mitsoschios 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2012 Γεια σας ρε παλικαρια.Μετα απο αρκετη σκεψη και αφου απέρριψα την αγορα του παιδικου ονειρου που ακουει στο ονομα cbr1100XX (πρυτανευσε η λογικη-οικονομικο),πλεον μου εχουν μπει νεες σκεψεις και θα ηθελα τη γνωμη σας.Αυτη τη στιγμη εχω στη κατοχή μου το Fazer FZS 600 και ενα Suzuki Fx125.Η σκεψη ειναι να δωσω ενα απο τα δυο για να περιορισω τα εξοδα.Η περιοχη μου ειναι η Χιος και να πω την αληθεια οι περισσοτερες μετακινησεις γινοντε εντός πολεως.Σε θεμα κοστους χρησης δε χρειαζεται να γινει αναφρα,αφου ειναι λογικο το παπι να εχει τα ελαχιστα εξοδα.Βλεπω ομως οτι το fazer (που ξεχασα να πω οτι εχει και μπαγκαζιερα η οποια με εχει βολεψει πολυ) ειναι ρε παιδι μου αλλο πραγμα.Δε λεει οχι πουθενα και ειναι λουκουμι για παραεξω αποδρασεις.Εδω να πω οτι εχω μετρησει την αυτονομια του και με οικονομικη οδηγηση μου εχει βγαλει (με ενα ρεζερβουαρ) περιπου 340Km.H αντιστοιχη μετρηση με το Fx μου εχει βγαλει με παρα πολυ οικονομικη οδηγηση 140Km (δε ξερω αν θα το ξανα δω αυτο το νουμερο).Μου περασε καποια στιγμη απο το μυαλο να τα δωσω και τα δυο και να παω σε σκουτερ.Μου αρεσει πολυ το Gilera Nexus (το 300 ή το 500),αλλα να πω την αληθεια τα φοβαμαι λιγο απο θεμα αξιοπιστιας.Δε ξερω τι λενε και απο θεμα καταναλωσης.Για ριξτε καμια γνωμη ρε παιδια μπας και καταληξω καπου. Σας ευχαριστω προκαταβολικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikoskallithea 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Απο το cbr1100XX και το Fazer στο Nexus, ουτε ο θεος το θελει αυτο ουτε ο διαολος. Κρατα το Fazer 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
parisstc 552 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 ειμαι κατοχος ενος nexus 300 και ενος cbr600rr. Το νεξους αμα δεν εισαι καφρος καιει κατι λιγοτερο απο 4 λιτρα στα 100 χιλιομετρα και εχει 15λιτρα ρεζερβουαρ οποτε καταλαβαινεις οτι βγαζει 300 χιλιομετρα αυτονομια για πλακα. Το νεξους το πηρα για να μπορω να κυκλοφορω καθημερινα σε δρομους ταχειας (πχ αττικη οδο η εθνικη) χωρις να κινδυνευω οπως πχ με ενα παπι η ενα 125 σκουτερ που χαροπαλευεις λογω μικρης τελικης (πριν ειχα ενα aprilia sportcity 125) και ταυτοχρονα για να εχω μικρη καταναλωση. Για αυτη τη δουλεια ειναι αψογο. Δεν μου εχει κανει κιχ σε περιπου 15.000 που του εχω κανει. Το θεμα ειναι οτι απο γκαζι δεν εχει επαφη με μηχανες και δεν προκειται να ικανοποιησει για βολτες. Για καθημερινο και για διακοπες ειναι παρα πολυ καλο λογω και του μεγαλου χωρου κατω απο το καθισμα και ειναι ισως το πιο ευχαριστο σε οδηγηση απο τα σκουτερ της κατηγοριας του αλλα μεχρι εκει. Τα φρενα ειναι φρενα σκουτερ, η κατανομη βαρους καμια σχεση με μοτοσυκλετες και το γκαζι μετα απο βολτα με το cbr με πιανει καταθλιψη (αν και αντικειμενικα δεν ειναι αργο αφου τα 145-150 κοντερ σε ευθεια τα εχει). Αυτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Εφ οσον η περιοχη σου ειναι η Χιος δεν νομιζω να χρειαζεσαι και πολυ μεγαλο μοτορι,Εγω θα σου ελεγα εαν πουλησεις το Fazer να παρεις κατι μεχρι 400cc.Οχι παραπανω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Remali tis Fokionos Negri 306 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αν θέλεις σκούτερ μόνο και μόνο για την άνεση και την χαμηλή κατανάλωση, το νέξους είναι καλό μόνο στο 2ο κομμάτι. Χώρους, για σκούτερ, δεν έχει. Ειδικά το 500 που ούτε κράνος δεν χωράει. Το νέξους θεωρείται από τους σκουτερόβιους κάτι σαν αγωνιστικό σκουτεράκι επειδή δεν έχει την κλασική γεωμετρία και θέση οδήγησης που έχουν τα άλλα. Αν είναι να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να "πέσεις" σε σκούτερ (να με συμπαθούν οι φίλοι σκουτερόβιοι, ηπήρξα κι εγώ για 1,5-2 χρόνια), καλύτερα αν πάρεις το καλύτερο value-for-money. Δεν θα σου πω εγώ ποιο είναι, ούτε κανείς, γιατί απλά το value είνια εντελώς υποκειμενικό. Προσωπική άποψη ---> κοίτα προς SYM μεριά, σε GTS και maxsym. Ειδικά το πρώτο θα το βρεις μεταχειρισμένο κοντά στα 2.000 Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2012 από τον Remali tis Fokionos Negri Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 δεν ξερω αν πρεπει να δωσεις καποιο απ τα δυο ή και τα δυο που εχεις, παντως το χειροτερο θα ειναι να παρεις το nexus Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
parisstc 552 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 για το νεξους 500 δεν ξερω ποσο χωρο εχει αλλα το 300 χωραει ενα full face η δυο ανοικτα κρανη απο κατω (εαν ειναι μαζεμενο το fullface μπορεις να χωρεσεις ενα full και ενα ανοιχτο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (τροποποιήθηκε) ....Βλεπω ομως οτι το fazer (που ξεχασα να πω οτι εχει και μπαγκαζιερα η οποια με εχει βολεψει πολυ) ειναι ρε παιδι μου αλλο πραγμα.Δε λεει οχι πουθενα και ειναι λουκουμι για παραεξω αποδρασεις..... Κράτα το το FZS 600 Fazer. Από τα πιο αξιόπιστα μηχανάκια που υπάρχουν. Λογικό σε κατανάλωση (αν σκεφτείς ότι είναι 4κύλινδρο καρμπυρατεράτο). Ανετο ακόμα και για ταξίδι. Σκέψου ότι στο φετινό μας ταξίδι σε Σκόπια - Αλβανία - Μαυροβούνιο (βλ. και φωτό στην υπογραφή μου) - Κροατία - Βοσνία, ήταν στην παρέα και ένα Fazer σαν το δικό σου και ταξίδεψε μια χαρά. Μηχανάκι για πολλά πράγματα λοιπόν το Fazer. Δε θα το άλλαζα σε καμία περίπτωση, ειδικά για να πάω σε σκούτερ. Κάνε οικονομίες και κάνε κανένα ταξιδάκι με το Fazer-άκι σου. Ειδικά από τη Χίο που είσαι, ο Τσεσμές είναι μια ανάσα. Ορμα λοιπόν για ταξίδι προς Σμύρνη και πιο μέσα (Καππαδοκία, ας πούμε...). Ελπίζω να σε βοήθησα. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2012 από τον Αιγαιοπλόος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Για το νησί σου πιο κατάλληλο είναι ένα cross-άκι. Οποιοδήποτε street απλά σε περιορίζει και χάνεις και κάποιες απ' τις ομορφιές (παραλίες πιο απόμερες, βουνά, λαγκάδια) που δεν μπορείς να επισκεφτείς με τέτοιου τύπου μηχανές. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsoschios 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Το καταλαβαινω παιδια οτι παω απο τα σαλονια στα αλονια,αλλα πλεον τα οικονομικα δε πανε καλα και αναγκαστικα πρεπει να προσαρμοζόμαστε στις εκαστοτε συνθηκες.Ναι ξερω οτι το fazerακι ειναι τιμιο μηχανακι και εννοείται οτι δεν εχει καμια σχεση με scooter.Το nexus 300 το οδήγησα απο ενα γνωστο μου και μπορω να πω οτι ναι ειναι απλα ενας μεταφορεας ο οποιος ομως δεν εχει τις δυνατοτητες μιας μηχανης.Απλα στη σκεψη μου βρίσκεται και το κοστος συντήρησης, το οποιο στη μηχανη μου φαίνεται οτι ειναι μεγαλυτερο.Παντως ψαχνω να βρω ποσο ειναι και το κοστος συντήρησης- χρησης και σε σκουτερ,ετσι για να εχω μια ολοκληρωμένη εικονα.Οποιος εχει εμπειρία σε σκουτερ, καλοδεχούμενη καθε αποψη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Το καταλαβαινω παιδια οτι παω απο τα σαλονια στα αλονια,αλλα πλεον τα οικονομικα δε πανε καλα και αναγκαστικα πρεπει να προσαρμοζόμαστε στις εκαστοτε συνθηκες.Ναι ξερω οτι το fazerακι ειναι τιμιο μηχανακι και εννοείται οτι δεν εχει καμια σχεση με scooter.Το nexus 300 το οδήγησα απο ενα γνωστο μου και μπορω να πω οτι ναι ειναι απλα ενας μεταφορεας ο οποιος ομως δεν εχει τις δυνατοτητες μιας μηχανης.Απλα στη σκεψη μου βρίσκεται και το κοστος συντήρησης, το οποιο στη μηχανη μου φαίνεται οτι ειναι μεγαλυτερο.Παντως ψαχνω να βρω ποσο ειναι και το κοστος συντήρησης- χρησης και σε σκουτερ,ετσι για να εχω μια ολοκληρωμένη εικονα.Οποιος εχει εμπειρία σε σκουτερ, καλοδεχούμενη καθε αποψη. Δε νομίζω να γλιτώσεις υπολογίσιμα ποσά απ' τη μετάβαση, δεδομένου ότι πούλα-αγόρασε θα χάσεις και κάποιο ποσό σημαντικό με το καλημέρα. Αυτά που πρέπει να κοιτάξεις είναι: 1) Ποιές είναι οι πραγματικές σου ανάγκες στον τόπο που ζεις. 2) Ποιό σου τις καλύπτει. 3) Αν θα σε πειράξει η όποια μετάβαση (πόσο πορωμένος μηχανόβιος είσαι ή αν τη θες απλά για εξυπηρέτηση). 4) Αν υπάρχει κάλυψη στο νησί από αντιπροσωπεία (βασικό). 5) Τί τιμές μπορείς να πιάσεις στο Fazer και πόσο κάνει το άλλο που θα καταλήξεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
parisstc 552 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (τροποποιήθηκε) για το νεξους 300 λαστιχα γυρω στο 140αρι τα michelin city grip βενζινες 4λ/100 πλακωμενος - γυρω στα 3,5/100 με πιο νορμαλ χρηση ασφαλεια/τελη λιγοτερα σερβις μεγαλο με ιμαντα,ραουλα,συμπλεκτη,ολα τα υγρα,γλυστρες,τακακια μπρος πισω,μπουζι,φιλτρο αερος, φιλτρο λαδιου γυρω στα 220-250 ευρω (σε μοτοσυκλετα βαλε ποσο εχουν αλυσιδογραναζα, δισκακια, τεντοτηρας, υγρα,φιλτρα, τακακια και συγκρινε) οσα χιλιομετρα κανεις σερβις στη μηχανη τοσα ειναι και στο νεξους (5000 για λαδια, 10.000 για σερβις με ελεγχο στη μεταδοση, γυρω στα 15.000 αντεχει ο ιμαντας οσο περιπου αντεχει και μια αλυσιδα, μπορει να βγαλει αρκετα παραπανω απο 15Κ οσο πιο νορμαλ το πας) ΔΕΝ σου λεω να το αλλαξεις, απλα παραθετω κοστος χρησης επειδη ρωτησες. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2012 από τον parisstc Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ghostkon 8.431 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 εγω θα κρατουσα το Fazer...αν ομως εχεις παρει αποφαση για scooter και για ενα μηχανακι, δωσε και τα δυο και βρες σε μια καλη τιμη το Yamaha Tmax 500...συμπεριφορα μοτοσυκλετας, μεγαλοι χωροι, δεν θα σου λειψει το γκαζι, και θα ειναι πιο οικονομικο απο το Fazer... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tsi0u 530 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Εγώ στη θέση σου ίσως να τα έδινα και τα δύο και να έπαιρνα κανένα εντουράκι κοντά στα 400 cc.Αν θυμάμαι καλά έχει και μπόλικο πράσινο για νησί η Χίος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
μάθο... 10.136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Κάποτε ειχα ενα Scarabeo 250...πηρα λοιπον ενα τεστ ride ενα FZ6 και....αγορασα ενα FZ6... αν σου λεει κατι αυτο φιλε Χιωτη :)Τωρα αν σωνει και καλα δεν θες μοτοσυκλετα,ενα Nexus μια χαρα θα σε πηγαινει...αλλά...Σιγουρα δεν θες ενα endurακι;...Κανα DRZ-400S;... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Φιλος, ποσα εχεις να διαθεσεις? Και το θες να παρεις? καινουριο, ή μεταχειρο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fazerelec 38 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Επειδή και εγώ σε νησί ζω,ειλικρινά και αντικειμενικά μόνο πάπια θες,ούτε κάνει scooter.Οικονομια και άνεση σε μεταφορές μικροπραγματων. Σημείωση,ίδιο μηχανάκι έχουμε αλλά για νησί αντικειμενικά είναι υπερβολή,βέβαια η τρέλα είναι καλό πράγμα!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsoschios 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Δυστυχως δε μου αρεσουν τα εντουρο.Η σκεψη ειναι παντα για μεταχειρισμένο.Δε ξερω πως μου "κόλλησε" η ιδεα για το Nexus (πιο πολυ για το 500).Μου αρεσει εξωτερικα,φαινεται ποιοτικό και τα 500cc ισως να δινουν μια μικρη γλύκα απο μηχανη.Δε παυει ομως να ειναι σκουτερ και το φοβαμαι λιγο απο αξιοπιστία(εχω φιλους με Ιταλικα σκουτερ που εχει καει η γουνα τους απο βλαβες).Το να μεινω με το παπι ειναι μια λογικη επιλογη, αλλα αν ειναι να παω εξω απο τη πολη, αμεσως καταλαβαινω οτι χρειαζεται κατι πιο δυνατο.Τωρα προσπαθω να υπολογίσω γενικα το κοστος χρησης fazer vs nexus 500.Αν παω προς πώληση το fazer δε ξερω αν θα πιασει τα χρηματα που θελω (κοντα στα 3000€).Στο car που το εχω δει, οι τιμες παιζουν απο 3000 και κατω.Το θετικο ειναι οτι η μηχανη παρα πολυ προσεγμενη και οποιος την παρει δε θα χρειαστει να τις αλλάξει τιποτα.Μεσα στη πολη παντως δεν ειναι στο στοιχείο της (και ποιας μηχανης να μου πείτε ειναι?),αλλα αυτη η αισθηση που σου δινει οταν ανοιγεις το γκαζι, ειναι αλλο πραγμα.Θα καψω εγκεφαλο αλλα πιστευω οτι θα τη βρω την ακρη :lol: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
parisstc 552 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 το νεξους το 500 δε νομίζω να είναι σημαντικά οικονομικότερο του fazer σε κατανάλωση και πάλι θα σου κακοφαινεται από άποψη δύναμης αφού είναι ούτε στα μισά άλογα του fazer, για βλάβες μπες στο σκούτερ κλαμπ Ελλάς και δες τι γράφουν, δεν βγάζουν προβλήματα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsoschios 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 το νεξους το 500 δε νομίζω να είναι σημαντικά οικονομικότερο του fazer σε κατανάλωση και πάλι θα σου κακοφαινεται από άποψη δύναμης αφού είναι ούτε στα μισά άλογα του fazer, για βλάβες μπες στο σκούτερ κλαμπ Ελλάς και δες τι γράφουν, δεν βγάζουν προβλήματα Ναι φιλε μου,λιγο που το εψαξα βλεπω οτι σε καταναλωση η διαφορες δεν ειναι και πολυ μεγαλες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mitsoschios 5 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 Λοιπον,μετα απο μια συντομη ενημερωση απο σκουτεραδικο forum, η ζυγαρια κλεινει υπερ του FZS.Βρηκα και άλλα ατομα στο ιδιο δίλημμα οπου και τελικα αποφάσισαν να κρατήσουν τη μηχανη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες