musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 καλημερα...εδω και πολλα χρονια (12,5) εχω ενα xt 600 toy 1996.Αποφασισα να το αλλαξω και οι βασικοτεροι λογοι ειναι -το βαρεθηκα -καιει πολυ -το βαρεθηκα -δεν ειναι κ το πιο ασφαλες -το βαρεθηκα -θα ηθελα καποια πιο δυνατη μηχανη ικανη και για ταξιδια(οχι κατ'αναγκη πολυ περισσοτερο.με ενδιαφερει να εχει τουλαχιστον την ροπη του xt.) Δεν θελω να ξεπερασω τα 750 cc.Δεν θα ηθελα μηχανη παλαιοτερη του 2003. Κανω περιπου 10000 τον χρονο,κυριως στην πολη (αθηνα).Φυσικα αν η μηχανη μου το επιτρεψει...θα κανω και ταξιδια.επισης καποιες φορες η μηχανη θα κινειται σε νησια κτλ.. Με ενδιαφερει κυριως η μηχανη να προσφερει: 1)αξιοπιστια-αποφυγη βλαβων (δεν θελω με τιποτα να τρεχω συχνα στο...συνεργειο) 2)καταναλωση 3)ασφαλεια.δεν ξερω κατα ποσο ειναι απαραιτητο το abs.θα ηθελα τις γνωμες σας.Εχω την αισθηση οτι μετα απο 12 χρονια παρεα με το xt..ισως το ABS να μην ειναι απαραιτητο... 4)ευελιξια στην πολη-χαμηλο κοστος συντηρησης ΔΕΝ με ενδιαφερει κατα ποσο τοις % ειναι ον η οφ...:) γενικα θα ηθελα να διαθεσω το πολυ μεχρι 3000 ευρω.οι μηχανες που εχω υποψιν και ''ψαχνομαι'' τις τελευταιες μερες σε φορουμς,συνεργεια κτλ ειναι οι παρακατω: 1)-bmw f650 gs ή bmw f650 gs dakar toy 2003 η το επομενο μοντελο που εβγαινε μεχρι το 2007. Η αληθεια ειναι οτι με προβληματιζει η αξιοπιστια του bmw και το κατα ποσο ειναι...ζημιαρικο.Δεν θα ηθελα με τιποτα ζημιαρικη μηχανη.ειναι αυτο με μαλλον την καλυτερη καταναλωση.το εχω κανει βολτα και με ικανοποιει οδηγικα. 2)suzuki v strom.(2005-2006) ξερω οτι κ αυτο εχει χαμηλη καταναλωση.εκτος των αλλων θα ηθελα να μου πειτε αν το τιμονι ''κοβει'' οσο αυτο του xt.. 3)αν κ ξερω οτι δεν εχει σχεση με τα παραπανω...suzuki freewind 650.το βαζω γιατι το βρισκω πολυ φθηνα. 4)kawasaki kle 500 (περιπου του 2005) ( η ροπη του-δυναμη του-γκαζι του ειναι ανωτερο ..του xt? ) Αν και μου αρεσει πολυ...απερριψα το honda xl transalp 650 λογω υψηλης καταναλωσης. Αν ημουν σιγουρος για την αξιοπιστια του bmw, θα επαιρνα αυτο γιατι το βρισκει κανεις σε καλες τιμες,προσφεροντας ολα οσα ζηταω... Εννοειται οτι οποιαδηποτε αλλη προταση η οποια πληρει τις απαιτησεις μου...ειναι ευπροσδεκτη! :) Επισης θα παρακαλουσα το δυνατον πιο αντικειμενικες γνωμες απεξαρτητοποιημενες απο ..τον ερωτα που μπορει να τρεφει κανεις για την μηχανη του ;) Σας ευχαριστω εκ των προτερων.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
slaine 625 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 (τροποποιήθηκε) καλημέρα φίλε και καλώς ήρθες. αν το θες κατά κύριο λόγο για πόλη το gs είναι μία χαρά κι έχει και abs. καίει λίγο. αξιόπιστο. θα σου λεγα να πάρεις το δικό μου αλλά αφού θες του 03 και μετά οκ :P αν το θες κυρίως για ταξίδι πας στο vstrom, επίσης αξιόπιστο και καίει λίγο παραπάνω. δεν ξέρω αν του πιείς το αίμα πόσο θα κάψει αλλά γενικά είναι οικονομικό. πουλάει ένα παληκάρι εδώ το στροματάκι του και είναι στην πένα μεγαλύτερη αναβάθμιση σε γκάζι θα έχεις με το στρώμα πάντως. σκέψου τι χρήση θα του κάνεις, οδήγησέ τα και τα 2 και επέλεξε υγ: το κλε ξέχνα το, δε θα κάνεις αναβάθμιση, το τρανσαλπ απ'ό,τι διαβάζω στο φόρουμ αξιόπιστο κι αυτό κάτι ανάμεσα στο gs και το στρώμα θα έλεγα ότι είναι, χωρίς όμως να έχω και ιδία πείρα. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 8 , 2012 από τον slaine Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis5570 88 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 Το GS το ειχα 2+ χρονια , θα σε αφησει απολυτα ικανοποιημενο απο ολες τις αποψεις . Το KLE το ειχα 1 χρονο , καμια μα καμια σχεση με το GS , υποδεέστερο σε ολους τους τομεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Φρανκι 3.262 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 Συμφωνω με το Νικο a.k.a. Slaine Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolas fmx 1.279 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 Αν θες αξιοπιστια, ευελιξια στην πολη και λιγο χωμα τοτε TRANSALP. Aν θελεις μικρη καταναλωση, πιο συγχρονη τεχνολογια και γρηγορα ασφαλτινα ταξιδια τοτε VSTROM. To ΚLE ξεπερασμενο, περιπου σαν το ΧΤ. Απο ευρωπαϊκα δεν ξερω, δεν ασχολουμαι εδω και καιρο..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
point zero 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 Εγω Ψηφιζω 650 gs bmw ...πολυ καλη ποιοτητα κυλισης , φρενα , αναρτηση και μοτερ αποδεδειγμενα σκυλι ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 Πόσο καίει το τρανσάλπ εντός πόλης;;; Κανα 7άρι φαντάζομαι. Ε το στρώμα δε θα καίει γύρω στο 6;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 8 , 2012 το τρανσαλπ καιει τα αντερα του...πανω απο 8 ανα 100 χλμ. το bmw κατω απο 5!αν ειναι οντως αξιοπιστα τα f650 gs kai to dakar θα καταληξω σε αυτο γιατι το βρισκω πολυ φθηνοτερα απο vstrom(πανω απο 700 ευρω διαφορα).επισης με ελκυει οτι το abs απενεργοποιειται στο bmw...επισης με απασχολουν κατι ''κουλα'' που εχω ακουσει για τα bmw...px οτι παθαινει βλαβη καποιο μικρο εξαρτημα και πρεπει να αντικατασταθει ενα μεγαλυτερο συνολο εαξρτηματων το οποιο συμπεριλαμβανει και το συγκεκριμενο εξαρτημα γιατι η bmw..δεν το πουλαει ξεχωριστα...τι εχετε να πειτε για αυτο? τελος θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο μηχανικο gia bmw κοντα σε δαφνη-αγιο δημητριο(και λιγο πιο μακρυα δεν πειραζει..)?εννοειται οτι θελω να ειναι τιμιος και με καλες τιμες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 το f650 gs ειναι αυτο που θα ηθελα να καταληξω αν σιγουρευτω οτι δεν βγαζει ζημιες..το βρισκω σε σουπερ τιμη και ειναι το μοναδικο που εχει δυνατοτητα απενεργοποιησης abs...αλλες γνωμες περι αξιοπιστιας-βλαβων του bmw? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Firekostas 73 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Aprilia Strada και εισαι ετοιμος!Φτηνο, μοτερ ιδιο με του Xt 660,ταξιδακι για τη χρηση που θες ανετο,μανα στην πολη, κορυφη στο νησι,ομορφο,αξιοπιστο και ΣΥΓΧΡΟΝΟ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnjohn2 749 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Αν σου δίνεται η δυνατότητα να τα τεστάρεις όλα κάντο και μετά αποφάσισε. Δεν θα εκφερω άποψη γιατί δεν τα έχω οδηγήσει όλα αυτά που αναφέρεις αλλά αν τυχόν στην αναζήτηση σου γέρνεις και προς τα suzuki freewind τότε στείλε μου π.μ να μιλήσουμε για ότι ακριβώς χρειάζεσαι... Μόνο για κατανάλωση θα σου μιλήσω μιας και την έχω πρόσφατη. Απόσταση 547χλμ ακριβώς με σταθερή ταχύτητα των 125χλμ/ωρα και τα μισά σε εθνική και τα άλλα μισά στον δρόμο κάζας προς θήβα και μέχρι Λειβαδιά έκαψα 29 ευρώ ακριβώς.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spiros!!! 2.505 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 Aprilia Strada και εισαι ετοιμος!Φτηνο, μοτερ ιδιο με του Xt 660,ταξιδακι για τη χρηση που θες ανετο,μανα στην πολη, κορυφη στο νησι,ομορφο,αξιοπιστο και ΣΥΓΧΡΟΝΟ! εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι οn off το strada.δηλαδη το χτχ το δικο μου ειναι on off?δεν νομιζω μαλλον το τραιλ θα ηθελες να γραψεις το αντιστοιχο του xtr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ibar132 1.685 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 το xt660z ειναι για εσενα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 το xt660z ειναι για εσενα ξεφευγει απο τα ορια τιμης που εθεσα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Firekostas 73 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2012 εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι οn off το strada.δηλαδη το χτχ το δικο μου ειναι on off?δεν νομιζω μαλλον το τραιλ θα ηθελες να γραψεις το αντιστοιχο του xtr Το Strada εννοουσα απο την αρχη...Παει και παραπαει χωμα και το εβαλα γιατι διαφωνω τελειως με την φιλοσοφια των On/Off...Το 90% της χρησης τους την κανουν σε ασφαλτο και το υπολοιπο 10% το Strada το καλυπτει ανετα...Οπως και το XTX σου βεβαιως βεβαιως... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2012 αλλη γνωμη για την αξιοπιστια του f 650 gs? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12 , 2012 θα πήγαινα για: το οποίο είναι καλύτερο του f650gs για τους παρακάτω λόγουςκαλύτερη ποιότητα κύλισης λόγο του δικύλινδρουποιοτικότερος και πιο πολιτισμένος κινητηραςχωρίς σκορτσαρίσματα στις 2000rpm συγκριτικάπολύ μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων σε επίπεδα ψευδοεντούρο προσδίδουν περισσότερη άνεσημπορεί να μετακινηθεί άνετα στο χώμακρατάει με μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδι υψηλότερες μουαγιέν λόγο δικύλινδρου (χωρίς να λαχανιάζει)κινητήρας προερχόμενος από το gpz ο οποίος δε σπάει δε χαλάει και έαν γίνει κάτι υπάρχουν ανταλλακτικά ακόμη και στα περίπτεραφθηνότερα ανταλλακτικά λόγο του ότι δεν είναι bmwκαλή θέση οδήγησης (από τους πρώτους διδάξαντες) βάζοντας τον οδηγό μέσα και όχι από πάνω στην μοτό το f650gs υπερτερεί: περισσότερη ροπή κινητήρα χαμηλά αλλά και συνολικά (λόγο 150cc επιπλέων)καλύτερη σέλα πιο φαρδιά με αποτέλεσμα να είναι και πιο άνετη βασικά αυτό που έχεις να κάνεις ζήτα από τους κάτοχους να δοκιμάσεις και τα δύο να βγάλεις και εσύ τα δικά σου συμπαράσματα.. αυτά πιστέυω διαλέγεις και παίρνεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Harry 180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Καλησπέρα , διάβασα όλο το thead και πρέπει να πως πως έχουν υποθεί πολλά σωστά και πολλα λάθος . Είμαι κάτοχος μια ΤΑ 650 του 07 . Σίγουρα η μηχανή τεχνολογικά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα σημερινά εργαλεία αλλά όυτε και τις μηχανές του 2007 (όταν την πήρα εγώ) .Θα ξεκινήσω με κάτι που (συγνώμη κιόλας) μου έβγαλε το μάτι στην πρώτη σελίδα και δεν γινόταν να μην το σχολιάσω. Καταναλώσεις πάνω από 8 λίτρα ανά 100 km δεν γίνονται εκτός αν δουλεύει το γκάζι ΟΝ-OFF όπως σε όλες τις μηχανές άλλωστε . Οδηγώ την μηχανή μου σε μεικτό κύκλο και είμαι γύρω στα 5,5 λίτρα ανά 100 χλμ ενώ έχω δει και με πολύ χαλαρή οδήγηση 4,25λτ / 100 χλμ αρκετές φορές . Η οδηγησή μου είναι γενικά μεικτή δηλαδή και σταθερές ταχύτητες της τάξεως του 70-90km/h με χαλαρές αλλαγές αλλά και κίνηση με 100-140 . Την μηχανή γενικά δεν την πιέζω πηγαίνοντάς την στις 8.οοο στροφές γιατί δεν είναι και η φύση της αυτή , αν ήθελα κάτι τέτοιο θα αγόραζα street . Για την αξιοπιστία της δεν κάνω λόγο πέρα από το ότι είναι μακράν η πιο αξιόπιστη μηχανή και δεν υπάρχει χώρος σύγκρισης με BMW σε αυτό . Το f650gs το ξέρω καλά, μιας και το έχει πολύ κοντινό μου συγγενικό άτομο, ίδιας χρονολογίας με την ΤΑ μου . Σε συζητήσεις που κάνουμε δεν είναι ούτε ευχαριστημένος ούτε δυσαρεστημένος αλλά έχει δει βλάβες που εγώ δεν τις ξέρω . Το κόστος συντήρησής της είναι "με το καλημέρα" πολύ μεγαλύτερο από αυτό της ΤΑ σε κάθε επίπεδο μόνο και μόνο λόγω brand . Overall η BMW δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της όσο οι Yamaha , Kawasaki , Honda. Το ΤΑ θα είναι μηχανή για σένα αν πάνω από όλα βάζεις την αξιοπιστία , άνεση και την τιμή κτήσης . Σε όλα τα άλλα χάνει λόγω τεχνολογικής παλαιότητας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα σε δυσαρεστήσει . Αν έχεις χρήματα διάλεξε κάτι νεότερο αν όχι,τότε το ΤΑ είναι μια πολύ αξιόλογη και σίγουρη αγορά . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Καλησπέρα , διάβασα όλο το thead και πρέπει να πως πως έχουν υποθεί πολλά σωστά και πολλα λάθος . Είμαι κάτοχος μια ΤΑ 650 του 07 . Σίγουρα η μηχανή τεχνολογικά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα σημερινά εργαλεία αλλά όυτε και τις μηχανές του 2007 (όταν την πήρα εγώ) .Θα ξεκινήσω με κάτι που (συγνώμη κιόλας) μου έβγαλε το μάτι στην πρώτη σελίδα και δεν γινόταν να μην το σχολιάσω. Καταναλώσεις πάνω από 8 λίτρα ανά 100 km δεν γίνονται εκτός αν δουλεύει το γκάζι ΟΝ-OFF όπως σε όλες τις μηχανές άλλωστε . Οδηγώ την μηχανή μου σε μεικτό κύκλο και είμαι γύρω στα 5,5 λίτρα ανά 100 χλμ ενώ έχω δει και με πολύ χαλαρή οδήγηση 4,25λτ / 100 χλμ αρκετές φορές . Η οδηγησή μου είναι γενικά μεικτή δηλαδή και σταθερές ταχύτητες της τάξεως του 70-90km/h με χαλαρές αλλαγές αλλά και κίνηση με 100-140 . Την μηχανή γενικά δεν την πιέζω πηγαίνοντάς την στις 8.οοο στροφές γιατί δεν είναι και η φύση της αυτή , αν ήθελα κάτι τέτοιο θα αγόραζα street . Για την αξιοπιστία της δεν κάνω λόγο πέρα από το ότι είναι μακράν η πιο αξιόπιστη μηχανή και δεν υπάρχει χώρος σύγκρισης με BMW σε αυτό . Το f650gs το ξέρω καλά, μιας και το έχει πολύ κοντινό μου συγγενικό άτομο, ίδιας χρονολογίας με την ΤΑ μου . Σε συζητήσεις που κάνουμε δεν είναι ούτε ευχαριστημένος ούτε δυσαρεστημένος αλλά έχει δει βλάβες που εγώ δεν τις ξέρω . Το κόστος συντήρησής της είναι "με το καλημέρα" πολύ μεγαλύτερο από αυτό της ΤΑ σε κάθε επίπεδο μόνο και μόνο λόγω brand . Overall η BMW δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της όσο οι Yamaha , Kawasaki , Honda. Το ΤΑ θα είναι μηχανή για σένα αν πάνω από όλα βάζεις την αξιοπιστία , άνεση και την τιμή κτήσης . Σε όλα τα άλλα χάνει λόγω τεχνολογικής παλαιότητας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα σε δυσαρεστήσει . Αν έχεις χρήματα διάλεξε κάτι νεότερο αν όχι,τότε το ΤΑ είναι μια πολύ αξιόλογη και σίγουρη αγορά . αν το ψαξεις σε διαφορα sites σχετικα με την καταναλωση του ta 650 θα δεις...οτι καιει πολυ.εντυπωση μου κανει που τα λες αυτα... :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
funk 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 Το F650GS είναι το πιο ενδιαφέρον γιατί α) ο κηνητήρας της Rotax είναι τίγκα αξιόπιστος, δυνατός για μονοκύλινδρος και οικονομικός και β) έχει ABS που απενεργοποιείται κιόλας. Δεν έχει ακουστεί τπτ για τη συγκεκριμένη μοτό από άποψη αξιοπιστίας. Η σέλα και η άνεση του GS είναι πάνω από τον μέσο όρο την κατηγορίας. Από την άλλη το KLE500 είναι τίμια μοτοσυκλέτα. Δεν κάνει τπτ σπουδαίο αλλά θα πάει παντού χωρίς πολλά πολλά. Κλασσικό ιαπωνέζικο on/off δηλαδή. Στα συν του ΚLE και το γεγονός ότι έχει χαμηλή μεταπωλητική αξία και με λίγα χρήματα παίρνεις πιο πρόσφατο μεταχειρισμένο σε σύγκριση με το GS. Η σέλα και η άνεση που παρέχει το KLE δεν είναι ότι καλύτερο και απ' ότι λένε χρειάζεται aftermarket βελτίωση ειδικά για ταξίδια. Οπότε, αν υπάρχει καλό GS με ABS τότε GS γιατί είναι γενικά ανώτερη μοτό. Αν όμως δεν υπάρχει τόσο καλό GS στα υπ'όψιν τότε ένα πρόσφατο KLE είναι ότι πρέπει γιατί είναι καραξιόπιστο και οικονομικό. Όπως και να χει η αναβάθμιση από το XT θεωρείται δεδομένη είτε πας στο ένα είτε πας στο άλλο. To V-Strom ίσως να είναι και αυτό μια επιλογή αν δεν σε ενοχλεί ο όγκος του στην πόλη. Μιλάμε για το καλύτερο μοτέρ της κατηγορίας στα on/off μεσαίου κυβισμού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Sotos_STIGMA69 161 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 γιατι δεν κοιτας το yamaha XTR? πιστευω θα σε καλυψει μια χαρα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
musictech 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Το F650GS είναι το πιο ενδιαφέρον γιατί α) ο κηνητήρας της Rotax είναι τίγκα αξιόπιστος, δυνατός για μονοκύλινδρος και οικονομικός και β) έχει ABS που απενεργοποιείται κιόλας. Δεν έχει ακουστεί τπτ για τη συγκεκριμένη μοτό από άποψη αξιοπιστίας. Η σέλα και η άνεση του GS είναι πάνω από τον μέσο όρο την κατηγορίας. Από την άλλη το KLE500 είναι τίμια μοτοσυκλέτα. Δεν κάνει τπτ σπουδαίο αλλά θα πάει παντού χωρίς πολλά πολλά. Κλασσικό ιαπωνέζικο on/off δηλαδή. Στα συν του ΚLE και το γεγονός ότι έχει χαμηλή μεταπωλητική αξία και με λίγα χρήματα παίρνεις πιο πρόσφατο μεταχειρισμένο σε σύγκριση με το GS. Η σέλα και η άνεση που παρέχει το KLE δεν είναι ότι καλύτερο και απ' ότι λένε χρειάζεται aftermarket βελτίωση ειδικά για ταξίδια. Οπότε, αν υπάρχει καλό GS με ABS τότε GS γιατί είναι γενικά ανώτερη μοτό. Αν όμως δεν υπάρχει τόσο καλό GS στα υπ'όψιν τότε ένα πρόσφατο KLE είναι ότι πρέπει γιατί είναι καραξιόπιστο και οικονομικό. Όπως και να χει η αναβάθμιση από το XT θεωρείται δεδομένη είτε πας στο ένα είτε πας στο άλλο. To V-Strom ίσως να είναι και αυτό μια επιλογή αν δεν σε ενοχλεί ο όγκος του στην πόλη. Μιλάμε για το καλύτερο μοτέρ της κατηγορίας στα on/off μεσαίου κυβισμού. το kle kai to f 650 gs παρεχουν ''αναβαθμιση'' σε ''ροπη-γκαζι'' σε σχεση με το xt? Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2012 από τον musictech Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
funk 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Το F650GS είναι ίσως το πιο δυνατό πολιτισμένο μονοκύλινδρο που κυκλοφορεί και γι αυτό πάντα οι άμεσοι ανταγωνιστές του ήταν τα δικύλινδρα on/off στα ίδια κυβικα. F650GS Power: 49.63 HP (36.5 kW) @ 6500 rpm Torque: 60 Nm (6.12 kg-m) @ 5000 rpm XT600 Power: 45 HP (33.1 kW) @ 6500 rpm Torque: 48 Nm (4.89 kg-m) @ 5500 rpm KLE500 Power: 44.87 HP (33 kW) @ 8300 rpm Torque: 41 Nm (4.18 kg-m) @ 7500 rpm Με βάση τα παραπάνω νούμερα, το KLE500 δεν αποτελεί αναβάθμιση ως προς τη δύναμη μιας και θα έχεις τα ίδια και χειρότερα σε υψηλότερες στροφές. Το F650GS όμως αποτελεί βελτίωση/αναβάθμιση. 2 Nm περισσότερα στη ροπή 500 στροφές/λεπτό χαμηλότερα. V-Strom 650 Power: 66.62 HP (49 kW) @ 8800 rpm Torque: 60 Nm (6.12 kg-m) @ 6400 rpm Και το V-strom είναι απλά αλλου σε απόδοση σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2012 από τον funk Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Harry 180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) αν το ψαξεις σε διαφορα sites σχετικα με την καταναλωση του ta 650 θα δεις...οτι καιει πολυ.εντυπωση μου κανει που τα λες αυτα... :) Eίμαι μέλος στο Transalp forum εδώ και χρόνια . Αν μου το επιτρέψουν συμφορουμίτες απο εκεί , μπορώ να ποστάρω διάφορα link με τα αρχεία που κρατούν online για να δεις παρόμοιες τιμές . Πάνω από 8lt/100km είναι πολύ ακραία τιμή για μεικτή κατανάλωση ,εκτός και αν (τονίζω) χρησιμοποιούν το γκάζι σαν ΟΝ-ΟFF όπως τα scooter .Τότε όλες οι μηχανές injection & carbs καίνε !!Αν υπάρχει σωστή ρύθμιση στα carbs κλπ και με λιγα ανοίγματα στο γκάζι (5-6.000 rpm) μπορώ να δεχτώ μια κατανάλωση της τάξης των 6,5lt/100km άντε στην χειρότερη 7 !! Πάνω από 8 όμως είναι υπερβολή . Τόσα δεν καίει ούτε η GPZ900R μου του 1985 !! Ενδεικτικά : http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,654.900.html Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2012 από τον Harry Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αν πάρεις το kle έχεις πάρει ένα αντίστοιχης τεχνολογίας και εποχής μηχανάκι με υατό που είχες. Με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφορών των μοτέρ τους. Υδρόψυξη/αερόψυξη, δικύλινδρο/μονοκύλινδρο και 600/500. Είναι αξιόπιστη μοτοσυκλέτα και εργαλείο δουλειάς αλλά τίποτα μα τίποτα παραπάνω. Αν αλλάξεις μοτοσυκλέτα πάρε κάτι πιο σύγχρονο από εμφάνιση, πλαίσιο, αναρτήσεις, μοτερ, φρένα, εργονομία κλπ. Απαρχαιωμένη μοτοσυκλέτα τέλος. Είχα 8 χρόνια το κλρ650 που είχε αντίστοιχες αναρτήσεις. 8 χρόνια δεν έκανε κιχ το κακόμοιρο αλλά ήταν τόσο βαρετή μοτοσυκλέτα (όσο και το χτ). Τα όρια του πολύ χαμηλά και η διάθεση για ψυχαγωγία πολύ συγκρατημένη. Το vstrom/versys είναι έτη φωτός μπροστά. Από κάθε άποψη. Οικονομικοί και αξιόπιστοι κινητήρες, εξαιρετικά πλαίσια, ικανοποιητικές αναρτήσεις/φρένα, μελετημένες εργονομίες τα κάνουν όλα και συμφέρουν. Το Bmw είναι αξιόπιστο και καλή μοτοσυκλέτα αλλά υπάρχει λόγος να ξαναπάρεις μονοκύλινδρο? Θα έχεις 0,5λτ/100χλμ καλύτερη οικονομία από το versys, ίσως 1λτ/100χλμ από το vstrom αλλά και 15 άλογα λιγότερα και λιγότερο πολιτισμένο κινητήρα και ακριβότερο κόστος συντήρησης λόγω bmw. Πάρε ένα σύγχρονο γιαπωνέζικο δικύλινδρο να περάσεις ζάχαρη και να χαίρεσαι κάθε μέρα για την επιλογή σου. Παιδιά και το τρανσαλπ 650, πέραν της αξιοπιστίας που υπάρχει σχεδόν παντού σήμερα, είναι επίσης παρωχημένης τεχνολογίας. Αν μπορεί να βάλει κανείς, 1000 ευρώ παραπάνω και να πάρει ένα Vstrom υπερέχει σε όλους μα όλους τους τομείς παρασάγκας. Μόνο εκτός δρόμου έχει πλεονέκτημα το τρανσαλπ, αλλά ούτε το 1% των οδηγών του δεν το παίρνουν γι αυτό. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 13 , 2012 από τον makisp 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες