Jump to content
Ίκαρος

Ερωτήσεις για αλλαγή λαδιών (cbf250)

Recommended Posts

Συνφορουμότοροι, θέλω να αλλάξω λάδια αλλά δεν το έχω ξανακάνει, Τι να κάνω; λέω..

θα πρήξω τους mybikers πάλι!! :P

Οπότε βουρ στις ερωτήσεις

Το manual λέει τα εξής:

ΑPI class.: SG or higher except oils labeled as energy conserving

Viscosity: SAE 10W-30

Βέβαια πιο κάτω λέει οτι πρέπει να είναι συμφωνα με την ατμοσφαιρική

θερμοκρασία στο μέρος που μένω (στο τελευταίο service μου έβαλαν 15W-50) :blink:

JASO T 903 standard: ΜΑ :huh:

Και έχει προτεινόμενο λάδι Ηοnda 4 stroke motorcycle oil or equivalent.

------

Μου ζητάει δυναμόκλειδα στο καπάκι του φιλτρου λαδιού (12Ν.m)

Και στη βίδα αποστράγγισης του λαδιού (30Ν.m)

Έχει κανείς; γιατί απ' όσο ξέρω είναι ακριβά και έχω θέμα αυτή την στιγμή.

Αν χρειαστεί να αλλάξω ροδέλλα σφράγισης στη βίδα αποστράγγιστης λαδιού,

που θα βρώ να πάρω; :what:

Στο τελευταίο service μου έβαλαν ένα λάδι SUZUKI by MOTUL μέσα στις προδιαγραφές

του manual πέραν του 15W-50 που δεν ξέρω αν είναι σωστό. :_unsure:

Συγγνώμη για το κατεβατό αλλά είμεθα ψάρια

Σας ευχαριστώ. :worthy:

Τροποποιήθηκε από τον Ίκαρος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημερα φιλε. Χρειαζεσαι μια

Καστανια και θα κουμπωσεις κλειδακι 12 νουμερο.αφου φυγουν τα λαδια βιδωνεις δεν ειναι τπτ δυσκολο δεν χρειαζεται ολη σου τη δυναμη.κοιτας και τη ροδελα της ταπας λαδιου μηπως θελει αλλαγη. Οσον αφορα τα λαδια η μηχανη μας θελει ημισυνθετικα 15 50.εγω βαζω σιλκολεν παντα και ειμαι κομπλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανε την εργασια με κρυο μοτερ κ καλο θα ηταν να αλλαζεις καθε φορα την ροδελα,αμελητεο κοστος με σημαντικη λεπτομερεια.

μπορεις να πας σε οποιο καταστημα ανταλακτικων η΄κ συνεργειο κ να αγορασεις οσα θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

<<Στο τελευταίο service μου έβαλαν ένα λάδι SUZUKI by MOTUL μέσα στις προδιαγραφές

του manual πέραν του 15W-50 που δεν ξέρω αν είναι σωστo..>>>

Σωστο για την χωρα μας και τις θερμοκρασιες που εχουμε οσο αναφορα το 15-50..τωρα οσο αναφορα το motul εκει οι γνωμες πολλες ποια ειναι η καλιτερη μαρκα για το καθε μοντελο μηχανης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τωρα οσο αναφορα το motul εκει οι γνωμες πολλες ποια ειναι η καλιτερη μαρκα για το καθε μοντελο μηχανης

Αμ, εδώ σας θέλω... Ξέρει κανείς απο καλό λάαααααδδιιιιι;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσφατα εβαλα στο Τransalp τα Motul 5100 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Εβαλα τα 10-40 που λεει και το μανουαλι, θα ελεγα να βαλεις το ιξωδες που λεει η HONDA(10-30), αντε το πολυ 10-40.

Δεν υπαρχει λογος για 15-50, αποψη μου.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπήκα χεσμεντέν και έγινα μαγκέν, του άλλαξα τα λάδια και φίλτρο, φαινομενικά όλα είναι οκ.

Ευχαριστώ πολύ παίδια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλικαρια εχω κανει 3000 χιλιομετρα! ποτε να αλλαξω λαδακι; ποσα λιτρα παιρνει; τον αυγουστο περσυ εγινε η τελευταια αλλαγη! εχει 10-40 εχω cbf 250 ευχαριστω πολυ!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παλικαρια εχω κανει 3000 χιλιομετρα! ποτε να αλλαξω λαδακι; ποσα λιτρα παιρνει; τον αυγουστο περσυ εγινε η τελευταια αλλαγη! εχει 10-40 εχω cbf 250 ευχαριστω πολυ!!!

Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου, βρίσκονται στο μάνουαλ. Αν δε το έχεις, θα περιμένεις να μπεί κάποιος που το έχει ή γνωρίζει από πρώτο χέρι. Το 10W40 μου φαίνεται σωστό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου τι λές?

CBF άσπαστο έχεις όχι καφεκούτι. Διάβασε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ : http://campaigns.hondampe.com.au/Motorcycles/manuals/CBF250.pdf

Κάθε 12.000 χλμ αλλάζεις λάδια και φίλτρο λαδιού αλλά στο ενδιάμεσο θα τα ελέγχεις και θα συμπληρώνεις αν χρειαστεί γιατί καταναλώνει λάδι.

Στη σελίδα 68 θα δείς και τι ακριβώς λάδια παίρνει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσφατα εβαλα στο Τransalp τα Motul 5100 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Εβαλα τα 10-40 που λεει και το μανουαλι, θα ελεγα να βαλεις το ιξωδες που λεει η HONDA(10-30), αντε το πολυ 10-40.

Δεν υπαρχει λογος για 15-50, αποψη μου.....

10-30 για αεροψυκτο μοτερ στην Ελλαδα???? Και εν οψη καλοκαιριου??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου τι λές?

CBF άσπαστο έχεις όχι καφεκούτι. Διάβασε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ : http://campaigns.hon...uals/CBF250.pdf

Κάθε 12.000 χλμ αλλάζεις λάδια και φίλτρο λαδιού αλλά στο ενδιάμεσο θα τα ελέγχεις και θα συμπληρώνεις αν χρειαστεί γιατί καταναλώνει λάδι.

Στη σελίδα 68 θα δείς και τι ακριβώς λάδια παίρνει.

Σάββα ελλάδα είμαστε και μάλιστα Αθήνα. Ζέστη και μποτιλιάρισμα τα ταλαιπωρούν πολύ τα λάδια. Εγώ συνήθως βάζω συνθετικά ή ημισυνθετικά και τα αλλάζω κάθε 6-7 χιλιάδες. Την τελευταία φορά τα άφησα στο klr για 9.000 και στο κουτί που τα άδειασα παρατήρησα στον πάτο ότι ήταν πολύ πηχτά, είχαν αρχίσει να λασπώνουν, που πάει να πει ότι σαφώς είχαν αλλιωθεί τα χαρακτηριστικά τους και οι ιδιότητες τους. Δεν το ξανακάνω. Στο γκούζι βεβαια θα τα αλλάζω κάθε δέκα χιλιάδες αλλά αυτό έχει κλειστό κιβώτιο ταχυτήτων που παίρνει ξέχωρα βαλβολίνη,αλλά πάλι θα δούμε την κατάσταση στην αλλαγή.

Και κάθε 6 χιλιάδες να τα αλλάζεις δεν χάθηκε ο κόσμος, ούτε σι άλλως τα βρίσκουμε και οικονομικά. Το λιγότερο έξοδο είναι αυτό και από τα πια βασικά για την υγεία του μοτερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμμία αντίρρηση φίλοι μου, ότι κρίνει κανείς καλύτερο για το εργαλείο του. :cheers:

Προσωπικά ακολουθώ πάντα τα της μαμάς HONDA και ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει. Το ίδιο και άλλοι φίλοι που επίσης Αθήνα κυκλοφορούν με το CBF (250-500). Τίποτα δεν έχουν πάθει. Αλλά όπως είπα έλεγχος στάθμης κάθε 1.000 χλμ τουλάχιστον γιατί κατανάλωση έχουν. Έτσι δουλεύουν, δεν έχουν πρόβλημα.

Εδώ το σκούτερ το SH και αλλάζει κάθε 6.000 χλμ η μηχανή κάθε 3.000?

Αλλά όπως είπα παραπάνω ότι κρίνει ο καθείς καλύτερο για το εργαλείο του και την τσέπη του. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδη αλλο ενα honda που τσιμπαει λαδια; :peep:

Λιάκο μην γίνεσαι κακούλης αφού δεν είσαι ! :crazy:

Έτσι βγάζουν όμως 100.000 χιλιομετράκια το ελάχιστο χωρίς να κάνουν κίχ.

Και τα CBF καταναλώνουν και τα CRF και τα SH αλλά..........

Είναι λίγο πειναλέα στην σαλατούλα τους τι να κάνουμε ? :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα ΥΑΜΑΗΑ βγαζουν 100αρες χωρις ιχνος λαδιου στον θαλαμο καυσης.......οσα βαζεις τοσα βγαζεις... :peep::lipssealed:

1 παραφωνια ειχαμε με το tdm850 αλλα αφου ειναι ενα, ειναι πολυ μικρο το ποσοστο :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα ΥΑΜΑΗΑ βγαζουν 100αρες χωρις ιχνος λαδιου στον θαλαμο καυσης.......οσα βαζεις τοσα βγαζεις... :peep::lipssealed:

1 παραφωνια ειχαμε με το tdm850 αλλα αφου ειναι ενα, ειναι πολυ μικρο το ποσοστο :mB_kalo_e:

Το ξέρω Λιάκο ΚΑΙ YAMAHA έχω άσχετα αν δεν το γράφω και εγώ αλλάζω λάδια και τα συντηρώ και κείνα. :grin:

Εντάξει, είπαμε όλα τα :wub: !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα