Mokelle 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Δυστυχώς σήμερα βρέθηκα στη δυσάρεστη κατάσταση του να βλέπεις τη μοτοσυκλέτα σου να σέρνεται στην άσφαλτο. Και εξηγούμαι: Μετά από μία κοντινή βόλτα σε γνωστή μου διαδρομή, στο γυρισμό έπιασε ψιχάλα, τίποτα το φοβερό το έχουμε δεί το έργο πολλές φορές σκέπτομαι... Έλα όμως που ήταν η πρώτη φορά που με έπιασε ψιχάλα/βροχή με τα Dunlop Sportsmart που έβαλα το καλοκαίρι. Στο πρώτο κατηφορικό φρενάρισμα (με μικρή ταχύτητα) το πίσω μπλοκάρει ανεξήγητα, το αφήνω, το ξαναπατάω πάλι μπλοκάρει σαν να φρέναρα πάνω σε λάδια και τελικά σταματάω μόνο με μπροστινό λίγα εκατοστά από το σταματημένο λεωφορείο. Λέω φθηνά τη γλύτωσες, μάλλον θα αφερέθηκες και θα πήγαινες πιο γρήγορα από όσο έπρεπε. Συνεχίζω σιγά σιγά τρομαγμένος και προβληματισμένος τη διαδρομή μέχρι το σπίτι που περνάει πάλι από σημείο με κατηφορικό φρενάρισμα. Αυτή τη φορά πάω με 30-40 όμως το πίσω ΠΑΛΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ακόμα και με αυτή την ταχύτητα και αυτή τη φορά δεν γλύτωσα την τούμπα αφού δεν υπήρχε χώρος για ελιγμούς. Ευτυχώς πέρα από την πληγωμένη ψυχολογία μου και μικρές γρατσουνιές σε εμένα και το CBR δεν έγινε τίποτα χειρότερο. Είναι η πρώτη φορά που βάζω Dunlop στο CBR600RR μετά από 2 Bridgestone (015 και 016) και είμαι ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ από τη συμπεριφορά τους. Ενώ στο στεγνό γενικά είμαι ευχαριστημένος ακόμα και σε οριακή οδήγηση, στο βρεγμένο είναι επικίνδυνα.Τα λάστιχα είναι στρωμένα και ήταν και ζεστά όταν γλίστρησαν. Αυτό που δεν είχα κουράγιο να δώ είναι μήπως έχουν κάποιο σκίσιμο ή κάποια άλλη ανωμαλία αλλά με μια γρήγορη ματιά δεν είδα κάτι. Όλο το internet έχει βουήξει για το πόσο καλά λάστιχα είναι τα sportsmart αλλά τι γίνεται στο βρεγμένο? Αν το CBRακι των 155 κιλών συμπεριφέρεται έτσι τρομάζω στην ιδέα του τι θα κάνει ένα ZZR-1400 για παράδειγμα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Stathispsaltis 558 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Σε αυτήν την περίπτωση έχεις 2 επιλογές: Δεν παίρνεις τη μηχανή όταν βρέχει ή αν υπάρχει υποψία για βροχή.Αλλάζεις λάστιχα αύριο κιόλας. Κι εγώ είχα ακούσει καλά λόγια για αυτά τα λάστιχα αλλά καμιά φορά τα γεγονότα διαψεύδουν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα λάστιχα φίλε μου, αλλά συνδυασμός πίσω φρένο-βροχή-κατηφόρα δεν είναι και το πιο ασφαλες Γενικά το πίσω φρένο σε κατηφορικό δρόμο δεν είναι πολύ ασφαλές, πόσο μάλλον σε βρεγμένο. Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 από τον g.papas 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Δεν ξέρω για τα συγκεκριμένα λάστιχα φίλε μου, αλλά συνδυασμός πίσω φρένο-βροχή-κατηφόρα δεν είναι και το πιο ασφαλες Γενικά το πίσω φρένο σε κατηφορικό δρόμο δεν είναι πολύ ασφαλές, πόσο μάλλον σε βρεγμένο. Κάνειςλάθος. Το πίσω φρένο στο γλιστερό περιβάλλον το χρειάζεσαι! Όσο για τα λάστιχα, τσέκαρέ τα ξανά μήπως και ήταν τυχαίο το γεγονός κι αν δεν... τότε βάλτα μια αγγελία-καινούρια είναι ακόμα- σε μια καλή τιμή, συμπλήρωσε χρήματα και πάνε βάλε άλλα.Αλλά εμένα περίεργο μου φαίνεται για τα ντάνλοπ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mokelle 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Γενικά το πίσω φρένο σε κατηφορικό δρόμο δεν είναι πολύ ασφαλές, πόσο μάλλον σε βρεγμένο. Όταν λέω ότι μπλόκαρε το πίσω δεν εννοώ ότι πάτησα μόνο το πίσω, εννοείται το μπροστινό, αλλά δεν μπορώ να πιέσω το μπροστινό στο βρεγμένο (σίγουρη τούμπα). Το δε πίσω μπλόκαρε με το παραμικρό άγγιγμα. Έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα με βροχή, χαλάζι και άλλα ωραία αλλά αυτο δεν έχει ξαναγίνει με καμμια άλλη μοτοσυκλέτα ή ελαστικό. Στο ίδιο σημείο με βροχή ακόμα και με vespa έχω φρενάρει χωρίς πρόβλημα με περισσότερα χλμ(με βροχή). Τρομάζω με τη σκέψη ενός οριακού κατηφορικού φρεναρίσματος πλέον, ακόμα και στο στεγνό που δεν μου έχει γλυστρίσει. Θα κοιτάξω αύριο με ψυχραιμία την κατάσταση του πίσω λάστιχου αλλά πραγματικά φοβάμαι να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα μου. Μήπως έχω πέσει σε ελατωματική παρτίδα? Τι να σκεφτώ δεν ξέρω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nxcbr 1.299 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Βασικά κριτήρια για την εμπειρία σου είναι... 1) Κρύα λάστιχα 2) Ψιλόβροχο 3) Ελληνικοί δρόμοι. Μπορείς να συγκρίνεις βάση της δικής σου συμβίωσης, τα είδη ελαστικών που έχεις δοκιμάσει στις ίδιες συνθήκες ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g.papas 1.004 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Κάνειςλάθος. Το πίσω φρένο στο γλιστερό περιβάλλον το χρειάζεσαι! Φυσικά και το χρειάζεσαι, και εγώ τώρα χρησιμοποιώ το πίσω με τις βροχές. Απλά στη κατηφόρα είναι πιο εύκολο να μπλοκάρει και να σου φύγει Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 από τον g.papas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Λαθος πιεσεις? Ολισθηρο οδοστρωμα? Προσφατο πλυσιμο (κερια γρασσα σπρευ αλυσιδας στο πισω λαστιχο)? Υπαρχουν πολλοι λογοι να τους δωσεις αλλη μια ευκαιρια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mokelle 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Μπορείς να συγκρίνεις βάση της δικής σου συμβίωσης, τα είδη ελαστικών που έχεις δοκιμάσει στις ίδιες συνθήκες ; Όπως έγραψα πιο πάνω στην ίδια μηχανή είχα πιο πρίν τα Bridgestone 015 και 016 διαδοχικά και στις ίδιες και σε ΠΟΛΥ πιο δύσκολες συνθήκες δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Εξάλλου το φρενάρισμα και η πτώση όπως γράφω, έγινε με 30-40 km/h. Λαστιχο των 350 ευρώ με περίπου 1500 km και ζεστό δεν μπορεί να σταματήσει μοτοσυκλέτα με αυτή την ταχύτητα? Αν δεν βρώ αυριο κάτι περίεργο στο λάστιχο, δεν νομίζω ότι μπορώ να τα ξαναεμπιστευτώ, πόσο μάλλον σε γρήγορη οδήγηση. Πάνε για πούλημα και αλλαγή. Αλλά πραγματικά μετά από όσα θετικά έχουν γραφεί για το συγκεκριμένο λάστιχο δεν ξέρω τι να πιστεψω. Υ.Γ. Και να σημειώσω πως η βροχή με έπιασε στην επιστροφή, που να ταξίδευα κιόλας με βροχη... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costagio 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Δεν νομιζω φιλε μου να υπαρχει λαστιχο που να μπορει να συνεργαζεται με αυτο το πραγμα που θελη να λεγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ η μηπος ελεεινη ΑΣΦΑΛΤΟΣ οταν ψιλοβρεχει και κολυμπανε επανω της λαδια χωμα και οτι αλλο εχει μαζεψη απο την προηγουμενη φορα που εβρεξαι-πλυθηκαιΔεν νομιζω φιλε μου να υπαρχει λαστιχο που να μπορει να συνεργαζεται με αυτο το πραγμα που θελη να λεγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ η μηπος ελεεινη ΑΣΦΑΛΤΟΣ οταν ψιλοβρεχει και κολυμπανε επανω της λαδια χωμα και οτι αλλο εχει μαζεψη απο την προηγουμενη φορα που εβρεξαι-πλυθηκαι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mokelle 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Λαθος πιεσεις? Οι πιέσεις ελέγθηκαν πρόσφατα και είναι οι προτεινόμενες από τη Dunlop και τη Honda (36/42). Επίσης πήγαινα με 30. Ολισθηρο οδοστρωμα?Ναι ήταν όπως συνήθως στις πολεις αλλά... πήγαινα με 30. Προσφατο πλυσιμο (κερια γρασσα σπρευ αλυσιδας στο πισω λαστιχο)? Δεν έχει πλυθεί πρόσφατα η μοτοσυκλέτα και έχει κάνει και άλλα χλμ απο τότε που γρασαρισα την αλυσίδα. Λάδια ή βρωμιές (περα απο τις συνηθισμένες) στο δρόμο δεν παίζουν γιατί έγινε το ίδιο πράγμα σε διαφορετικά σημεία και για πολλά μέτρα. Θα δώ αυριο μήπως υπάρχει σκίσιμο ή ανωμαλία που δεν την πρόσεξα ή μήπως έχει κολλήσει κάτι πάνω, αν και είναι μάλλον απίθανο. Ανάκληση στα Sportmsmart επίσης δεν έχει γίνει απο όσο το έψαξα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vittorio 1.259 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Τα λάστιχα σου δεν έχουν τίποτα! Απλά η χώρα που τα κυκλοφορείς είναι λάθος! Όλα τα λάστιχα χρειάζονται μια βασική προϋπόθεση, ΑΥΤΟ: Οτιδήποτε είναι κατώτερο αυτού, απλά δεν λειτουργούν! Λυπάμαι φιλε μου, γεννηθήκαμε και κυκλοφορούμε σε μπουρδέλο... 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Hokori 214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Η απόδοση τους στο βρεγμένο είναι σχετικά μειωμένη απ ότι στο στεγνό. Αυτό που περιγράφεις όμως δεν έχει να κάνει με το λάστιχο. Το ίδιο παράπονο είχα εγώ για τα ΒΤ012 και τελκά έβαλα τα D211. :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Τα λάστιχα σου δεν έχουν τίποτα! Απλά η χώρα που τα κυκλοφορείς είναι λάθος! Όλα τα λάστιχα χρειάζονται μια βασική προϋπόθεση, ΑΥΤΟ: Οτιδήποτε είναι κατώτερο αυτού, απλά δεν λειτουργούν! Λυπάμαι φιλε μου, γεννηθήκαμε και κυκλοφορούμε σε μπουρδέλο... Ωρε φίλε σμιριγδόπανο 50άρι !!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Εχω φαει σαβουρα ετσι πριν χρονια με ενα 600αρι που ηταν ολη δικια μου. ΔΕΝ πατησα φρενο ΔΕΝ επιταχυνα ΔΕΝ εστριβα..... απλα πατησα μια μικρη λακουβα. Στο rebound ομως που εκανε η πισω αναρτηση το πισω λαστιχο αποφασισε να παρει τον δικο του δρομο.Ετσι αλλος για κρασπεδο τραβηξε και αλλος για πεζοδρομιο. Ζημια κατι πανω απο 1000αρικο. ΟΟΟΟΟΟλο αυτο με λαστιχα 2.000 χιλιομετρων dunlop qualifier Βεβαια ο δρομος ηταν καπως ετσι και βρεγμενος Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 από τον patapios 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mokelle 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Παιδιά αυτό που δεν νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό είναι ότι μιλάμε για φρεναρίσματα σε βρεγμένο με λίγα και πολύ λιγα χιλιόμετρα. Οδηγώ 16 χρόνια μοτοσυκλέτες και τέτοια πλαγιολίσθηση δεν έχω ξαναπάθει ούτε με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ούτε με καμμία άλλη. Με το που ακουμπούσα το πίσω φρένο γινόταν πλαγιολίσθηση, το άφηνα και το ξαναπατούσα και δεν έβρισκε πρόσφυση ούτε στο ελάχιστο. Ότι φρέναρε το μπροστινό μόνο. Επίσης φίλος με βαρύτερη μοτοσυκλέτα (ZX12R) που ήταν μαζί μου σταματούσε κανονικά. Είναι πολύ τρομακτική αίσθηση γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panosxlv650 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 2 Σάββατα πίσω έκανα 100 χλμ σε μια γρήγορη βόλτα στα περιξ της Σαλονίκης. Με έπιασε βροχή και δεν γλιστρούσε, οδηγώντας σε νορμάλ ρυθμούς. Μόλις μπήκα στην πόλη (συγκεκριμένα κατέβαινα από Ρετζίκι) το έχασα 2 φορές με 20χλμ κολλημένος στην κίνηση... Τα λάστιχα αυτά καθαυτά, εκτός κι αν υπάρχει αστοχία υλικού, δεν νομίζω να είναι προβληματικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 νομίζω ότι έτυχαν πολλές δυσάρεστες συγκυρίες μαζί. δλδ κομμάτι δρόμου με "γλύτσα" και ανύπαρκτη πρόσφυση που δεν ειχε προλάβει να καθαρίσει ένα "τικ" πιο δυνατό φρενάρισμα (ίσως λόγω της βόλτας που είχατε παει και είχε "συνηθίσει" το χέρι) αδούλευτο πίσω φρένο (λόγω της βόλτας) με αποτέλεσμα ίσως πιο απότομο αρχικό δάγκωμα οπότε και το μπλοκάρισμα Ειδικά στο μέρος που σου επεσε (κατηφόρα του Δασυλλίου πρός Άνω πόλη, για τους Πατρινούς), να σκεφτείς εμένα μου εχει γλιστρήσει με στεγνό και πέρασα το "STOP" με μπλοκαρισμένο πισω τροχο. Ευτυχως δεν ερχοταν κανεις δεν νομίζω να φταίει το ελαστικό 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dri 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Αυτην την εβδομαδα εφαγα πραγματικα πολυ βροχη στους δρομους για αρκετα χλμ αλλα δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερο προβλημα. Εχω και γω να πω τα καλυτερα για τα συγκεκριμενα λαστιχα στο στεγνο. Στο βρεγμενο δεν τα πιεζω προφανως, αλλα μια χαρα εμπιστοσυνη μου εμπνεουν.Εχω παραπανω βαρος αλλα δεν νομιζω να κανει τοσο διαφορα. Μαλλον οπως προειπαν και παραπανω ειναι ο συνδιασμος χαλια δρομου και κατηφορας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Ο Alarm με SportSmart σε CBR 600rr του 07, εβγαλε με αυτα περιπου 15.000 χιλιομετρα, απροβληματιστα, με πολυ καλες κριτικες! Επειδη ειχα ακουσει τα καλυτερα απο αυτον, τα εβαλα και εγω, αλλα και αυτος τα ξαναπροτιμησε! Σε βρεγμενο δεν εχω τσουλησει, παρα μονο σε ασφαλτο με νερα(οχι να εχει βρεξει δηλαδη), αλλα γενικα το λαστιχο δεν με εχει προδωσει πουθενα! Νομιζω πως ο Στεφανος, το εχει οδηγησει ουκ ολιγες φορες σε βροχη, οποτε μπορει να μας πει τις εντυπωσεις του. Παντως, γενικος κανονας, ειναι πως στο ελαφρυ ψιλοβροχο, που ισα ισα καταβρεχει τον δρομο, γλυστρας ο,τι και αν οδηγεις (και με ο,τι λαστιχο και αν φορας)! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mokelle 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Δεν ξέρω κατα πόσο μπορούμε να μιλάμε για σύμπτωση, όταν συμβαίνει το ίδιο σε διαφορετικά σημεία και με διαφορετικές ταχύτητες και μάλιστα όταν σε άλλες μοτοσυκλέτες την ίδια στιγμή δεν συμβαίνει... Τα υπόλοιπα περι χαλαρής οδήγησης στο βρεγμένο κτλ εννοούνται, αλλιώς θα έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα εδώ και καιρό... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
figomigo 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Παιδιά αυτό που δεν νομίζω ότι έχει γίνει κατανοητό είναι ότι μιλάμε για φρεναρίσματα σε βρεγμένο με λίγα και πολύ λιγα χιλιόμετρα. Οδηγώ 16 χρόνια μοτοσυκλέτες και τέτοια πλαγιολίσθηση δεν έχω ξαναπάθει ούτε με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ούτε με καμμία άλλη. Με το που ακουμπούσα το πίσω φρένο γινόταν πλαγιολίσθηση, το άφηνα και το ξαναπατούσα και δεν έβρισκε πρόσφυση ούτε στο ελάχιστο. Ότι φρέναρε το μπροστινό μόνο. Επίσης φίλος με βαρύτερη μοτοσυκλέτα (ZX12R) που ήταν μαζί μου σταματούσε κανονικά. Είναι πολύ τρομακτική αίσθηση γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις τη μοτοσυκλέτα... Παιδιά μην το συζητάτε το θέμα περι Ελληνικής ασφάλτου και άλλα τέτοια....που είναι σωστά μεν ΑΛΛΑ εδώ είναι άλλο το πρόβλημα. Ήμουν δίπλα του είχαμε κάνει ήδη 35χλμ επαρχιακού στεγνού και άλλα τόσα επιστροφή από εθνική οδό. Λάστιχα δηλ. ζεσταμένα και κατάσταση δρόμου πολύ ελαφρό ψιλόβροχο. Είχαμε την ίδια ταχ. περίπου με κόκκινο φανάρι μπροστά μας όταν εγώ φρέναρα κανονικά ενώ αυτός διάνυσε δίπλα μου ακριβώς, μια απόσταση γύρω στα 50 μέτρα με μπλοκαρισμένο το πίσω όταν πάταγε φρένο και ξεμπλοκάριζε όταν το άφηνε. Η μηχανή απλά δεν έκοβε ταχύτητα με τίποτα. Όποτε πάταγε φρένο μπλόκαρε ο τροχός. Ευτυχώς που δεν είχαμε ατύχημα γιατί το πρόλαβε το θέμα με το λεωφορείο χρησιμοποιώντας το μπροστινό. Και ευτυχώς επίσης που δεν ερχόταν κανένας γιατί το φρενάρισμα (αν το πεί κανείς έτσι) τον πέρασε με κόκκινο.... Στο τέλος η άσχημη κατάληξη ήταν σε άλλο σημείο της πόλης με μηδενικά χλμ αυτή τη φορά και ανάλογο πατινάζ.... Μιας και ήμουν αυτόπτης και γνωρίζω επίσης την εμπειρία του οδηγού δεν παίζει άτσαλο φρενάρισμα και άλλα τέτοια.... Δεν παίζουν λάδια άσφαλτος και άλλα σχετικά.... Ανοίγει όμως ένα μεγάλο θέμα για τα λάστιχα αυτά. Παρτίδα; Ποιότητα Γ'; Αστοχία; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
valeros46 1.374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Επειδη ολα τα αλλα ειναι απλες υποθεσεις αν εχεις την ψυχολογια αυριο κιολας πηγαινε βαλε το ιδιο λαστιχο,μονο ετσι θα μπορεις να συγκρινεις με μικροτερη πιθανοτητα λαθους, επειδη ολοιδιες συνθηκες δεν προκειται να πετυχεις,αλλιως βαζεις αλλο μοντελο/μαρκα και εχεις το κεφαλι σου ''ησυχο'' Ταπεινη μου γνωμη πως για τις συγκεκριμενες συνθηκες ειχες υψηλες πιεσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Ο Alarm με SportSmart σε CBR 600rr του 07, εβγαλε με αυτα περιπου 15.000 χιλιομετρα, απροβληματιστα, με πολυ καλες κριτικες! 17.000 χλμ :P Οπως τα ειπε ο παναγιωτης. Πραγμαιτκα δεν εχω το παραμικρο παραπονο απο αυτα τα λαστιχα. Αντιθετος ειναι το καλυτερο λαστιχο που εχω φορεσει στο μηχανακι. Το προβλημα σου ειναι σε αυτο που ειπε ο Vittorio. Η ασφαλτος. Με οτι λαστιχο και να ησουν, το ιδιο προβλημα θα ειχες πανω κατω. Ισως μονο με πιο βαρια μηχανη να αλλαζε κατι. Το οτι μεσα στο κεντρο, με βροχη, με λιγα χιλιομετρα, το λαστιχο ηταν ζεστο... αδυνατο να το πιστεψω. Εδω βολτα παμε σε επαρχιακο και παλι το λαστιχο ειναι απλα σε μια καλυτερη θερμοκρασια, αλλα οχι ζεστο, ποσο μαλλον υπο αυτες τις συνθηκες. Πραγματικα αδικος κατηγορεις το λαστιχο. Οχι δεν τα τσεπωνω απο καμια dunlop, αλλα σε βρεγμενο δρομο που ειναι γυαλι δεν θελει πολυ να μπλοκαρει ο τροχος. Και ναι, με τα dunlop εχω χασει το μπροστινο με ελαχιστα χιλιομετρα μετα απο φαναρι, αλλα σιγουρα δεν εφτεγε το λαστιχο, γιατι εκει και με το παπουτσι να πιγενες θα ετρωγες σαβουρα. Το λαστιχο που φορας ειναι παρα μα παρα πολυ καλο. Οσο για το θεμα του βρεγμενου, αν μου ελεγες οτι ο δρομος ηταν γεματος νερα και οι αυλακωσεις δεν βοηθησαν, θα το δεχομουν, αλλα σε ενα δρομο που απλα ηταν βρεγμενος το ιδιο προβλημα θα ειχες με τα περισσοτερα ελαστικα. Ανοίγει όμως ένα μεγάλο θέμα για τα λάστιχα αυτά. Παρτίδα; Ποιότητα Γ'; Αστοχία; αν ειναι τοσο ατυχης που αγορασε ξυλασμενα λαστιχα τι να πω. ειναι 2ο ζευγαρι στην σειρα που το βαζω και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. νομιζω πως ουτε ο Renegade εχει καποιο θεμα με το ελαστικο. Και ναι, εχω πατησει αρκετες φορες βρεγμενη ασφαλτο. Σιγουρα γλυστραει, αλλα γλυστραει το ιδιο οπως ολα τα ελαστικα αυτης της κατηγοριας. 5 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Verbal Kint 1.595 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2012 Απο την μια η κατηφορα και η μετατοπιση βαρους στο μπροστινο, απο την αλλη ο βρεγμενος ασχημος δρομος βαλε και σαν κερασακι το "σχετικα" δυνατο πισω φρενο που εχει ωσαν SS μοτοσυκλετα και εχεις μια τελεια συνταγη για πτωση.. Αλλο κακο να μη σε βρει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες