Jump to content
Karavasilator19

Piaggio Beverly Tourer 300 ή Gilera Nexus 300;;

Recommended Posts

Beverly.....το Nexus δειχνει πολυ "λιγο" στις μικρες εκδοσεις του με τους μικρους τροχους του που δεν σου εμπνεουν εμπιστοσυνη....

Αν ηταν για 500 θα σου ελεγα Nexus δαγκωτο αλλα αφου θες 300 τοτε beverly ......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΜΙας και μιλάμε για σκουτεροεταιρείες να τονίσω και να αναγνωρίσουμε πως η Piaggio (και όλο το Group) με μια μικρή επιβάρυνση σου κάνει την εγγύηση 4 χρόνια!!

Δηλάδή κάπου πρέπει να βλέπουμε μακροπρόθεσμα.

Σκέψου τώρα καλό χρυσό το Honda το SH Μιας και αναφέρθηκε αλλά θες 5000€. Με 3300€ παίρνεις το Carnaby ολοκαίνουργιο, δίνεις και 140€ κάνεις επέκταση εγγύησης στα 4 χρόνια και έχεις 4 χρόνια μηχανάκι να το πίνεις και να έχεις την εγγύηση κανονικά!

Και το μηχανάκι είναι άψογο. Καλό μοτεράκι, χωρίς κραδασμούς, όχι τριξίματα, άριστα φρένα και καλή οδική συμπεριφορά.

Βαγγέλη ειλικρινά το απεύχομαι αλλά θα ήθελα να δοκίμαζα την περιβόητη εγγύηση αυτήν.

Παραδείγματον χάριν αν στράβωνε η δισκόπλακα στις 15.000 χλμ θα την άλλαζαν?

Προσωπικά το θεωρώ μεν καλό αλλά βαστώ πολύ μικρό καλάθι σε αυτά τα πράγματα.

Επίσης για να ισχύει η περιβόητη εγγύηση θα πρέπει να πηγαίνει κάποιος σε εξουσιοδοτημένα να κάνει σέρβις υποθέτω.

Άν κάποιος είναι σαν και μένα ή εσένα που τα κάνουμε μόνοι μας και γλυτώνουμε κάτι νουμεράκια απίστευτα έναντι του να τα κανουμε σε εξουσιοδοτημένο, γλυτώνει κάποιος τέτοιος τίποτα ή του βγαίνει ο κούκος αηδόνι τελικά?

Μετά από τα παραπάνω προσωπικά δεν μου λέει τίποτα αυτό το περί εγγυήσεως.

Τροποποιήθηκε από τον ΣΑΒΒΑΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαγγέλη ειλικρινά το απεύχομαι αλλά θα ήθελα να δοκίμαζα την περιβόητη εγγύηση αυτήν.

Παραδείγματον χάριν αν στράβωνε η δισκόπλακα στις 15.000 χλμ θα την άλλαζαν?

Προσωπικά το θεωρώ μεν καλό αλλά βαστώ πολύ μικρό καλάθι σε αυτά τα πράγματα.

Επίσης για να ισχύει η περιβόητη εγγύηση θα πρέπει να πηγαίνει κάποιος σε εξουσιοδοτημένα να κάνει σέρβις υποθέτω.

Άν κάποιος είναι σαν και μένα ή εσένα που τα κάνουμε μόνοι μας και γλυτώνουμε κάτι νουμεράκια απίστευτα έναντι του να τα κανουμε σε εξουσιοδοτημένο, γλυτώνει κάποιος τέτοιος τίποτα ή του βγαίνει ο κούκος αηδόνι τελικά?

Μετά από τα παραπάνω προσωπικά δεν μου λέει τίποτα αυτό το περί εγγυήσεως.

Κοίτα Σάββα, καμία αντιπροσωπεία και φυσικά ούτε η Honda δεν θα σου άλλαζε μια δισκόπλακα που θα στράβωνε στις 15.000km. Είναι προφανές πως αυτό μπορεί να γίνει απο κακή χρήση και μόνο (π.χ. πλύσιμο το μηχανάκι ζεστό, ξεκίνημα με Disk-lock κλπ).

Αλλά αυτές είναι χαζοζημιές.

Όταν φας ένα ωραίο κόλλημα στο μοτέρ, κάψεις καμιά φλαντζα κεφαλής, τινάξει τα πέταλα καμιά μετάδοση, κάψεις καμιά ηλεκτρονική ή κάνα καντράν εκεί είναι μεγάλα τα ποσά. Και εκεί έχεις προφανώς κάλυψη αποτ ην εγγύηση.

Εντάξει Σάββα κάθε 5000km θέλει λαδάκια το Carnaby και κάθε 10.000km μεγάλο service με ιμάντα (κάνα 150άρι ευρό).

Μια μπιέλα όμως να χτυπήσει το μοτεράκι εκτός εγγύησης (και στα σκούτερ αυτό δεν είναι και δύσκολο λόγω πολυστροφίας) το έχασες το χιλιάρικο.

Προτιμώ στην παρούσα φαση ειδικά (λόγω μωρού δεν παίζει χρόνος καθόλου) να πηγαίνω 4 χρόνια τέρμα γκάζι χωρίς να αγχώνομαι αν κολλήσει και ας δώσω και κάτι παραπάνω στα Service. Άσε που και εκεί με σωστό ψάξιμο και έρευνα έχει βελτιωθεί η κατάσταση απο παλιά.

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nexus από μένα αν και υστερεί λίγο σε σχέση με το μπεβ επειδή έχει πιο μικρές ρόδες αλλα σε στιλ υπερτερεί κατά πολύ . Αν και έχω διαβάσει σε κάποια σάιτ ότι οταν πας να στρίψεις νομίζεις ότι θα πέσεις πράγμα που από ότι είχαν γράψει οι ιδιοκτήτες φτιάχνετε αλλάζοντας τα λάστιχα που είχε οταν το αγόρασαν καινούριο . Εγώ nexus θα διάλεγα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που ειπώθηκε πάντως ότι τα 500ρια είναι ζημιάρικα, δεν ισχύει με τη καμία.

Και'γω το nexus θα σου πρότεινα, πλησιάζει περισσότερο σε συμπεριφορά μοτοσυκλέτας

και η έκδοση στα 500cc έχει και μοχλικό στην πίσω ανάρτηση.

Αν το κόλλημά σου είναι οι ζημιές, ψάχτο καλύτερα γιατί απλά δεν ισχύει.

Έχουν υπάρξει κρούσματα, έχω γνωστό μηχανικό της piaggio και μου το έχει πει και ο ίδιος ότι μερικά 500αρια έχουν παρουσιάσει πρόβλημα, ακόμα και Beverly..δεν έχω κάτι με τα 500αρια :D

το beverly θα ειναι πιο ανετο-ξεκουραστο και το nexus πιο στριφτερο-γρηγορο...

καταναλωσεις πανω-κατω οι ιδιες, στο ιδιο group ανηκουν αρα τα ιδια χρηματα

πανω-κατω θα παιζουν για συντηρηση-ανταλλακτικα, θα εχεις σαφως καλυτερη

ανεμοκαλυψη με το nexus αν τυχον και βγεις πιο εξω, εμφανισιακα ειναι δικο

σου θεμα καθαρα, δοκιμασμενα ειναι και τα δυο απο αξιοπιστια τοσα χρονια...

edit...γραψου κι εδώ και παρε γνωμες...

να πω και για κατι που ειδα πιο πανω...οι μεγαλυτεροι τροχοι δεν στριβουν

παντα καλυτερα...ειναι καλυτεροι για ανεση και πιο ασφαλεις αλλα δεν.......

Συμφωνώ φίλε μου, έχω ήδη γραφτεί και στο scooter club,σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου!

Προσωπική μου γνώμη:

Κανένα από τα δύο.

Θα προτιμούσα το Honda SH 300, που κατ' εμέ είναι το καλύτερο σκούτερ στα 300 κυβικά. Και το λέω έχοντας οδηγήσει το SH και με δεδομένο ότι δεν είναι του οδηγικού μου γούστου τα σκούτερ γενικώς. Ομως, το SH είναι εξαιρετικό μηχανάκι. Στήσιμο, άνεση, θέση οδήγησης, αίσθηση φρένων και απόκριση στη μετάδοση με έπεισαν γι' αυτά που γράφω.

Σημείωση: Αν ήταν να επιλέξω αναγκαστικά ανάμεσα στα δύο που αναφέρεις (Beverly - Nexus) θα επέλεγα το Beverly, λόγω μεγαλύτερων τροχών, έστω κι αν το Nexus έχει πιο σπορ στήσιμο. Προτιμώ τους μεγάλους τροχούς.

Έχεις δίκιο για το SH είναι όντως καλύτερο αλλά έχει ένα μεγάλο μείον κατ' εμε σε σχέση με το Beverly, το στυλ του..όσο να 'ναι δε τους πιάνεις τους Ιταλούς σε στυλ..πραγματικά δε μου αρέσει καθόλου σαν scooter αν και σε όλα τα άλλα είναι καλύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας μέχρι τώρα, αύριο πάω επιτέλους για τη μεταβίβαση στο Libert-ακι μου και παίρνω τα λεφτά στο χέρι αρχίζοντας τη μαγική αναζήτηση του έρωτα! Τελικά μάλλον για το Tourer θα πάω, έχω βρει σε 2-3 αντιπροσωπίες και σε 2-3 ιδιώτες Tourer και Cruiser (Beverly) οπότε αναμένουμε :afro:

Τροποποιήθηκε από τον Karavasilator19

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aντε με το καλο..........περιμενουμε να ποσταρεις στα Ευχαριστα....... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aντε με το καλο..........περιμενουμε να ποσταρεις στα Ευχαριστα....... :_thumbsup:

να 'σαι καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να μου δικαιολογησεις πως κατεληξες σε αυτα τα δυο σε αυτην την κατηγορια ?

Μου άρεσαν από παλιά τα scooter και συγκεκριμένα αυτά τα 2 οπότε είχα βάλει στόχο να αποκτίσω ένα από τα δύο όταν θα έβγαζα το δίπλωμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα Σάββα, καμία αντιπροσωπεία και φυσικά ούτε η Honda δεν θα σου άλλαζε μια δισκόπλακα που θα στράβωνε στις 15.000km. Είναι προφανές πως αυτό μπορεί να γίνει απο κακή χρήση και μόνο (π.χ. πλύσιμο το μηχανάκι ζεστό, ξεκίνημα με Disk-lock κλπ).

Αλλά αυτές είναι χαζοζημιές.

Όταν φας ένα ωραίο κόλλημα στο μοτέρ, κάψεις καμιά φλαντζα κεφαλής, τινάξει τα πέταλα καμιά μετάδοση, κάψεις καμιά ηλεκτρονική ή κάνα καντράν εκεί είναι μεγάλα τα ποσά. Και εκεί έχεις προφανώς κάλυψη αποτ ην εγγύηση.

Εντάξει Σάββα κάθε 5000km θέλει λαδάκια το Carnaby και κάθε 10.000km μεγάλο service με ιμάντα (κάνα 150άρι ευρό).

Μια μπιέλα όμως να χτυπήσει το μοτεράκι εκτός εγγύησης (και στα σκούτερ αυτό δεν είναι και δύσκολο λόγω πολυστροφίας) το έχασες το χιλιάρικο.

Προτιμώ στην παρούσα φαση ειδικά (λόγω μωρού δεν παίζει χρόνος καθόλου) να πηγαίνω 4 χρόνια τέρμα γκάζι χωρίς να αγχώνομαι αν κολλήσει και ας δώσω και κάτι παραπάνω στα Service. Άσε που και εκεί με σωστό ψάξιμο και έρευνα έχει βελτιωθεί η κατάσταση απο παλιά.

Και όμως δεν τόπα τυχαία.

Εμένα μου άλλαξε η Χόντα δισκόπλακα στις 15.000 χλμ γιατί ήταν στραβή.

Από ότι είχα παρακολουθήσει σε φόρουμ αντιστοίχου αντικειμένου η Πιάτζιο το θεωρεί αναλώσιμο και δεν το αλλάζει.

Χοντρή ζημιά όπως μετάδοση έπαθα εγώ εκτός εγγυήσεως.

Παρόλα αυτά η Χόντα ανέλαβε το 50% του κόστους χωρίς μα ή μου μιας και είναι το μοναδικό που συνέβει (τυχερός θα σας πάρω ΛΟΤΤΟ να γίνετε εκατομμυριούχοι) και επιπλέον είχα και γω λερωμένη λίγο τη φωλιά μου μιας και είχα αλλάξει υλικό τριβής συμπλέκτη (σαγωνάκια) με Φερόντο αντί μαμάς (εκεί απεδώθει η βλάβη, εγώ το θεωρώ αστοχία υλικού αλλά δεν έχει σημασία σε αυτή τη συζήτηση).

Η Σουζούκι στα Μπέργκμαν που βγάζουν αντίστοιχο πρόβλημα σχεδόν όλα σε κάποια χιλιόμετρα λόγο πλαστικού γραναζιού στην μετάδοση, δεν αναλαμβάνει τίποτα και πάνε τα 800άρια βροχή.

Πάντα η αντιπροσωπεία αν θέλει καλύπτει αν δεν θέλει όχι γιατί απλά μπορεί να βρεί να ισχυριστεί τα χίλια όσα.

Π.χ κόλησε το μοτέρ Κύριε Κολοκυθόπουλε γιατί δεν είχε λάδια μέσα.

Κολοκυθόπουλος : Μα τι λέτε τώρα, σέρβις είχε κάνει πρόσφατα, τα είχα ελέγξει πριν 3 μέρες..............κ.λ.π.

Αντιπροσωπεία : Εμείς είδαμε πως δεν είχε τίποτα μέσα και το βιβλιαράκι κατόχου γράφει έλεγχο πριν ξεκινήσετε, το κάνατε κάθε μέρα πριν ξεκινήσετε?

Κολ/λος : Χμμμμ ε όχι και κάθε μέρα..........

Αντ/ία : Καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορεί να το καλύψει η εγγύηση?

Άν ο Κος Κολοκυθόπουλος μασήσει και δεν τα κάνει γής μαδιάμ έχασε, αν δεν μασήσει και αρχίσει και ουρλιάζει και περάσει στην πλευρά του λυκόφωτος τότε όλα καλά.

Φίλε μου κουβέντα να κάνουμε και τίποτα άλλο, δίκιο έχουμε όλοι και εύχομαι ολόψυχα ποτέ να μην χρειαστεί και να μην πάθει τίποτα κανενός το εργαλείο αλλά η μέχρι σήμερα εμπειρία μούχει δείξει άλλα γιαυτό το λέω και για κανέναν άλλο λόγο.

Άποψή μου είναι να μην θεωρείτε και φοβερό θέλγητρο το 4 ή 104 χρόνια εγγύηση, αυτό μόνο.

Έχουν λόγο που το κάνουν, πρέπει να δουλέψει και το εξουσιοδοτημένο.

Και υπόψη ότι τα λέω αυτά εγώ που το SH θέλει κάθε 6.000 λάδια, κάθε 12.000 φίλτρο και κάθε 18.000 (όχι βάση εγχειριδίου σέρβις αλλά κατόχου, στην πράξη πάει και 22 και 23.000 μέσο όρο) και κάνουν περίπου 60 ο ιμάντας, 13 τα μπιλάκια του βαριατόρ (κάθε 36.000 χαλαρά). 9 οι γλύστρες του βαριατόρ και 52 τα σαγωνάκια συμπλέκτη . Αυτά είναι τα πάντα όλα........α και το μπουζί που τόχει ο γνωστός άγνωστος 19 ευρώ αλλά νάναι καλά το e bay στα 9,20 με μεταφορικά ή ο Λαμπριανίδης με 13,60. Αλλά για μια αλλαγή λαδιών και φίλτρου αέρα (καθαριζόμενο DNA πλέον προσωπικά και αλλαγή ποτέ) ζητήσανε 75 ευρώ (19 τα λάδια, 9 το φίλτρο και 12, 5 το φίλτρο αέρα =40,5 και 34,5 εργασία για 15 λεπτά?) !

Ά μπά !

Μακάρι η Πιάτζιο να ζητά λιγότερα που βλέπω και εκεί διάφορα νούμερα καλά.

Ξεφύγαμε ίσως από το θέμα αλλά νομίζω πως είναι χρήσιμα και αυτά να λέγονται.

Άμα είναι να βγάλει μοτέρ ή άλλη χοντρή βλάβη θα τη βγάλει μέσα στα 2 χρόνια πίστεψέ με και μένα η μετάδοση σφύραγε η κακομοίρα ενώ ήμουν μέσα στην εγγύηση και φταίω προσωπικά που δεν το πήγα να την αλλάξουν τζάμπα αλλά εντάξει δεν βαριέσαι, όλα καλά !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου άρεσαν από παλιά τα scooter και συγκεκριμένα αυτά τα 2 οπότε είχα βάλει στόχο να αποκτίσω ένα από τα δύο όταν θα έβγαζα το δίπλωμα!

α οκ παω πασω τοτε..εγω θα σ λεγα παντως Nexus λογω εμφανισης καθαρα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας μέχρι τώρα, αύριο πάω επιτέλους για τη μεταβίβαση στο Libert-ακι μου και παίρνω τα λεφτά στο χέρι αρχίζοντας τη μαγική αναζήτηση του έρωτα! Τελικά μάλλον για το Tourer θα πάω, έχω βρει σε 2-3 αντιπροσωπίες και σε 2-3 ιδιώτες Tourer και Cruiser (Beverly) οπότε αναμένουμε :afro:

Α ο κύβος ερρίφθει λοιπόν, με το καλό να το πάρεις και να το ευχαριστηθείς όσο δεν παίρνει αγαπητέ.

Απλά για γνώση και τίποτα άλλο, γιατί το γούστο είναι υποκειμενκό θέμα, το SH σχεδιάστηκε και παράγεται στην Ιταλία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Α ο κύβος ερρίφθει λοιπόν, με το καλό να το πάρεις και να το ευχαριστηθείς όσο δεν παίρνει αγαπητέ.

Απλά για γνώση και τίποτα άλλο, γιατί το γούστο είναι υποκειμενκό θέμα, το SH σχεδιάστηκε και παράγεται στην Ιταλία.

Δε παύει όμως να μη ξεφέυγει απ' τα Ιαπωνικά "σουλούπια" των παλιών SH hehehehe, σε ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου πάντως και για τις ευχές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε παύει όμως να μη ξεφέυγει απ' τα Ιαπωνικά "σουλούπια" των παλιών SH hehehehe, σε ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου πάντως και για τις ευχές!

Νάσαι καλά φίλε μου, προσωπικά και υποκειμενικά πάντα τα κριτήρια του πως δείχνει κάτι.

Οι Ιταλιάνοι όμως φαίνεται πως το προτιμούν χρόνια τώρα μιας και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις πωλήσεων στην χώρα τους !

Αλλά είπαμε ότι κάνει κλίκ στον καθένα και χαίρεται να το βλέπει στο πάρκιν του,τα υπόλοιπα είναι για ακαδημαική συζήτηση !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νάσαι καλά φίλε μου, προσωπικά και υποκειμενικά πάντα τα κριτήρια του πως δείχνει κάτι.

Οι Ιταλιάνοι όμως φαίνεται πως το προτιμούν χρόνια τώρα μιας και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις πωλήσεων στην χώρα τους !

Αλλά είπαμε ότι κάνει κλίκ στον καθένα και χαίρεται να το βλέπει στο πάρκιν του,τα υπόλοιπα είναι για ακαδημαική συζήτηση !

Εννοείται :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και όμως δεν τόπα τυχαία.

Εμένα μου άλλαξε η Χόντα δισκόπλακα στις 15.000 χλμ γιατί ήταν στραβή.

Από ότι είχα παρακολουθήσει σε φόρουμ αντιστοίχου αντικειμένου η Πιάτζιο το θεωρεί αναλώσιμο και δεν το αλλάζει.

Χοντρή ζημιά όπως μετάδοση έπαθα εγώ εκτός εγγυήσεως.

Παρόλα αυτά η Χόντα ανέλαβε το 50% του κόστους χωρίς μα ή μου μιας και είναι το μοναδικό που συνέβει (τυχερός θα σας πάρω ΛΟΤΤΟ να γίνετε εκατομμυριούχοι) και επιπλέον είχα και γω λερωμένη λίγο τη φωλιά μου μιας και είχα αλλάξει υλικό τριβής συμπλέκτη (σαγωνάκια) με Φερόντο αντί μαμάς (εκεί απεδώθει η βλάβη, εγώ το θεωρώ αστοχία υλικού αλλά δεν έχει σημασία σε αυτή τη συζήτηση).

Η Σουζούκι στα Μπέργκμαν που βγάζουν αντίστοιχο πρόβλημα σχεδόν όλα σε κάποια χιλιόμετρα λόγο πλαστικού γραναζιού στην μετάδοση, δεν αναλαμβάνει τίποτα και πάνε τα 800άρια βροχή.

Πάντα η αντιπροσωπεία αν θέλει καλύπτει αν δεν θέλει όχι γιατί απλά μπορεί να βρεί να ισχυριστεί τα χίλια όσα.

Π.χ κόλησε το μοτέρ Κύριε Κολοκυθόπουλε γιατί δεν είχε λάδια μέσα.

Κολοκυθόπουλος : Μα τι λέτε τώρα, σέρβις είχε κάνει πρόσφατα, τα είχα ελέγξει πριν 3 μέρες..............κ.λ.π.

Αντιπροσωπεία : Εμείς είδαμε πως δεν είχε τίποτα μέσα και το βιβλιαράκι κατόχου γράφει έλεγχο πριν ξεκινήσετε, το κάνατε κάθε μέρα πριν ξεκινήσετε?

Κολ/λος : Χμμμμ ε όχι και κάθε μέρα..........

Αντ/ία : Καταλάβατε τώρα γιατί δεν μπορεί να το καλύψει η εγγύηση?

Άν ο Κος Κολοκυθόπουλος μασήσει και δεν τα κάνει γής μαδιάμ έχασε, αν δεν μασήσει και αρχίσει και ουρλιάζει και περάσει στην πλευρά του λυκόφωτος τότε όλα καλά.

Φίλε μου κουβέντα να κάνουμε και τίποτα άλλο, δίκιο έχουμε όλοι και εύχομαι ολόψυχα ποτέ να μην χρειαστεί και να μην πάθει τίποτα κανενός το εργαλείο αλλά η μέχρι σήμερα εμπειρία μούχει δείξει άλλα γιαυτό το λέω και για κανέναν άλλο λόγο.

Άποψή μου είναι να μην θεωρείτε και φοβερό θέλγητρο το 4 ή 104 χρόνια εγγύηση, αυτό μόνο.

Έχουν λόγο που το κάνουν, πρέπει να δουλέψει και το εξουσιοδοτημένο.

Και υπόψη ότι τα λέω αυτά εγώ που το SH θέλει κάθε 6.000 λάδια, κάθε 12.000 φίλτρο και κάθε 18.000 (όχι βάση εγχειριδίου σέρβις αλλά κατόχου, στην πράξη πάει και 22 και 23.000 μέσο όρο) και κάνουν περίπου 60 ο ιμάντας, 13 τα μπιλάκια του βαριατόρ (κάθε 36.000 χαλαρά). 9 οι γλύστρες του βαριατόρ και 52 τα σαγωνάκια συμπλέκτη . Αυτά είναι τα πάντα όλα........α και το μπουζί που τόχει ο γνωστός άγνωστος 19 ευρώ αλλά νάναι καλά το e bay στα 9,20 με μεταφορικά ή ο Λαμπριανίδης με 13,60. Αλλά για μια αλλαγή λαδιών και φίλτρου αέρα (καθαριζόμενο DNA πλέον προσωπικά και αλλαγή ποτέ) ζητήσανε 75 ευρώ (19 τα λάδια, 9 το φίλτρο και 12, 5 το φίλτρο αέρα =40,5 και 34,5 εργασία για 15 λεπτά?) !

Ά μπά !

Μακάρι η Πιάτζιο να ζητά λιγότερα που βλέπω και εκεί διάφορα νούμερα καλά.

Ξεφύγαμε ίσως από το θέμα αλλά νομίζω πως είναι χρήσιμα και αυτά να λέγονται.

Άμα είναι να βγάλει μοτέρ ή άλλη χοντρή βλάβη θα τη βγάλει μέσα στα 2 χρόνια πίστεψέ με και μένα η μετάδοση σφύραγε η κακομοίρα ενώ ήμουν μέσα στην εγγύηση και φταίω προσωπικά που δεν το πήγα να την αλλάξουν τζάμπα αλλά εντάξει δεν βαριέσαι, όλα καλά !

Σάββα..

Amigo...

my friend...

Don't worry! Ξερεις οτι είμαι ο πρώτος που κάνω τα περισσότερα μόνος μου. Το HD που είχα θυμάσαι οτι δεν το έπιανε μηχανικός.

Παρόλα αυτά, αναλογα την περίπτωση πράττουμε. Στην δικιά μου περίπτωση, αν έπρεπε να συγκρίνω το Carnaby με το SH καταρχήν μου αρέσει το Piaggio καλύτερα σε ομορφιά.

Απο κει και πέρα σκέψου οτι πήρα το Carnaby 3 μηνών απο ιδιώτη με 4000km και 2600€!! Ολοκαίνουργιο δηλαδή και με 100 κάτι ευρό έχω 4 χρόνια εγγύηση με επέκταση. Κατα ποσο είναι καλή η αντιπροσωπεία να καλύπτει ζημιές δεν θέλω να το ανακαλύψω αλλά δεν είμαστε και πιτσιρίκια, να κολλήσει το μηχανάκι και να μας πουν οτι δεν είχε λάδια. Άνοιξε το κάρτερ να δούμε αν έχει λάδια επιτόπου.

Μου φάνηκε εξαιρετικό Deal στα 2600€ καινούργιο 300άρι μηχανάκι όπως μου φαινόταν έτσι κι αλλιώς και σαν καινούργιο στα 3300. Και φυσικά δεν θα κάνω και θεό την Honda, σιγά, η Piaggio Βγάζει σκούτερ εδώ και 40-50 χρόνια, δεν μπορούμε να την βγάλουμε και σκάρτη σαν εταιρεία. Και να πάω απο φοβία για την Piaggio να πληρώσω 5 χιλιάρικα ζεστά στον Σαρακάκη. No thanks..!!

Αφού έχει τόσο εμπιστοσύνη και υποστήριξη ο Sara στα μηχανάκια του ας κάνει και αυτός επέκταση εγγύησης. Γιατί η Piaggio, Aprilia, Mot Guzzi και λοιπές αλλά και η Kawasaki έχουν ΄και αυτός δεν εχει? Τί φοβάται αφού πουλάει τεφαρίκι πράμα?

Τέλοσπαντων, πιάσαμε άσχετη κουβέντα τελείως, μην χαλάμε το θέμα. Τα λέμε άλλη ώρα αυτά!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι φίλε μου, εγώ δεν έκανα καμμιά σύγκριση, είναι θέμα του καθενός εξ ημών το τι θέλει, το τι του αρέσει, το τι του κάνει και το τι επιλέγει και βέβαια σεβαστό.

Ανέφερα τα παραδείγματα απλά ως δικαιολογητικές σκέψεις για την επέκταση της εγγυήσεως που όπως είπα δεν μου λέει προσωπικά τίποτα.

Άν θυμάσαι όταν το συζητάγαμε είχα προτείνει το CARNABY το οποίο δεν ξέρω μου φαίνεται και ακόμη είναι Η ευκαιρία αγοράς για να κάνει κάποιος το κέφι του όμορφα και αρκούντως οικονομικά παντού είτε μέσα στην πόλη είτε έξω από αυτήν. Φυσικά και εγώ θα τόπαιρνα αν είχε ABS.

Οπότε δεν διαφωνούμε και πουθενά, απλά συζήτηση κάνουμε να περνάει και η ώρα.

Και πάνω από όλα μην ξεχνάμε πως η Πιάτζιο είναι η μητέρα όλων των σκούτερ, κατασκευαστής της θρυλικής βέσπας οπότε οιοσδήποτε οφείλει τον προσήκοντα σεβασμό.

Άλλωστε τι να συζητάμε την εποχή της παγκοσμιοποίησης, ακόμα και το Χόντα Ιταλικό είναι, το YAMAHA X MAX επίσης και με κινητήρα μάλιστα MOTORI MINARELLI άρα λίγο πολύ γύρω γύρω γυρνάμε όλοι με διαφορετικά περιτυλίγματα.

Προσωπικά όταν διάλεγα είχα απαραίτητη προυπόθεση το επίπεδο πάτωμα και το ABS και το 2010 δεν κυκλοφορούσαν και πολλά με ABS και επίπεδο πάτωμα οπότε και νάτο.

Υπόψη ότι και στο θέμα του φίλου εδώ προσωπικά δεν ανέφερα καθόλου άλλη μάρκα όπως θα είδατε αλλά του πρότεινα σαν περισσότερο σπορτίφ το NEXUS (και εμφανισιακά μου αρέσει προσωπικά πολύ περισσότερο ιδιαίτερα για νεαρούς).

Παρενέβην απλά σε κάποιες διορθωτικές σημειώσεις γιατί αυτά πούγραψα ισχύουν και είναι η αλήθεια.

Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

Αυτό που θάθελα προσωπικά μιας και είμαστε πολλοί εδώ μέσα αλλά το κλίμα είναι του λιθοβολισμού - δουλέματος τύπου ψιλού γαζιού προς αυτά τα τίμια εργαλεία που οι περισσότεροι μάλλον διότι δεν τα γνώρισαν καλά ποτέ, τα θεωρούν τραπέζια και καρέκλες και όχι αξιοπρεπέστατα αυτόματα μοτοσυκλετάκια, να έρχονται περισσότεροι σε βόλτες.

Πολύ θα χαιρόμουν αν το έβλεπα αυτό.

Τα εργαλεία και δη τα 300άρια είναι μανούλες - πασπαρτού εργαλεία για κίνηση όλη μέρα κάθε μέρα παντού, πραγματικά αδιαμαρτύρητα σκλαβάκια στην καθημερινότητα αλλά άμα λάχει και τα Σ/Κ τραβάνε και καμμιά 350άρα βόλτα έτσι, σαν να πηγαίνανε σούπερ μάρκετ.

Πηγαινοφέρνοντας τον αναβάτη τους ατσαλάκωτο.

Ένα σκούτερ που μπορεί να ταξιδεύει με 120-130 στην εθνική, πάει παντού αδιαμαρτύρητα και προσωπικά μου αρέσουν τα πάντα όλα άσχετα με το τι οδηγάω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σάββα το SH απευθύνεται χωρίς παρεξήγηση πάντα σε άλλο ηλικιακά κοινό!Honda Italia καλά λες,αλλά δε το βρίσκω δικαιολογία γιατί πουλάει εκεί και όχι εδώ κλπ κλπ...επίσης Ιταλία βλέπεις μόνο Τμαξ,τι σημαίνει αυτό;;κι ας μην είναι κι αυτά Τζαπάν!όπως είπες το γούστο είναι υποκειμενικό και δε μπορούμε να ξέρουμε και τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε χώρας.Για ενημέρωση και μόνο...στην Ιταλία βλέπεις τα Μούλτι 1200 3βάλιτσα μέσα στη πόλη.....σε αριθμό όπως τα Στρώματα στην Ελλάδα!!!Οπότε ωραία που θα ήταν να είχα κι εγώ ένα!! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά λέω και εγώ σε όλα τα παραπάνω ακριβώς, παρεμβαίνω μόνο με τα ορθά στοιχεία χωρίς κανένα σχολιασμό από ότι είδες, δεν πρότεινα καν το SH στον φίλο σεβόμενος την επιλογή του που ήταν Μπέβ ή Νέξους.

Παιδιά ας σοβαρευτούμε, καμμιά σύγκριση δεν έκανα του ενός ή του άλλου, διαβάστε προσεκτικά τι έγραψα και ας μην το γυρίσουμε αλλού.

Προσωπικά μια ιδιοτροπία έχω και μόνο, να αναφέρονται τα πραγματικά στοιχεία παντού και πάντα και αυτό κάνω, τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω οπότε μην με παρεξηγείτε. Διαβάστε τουλάχιστον προσεκτικά αυτά που γράφω.

Και υπενθυμίζω ξανά ότι πρότεινα το Νέξους στον φίλο, αν εδώ έχετε αντίρρηση ας το συζητήσουμε, άσκοπα βέβαια γιατί ο κύβος ερρίφθει ήδη και ο φίλος μας αποφάσισε.

Τώρα για το ηλικιακό αγοραστικό κοινό, κάθε μέρα κυκλοφορώ και βλέπω στην Αθήνα και δεν βλέπω μόνο παππούδες σαν και μένα να οδηγούν το SH αλλά όλες τις ηλικίες και ομοίως στα πάντα,εξαιρουμένου του Νέξους που το κυκλοφορούν μόνο νεαροί αλλά αν είχε και ABS και κάποια άλλα πράγματα (αλλά μετά δεν θάτανε αυτό πούναι) και εγώ θα τόπαιρνα ίσως.

Τα περί <<παππουδιέρας >> λοιπόν είναι για ελαφρύ πείραγμα μάλλον και άσχετα με την πραγματικότητα κακό παρελθόν από άλλα φόρουμ όπου τα πράγματα ήταν κακώς χωρισμένα σε ιταλόφιλους και τζαπανόφιλους. Κουταμάρες για μένα προσωπικά.

Σπαμάρουμε βέβαια φούλ εδώ και πολλά πόστ αλλά ελπίζω να έχουμε την ανοχή του φίλου μας μιας και αποφάσισε ήδη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν διαφωνώ σε κάτι με τον φίλο Σάββα μόνο σε ένα.

Εμένα κάτι μου λέει η εγγύηση της Piaggio η 4-ετής. Είναι επίσημη εγγύηση αντιπροσωπείας και αν γίνει κάτι χοντρό οφείλει να επισκευάσει την ζημιά. Όπως οφείλουν όλες οι αντιπροσωπείες για τις μηχανές που πουλάνε.

και επιπλέον είναι και ένα τεράστιο κεφάλαιο στην μεταπώληση. Όταν πουλάς μηχανάκι με ακόμα εγγύηση είναι πολύ πιο εύκολο για τον αγοραστή να το εμπιστευτεί και να το πάρει.

Για τα υπόλοιπα είπαμε συμφωνούμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σας κι από 'μενα..αν θέλετε και την άποψη ενός ουδέτερου ατόμου..αν το SH ήταν και λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις (γιατί μου αρέσει να έχει όγκο το scooter) ίσως το έπαιρνα αν δεν είχα το "κόλλημα" με το Beverly φυσικά, χωράει κάτω απ' τη σέλα full face φίλε Σάββα;

Τροποποιήθηκε από τον Karavasilator19

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι φίλε μου, ούτε κάν τζέτ δεν χωράει, βασικό μειονέκτημα αντιμετωπίσιμο μόνο με 47άρα μπαγκαζιέρα που τούχω εγώ μόνιμα επάνω.

Επίσης δεν έχει ανεμοκάλυψη και μετά τα 100-110 νιώθεις ένα χέρι στο στήθος να προσπαθεί να σε πετάξει κάτω οπότε άλλα 110 ευρώ για ζελατίνα ρυθμιζόμενη.

Για τον όγκο τώρα εγώ δεν τον θελω καθόλου ειδικά για μέσα στην Αθήνα.

Προτιμώ οτιδήποτε μιάζει περισσότερο σε παπί και βαφτίζεται σκουτερόπαπο.

Τέτοια 300άρια είναι το CARNABY και το KYMCO GTi πλην SH έτσι στα γρήγορα (βλέπεις και το επίπεδο πάτωμα πούναι must για μένα για μεταφορές διάφορες).

Είναι πολλά πάντως τα κριτήρια του καθενός εξ ημών και πολύ ιδιαίτερα, μέχρι η θέση οδήγησης του καθενός (τι του αρέσει) παίζει ρόλο.

Άλλοι θέλουν νάναι <<μέσα>> στο μηχανάκι και άνετα για τουριστάδικη οδήγηση, άλλοι <<επάνω>> στο μηχανάκι για περισσότερο παιχνίδισμα και πολλά άλλα.

Για αυτόν τον λόγο η προσωπική μου πάγια συμβουλή σε όποιον ψάχνει είναι :

-Να πάει και να το δεί από κοντά, να κάτσει πάνω του, να το κάνει και μια βόλτα και να δεί έτσι αφ' ενός αν <<κουμπώνει>> πάνω του αφ' ετέρου τι πουλιά πιάνει στα υπόλοιπα.

-Καλό είναι νάχει και φίλο μαζί για δεύερη γνώμη.

Προσωπικά όταν διαλέγω, ανοίγω μυαλό, βάζω κάτω τα υποψήφια, παίρνω 3-4 φιλαράκια και βγαίνουμε τσάρκα δοκιμών.

Μετά έχει ψηφοφορία μυστική και επιλογή !

Όλα τα παραπάνω με το ανάλογο καλαμπούρι και χαβαλέ πάντα και με τελική απόφαση βέβαια πάντα του ενδιαφερομένου ο οποίος στο κάτω κάτω θα το φάει στη μάπα ! Και τα καλά του και τα κακά του ! :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι φίλε μου, ούτε κάν τζέτ δεν χωράει, βασικό μειονέκτημα αντιμετωπίσιμο μόνο με 47άρα μπαγκαζιέρα που τούχω εγώ μόνιμα επάνω.

Επίσης δεν έχει ανεμοκάλυψη και μετά τα 100-110 νιώθεις ένα χέρι στο στήθος να προσπαθεί να σε πετάξει κάτω οπότε άλλα 110 ευρώ για ζελατίνα ρυθμιζόμενη.

Για τον όγκο τώρα εγώ δεν τον θελω καθόλου ειδικά για μέσα στην Αθήνα.

Προτιμώ οτιδήποτε μιάζει περισσότερο σε παπί και βαφτίζεται σκουτερόπαπο.

Τέτοια 300άρια είναι το CARNABY και το KYMCO GTi πλην SH έτσι στα γρήγορα (βλέπεις και το επίπεδο πάτωμα πούναι must για μένα για μεταφορές διάφορες).

Είναι πολλά πάντως τα κριτήρια του καθενός εξ ημών και πολύ ιδιαίτερα, μέχρι η θέση οδήγησης του καθενός (τι του αρέσει) παίζει ρόλο.

Άλλοι θέλουν νάναι <<μέσα>> στο μηχανάκι και άνετα για τουριστάδικη οδήγηση, άλλοι <<επάνω>> στο μηχανάκι για περισσότερο παιχνίδισμα και πολλά άλλα.

Για αυτόν τον λόγο η προσωπική μου πάγια συμβουλή σε όποιον ψάχνει είναι :

-Να πάει και να το δεί από κοντά, να κάτσει πάνω του, να το κάνει και μια βόλτα και να δεί έτσι αφ' ενός αν <<κουμπώνει>> πάνω του αφ' ετέρου τι πουλιά πιάνει στα υπόλοιπα.

-Καλό είναι νάχει και φίλο μαζί για δεύερη γνώμη.

Προσωπικά όταν διαλέγω, ανοίγω μυαλό, βάζω κάτω τα υποψήφια, παίρνω 3-4 φιλαράκια και βγαίνουμε τσάρκα δοκιμών.

Μετά έχει ψηφοφορία μυστική και επιλογή !

Όλα τα παραπάνω με το ανάλογο καλαμπούρι και χαβαλέ πάντα και με τελική απόφαση βέβαια πάντα του ενδιαφερομένου ο οποίος στο κάτω κάτω θα το φάει στη μάπα ! Και τα καλά του και τα κακά του ! :tooth:

Έτσι ακριβώς είναι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλοι μου σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για όλες τις απόψεις σας, εδώ και λίγες μέρες το όνειρο 3 χρόνων πραγματοποιήθηκε! Αγόρασα το Tourer, σύντομα θα μπουν και φώτο στα ευχάριστα!! :mB_kalo_e:

Πάντα όρθιοι όλοι μας και με προσοχή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα