Jump to content
HLIAS

YAMAHA vs HONDA....η αιώνια κόντρα καλά κρατεί

975 ψήφοι

1. 1. Ποια η καλύτερη μεταξύ αυτών των δυο

2. 2. Eσυ που ψηφισες εισαι

Recommended Posts

Παρτο εχει δευτερη κορνα οταν πατας ποδοφρενο. Και το μπροστα φτερο μονο 70 ευρω. Οσο παιρνεις το μισο κουστουμι του Κρυπτον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γραφει ρε γκαβουλιακα ΧΤΖ

Δεν εχει τηλεθεαση τωρα....Αυριο....Ασε μην ανυπομονεις θα σε κατακεραυνωσω κι εσενα γατακι της βραχονησιδας.

ενταξει ρε παππου απο κεκτημενη ταχυτητα δεν το ειδα,αλλα που να ξερετε απο ταχυτητα εκει στο κατω κοσμο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενταξει ρε παππου απο κεκτημενη ταχυτητα δεν το ειδα,αλλα που να ξερετε απο ταχυτητα εκει στο κατω κοσμο

Εχουμε ειδικα βασανιστηρια για Χονδακηδες. Παιζουμε εδω παπας εκει παπας με ανορθωτες Χονδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λέω να δώσω το Crypton πάντως, γιατί χαλάνε τα ηλεκτρικά του, βαράει μπιέλες, τα πλαστικά του έχουν ξεθωριάσει, μερικά σπάσανε κιόλας από μόνα τους, οι καθρέφτες έχουν θολώσει χωρίς λόγο, καίει λάδι και να πάρω Innova. Τι λέτε;

παρε astrea να δεις την υγεια σου φιλε μου. :lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρτο εχει δευτερη κορνα οταν πατας ποδοφρενο. Και το μπροστα φτερο μονο 70 ευρω. Οσο παιρνεις το μισο κουστουμι του Κρυπτον.

Ναι αλλά είναι ιντζέξιο και τα φώτα του είναι καλύτερα το βράδυ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

8 ατομα, δεν πουλαει το θεμα ............

Ναι αλλά είναι ιντζέξιο και τα φώτα του είναι καλύτερα το βράδυ!!!

Απλικεησο εχει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχουμε ειδικα βασανιστηρια για Χονδακηδες. Παιζουμε εδω παπας εκει παπας με ανορθωτες Χονδα.

και μεις εδω παπας εκεις παπας με τα σταντ της γιαμαχα που κολανε με τη βροχη και με τις σιμανο εξατμισεις του φειζερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....δε μου λες ?

'Εμεινε καθόλου σπετζοφάι απο χθες ? :mB_kalo_e::crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

8 ατομα, δεν πουλαει το θεμα ............

Απλικεησο εχει?

Εννοείται!!!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.linszter.hondadatabase&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5saW5zenRlci5ob25kYWRhdGFiYXNlIl0.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψηφισα Yamaha και οχι τοσο γιατι ειμαι Yamahakias (ειμαι λιγοτερο απο οσο πολλοι νομιζετε) αλλα κυριως γιατι ειμαι βαθια ΑΝΤΙ-Χοντακιας. Μ αρεσουν βασικα Ευρωπαικα μηχανακια, απ τις Ιαπωνικες γουσταρω τη Yamaha και την Kawasaki που θεωρω οτι ειναι οι μονες με φινετσα, προσωπικοτητα και design Ιδιατερο (οσο γινεται για τα Ιαπωνικα δεδομενα παντα). Οι 2 εταιρειες του Hamamatsu δεν μου εκαναν ποτε κλικ. Το ΑντιΧοντικο μανιφεστο που ακολουθει ειναι καθαρα προσωπικες αποψεις-παρατηρησεις.

Τα προβληματα της Χονδα ειναι τα εξης:

1) η γκαμα της δεν ανταποκρινεται στο μεγεθος και τους πορους που εχει ως νο1 υπερκολοσσος. Αν τα assets της τα χαριζες σε μια μικροτερη εταιρεια θα εφτιαχνε παπαδες. Αντιθετα οι υπερφιαλοι σχιστοματηδες απο το Χαμαματσου, συνεχιζουν να σερβιρουν ορδες απο αψυχα, ανοργασμικα, νεροβραστα σαν μπροκολο μοντελα (αυτο που ο πληρωμενος τυπος και οι fans λενε ομοιογενες. Σχεδον σε καθε κατηγορια τον πινει απο μια η περισσοτερους ανταγωνιστες. Με δυσκολια μπορω να σκεφτω νο 1 Χονδομοντελο στην κατηγορια του τα τελευταια 10-12 χρονια. Επισης απαραδεκτο για υπερκολοσσο.

2) βαζει συνεχως αυτογκολ. Πχ εβγαλε την κιβωτιαρα με την υδραυλικη μεταδοση (ρησπεκτ) και που την εβαλε ως εμπορικη εφαρμογη?????

%CE%BD%CE%AD%CE%BF-honda-dn-01-10.jpg

ΕΛΕΟΣ!!!!

3) Η πτωση στην ποιοτητα της σε πολλα μοντελα ειναι εμφανης, ιδιως αυτο το υπεροχο εργοθταθιο θτην Ιθπανια, το Μοντεθα κανει θαυματα. Να μην μιλησουμε για τα ιταλικα της μοντελα, κατι συστηματα ψυξης και θερμοστατες σε CBF. Αρα καταρεει σε εναν βαθμο ενας απο τους σημαντικοτερους (αν οχι ο μονος) για να υποστεις την αγορα ενος Χονδα. Η ΤσακΝορισιακη αξιοπιστια της ΧΟνδα. Πιο μασημενη καραμελα και απο Halls το χειμωνα.

4) Μετα το 2000 η εταιρεια εξαργυρωνει την δοξα του παρελθοντος. Η γκαμα της ειναι σχεδον ανεκδοτο, οι μισες πωλησεις ειναι αυτοματος πιλοτος.

Το μεγαλυτερο προβλημα για τον υπολοιπο κοσμο (γιατι σε βγαζει απο τα ρουχα σου) και ταυτοχρονα προτερημα για την ιδια (γιατι την συντηρει στην κορυφη) ειναι οι Χονδακηδες. Ιδιως η ταξιανθια που απανταται στον Ελλαδικο χωρο και η οποια ειναι απο τις γραφικοτερες παγκοσμιως. Απανταται σε 5 τυπους.

1) Ο "επιτηδες". Ειναι Χονδακιας κατασταλλαγμενος, που για δικους του τεκμηριωμενους λογους γουσταρει την συγκεκριμενη εταιρεια (κανεις δεν ειναι τελειος) συνηθως εχοντας περασει/δοκιμασει αρκετων αλλων εταιρειων τα προιοντα. Ο πιο ωραιος απ ολους δυστυχως απανταται σε ποσοστο μικροτερο ισο του 10%.

2) Ο "συγγενης". Ανιψιος/γιος/μικρος_ξαδερφος "μηχανοβιου" των αληστου μνημης δεκαετιων 70-80 (αντε και αρχη 90). Εχει περασει απειρες ωρες ακουγοντας ιστοριες για το μπολντορι ή το σιμπιαρ και ποσους κουλους τσαγιασε στην κοντρα η ποσες γκομενες εριξε στο μπουρναζι. Οι ατελειωτες ιστοριες, που εχουν φυσικα reliability επιπεδου κυνηγου-ψαρα εχουν καταληξει σε υποσυνειδητη πλυση εγκεφαλου του μικρου, λογω και του φυσικου θαυμασμου προς το συγγενικο προσωπο. Ως αποτελεσμα ο μικρος μεγαλωνοντας ακολουθει τα βηματα του συγγενους και διαιωνιζει την μ@λακια στις επομενες γενιες. Υπαρχει και η υποπεριπτωση Β'. Ο συγγενης εχει ΧΤ ή GPZ πχ το οποιο εκαψε μια ασφαλεια σε καποια φαση, οποτε συμπερασμα τα Yamaha/Kawasaki ειναι ζημιαρικα αρα θα παρω Honda. Τους αντιλαμβανεσαι αμεσως γιατι δεν αναφερουν κανενα μοντελο των τελευταιων 12 χρονων. Αφρικα VFR και παρομοιοι προσιστορικοι δεινοσαυρου ειναι η μονιμη καραμελα τους. Αντιστοιχει σε περιπου 20% του σταθμισμενου δειγματος.

3) ο "παπακιας". Πιτσιρικοκαγκουρας με ταυρι ή GLX με κυλινδρο τσιγαροχαρτο 562cc που επειδη περασε μαμα TownMate με παππου και τελαρο ΜΕΒΓΑΛ πισω ορκιστηκε αιωνια υποταγη και πιστη στον κατασκευαστη του ταφου του. Οι γνωσεις του γυρω απο τις υπολοιπες εταιρειες περιοριζονται σε φημες/κουτσομπολια απο ετερους παπακηδες και τα γραφομενα τους προκαλουν εντονη θυμηδια η παροξυσμο γελωτος που μπορει να οδηγησουν σε βαριες στομαχιακες διαταραχες. Οι μισοι στο τελος γινονται κουτακηδες με Σαξοραλο ή τουρμπισιο του γκρουπ VAG ή σε πιο προχωρημενες περιπτωσεις (παρεα με Ρωσσοποντιους, υποπτες διασυνδεσεις με τη νυχτα) με S2000

4) o "ραντομας". η τεραστια πλειοψηφια. Ο μη εχω ιδιαιτερη σχεση με τον χωρο (απηυδυσμενος απο την κινηση κουτακιας, παππους, γκομενα κλπ) ο οποιος αποφασιζει να αγορασει δικυκλο και λογω της υπερπροβολης κλπ παει στο μαζικο brand (οπως κανεις δεν ζηταει πεπσι στο περιπτερο, η πας να παρεις ακριβα αθλητικα παιρνεις Nike Κλπ) ή εχει την ατυχια να εχει φιλο-συγγενη των προηγουμενων κατηγοριων.

5) ο νορμαλ. Πηρε Χονδα χωρις ιδιαιτερο λογο, την φχαριστιεται χωρις να προκαλει τον υπολοιπο κοσμο με βαρυγδουπα υπερφιαλα σχολια.

Οταν σκεφτομαι ολες τις χρηματικες κλιμακες αγορας μηχανης πραγματικα μου φαινεται δυσκολο να καταταξω σε οποιαδηποτε απο αυτες καποιο ΧΟνδα μεσα στην πενταδα. Η εκαστοτε πενταδα μου απαρτιζεται απο περιπου 40% ευρωπαικα 30% Yamaha 20% Κawasaki και 10% USA. Ισως ενα η δυο μηχανακια μαξ.

Η φτερουγα ειναι ελεεινο και ανευ φαντασιας σημα. Ειναι σαν να το σχεδιασε το παλληκαρι με το φωτοτυπαδικο διπλα στην κυρα Μαρια που εκανε και 2 μηνες σεμιναρια γραφιστας.

Χεστηκαμε για την "θεικη" ποιοτητα κατασκευης για τις βιδες που δεν φαινονται στο VFR κλπ. Δεν αγοραζουμε αυγο Φαμπερζε. Αγοραζουμε μοτοσυκλετα. Μοτοσυκλετα = Fun Factor, Honda και Fun Factor Λιγο δυσκολα συμπιπτουν

Χεστηκαμε για την τυπικη Honda θεση οδηγησης που ολοι κουμπωνουν αμεσως ανεξαρτητως διαστασεων. Τον καναπε μου τον εχω σπιτι για να βλεπω τηλεοραση οχι για να βολταρω.

Χεστηκαμε που σας βλεπει σπανια μαστορας. Ακουστε αυτο! Κι εμενα με βλεπει σπανια μαστορας bitches.

Χεστηκαμε για την τελεια εργονομια σας....Flight Simulator και παιχνιδακια στρατηγικης που εχουν 1000 ανακατωμενα κουμπια δεν σας χαλαει ομως να παιζετε.....

Εχετε μεγαλο ραφι το ξερουμε. Βαλτε το στο πατο σας, οχι αλλες μοτοσυκλετες Φρανκεσταιν. Επισης μην κοβετε μοτερ απο τα ταφοαμααξα σας για να φτιαχνετε φολες. Εξελιξτε ενα μοτερ απ την αρχη. Λεφτα υπαρχουν.

Αυτο το υπεροχο φαναρι του VFR μονο στις μουρες σας δεν το εχετε βαλει. Παρτε προταση για το νεο Ιννοβα με αγαπη.

anf125i.jpg

ΥΓ. Καλα χιλιομετρα και να χαιρομαστε ολοι τις μοτο μας απ οποιο εργοστασιο κι αν βγηκαν.

YΓ2 Streetwise ελεεινε-αμουσε-κουλε βραχονησιδοκατοικε, εισαι τυχερος που στην μεσοπελαγη κουραδα που μενεις εχει 5 μηχανακια ολα κι ολα γιατι αλλιως θα ειχες ψυχολογικα προβληματα με τον ταφο που καβαλας

ΥΓ3 MakisP Επειδη εχεις μηχανακι ερωτα προσπερναω τα ποταπα σου σχολια περι της μουσικης μου εξελιξης. Θα σε περιλαβω δια ζωσης εν μεσω μπυρορετσινων οταν κατεβω στα πατρια.

ΥΓ4 Manosame-Steven04 αδερφια, Iwata-Akashi συμμαχια, γ@μω το Hamamatsu και την RCV213

ΥΓ5 Ηλια, εισαι αδερφος, φωτεινο παραδειγμα στους συντονιστας. Συνεχισε να μοιραζεις πονο απλοχερα.

ΥΓ6 Ιννοβα04 θεματοεμπρηστη, θιασωτη της Χαμαματσεηκης προπαγανδας θα σκασω καταδρομικη στο τρελονησι σου και θα σε περιλαβω....Αφιερωμενο, γιατι φοβαμαι εχεις καιρο να πιεις ζεστο καφε.

innova.jpg

skoupidiariko445355.jpg

Τροποποιήθηκε από τον yamahakias666

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άσχετο; :crazy: :crazy:

εσυ δεν το βαζεις κατω..

ακομα και σημερα εξακολουθεις και αντιπαρατιθεσαι... :kaaaala:

εισαι υποδειγμα ξεροκεφαλου και ανεγκεφαλου ατομου...

αν εισαι αντιθετος σε οτι ποσταρω μπορεις πολυ απλα να τα προσπερασεις και να τα βαλεις με αλλους.. :thumbsdown:

καλυτερα να μην το συνεχισεις... :excl::nuke:

με τον γιαμαχα666 ,θα συμφωνησω μονο στο οτι η χοντα με τα λεφτα που εχει, θα μπορουσε σιγουρα να βγαλει καλυτερα μοντελα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εσυ δεν το βαζεις κατω..

ακομα και σημερα εξακολουθεις και αντιπαρατιθεσαι... :kaaaala:

εισαι υποδειγμα ξεροκεφαλου και ανεγκεφαλου ατομου...

αν εισαι αντιθετος σε οτι ποσταρω μπορεις πολυ απλα να τα προσπερασεις και να τα βαλεις με αλλους.. :thumbsdown:

καλυτερα να μην το συνεχισεις... :excl::nuke:

με τον γιαμαχα666 ,θα συμφωνησω μονο στο οτι η χοντα με τα λεφτα που εχει, θα μπορουσε σιγουρα να βγαλει καλυτερα μοντελα..

η χοντα εχει φιλοσοφια να βγαζει ποιοτικα και αξιοπιστα εργαλεια. δεν κοιταει το design ουτε βγαζει tdm για να ψαρωσει ο καγκουρας καθε χωρας...

745103.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πιστεύω δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης...η Honda είναι πάντα και θα είναι πάντα 2 κλικ μπροστά...(βλέπε moto GP και τεχνολογίες αυτού περί τα honda)

Μεταξύ Ιαπώνων δεν θα βρεις τις διαφορές που θα κάνουν την επιλογή σου πολύ κακή ή πολύ καλύτερη από μια άλλη καθώς όλες αυτές οι Ιαπωνικές εταιρίες έχουν πολύ υψηλά standards παραγωγής.....

αλλά και πάλι λέω πως η HONDA ήταν είναι & ΘΑ ΕΙΝΑΙ Β Η Μ Α Τ Α ΜΠΡΟΣΤΑ και οι γνώστες - μηχανικοί ξέρουν...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΣΤΟ POWER HOUSE τον διαχειριστή με το 1000RR στον ομοιοκάτοχό του R1...."Ρε συ! Άκομα να βάλεις μυαλό?"

δίνοντας ένα διακριτικό look στο κατά τα άλλα 2 ίππους δυνατότερο R1 του φίλου του.

Ή τον μηχανικό στο μοναστηράκι που δούλευε στα pits της yamaha στην ταϋλάνδη και είχε απέξω από το μαγαζί του το μαυροκίτρινο του 1000RR.

Και κάτι για κατακλείδα:

Μου λες VMAX σου λέω INTEGRA

Μου λες TMAX σου λέω SH

Mου λες Τenere λέω Transalp

Mου λες XJR σου λέω CB

Mου λες YBR λέω CBF

R1 λέω CBR 1000 το RR

ΧΤ μου λες δειλά και σου λέω XR και CRF

Crypton λες και λέω innova asrtea supra glx

.....

Townmate μου λες αντίο πάει και το glx μα σκέψη θέλει μπόλικη να θυμηθώ ποιο λες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απολαυστικότατος!!!

Έχω λιώσει, πρέπει να με έχουν ακούσει 3 τετράγωνα παραπέρα!!! :lol:

EPIC WIN :vv:

Ζητάω άδεια εκτύπωσης σε αφίσα του παραπάνω post σου να την κολλήσω στο δωμάτιο μου!

:worshippy: :worshippy: :worshippy:

καλά για τις φώτο δεν έχω λόγια!

Υ.Γ το πρώτο σου υ.γ το ποιο σημαντικό απ όλα!

να σαι καλα Χρηστάρα με έκανες και γέλασα! :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον Apisteftos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

79-79 το σκορ παρακαλω... :mB_kalo_e:

για νa δουμε... :P

Τροποποιήθηκε από τον daytonaman

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κλαψε γιαμαχακια

aek1.jpg

Ελεος τι μου εβαλες την ρουλα δεν φτανει που την βλεπω καθε μερα ,μου την κοτσαρες και εδω ....... :cry2:

και γιατι να κλαψω ? 4 μηχανες yamaha εχω αλλαξει παντα ευχαριστημενος .....

Τροποποιήθηκε από τον vagelis-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα