Jump to content
Sign in to follow this  
μάθο...

Γυαλιά και Κράνος

Recommended Posts

Ολοι μας οδηγουμε-ειδικα το καλοκαιρι-φορωντας γυαλια ηλιου(το βραδυ ειπες;;; :lol: :lol: :lol: :P ).Υπαρχουν και καποιοι με γυαλια Οπτικα που τα φορανε παντα :sorry: .Καποιοι βεβαια εχουν καθιερωσει την σκουρα φιμε ζελατινα στο κρανος... :afro: Το θεμα ειναι πόσο ενοχλητικη ειναι για σενα η οδηγηση με γυαλιά :think: ;...Τι γυαλιά επιλεγεις ωστε να ειναι οσο το δυνατον λιγοτερο ενοχλητικα στην οδηγηση μεσα απο το κρανος; :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μόνο με δοκιμές μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Εγω πριν βαλω τη ζελατίνα είχα πάρει κατι uvex γυαλιά,και ήταν τα μόνα που καθοντουσαν οκ ! Αυτες τις μερες που χρειάστηκε να φορέσω τις μυωπίας απο μέσα,με εναχλούσαν όχι τοσο στην εφαρμογή,αλλα στο ταρακουνημα απο τις ανωμαλίες του δρόμου και ήταν πολυ κουραστικά !

Αρα,αναλόγως το γυαλί,κάνουμε δοκιμές ΜΕ το κράνος !!

Οσον αφορά τη σκούρα ζελατίνα,εγω αυτήν έχω,και το βραδάκι την ανεβάζω. Το χειμώνα με το κρύο,ενδεχομένως να βάλω τη λευκή αλλα παιζει κιόλας..αλλιως,μπορω και με τη φιμέ,απλα θέλει αρκετή προσοχή παραπάνω. (και πάντα μιλάμε για μια μικρη διαδρομή απο κεντρο-σπίτι πχ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν οδηγώ ποτέ με γυαλιά ηλίου.

Και τα δύο κράνη που έχω έχουν σκούρα ζελατίνα.

Παλιότερα αντιμετώπιζα πρόβλημα γιατί σχεδόν πάντα πονούσε το κεφάλι μου μετά από ταξίδι.

Πάντως από φίλο που έχω φορέσει πολύ καλά μου φάνηκαν τα UVEX

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα πρόβλημα δεν έχω, και δεν με ενοχλούν καθόλου με ένα παλιό NOLAN που έχω και με το καινούργιο το XR1000.

Το μόνο πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα έχω είναι αν θα με ενοχλούν τα ακουστικά της ενδοεπικοινωνίας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμένα παίδες περιέργως ένα ζευγάρι UVEX γυαλιά που έχω με ενοχλεί με το κράνος (σε αντίθεση ένα άλλο άσχετο με μοτο ζευγάρι κάθεται μια χαρά).

Έχοντας δοκιμάσει και κράνος + γυαλιά αλλά και κράνος με πρόσθετη φυμέ ζελατίνα που την ανεβοκατεβάζεις κατά βούληση, προτιμώ το δεύτερο ..... απλά το νυν κράνος δεν έχει ( :ranting::ranting: ) οπότε αναμένω την αλλαγή του

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σκουρα ζελατινα δεν ξαναβαζω σε κρανος. Ειχα μια φορα, με πέτυχε μια βροχα βραδυ και χρειάστηκε να σταματησω γιατι με κλειστό δεν εβλεπα τίποτα, με ανοιχτο με τυφλλωνε η βροχή.

Πήρα προσφατα κατι κολορι με τρια ζευγαρια φακους. Ενα σκουρο για πρωι, ενα πορτοκαλί για λιγότερο φως και ενα ασπρο γκρι ειδος το οποίο θελω να το δοκιμασω βραδυ να δω τι λεει.

Ο σκελετός είναι μαλακός και δεν ενοχλει αλλά επειδή είμαι και λίγο κεφάλας δεν κάθονται απολύτα καλά. Μικρό το κακο γιατι δεν φοράω γυαλιά παρα μονο στη μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσέξτε πολύ, ΠΑΡΑ πολύ τι γυαλία βάζετε!!!

γνωρίζω άτομο που, σε ατύχημα, το κράνος "γύρισε" λίγο, βρήκε στη γωνία που κάνουν τα γυαλιά μπρος αριστερά από το αριστερό μάτι και μπρος δεξιά από το δεξί, του γύρισε τα γυαλιά με μεγάλη δύναμη, και αυτά του στραπατσάρανε την οφθαλμική κοιλότητα

χρειάστηκε εγχείρηση στις ΗΠΑ με τρελό κόστος για να επαναφέρει τα πράγματα, και του έχει αφήσει κουσούρι, έχει διπλωπία υπό ορισμένες συνθήκες

το καλύτερο είναι να έχετε δύο ζελατίνες, μια σκούρα, μια διάφανη

προσωπικά έχω γυαλιά που έχουν κυκλική γραμμή, κι έτσι δεν υπάρχει γωνία στην οποία να βρει το κράνος, κι ελπίζω να μην το μετανιώσω ποτέ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όντας μύωψ απο τα 5 πρώτα χρονάκια της ζωής μου, τα γυαλιά είναι κομμάτι του εαυτού μου!

Απαραίτητο όταν αγοράζουμε κράνος, να έχει κοιλότητες για τα μπρατσάκια των γυαλιών!

Πρέπει να έχει ΑΡΙΣΤΗ αίσθηση στο κεφάλι το κράνος και τα γυαλιά να μή μετακινούνται καθόλου μέσα στο κράνος! όμως να μήν τα πιέζει, γιατί λόγω διάθλασης των φακών, χάνονται τα κέντρα και ,οδηγώντας (=κοιτώντας μακριά) αλληθωρίζουμε και δημιουργούνται ημικρανίες! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Οσον αφορά τη σκούρα ζελατίνα,εγω αυτήν έχω,και το βραδάκι την ανεβάζω.

<{POST_SNAPBACK}>

Το αυτο. Το χειμώνα όμως στανταρ την πιο ανοιχτη .Όχι τελείως λευκη :_thumbsup:

Πήρα προσφατα κατι κολορι με τρια ζευγαρια φακους. Ενα σκουρο για πρωι, ενα πορτοκαλί για λιγότερο φως και ενα ασπρο γκρι ειδος το οποίο θελω να το δοκιμασω βραδυ να δω τι λεει.

<{POST_SNAPBACK}>

Πήρα ακριβως το ίδιο . Εχουν πολυ καλη εφαρμογη με σπαστο κρανος . Το μονο που με χαλάει λίγο είναι η εικόνα του καγκουρα με τους χρυσαφι φακούς .Εννοειται ότι τα φοραω στη δουλεια :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Πήρα ακριβως το ίδιο . Εχουν πολυ καλη εφαρμογη με σπαστο κρανος . Το μονο που με χαλάει λίγο είναι η εικόνα του καγκουρα με τους χρυσαφι φακούς .Εννοειται ότι τα φοραω στη δουλεια  :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

αυτά με το καρμπον λουκ? γματα είναι. Θα λεω ότι έβαλα καρμπον στο βιστρομι τωρα :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα γυαλιά ηλίου. Στο Arai μου, χωράνε ανετότατα κ μάλιστα το καλοκαίρι δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς αυτά.

Απλά -χτύπα ξύλο :pray: - σε ένα πιθανό ατύχημα, σαφώς καλύτερη θα'ταν η φιμέ ζελατίνα, πιστεύω...

Ν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αστιγματισμος και παντα με γυαλια δυστυχως,τα οποια με το shoei δεν με ενοχλουνε....Μια τουμπα που ειχα φαει με το TTR εφυγε η ζελατινα του Shark και απο πισω ακολουθησανε τα γυαλια μου......Το προβλημα με τον αστιγματισμο ειναι οτι δεν μπαινουν φακοι σε κουρμπα γυαλι....Μονο ισιο η με πολυ μικρη κουρμπα οποτε καταλληλα γυαλια τα οποια απο οσο ηερω ειναι κουρμπαριστα δεν μπορω να βαλω :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θεωρω πολυ σπαστικη την διαδικασια φορα κρανος,φορα γυαλια,βγαλε γυαλια,βγαλε κρανος.Το εκανα παλιοτερα και δεν μου αρεσε καθολου.Ετσι αποφασισα να τα χωσω σε ζελατινες και αναλογα τις καταστασεις τις χρησιμοποιω.

Εχω μια φιμε,μια light smoke και μια λευκη.Το κακο ειναι πως η light smoke εχει "χασει" το ενα δοντακι που εχει για την ρυθμιση του υψους κι ετσι μετα τα 30χαω κλεινει μονη της.Ιδανικη για χειμωνα ομως που και θες να κλεινει αφου κανει κρυο,και πολυ σκουρα δεν ειναι για να βλεπεις με βροχες και βραδυ. :_thumbsup:

Την λευκη την παιρνω μαζι αν ξερω πως θα ταξιδεψω νυχτα ή ακομα κι αν δεν ειμαι σιγουρος.Κατα κορον χρησιμοποιω την φιμε με την οποια οδηγεις νυχτα στην πολη,αλλα σε καμμια περιπτωση στην επαρχια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ALX βάζω/βγάζω γυαλιά (ηλίου) ΑΝΕΤΑ με το κράνος φορεμένο, δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεσαι

βρε παιδιά όσοι φοράτε γυαλια οράσεως βάλτε φακούς (ή ακόμη και κάντε εγχείρηση)...

όταν πήγα να βγάλω δίπλωμα ΙΧ, με γυαλιά, ο γιατρός που πήγα για την εξέταση ματιών μου είπε με βεβαιότητα πως ΔΕΝ θα έβγαζα χωρίς φακούς γιατί είχα/έχω μεγάλη μυωπία, και έτσι ενώ δεν είχε πρόθεση να βάλω φακούς, έβαλα αναγκαστικά

αργότερα έμαθα πως έκανε λάθος, μια χαρά θα έβγαζα δίπλωμα με γυαλιά, αλλά το λάθος αυτό μου έκανε ΜΕΓΑΛΟ καλό, με τους φακούς βλεπω ΠΟΛΥ καλύτερα, όταν πρωτοέβαλα φακούς είχα πάθει πλάκα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
ALX βάζω/βγάζω γυαλιά (ηλίου) ΑΝΕΤΑ με το κράνος φορεμένο, δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύεσαι

<{POST_SNAPBACK}>

Δεν ειπα οτι δυσκολευομαι να βαλω τα γυαλια φορωντας το κρανος.

Δεν με καταλαβες.Για να βαλω τα γυαλια,πρεπει να φορεσω πρωτα το κρανος.Για να βγαλω το κρανος,πρεπει πρωτα να βγαλω τα γυαλια.Ε αυτο εγω το βαριεμαι.

Αν μπορουσα να μπαινοβγαζω το κρανος χωρις να αφιαρω τα γυαλια,θα αλλαζε το πραγμα :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Αν μπορουσα να μπαινοβγαζω το κρανος χωρις να αφιαρω τα γυαλια,θα αλλαζε το πραγμα :tease:

<{POST_SNAPBACK}>

πλάκα κανεις ετσι? :huh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Καθολου πλακα :yes:

<{POST_SNAPBACK}>

ρωταω αν κανεις πλακα γιατι το καταφερα στην εκδρομή στη λίμνη. 2 φορεσ εβγαλα το κρανος ενω φορουσα τα γυαλια. Ευκολο.

Πηρα άλλα προχτες. Τα άλλα τα στραβωσα. :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρωταω αν κανεις πλακα γιατι το καταφερα στην εκδρομή στη λίμνη. 2 φορεσ εβγαλα το κρανος ενω φορουσα τα γυαλια. Ευκολο.

Πηρα άλλα προχτες. Τα άλλα τα στραβωσα. :grin:

<{POST_SNAPBACK}>

Εγω αν παω να το κανω αυτο με το δικο μου κρανος που ειναι σαν καλουπι,ενα ειναι σιγουρο.

Οτι θα κοψω την μυτη μου στο βαλε και θα τα σπασω στο βγαλε.

Πραγματικα ειναι πολυ εφαρμοστο το κρανος μου και δεν αφηνει περιθωρια για τετοια καγκουριλικια. :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χμμμ βλεπω πολλα στραβαδια εδω μεσα μαζευτηκαμε ε? :tease::tease::tease:

Οπως ειπε και ο φιλος dgevelek μπορειτε καλλιστα να βαλετε φακους επαφης...και ουτε γατα ουτε ζημια...ενταξει εμενα μιας που εχω και εγω ασθηγματισμο και φοραω και φακους μου φαινεται παραξενο που σπαταλατε χρονο και ''λεφτα'' για να βολεψετε μεσα στο κρανος και γυαλια και την καταλληλη ζελετινα,την στιγμη που φορας τους φακους και ξεπερνας ολη αυτην την διαδικασια!!!Περνεις και 2-3 ζελατινες και τις αλλαζεις αναλογα με τις καιρικες συνθηκες!!!

That's all... ^_^

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tο κρανος μου έχει ενσωματωμενη ζελατίνα σκουρα απο μεσα την οποια κατεβαζεις και ποροστατευεσαι απο τον ηλιο.Η κυρια ζελατινα είναι καθαρη.

Άρα δεν φοραω γυαλια ήλιου.

Γυαλια μυωπιας??? :blink:

Τα φοράω μόνο το βραδυ σε ταξιδια γιατι κάνουν την ζωη μου ποιο ευκολη αφου εχω αστιγματισμο και μυωπια :_zeppelin: και το βραδι όλα φαινονται θαμπα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η ζελατίνα για τον ήλιο είναι καλη λύση όσο είσαι καβάλα, μετά όμως;

γι' αυτό τα γυαλιά είναι βολικά, τα φοράς και εκτός μοτό

αρκεί να είναι κατάλληλα για μέσα από το κράνος

βλεπω κανείς δεν σχολίασε το μάλλον φρικιαστικο γεγονος που ανέφερε το πρωί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα