Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ψάχνω για tank bag τόσο για το λύκο όσο και να μου μείνει σε περίπτωση που Θεού θέλοντος και Σαμαροβουβουζελοκουνέλη επιτρέποντος πάμε σε μεγαλύτερη μηχανή, οπότε σκεφτόμουν να πάω στη λύση του μεγάλου tank bag και δυστυχώς και πιο ακριβού. Είναι λίγο ακραίο βέβαια (τόσο για τη τσέπη μου όσο και για την όλη κατάσταση) να σκάσω περί τα 110 ευρώπουλα για ουσιαστικά μια τσάντα... Από την άλλη πάντα προτιμώ κάτι που θα μου μείνει κι ας είναι πιο ακριβό το αρχικό κόστος. Κατά πόσον θα βολέψει τώρα δεν ξέρω... Πάνω στο μηχανάκι είναι αρκετά ογκώδες (ίσως και βλακώδες) μιάς και μιλάμε για sym wolf 125 αλλά ούτε ακουμπάει πουθενά το τιμόνι, κόρνες, μίζα κτλ ούτε φάνηκε να με δυσκολεύει στο να πιάνω το τιμόνι, φυσικά σε στάση όλα αυτά. http://www.motoraid....roducts_id=4975 Μεγάλο πτυσσόμενο tankbag T478 της σειράς Silver Range από την Ιταλική GIVI. Μεταβαλόμενη χωριτικότητα από τα 33 στα 42 λίτρα Διάφανη θήκη στο πάνω μέρος για χάρτη Αφαιρούμενοι μαγνήτες Ιμάντας ασφαλείας Αποσπάται σε δύο ξεχωριστά κομμάτια Ειδική θήκη για GPS Ενισχυμένα σημεία Δυνατότητα να τοποθετηθεί με μαγνήτες που αφαιρούνται ή με ιμάντες (σε συνδιασμό με τη βάση πρόσδεσης tankbag (TFS) Givi Μετατρέπεται σε σακίδιο πλάτης Αδιάβροχο φερμουάρ Αδιάβροχο κάλυμμα βροχής Ανακλαστικά σημεία Διαστάσεις :35x29x33-42 cm Θα ήθελα να χωράει μέσα πράμα. Είδα και το givi t494, όπως επίσης και τα Kappa ΤΚ746 και Kappa ΤΚ749. Τι κάνουμε λοιπόν; Το διπλό tank bag της givi αποσπάται σε δύο κομμάτια έχεις δηλαδή ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο και δύο μεσαία ανάλογα με την περίσταση και τους χώρους που χρειάζεσαι κάθε φορά. Αξίζει η διαφορά 40+ ευρώ από τα ''μικρά'' givi και kappa; Αξίζει ως τιμή ή να βάλω κάτι ακόμη και να πάρω οικονομικότερο tank bag και σαμάρια και μετά να τα πουλήσω μισοτιμής; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 10 , 2012 από τον mavridoul Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 (τροποποιήθηκε) Φίλε μου εγώ για το mt έχω το 494 και είμαι υπερευχαριστημένος. Δεν είναι καθόλου μικρό και με τα 110 που λες μπορείς να πάρεις και tank bag και σαμάρια. Τώρα την τσέπη σου εσύ την ξέρεις και εσύ κάνεις τα κουμάντα σου, εγώ απλά σου λέω ότι 28lt για tank bag και για το μηχανάκι που έχεις είναι μια χαρά. Συν του ότι το συγκεκριμένο έχει και ιμάντες και μαγνήτες, το παίρνεις και στον ώμο, είναι όλα τα λεφτά. Και αν αλλάξεις μηχανάκι ποιος σου είπε ότι αυτά θα πρέπει να τα πουλήσεις; Τροποποιήθηκε Αύγουστος 10 , 2012 από τον barmanx Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 ισα ισα το παιδι λεει οτι θελει να κρατησει και σε μια μετεπειτα αλλαγη μηχανης. γνωμη μου παντως ειναι οτι αυτο που σου προτεινει ο barmanx ειναι πιο βολικο και καλαισθητο. αυτο που κοιτας πιστευω οτι θα σε δυσκολεψει στην οδηγηση, μιας και οπως το κοβω θα πρεπει να φτανει μεχρι το στηθος. εγω παντως θα δυσκολευομουν στην οδηγηση με κατι τετοιο προστα μου. γνωμη μου ειναι να το τεσταρεις αν βολευει στην οδηγηση πριν το αγορασεις. αν και θα σου προτεινα να προσανατολιστεις σε κατι μικροτερο και την διαοφρα χωρου να την συμπληρωσεις ειτε με σαμαρια ειτε με τσαντα πλατης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 Θα επέλεγα το Τ478. Θα χρησιμοποιούσα τον πάνω όροφο μέσα στην πόλη. ή σκέτο τον κάτω όροφο αν ήθελα λίγα λίτρα παραπάνω και τη δυνατότητα να το «ανοίξω» με το φερμουάρ για ακόμα περισσότερο χώρο. Στο ταξίδι, θα έβαζα τον πάνω όροφο με τους μαγνήτες στο ρεζερβουάρ και τον κάτω όροφο, σε full άνοιγμα για παραπάνω λίτρα, θα τον έδενα στη θέση του συνεπιβάτη με χταπόδια/ιμάντες από τα κυκλικά γατζάκια που έχει η τσάντα ή με τους ιμάντες στην πλάτη του συνεπιβάτη. Ένα καλό και ποιοτικό tank bag θα τα βγάλει τα λεφτά του. Σκέψου πως από τα περίπου 70€ ανεβαίνεις ένα 50% αλλά τα αξίζει!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
barmanx 1.107 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 ισα ισα το παιδι λεει οτι θελει να κρατησει και σε μια μετεπειτα αλλαγη μηχανης. Το είπα γιατί ρώτησε αν "Αξίζει ως τιμή ή να βάλω κάτι ακόμη και να πάρω οικονομικότερο tank bag και σαμάρια και μετά να τα πουλήσω μισοτιμής;" Δεν υπάρχει λόγος να πουλήσει τίποτα όποιο tank bag και να πάρει. Σκέψου: 30lt tank bag, 50-60lt σαμάρια κι έναν σάκο στην πλάτη 30lt ή μεγαλύτερο. Ε, πόσα πράγματα να πάρεις πια; Άσε που το συγκεκριμένο tank bag (το μεγάλο) δεν ξέρω πόσο σταθερό μπορεί να είναι στο μηχανάκι του. Αυτός που το δοκίμασε, αυτός θα ξέρει... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLoR 126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 (τροποποιήθηκε) μπορείς να κοιτάξεις και οινομικότερες εταιρείες...π.χ αγόρασα πρόσφατα richa στα 60 euro και συγκεκριμένα http://www.richa.eu/products/bags-tankbags/3-double-tankbag/ αλλά μπορείς να βρεις και σαμάρια σε αυτά τα χρήματα χωρίς βάσεις βέβαια Τροποποιήθηκε Αύγουστος 10 , 2012 από τον BLoR Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 Πολύ ακριβό. Θα πήγαινα σε κάτι πιο οικονομικό στα 70Ε εδώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ksino1100 13.310 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 Μανώλη, μια και σκέφτεσαι να πάρεις μαγνητικό tank bag, διάβασε και τα παρακάτω, που είχα γράψει παλιότερα. Θα τα βρεις χρήσιμα πιστεύω!! Τα tank bags είναι πάρα πολύ βολικά, ιδιαίτερα αν μιλάμε για μηχανάκια δρόμου που έχουν ικανού μεγέθους οριζόντια επιφάνεια στο ρεζερβουάρ. Πχ σε on-off είναι πολύ δυσκολότερη η τοποθέτηση και πρέπει να βρεις πιο εξειδικευμένα tank bags. Επομένως και στο CBF θα βολευτείς, αλλά πάρε κάποιο μεσαίου μεγέθους γιατί αν είναι μεγάλο αφενός θα σε δυσκολεύει, αφετέρου θα βρίσκει το τιμόνι στις τέρμα δεξιά και αριστερά θέσεις του (και πιθανότατα να πατιέται η κόρνα ή η μίζα) Το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί το δικό μου tank bag (που χρησιμοποιώ στην δική μου), όταν το βάζω στο YBR250 του πατέρα μου με δυσκολεύει και φαίνεται πως είναι «πρόχειρη» λύση. Όχι, τα μαγνητικά δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν από το ρεζερβουάρ. Ακόμα και κακοτοποθετημένο στο YBR δεν κινήθηκε στα 150km/h. Στην δική μου, κανένα θέμα ακόμα και σε ταχύτητες...πτήσης Ουσιαστικά, αν πιάνουν σωστά οι μαγνήτες, δεν υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί το tank bag. Η μόνη πιθανότητα είναι να μετακινηθεί προς τα πίσω αλλά σκέψου πως όσο αυξάνουμε την ταχύτητά μας, τόσο περισσότερο σκύβουμε εμπρός οπότε ουσιαστικά το εγκλωβίζουμε ανάμεσα στο ρεζερβουάρ και το σώμα μας. Μερικές φορές μπορεί να γλιστρήσει ελαφρώς μπροστά σε πολύ δυνατό φρενάρισμα (άγκυρες) αλλά ελέγχεται εύκολα! Υπέρ δε χαλάς της αισθητική της μοτοσυκλέτας και σχεδόν δεν αλλάζεις την οδική συμπεριφορά τηςγλυτώνεις το βάρος της σκάραςδεν αλλοιώνεις την κατανομή μάζας αφού δεν μπαίνει το βάρος στη σκάρα, μακρυά από το κέντρο βάρους, αλλά μπροστά (πολύ κοντά στο Κ.Β.)βολεύει που στη διάφανη επιφάνειά του βάζεις χάρτη ή GPS για ένα ταξίδιέχεις σε ευκολοπρόσιτο μέρος χρήματα, χαρτιά, φωτογραφική μηχανή χωρίς να χρειαστεί να κατέβειςμετατρέπεται εύκολα σε τσάντα μεταφοράς ακόμα και όταν κατέβεις από τη μηχανήέχει (συνήθως) ρυθμιζόμενο όγκο (πχ το έχεις συνήθως μαζεμένο και αν χρειαστεί ανοίγεις φερμουάρ και διπλασιάζεται) Κατά καλομαθαίνεις και αρχίζεις να κουβαλάς πράγματα που ουσιαστικά δεν χρειάζεσαιουσιαστικά θα έχεις καθημερινά μια τσάντα για κουβάλημαδεν κλειδώνει πάνω στη μηχανή (επομένως δες το απο πάνω)ελάχιστη φθορά στο χρώμα του ρεζερβουάρ (πρακτικά αν είσαι ψείρας θα το πάρεις είδηση και με ελάχιστη αλοιφή επανέρχεται)δεν είναι το ίδιο αδιάβροχο με μια βαλίτσα (αν και τα περισσότερα έχουν κουκούλα σε ειδική θήκη και είσαι ΟΚ)αν ετοιμάζεις μετακόμιση και με το tank bag, θα σε ενοχλεί στην οδήγηση αν το παραφουσκώσεις (τραβηγμένο σενάριο) ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ πάρεις μαγνητικό tank bag (αυτό συνιστώ γιατί λόγω δουλειάς χρειάζομαι αποθηκευτικό χώρο καθημερινά αλλά δε θέλω βαλίτσα πια και έχω δοκιμάσει πολλούς τύπους) θα προσέχεις το εξής Κάθε φορά που θα ακουμπάς κάπου το tank bag, όταν το πάρεις στα χέρια σου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα το «σκουπίσεις» με το χέρι σου και τα μάτια σου σε όλη την περιοχή που έρχεται σε επαφή με το ρεζερβουάρ. Αν ο μαγνήτης «τσιμπήσει» κάτι, αυτό θα είναι κάτι μεταλλικό και συνήθως κάποια σχεδόν «αόρατη» καρφίτσα. Η οποία θα θα κάνει ωραιότατες ψιλές γρατσουνιές όταν σφηνώσει ανάμεσα στο tank bag και το ρεζερβουάρ!! Και οι οποίες είναι συνήθως δύσκολο ή αδύνατο να φύγουν από το ρεζερβουάρ με αλοιφές.... Πρόσεχε λοιπόν! Υ.Γ.: Όταν ακουμπάς το tank bag (ιδιαίτερα αν είναι και γεμάτο) σε μεταλλικά τραπεζάκια ή καρέκλες πρόσεχε γιατί στο φεύγα θα σκοτώσεις κανέναν άνθρωπο!! Το τραπέζι ή η καρέκλα θα έρθει μαζί με την τσάντα..... :greece: 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10 , 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά όλους για τις απαντήσεις, αλλά νομίζω όσο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι Η αλήθεια είναι ότι το 494 φαίνεται πολύ βολικό ειδικά σε καθημερινή χρήση, αλλά όπως γράφει σωστά ο Γιάννης παραπάνω το 478 ως αποσπώμενο κάνει την ίδια δουλειά είτε με το πάνω είτε με το κάτω κομμάτι στην πόλη. Στο ταξίδι, θα έβαζα τον πάνω όροφο με τους μαγνήτες στο ρεζερβουάρ και τον κάτω όροφο, σε full άνοιγμα για παραπάνω λίτρα, θα τον έδενα στη θέση του συνεπιβάτη με χταπόδια/ιμάντες από τα κυκλικά γατζάκια που έχει η τσάντα ή με τους ιμάντες στην πλάτη του συνεπιβάτη. Βασικά θα φύγω διπλός σε λίγες μέρες για νησάκι για 5 μέρες και προσανατολιζόμουν στο μεγάλο τανκ μπαγκ και μία 25άρα τσάντα πλάτης που έχω. Βέβαια δεν ξέρω αν θα φτάσει ως χώρος, ποτέ δεν ξέρεις με μία γυναίκα.... :P μπορείς να κοιτάξεις και οινομικότερες εταιρείες...π.χ αγόρασα πρόσφατα richa στα 60 euro και συγκεκριμένα http://www.richa.eu/products/bags-tankbags/3-double-tankbag/ αλλά μπορείς να βρεις και σαμάρια σε αυτά τα χρήματα χωρίς βάσεις βέβαια Χμμμ richa ε; Η μοτοδυναμική δεν είναι αντιπρόσωπος; Πολύ ακριβό. Θα πήγαινα σε κάτι πιο οικονομικό στα 70Ε εδώ. Το τσέκαρα το συγκεκριμένο αλλά υπολόγισε πάει κοντά 90 ευρώ με τους μαγνήτες. Το Τ478 έχει 99 ευρώ στα μοτομάρκετ συν 15 οι μαγνήτες απ'ότι μου είπε και συνήθως κόβουν ένα ταληράκι στην τελική τιμή. Αξίζει ως τιμή ή να βάλω κάτι ακόμη και να πάρω οικονομικότερο tank bag και σαμάρια και μετά να τα πουλήσω μισοτιμής; Παιδιά το παραπάνω το έγραψα με τη λογική ότι πχ αν πάω για σαμάρια και τάνκ μπαγκ σύνολο περί τα 120 ευρώ λογικά θα κινηθώ σε μικρούς όγκους ( και λογικά κατώτερη ποιότητα) απ'ότι έχω ψάξει, οπότε πιθανολογώ ότι ίσως να μη με καλύψουν αργότερα. Λυπάμαι αν δε το επεξήγησα πλήρως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11 , 2012 Shameless bump Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2012 Άν και άργησα 3 βδομάδες, μιας και την είχα κάνει για διακοπές, να ενημερώσω ότι τελικά κατέληξα στην αγορά του givi t494 και όχι της hardcore λύσης. Το τάνκ μπάγκ μου έχει λύσει τα χέρια, μιλάμε για ΤΗΝ πρακτικότητα και ευκολία. Πολλά respect στο φίλο giovanni για τις παραπάνω συμβουλές, πραγματικά πολύ χρήσιμες! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες