Jump to content
babis5570

Εμπειρίες από την συμβίωσή με την HONDA NC700X

Recommended Posts

Μετά από 1.300 χλμ πρώτης συμβιώσης με το dct (2016) μπορώ να δηλώσω οτι το D δεν είναι για μικρή επαρχιακή πόλη. Το καλύτερο mode για μένα από τα 4 είναι το S2, διαβάζει άψογα όλες τις συνθήκες, κατηφόρες, ανηφόρες, στροφές και έχεις πάντα το γκάζι όταν χρειάζεται. Βέβαια το ιδανικό όλων είναι να έχεις πάντα τον αριστερό αντίχειρα έτοιμο για manual κατέβασμα για να είσαι αρχηγός. 

Το D ειναι καθαρά για cruising σε λεοφώρους και χαλαρά ταξιδάκια οπου και εξοικονομεί καύσιμο, μέσα σε χωρίο σε ανηφόρα μεγάλης κλήσης σχεδόν πήγε να μου σβήσει με το D. Τέλος το σπαστικό είναι οτι αν είσαι σε S mode και σβήσεις την μηχανή, όταν ξανα βάζεις μπροστά επανέρχεται μόνο του στο D. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν χρειάζεται να πουλάς μούρη με το NC!!! Την μουρη θα την πουλήσεις οταν πας βόλτα με άλλα μοτο αυτοί θα σταματούν για βενζίνη και συ θα συνεχίζεις!!! Χαχαχαχαχα!!!!

Το χειροτερο δεν ειναι αυτο...το χειροτερο ειναι να τους καταπιεις ολους να χασουν οπτικη επαφη και να βαλεις και 5 ευρω λιγοτερο στα 200km .Εκει να δεις πικρα!:tooth:

Για πες περισσοτερα γιατι θελω και γω....

Καλησπερα τι ακριβως θες να μαθεις?Πας στο μηχανικο σου και ζητας AFAM XSR χρυση σειρα σετ αλυσιδογραναζα 520!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν υποθέσουμε οτι έχεις 3 επιλογές για καινουριο μηχανάκι τι επιλέγεις

2015 DCT ?

2015 MANUAL ?

2016 MANUAL ?

ψηφίζουμε για κάλο σκοπό :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτρηση πάχους δισκόπλακας μπρος - πίσω στα 21.750 χλμ: 4,95 mm & 4,85 mm αντίστοιχα.

Με το όριο να είναι στα 4,0 mm και αρχικό πάχος μεταξύ 4,8 - 5,0 mm έχουν πολύ ψωμί ακόμη!

Φοβάμαι όμως πως το πίσω τακάκια μάρκας μ'έκαψες "PRO RACE" που μπήκαν στα 13.395 χλμ (πριν 8.355 χλμ) είναι κάπως μάπα και εκτός από το τσίριγμα που κάνουν, πρέπει να είναι μικρότερα από τον δίσκο και έχουν κάνει ένα νύχι εξωτερικά.

Μέτρηση παραμόρφωσης δεν έγινε απουσίας μηκυνσιόμετρου...

Tα τακάκια του χειρόφρενου δεν ελέγχτηκαν μια και είναι δυσπρόσιτα & αν θυμάμαι καλά πρέπει να βγει η δαγκάνα για να τα δεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2015 DCT ?

2015 MANUAL ?

2016 MANUAL ?

σημαντικο πραγμα η τιμη και διαπραγματευσιμη ακομη και σε καινουργια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2015 DCT ?

2015 MANUAL ?

2016 MANUAL ?

2016 DCT είναι εκτός ? 

Τροποποιήθηκε από τον mi-tech

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέτρηση πάχους δισκόπλακας μπρος - πίσω στα 21.750 χλμ: 4,95 mm & 4,85 mm αντίστοιχα.

Με το όριο να είναι στα 4,0 mm και αρχικό πάχος μεταξύ 4,8 - 5,0 mm έχουν πολύ ψωμί ακόμη!

Αλλάζεις ταχύτητες ο ίδιος κατά το φρενάρισμα (δηλ. χρηιμοποιείς το φρένο του κινητήρα, αν το λέω καλά)? και ποιο mode χρησιμοποιείς συνήθως? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπανίως, κατεβάζω. Γενικά χρησιμοποιώ το 'D' mode, και σε στοφυλίκια, ή σε δρόμους με μεγάλη κλήση το 'S', όταν χρειάζεται το φρένο κινητήρα δηλαδή ή να έχεις πιο άμεσα περισσότερη δύναμη.

Το τι θα κάνεις, αν θα διορθώσεις το DCT είναι κάτι που το νιώθεις, όχι που σκέφτεσαι. Νιώθεις π.χ. ότι σε μια κατηφόρα σου φεύγει αντί να κρατάει στην ταχύτητα που θες και αντιδράς ανάλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2015 DCT ?

2015 MANUAL ?

2016 MANUAL ?

Θα επελεγα σιγουρα το 2016! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω σίγουρα θα επέλεγα ξανά manual!!

Τώρα το 16 ειναι ποιο καινούργιο σίγουρα και ποιο μοντέρνο!! 

Αλλά του 15 βρίσκεις εύκολα και σε αρκετά καλές τιμές after market πράγματα για την μηχανή. 

Του 16 δεν υπαρχουν πολλά πράγματα απ οσο ξερω να του βάλεις πχ ζελατίνα πολύ σημαντικό για εναν αναβάτη κανονικού ύψους!!!! 

Γνώμη μου όλα αυτά. Η επιλογή είναι αυτού που πληρώνει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά από 1.300 χλμ πρώτης συμβιώσης με το dct (2016) μπορώ να δηλώσω οτι το D δεν είναι για μικρή επαρχιακή πόλη. Το καλύτερο mode για μένα από τα 4 είναι το S2, διαβάζει άψογα όλες τις συνθήκες, κατηφόρες, ανηφόρες, στροφές και έχεις πάντα το γκάζι όταν χρειάζεται. Βέβαια το ιδανικό όλων είναι να έχεις πάντα τον αριστερό αντίχειρα έτοιμο για manual κατέβασμα για να είσαι αρχηγός. 

Το D ειναι καθαρά για cruising σε λεοφώρους και χαλαρά ταξιδάκια οπου και εξοικονομεί καύσιμο, μέσα σε χωρίο σε ανηφόρα μεγάλης κλήσης σχεδόν πήγε να μου σβήσει με το D. Τέλος το σπαστικό είναι οτι αν είσαι σε S mode και σβήσεις την μηχανή, όταν ξανα βάζεις μπροστά επανέρχεται μόνο του στο D. 

Τα mode πως τα επιλέγεις πχ S1-2-3 πατάς ανάλογα και το κουμπί επιλογής του S;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα mode πως τα επιλέγεις πχ S1-2-3 πατάς ανάλογα και το κουμπί επιλογής του S;

Βάζεις το S , μετά πατάς παρατεταμένα το S και εναλλάσεται σε S1, S2, S3.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και μιας και παρατηρησα οτι στο FB δεν υπαρχει NC Club και οτι επισης ειμαστε πολλοι (!!) ειπα να το ξεκινησω εγω!

Οσοι θελετε μπορειτε να περασετε :)

https://www.facebook.com/groups/1290906434257736/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βάζεις το S , μετά πατάς παρατεταμένα το S και εναλλάσεται σε S1, S2, S3.

ΟΚ σε ευχαριστώ φίλε mi-tech.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2015 DCT ?

2015 MANUAL ?

2016 MANUAL ?

2016 DCT αλλιώς 2015 DCT

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά σε κίνηση και σε δρόμους της γειτονιάς επιλέγω το σειριακό ....Και εγω στην αρχή έβαζα το S μετα ομως χρησιμοποιουσα το D το οποίο διαβάζει την οδήγηση σου και προσαρμοζεται ....το s δε το κάνει(την προσαρμογή εννοώ) και ας με διορθώσει κάποιος φιλος αν δεν το γνωρίζω καλά...Σε οποίο mode και να είσαι απαραίτητα κατεβάσματα με τοσειριακο γιατι αλλιώς καθε λίγο θα σου τρώει τακάκια!!!!

DCT.....σίγουρα!!!!!! του 2016...και ας περίμενα και λίγο......Οδήγησε όμως με η χωρίς (ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΙΣΤΗΣΗ) γιατι ο καθένας έχει την άποψη του !!!!!!! Εχει χαμηλό κέντρο βάρους, καλά φρένα απλα να ξερεις τι ζητάς... Είναι λίγο ακριβή αλλά νομίζω οτι προσφέρει οικονομία και αξιοπιστία...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1000000 φορές να τρως τακάκια παρά να χρειαστεί να μπλέξεις με το κιβώτιο... Φτηνό αναλώσιμο είναι. Άλλο το κόστος της μίας φθοράς και άλλο της άλλης... Και τρέμω στην ιδέα να βάλει μάστορας χέρι στο DCT...

Το 'D' έχει ένα 'κακό': προσαρμόζεται κάπως μεν αλλά χρειάζεται και μερικά ms για να αρχίσουν τα μουγκριτά όταν περιστρέψεις το γκάζι πιο νευρικά.

Εμένα δεν με ενοχλεί ούτε μου φαίνεται κρίσιμο αυτό το σκαλοπατάκι...

Τώρα όποιος θέλει να μειώσει τις φθορές, ξέρει και πότε να παίρνει το χέρι του απο το γκάζι, χωρίς όμως να θυσιάζει την ασφάλεια του...

(Όταν μιλάω για modes / DCT αναφέρομαι καθαρά στο DCT του '12. Για τα νεότερα δεν έχω αίσθηση... Από όσα ακούω τα νεότερα είναι βελτιωμένα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1000000 φορές να τρως τακάκια παρά να χρειαστεί να μπλέξεις με το κιβώτιο... Φτηνό αναλώσιμο είναι. Άλλο το κόστος της μίας φθοράς και άλλο της άλλης... Και τρέμω στην ιδέα να βάλει μάστορας χέρι στο DCT...

Στέλιο δεν εννοώ σπάσιμο αλλα κατέβασμα ....βοηθάει τουλάχιστον εμένα στα φρένα μου και στην οδήγηση μου........ε αυτό του μάστορα (ειδικά κάποιους που έχουν το σφυρι ακόμα και για να λασκάρουν βίδα)έτρεμα και εγώ οταν το σκεφτόμουν για αγοράα ...Αυτό και το Σαρακακη!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3-1 υπερ του dct .......

χμμμμμ

δυσκολη απόφαση να πάρεις ενα μηχανάκι stock σε ακριβότερη τιμή από το καινουριο

και ας είναι dct.....

ευχαριστω για τις απαντήσεις....θα επανέλθω συντομα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως παρηγγηλα την αυτοματη. τωρα για τις λεπτομέρειες θα σας ξαναρωτησω. η τιμη όπως ξαναεγραψα είναι παντα συζητησημα , ειδικα αυτές τις εποχες. δεν λεω ακομη κατι μεχρι να την παρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω παντως παρηγγηλα την αυτοματη. τωρα για τις λεπτομέρειες θα σας ξαναρωτησω. η τιμη όπως ξαναεγραψα είναι παντα συζητησημα , ειδικα αυτές τις εποχες. δεν λεω ακομη κατι μεχρι να την παρω.

εχω πάρει επίσημες προσφορές από εμπόρους.......

για μένα το dct 2016 πάει ψηλά και........ δεν το φτάνω

μαζί με τα τζιτζιμίτζιλα που θα μπουν σιγα σιγά θα φτάσουμε outer space

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα