Jump to content
soplace

Διχρονο-τετραχρονο

Recommended Posts

Καλησπερα επειδη σχεδιαζω να αγορασω μηχανη και τωρα μαθαινω περι του θεματος,αληθευει οτι τα διχρονα καινε περισσοτερο απο τα τετραχρονα? Και τι διαφορες εχουν?

Ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατ αρχας για τι κατηγορια μιλας? Τα πραγματα αλλαζουν πολυ ανα κατηγορια αναμεσα σε 2τ και 4Τ. Και ναι τα 2χρονα καινε πολυ παραπανω απο τα τετραχρονα σε ολες τις περιπτωσεις, κι επισης καινε και πολυ λαδι, ιδου η βρωμα και ο καπνος. Οσο αφορα τις επιδοσεις σε ισοδυναμες μηχανες το 2Τ εχει πλεονεκτημα σε εκκινηση και το 4Τ σε ρεπριζ και γενικα υψηλες στροφες. Στην αξιοπιστια και γραμμικοτητα το 4Τ υπερεχει, ομως χρειαζεται ρυθμιση στις βαλβιδες και αλλαγη λαδιων για να μπορει να ειναι παντα σε τελεια κατασταση. Το 2Τ απλα χρειαζεται συμπληρωση λαδιου και ρυθμιση της βαλβιδας (αν υπαρχει) οποτε ειναι απαραιτητο. Δηλαδη στην συντηρηση το 4Τ ειανι δυσκολοτερο και ακριβοτερο. Αυτα ειναι τα βασικα. Τωρα αν ειναι να επιλεξεις σε 2Τ και 4Τ ειναι αναλογα τον λογο που το χρειαζεσαι. Απλα γραψε τι μοντελα εχεις στο μυαλο σου να σε βοηθησουμε περισσοτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εβαλες το θέμα σου και σε λαθος κατηγορία, εδω συζητάμε "Πως μπορώ να φτιάξω κάτι στην μοτοσυκλέτα μόνος μου"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το διχρονο καιει βενζινι και λαδι σε αντιθεση με το τετραχρονο οπου καιει μονο βενζινη... το διχρονο επισης καιει πιο πολυ και εχει πιο πολυ νευρο(δηλαδη εχει πιο καλο γκαζι και επιταχυνση)

τα αρνητικο του διχρονου ειναι ο σπαστικος(για καποιους) θορυβος και οτι μυριζει....

τα τετραχρονα απο την αλλη ειναι πιο αξιοπιστα...αλλα παντα εχει σχεση και τα κυβικα που το θες και τι χρηση θες να κανεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

50αρι θα παρω για την ωρα,αντε να ειναι μεχρι 75 φτιαγμενο 50αρι στα χαρτια.(για μαρκα σκεφτομαι gilera,typhoon i NRG) Θα βρω σε τετραχρονο?

Καποιος μου ειχε πει οτι υπαρχουν τετραχρονα 50αρια αλλα δεν αξιζουν αληθευει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω που εχω τετραχρονο 50αρι scooter σου λεω καλυτερα να παρεις το gillera runner 50cc διχρονο.

διοτι τα διχρονα στην κατηγορια των 50 κυβικων εχουν περισσοτερο γκαζι και τραβανε πιο καλα σε ανηφορες κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαπα δεν ειναι,απλα εχει λιγοτερο γκαζι σε σχεση με το διχρονο...

αλλα ειναι πιο οικονομικο και πιο αξιοπιστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καποιος μου ειχε πει οτι υπαρχουν τετραχρονα 50αρια αλλα δεν αξιζουν αληθευει? αχαχα μυθοι μυθοι... σοβαρα τωρα επειδη καταλαβα τι ακριβως θες παρε ενα 2χρονο 50 πχ gilera runner 50 cc και μαθε πως ακριβως θα πρεπει να του φερεσαι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ αρχας για τι κατηγορια μιλας? Τα πραγματα αλλαζουν πολυ ανα κατηγορια αναμεσα σε 2τ και 4Τ. Και ναι τα 2χρονα καινε πολυ παραπανω απο τα τετραχρονα σε ολες τις περιπτωσεις, κι επισης καινε και πολυ λαδι, ιδου η βρωμα και ο καπνος. Οσο αφορα τις επιδοσεις σε ισοδυναμες μηχανες το 2Τ εχει πλεονεκτημα σε εκκινηση και το 4Τ σε ρεπριζ και γενικα υψηλες στροφες. Στην αξιοπιστια και γραμμικοτητα το 4Τ υπερεχει, ομως χρειαζεται ρυθμιση στις βαλβιδες και αλλαγη λαδιων για να μπορει να ειναι παντα σε τελεια κατασταση. Το 2Τ απλα χρειαζεται συμπληρωση λαδιου και ρυθμιση της βαλβιδας (αν υπαρχει) οποτε ειναι απαραιτητο. Δηλαδη στην συντηρηση το 4Τ ειανι δυσκολοτερο και ακριβοτερο. Αυτα ειναι τα βασικα. Τωρα αν ειναι να επιλεξεις σε 2Τ και 4Τ ειναι αναλογα τον λογο που το χρειαζεσαι. Απλα γραψε τι μοντελα εχεις στο μυαλο σου να σε βοηθησουμε περισσοτερο.

ολα καλα.μονο αυτο με το ισοδυναμες δεν θεωρω οτι ειναι σωστο.

στα ιδια κυβικα εχει τρομερο πλεονεκτιμα το διχρονο. βρες ενα τετραχρονο 125 που να εχει την τελικη και την επιταχινση και τα αλογα του aprilia rs.

τα μονα τετραχρονα που πλησιασαν τις επιδωσεις διχρονων στα ιδια κυβικα ηταν κατι cbr250rr που στροφαραν μεχρι 20.000rpm

λαδι δεν καινε πολυ. και δεν χρειαζεται να αλλαζεις λαδια καθε καποια χμ οπως τα τετραχρονα. θα αλλαζεις μονο του σασμαν τα λαδια καθε 10.000

καινε παραπανω αφου παραγουν και μεγαλητερο εργο

τα διχρονα ειναι πολυ ποιο ελαφρια και ποιο ωραια και ζωντανα στην οδηγιση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω προσοπικα οδηγω ενα διχρονο παπι του 93 χωρις ουτε ενα σερβις στην ζωη του μονο τα αναλωσιμα λαστιχα φρενα κ.λ.π

σου προτεινω κατα πολυ διχρονο ειναι πιο ζωντανο στην οδηγηση και εχουν τρελα ξεσπασματα σε σχεση με τα τετραχρονα :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολα καλα.μονο αυτο με το ισοδυναμες δεν θεωρω οτι ειναι σωστο.

στα ιδια κυβικα εχει τρομερο πλεονεκτιμα το διχρονο. βρες ενα τετραχρονο 125 που να εχει την τελικη και την επιταχινση και τα αλογα του aprilia rs.

τα μονα τετραχρονα που πλησιασαν τις επιδωσεις διχρονων στα ιδια κυβικα ηταν κατι cbr250rr που στροφαραν μεχρι 20.000rpm

λαδι δεν καινε πολυ. και δεν χρειαζεται να αλλαζεις λαδια καθε καποια χμ οπως τα τετραχρονα. θα αλλαζεις μονο του σασμαν τα λαδια καθε 10.000

καινε παραπανω αφου παραγουν και μεγαλητερο εργο

τα διχρονα ειναι πολυ ποιο ελαφρια και ποιο ωραια και ζωντανα στην οδηγιση.

μιλας για μηχανακια διαφορετικω προδιαγραφων. το Aprilia εχει ημιαγωνιστικο μοτερ. Τα 4Τ 125 εχουνε κινητηρα φτιαγμενο μονο για πολη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου, κατά την προσωπική μου άποψη για 50 κε είναι μονόδρομος. Διχρονίλα. Αλλά μην αρχίσεις ρεκτιφιε και τέτοια άστο μαμά. Άμα θες σώνει και καλά να το πειράξεις βάλτου κιτ αλλά μετά θα καίει την μάνα του και τον πατέρα του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι. κοιτα οταν εγω ειχα το honda astrea και εβαζα 3 λιτρα ανα 2-3 μερες και με πολες βολτεςφιλος με peugeot speedfight 50 εβαζε 2-3 φορες παραπανω λιτρα βενζινες

Τροποποιήθηκε από τον theophilos13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

50άρι δίχρονο μόνο

Τα 50άρια τετράχρονα είναι κουραστικά μηχανάκια, δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν ειναι η πρωτη σου παρε οτι σε τραβαει περισσοτερο, μην κανεις εκπτώσεις, εξ αλου ενα 50αρι ειναι!!!

Αν δεν κανεις τωρα την τρελα σου ποτε θα την κανεις, οταν θα εισαι 40αντα?

Σε ενα χρονο την πουλας και πας για αλλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι. κοιτα οταν εγω ειχα το honda astrea και εβαζα 3 λιτρα ανα 2-3 μερες και με πολες βολτεςφιλος με peugeot speedfight 50 εβαζε 2-3 φορες παραπανω λιτρα βενζινες

Και εσύ με μηχανάκι 110 κυβικά είχες τελική 100-110, και ο φίλος σου με 50άρι(!!!!) είχε 95-100..! Άρα απο άποψη κατανάλωσης είναι απόλυτα λογικό!!

Τροποποιήθηκε από τον kost4s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λίτρα δεν πάνε με τις μέρες άλλος κανει 30 χλμ την ημέρα και ο άλλος 10. Εγω με aprilia sr φτιαγμενο 72 κυβικα καιω 3 λιτρα στα 100χλμ λιγοτερο απο τοτε που ήταν 50αρι διοτι πριν ζοριζοταν περισσοτερο στο ξεκίνημα και ζητουσε περισσοτερο καυσιμο. Γι αυτο παρε ενα 50αρι στα χαρτια 70αρι φτιαγμενο διχρονο ιταλικο σκουτερ και εισαι κομπλε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Ζιπ 2τ σε χαλαρή χρήσει 2 λτ σε 3-4 μέρες!

Αυτό που ενοείς έχει καταλύτη στην εξάτμα, και δεν πάει μία..

Επιδόσεις τετράχρονου-συντήρηση(λάδια-μπουζί κλπ.) δίχρονου..

Δε λεει..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα