αυτο που ειναι ποιο ελαφρυ ,εκτος και αν καποιο ειχε καποιο επιπλεον χαρακτηριστικο που υπερτερουσε εναντι των αλλων.και ενοειται οχι σε μαυρο χρωμα αν ηταν ακριβως ιδια και διαλεγα με κρητηριο την ενφανιση θα επαιρνα το hjc η το agv..

γιατι οχι μαυρο???λογω ορατοτητας για τους αλλους ετσι???

Το 5 είναι κορυφή για σκυφτές μηχανές σαν αυτή που έχεις.

1200 γραμμάρια

χμ....οντως εχει τρομερη σχεδιαση...

Τροποποιήθηκε από τον arisGPR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το Skyline που είναι βασικά το ίδιο με το Horizon πλην κάποια πραγματάκια που έχει παραπάνω το horizon.

Γενικά με το κράνος είμαι ευχαριστημένος.

Μόνη παραφωνία ένα τριγμό που έβγαλε μετά από 9 μήνες ο ένας μηχανισμός της ζελατίνας. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο απλά χαλάρωσε το πλαστικό που κρατάει τη ζελατίνα (αυτό που τραβάς κάτω για να τη βγάλεις) και χρειάστηκε ένα μικρό πλαστικό για να μην τρίζει. Ιταλοί :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το Skyline που είναι βασικά το ίδιο με το Horizon πλην κάποια πραγματάκια που έχει παραπάνω το horizon.

Γενικά με το κράνος είμαι ευχαριστημένος.

Μόνη παραφωνία ένα τριγμό που έβγαλε μετά από 9 μήνες ο ένας μηχανισμός της ζελατίνας. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο απλά χαλάρωσε το πλαστικό που κρατάει τη ζελατίνα (αυτό που τραβάς κάτω για να τη βγάλεις) και χρειάστηκε ένα μικρό πλαστικό για να μην τρίζει. Ιταλοί :P

χαχαχα...(για το ''ιταλοι'')...γενικα ακουγεται οτι τα agv εχουν θεμα με τη ζελατινα... :unsure:

για 2 λογους ορατοτητας που ειναι το πιο σημαντικο π.χ τη νυχτα δεν πολυφενεται ..αλλα και γιατι το καλοκαιρι με τον ηλιο θα βραζει το κεφαλι σου ,το χω παθει και ξερω τη σου λεω...

θα το λαβω υποψη μου...αν και εχω μαυρη μηχανη και μαυρο δερματινο... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χαχαχα...(για το ''ιταλοι'')...γενικα ακουγεται οτι τα agv εχουν θεμα με τη ζελατινα... :unsure:

Ο μηχανισμός αυτός να πω είναι αφαιρούμενος και κοστίζεις 12 ευρώ για να το αλλάξεις (και τις 2 μεριές). Δεν είναι κάνα σημαντικό θέμα (ένα παλιοπλαστικό που χαλάρωσε) αλλά είναι αυτό που λέμε σπαστικό.

Κατά τα άλλα να προσθέσω ότι η εσωτερική αντιηλιακή ζελατίνα είναι πολύ εξυπηρετική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα