Jump to content
ALX™

Aξιολόγηση του εξοπλισμού μας (Χειμερινά γάντια)

Recommended Posts

Ας συγκεντρώσουμε τις αξιολογήσεις μας για τον εξοπλισμό μας ώστε να βοηθήσουμε σε μεγάλο μέρος κάποιον συνμοτοσυκλετιστή που σκέφτεται να το αγοράσει αλλά θέλει μια γνώμη.

Aξιολογούμε τον εξοπλισμό μας σε 4 βασικά σημεία βάζοντας από 1 μέχρι 5 βαθμούς στο κάθε σημείο.

• Αδιάβροχο:
  • Ζεστό:
  • Προστασίες:
  • Αίσθηση:
  • Αντοχή:

Επίσης αφήνουμε κι ένα σχόλιο.

Γάντια λοιπόν σε αυτό το topic και αρχίζω πρώτος.

Spidi Tundra με μεμβράνη H2O (Αν και παλιότερο μοντέλο)

• Αδιάβροχο: 4
  • Ζεστό: 3
  • Προστασίες: 3 (μαλακές μόνο στους κόμπους)
  • Αίσθηση: 3
  • Αντοχή: 5

Σχετικά καλό γάντι που δύσκολα βάζει νερό (μόνο σε τρελή νεροποντή θα βάλει) Από θερμομόνωση όμως δεν είναι ότι καλύτερο αν και γενικώς είναι λίγο χοντροκομμένο. Είναι για θερμοκρασίες μέχρι το λιγότερο 10° για να βγάζεις ταξίδι. Από κει και κάτω δεν κάνει, ή κάνει μόνο για μετακινήσεις μέσα στη πόλη.

Από αίσθηση είναι στο μέσο όρο. Ούτε με καμιά τρελή αίσθηση ούτε και πολύ χάλια.

Από αντοχή στη χρήση είναι κορυφαίο. Έβγαλε χωρίς προβλήματα 4 χρόνια. Στον 5ο χρόνο (περσινό χειμώνα) έβαζε εύκολα νερό στην βροχή και τρύπησε ο αριστερός δείκτης στην άκρη του δακτύλου.

Επίσης άνοιξε και μια ραφή στην αριστερή παλάμη. Παρόλα αυτά τον έβγαλα κουτσά στραβά τον χειμώνα. Φέτος όμως δεν παίζει να συνεχίζουμε παρέα γι' αυτό παραγγέλθηκαν τα καινούρια.Αγορ'α

Τιμή αγοράς τότε 70€ (από Ελλάδα MotoMarket)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κάτι Colori γάντια

http://www.coloripos...uctID=668&id=23

• Αδιάβροχο: 3,5 αν τα ξανάπαιρνα θα προτιμούσα τα δερμάτινα που έρχονται στην ίδια τιμή.
  • Ζεστό: 3 αν και αν δεν υπάρχει έστω και μία υποτυπώδης χούφτα για τον πολύ αέρα, τον ήπιες στις 7:00πμ στην Εθνική το χειμώνα. Ακόμα και με μικρή χουφτίτσα, εκείνες τις ημέρες θέλει και εσωτερικό ισοθερμικό γαντάκι.
  • Αντοχή: 3 έχει αρχίσει να ξεφτύζει μετά από 2 χρόνια εξωτερικά κάτω από το μικρό δάχτυλο. Ίσως αν βρίσκει λίγο στη χούφτα, τι να πω;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γάντια Colori Δερμάτινα

• Αδιάβροχα: 3. Θα κρατήσουν σε ψιλή βροχή αλλά σε νεροποντή θα γίνουν νερόβραστα.
  • Ζεστό: 2. Για τον όγκο τους τα περίμενα πιο ζεστά. Έχω και χούφτες και το πρωί μέχρι να κάνω 2 χλμ τα δάχτυλα μου κρυώνουν.
  • Αίσθηση: 4. Αρκετά καλή αίσθηση. Μέχρι και τις διαγραμμίσεις απ'τα χερούλια νοιώθω με λίγη πίεση.
  • Αντοχή: 5. Τα έχω 3 χρόνια και είναι σχεδόν σαν καινούρια. Μόνο το εσωτερικό της παλάμης έχει φθαρεί. Κι εκεί έχει εξτρά ανθεκτικό υλικό για να μην την ακούσει το δέρμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nordcap γαντια.

Δεν τα βρηκα στο ιντερνετ καπου.Τα ειχα παρει περσι 20Ε

• Αδιάβροχο: 3
  • Ζεστό: 2
  • Αίσθηση: 4
  • Αντοχή: 4

Μονο μετα απο βαρια βροχη τα εχω νιωσει καπως μουσκεμενα.Απο κρυο εχω κυκλοφορησει και με 0 βαθμους.παλευεται αλλα θα μπορουσε και καλυτερα.αυτο σε μικρες αποστασεις.σε μεγαλες φανταζομαι χρειαζεται κατι πιο ζεστο με θερμοκρασια κατω απο 10.

απο αισθηση παροτι λιγο χοντρο τωρα με το cagiva το νιωθω πολυ καλα

Το εχω 1 χρονο και ειναι οπως το πηρα αν και εχουν περασει 2 χειμωνες που τα εβαζα καθε μερα.

Αυτο πρεπει να ειναι

http://www.moto-accessories.gr/products/gantia/adiabroca_gantia_moto_nordcap_town

Τροποποιήθηκε από τον Dant3

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Clover WPT

στα 65 ευρω αν θυμαμαι καλα πριν απο 3 χρονια.

Ανεση 5++ καθως εχεις απολυτη αισθηση των γκριπς

Κρυο 4,στα πολλα κατω απο 3 βαθμους θελουν βοηθεια απο μεσα με ισοθερμικα

Προστασια 3 εχουν σκληρο κεβλαρ μονο πανω κ ενισχυσεις στην παλαμη

Βροχη 5,εχουν φαει τουλουμι στους Δολομιτες χωρις ιχνος υγρασιας!

καλη επιλογη θεωρω,για την χρηση που ζητω με καλυπτουν απολυτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alpinestars Drystar

• Αδιάβροχα: 4
  • Ζεστό: 5
  • και με βαριά βροχή, μένουν στεγνά.Ζέστα πολύ,για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον.Στην αίσθηση λίγο με χαλάνε.αν και μάλλον φταίνε τα δάχτυλα μου.το Μ είναι σχετικά στενό και το L είναι τεράστιο.2,5 χρόνια τα έχω και είναι άψογα.60 ευρώ αγορά απο Ελληνικό κατάστημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Clover 1135 WPT

• Αδιάβροχο: 3
  • Ζεστό: 3
  • Αίσθηση: 5
  • Αντοχή: 1

Βαθμολογία 12 (με άριστα το 20)

Από αδιαβροχοποίηση δε κράτησε πολύ. Μετά από ένα 3μηνο καθημερινής πολύωρης χρήσης, πλέον μετά από ένα μισάωρο μουλιάζουν τα χέρια μου.

Δεν είναι για πολύ κρύο.

Έχει άριστη αίσθηση.

Δεν άντεξε ούτε 6μηνο. Άρχισε να σκίζεται μέσα και όπως προανέφερα να μπάζει νερά.

Τιμή αγοράς 65 ευρώ από κατάστημα στη Μιχαλακοπούλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είχα αγοράσει κάποτε κάτι γαντάκια BLH δερμάτινα. Τώρα την BLH την έχει αγοράσει η Bering και μάλλον τα λέει Halifax

• Αδιάβροχο: 5
  • Ζεστό: 3.5

Ναι ήτο καλά και τίμια γαντάκια, μαύρο δέρμα, φλις μέσα και ενδιάμεσα μεμβράνη. Δε θυμάμαι να πήραν νερό ποτέ και ήταν σχετικά ζεστά για λογικές αποστάσεις. Τα έχω ακόμα κάπου για ώρα ανάγκης αφού είναι αξιόμαχα, αντικαταστάθηκαν απ τα κατωτέρω

Πόντοι 17,5 Τιμή 55

Spidi Sport Composite HO2Out

• Αδιάβροχο: 5
  • Ζεστό: 3.5

Διετία στην κατοχή μου. Ναι είναι αδιάβροχο μέχρι στιγμής, δεν έχει δείξει σημάδια φθοράς, στο κρύο κρατά σε λογικά πλαίσια. Σε θερμοκρασίες 5C και κάτω τα δάχτυλα κρυώνουν σχετικά γρήγορα, όχι σε φάση ξυλιάσματος αλλά κρυώνουν. Στην περιοχή των 10C τα πάει μια χαρά. Έχει ωραίο φλίς μέσα και καλή αίσθηση στο τιμόνι συν καλές προστασίες. Μόνη παραφωνία το πατρόν/κόψιμο δείκτη-αντίχειρα που είναι κοντό για το χέρι μου

Πόντοι 17,5 Τιμή 85 (εξωτερικό)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Dainese Guanto Jerico New Gore Tex

• Αδιάβροχο: N/A Δεν έχουν φάει αρκετή βροχή για να αξιολογηθούν
  • Ζεστό: 4 Περίμενα με τόσα λεφτά να μην περνάει τίποτα. :ranting3:Κάτω από 6-7 βαθμούς αρχίζεις να ξυλιάζεις.
  • Αίσθηση: 1 Μόνο τα γάντια των αστροναυτών έχουν λιγότερο feeling.
  • Αντοχή: 4 Δεν έχουν πάθει κάτι ακόμα.

Το θέμα με το κρύο πάντως δεν ξέρω αν λύνεται μόνο με γάντια σε θερμοκρασίες κάτω από 5 βαθμούς. Ακόμα και με εσωτερικά λεπτά που φοράω. Ίσως η μόνη λύση απ'όσο μου'χουν πει είναι χούφτες και θερμαινόμενα γκριπ.

Από προστασία πάντως φαίνονται τούμπανα. (Ίσως θα έπρεπε να προστεθεί η κατηγορία)

Επίσης από εργονομία παίρνουν 1, αφού θες τουλάχιστον 30'' για να βάλεις.

Αγορά το 2010 - 150Ε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Richa Nasa

• Αδιάβροχο: 2 (Μετα απο ελαχιστη βροχη αρχιζουν και παγωνουν και σιγα σιγα μπαινει πολυ υγρασια)
  • Ζεστό: 2 (Παντα ξυλιαζεις, θα εβαζα 1 ή 2 αλλα βλεπω οτι και με πανακριβα ξυλιαζεις, οποτε 2)
  • Αίσθηση: 4 (εχουν αρκετα καλη αισθηση)
  • Αντοχή: 4 (Φαινονται να εχουν σχετικα καλη αντοχη)

Τροποποιήθηκε από τον sakis_mar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alpinestars Texh Road Gor Tex 2012

τιμη : 130 ευρω περιπου

Αδιαβροχο: 5 (εφαγα τη βροχη του αιωνα προχθες , εγινα ολοκληρος παπια αλλα τα χερια στεγνα. Ο,τι καλυτερο)

Ζεστο: 4 (Πολυ αξιοπρεπη θερμοκρασια αν τα βαζεις δε με ζεστα χερια ακομη καλυτερα... 3 ωρες με 4 βαθμους και ακομη τα ενιωθα τα χερια μου)

Αισθηση: 3 ( Οπως καθε χειμερινο γαντι θελει λιγο συνηθεια , παντως πολυ καλυτερα απο τα revit , το δερμα καλυτερευει περισσοτερο την αισθηση)

Αντοχη: 5 (δεν εχουν παθει τιποτε μεχρι τωρα...)

Συμπερασμα : Αν και ακριβα τα συστηνω ανεπιφυλακτα ! πιστευω με χουφτες θα ειναι τζετ . Εχουν μια μικρη δυσκολια στο να τα φορεσεις , παντα πανω απο το μπουφαν, αλλα δεν προβληματιζει μετα απο 2-3 προβες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

IXS Boston

αδιαβροχο 4 (μετα τις 4-5 ωρες νοτιζει)

ζεστη 4 (στο παρα πολυ κρυο τα χερια μου ειναι κρυα αλλα οχι παγωμενα)

αισθηση 5 (ο λογος που περνω IXS, τριτο ζευγαρι αυτο)

αντοχη 2 (οπως λεμε αντεχουν δυο χρονια, η αδιαβροχοποιηση τουλαχιστον)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alpinestars WR-2

Αδιάβροχα: - (ακόμα δεν δοκιμάστηκαν)

Ζεστά: 5

Προστασίες: 2 (μαλακές στα δάχτυλα και υπερβολικά μαλακές στους κόμπους)

Αίσθηση 3

Αντοχή: - (Δεν ξέρουμε ακόμα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

thumbnail.jpg

COLORI... δε τσέρει όνομα(2002)

Αδιάβροχα: 2

Ζεστά: 2

Προστασίες: 2,5

Αίσθηση 3,5

Αντοχή: 5

Πολύ τίμια/basic κα φθηνή επιλογή, με καλή αίσθηση του γκριπ, αλλά κάπου εδώ τελειώσαμε και με τα καλά τους!

Τροποποιήθηκε από τον dimlyb

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alpinestars WR-2

Αδιάβροχα: 5

Ζεστά: 5

Προστασίες: 2 (μαλακές στα δάχτυλα και υπερβολικά μαλακές στους κόμπους)

Αίσθηση 3

Αντοχή: - (Δεν ξέρουμε ακόμα)

Σήμερα δοκιμάστηκε και η αδιαβροχοποίησή τους η οποία πέρασε χαλαρά το τεστ. Με εκείνο το τουλούμι που έριχνε σήμερα το πρωί στην Αθήνα, εγώ βρέθηκα για 35 λεπτά στο δρόμο για να έρθω για δουλειά. Τα γάντια δεν έβαλαν σταγόνα, ούτε και ένιωσα κάποια υγρασία.

Τώρα μόλις τα φόρεσα για να δω αν πέρασε υγρασία μέσα (γιατί απ΄έξω το δέρμα είναι βρεγμένο ακόμα) αλλά μέσα είναι τέλεια η αίσθηση. Ούτε υγρασίες ούτε τίποτα! ok.gif Πτάνα goretex worthy.gif Ό,τι πλερώσεις παίρνεις τελικά! (το διαπιστώνω ακόμα μια φορά!) Με τόσο νερό και δεν πέρασε ούτε υγρασία!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα