Jump to content
kokouroukou

ράμπα μοτό

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει μια ανησυχία σχετικά με τις κλοπές μοτό ώσπου πριν από λίγες μέρες που πήγα να πάρω την μοτό βρήκα δύο από τις βίδες από το δεξί μάγουλο να λείπουν. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω μία ράμπα για να την βάλω μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας μιας και την γλιτώσω .

Έψαξα λίγο στο ebay και βρήκα : http://www.ebay.de/itm/Alu-Auffahrrampe-Rampe-340-kg-klappbar-Motorradrampe-9c-/180686827117?pt=PKW_Anh%C3%A4nger_Ersatzteile&hash=item2a11c62e6d που νομίζω ότι κάνει για την δουλεία που το θέλω.

Το ερώτημα μου είναι αν κάποιος το έχει ή παρόμοιο και το χρησιμοποιεί αν βολεύει με το βάζω βγάζω από την είσοδο

( 90 πόντους άνοιγμα έχει η πόρτα)

και αν το γνωρίζει κάποιος αν το πουλάει κάποιο μαγαζί εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο ξυλο μπορεις να κανεις μια κατασκευη με 5 6 καδρονακια και 10 προκες

Τροποποιήθηκε από τον patapios

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

50Ε για 2 ξυλα και 10 προκες?ουτε καν.αν δεν πιανουν και τα χερια σου πηγαινε σε ενα ξυλουργειο πες τους διαστασεις να στην κανουν.δεν ξερω ποσο θα παει αλλα 50Ε με την καμια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και έχετε μάθει να πουλάτε πνεύμα και όχι να απαντάτε ακριβώς στο ερώτημα του άλλου, πες μας τι είδους ξύλο είναι κατάλληλο ώστε να αντέχει το βάρος της μηχανής ;

Στο τέλος και αυτό το φόρουμ θα καταντήσει σαν το moto.gr και θα είναι μόνο ειρωνεία και τίποτα άλλο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και έχετε μάθει να πουλάτε πνεύμα και όχι να απαντάτε ακριβώς στο ερώτημα του άλλου, πες μας τι είδους ξύλο είναι κατάλληλο ώστε να αντέχει το βάρος της μηχανής ;

Στο τέλος και αυτό το φόρουμ θα καταντήσει σαν το moto.grκαι θα είναι μόνο ειρωνεία και τίποτα άλλο

Το παιδι εχει δικιο. Δεν πιανουν ολονων τα χερια σε κατασκευες! Εγω πχ δεν θα εβαζα προκες αλλα βιδες για πιο στιβαρη κατασκευη. Δεν ειναι δυσκολο να φτιαξεις μια ξυλινη ραμπα. Απαραιτητα ομως πρεπει να εχεις τα καταλληλα εργαλεια και καθοδηγηση απο γνωριζοντα αμα δεν ξερεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 90 ποντους που λες ανοιγμα πορτας αρκει για το βαλε βγαλε. Το θεμα ειναι ποση διαφορα υψους εχεις απο εκει που σταματας την μηχανη μεχρι εκει που την βαζεις μεσα και ποσο μακρια ειναι. Αν ειναι μεγαλη η δια φορα υψους πρεπει να εισαι καβαλα και εχεις κινδυνο να ξαπλωσεις μαζι με την μοτο. Εγω δεν ξερω να σου πω μαγαζι αλλα στην Σπυρου Πατση παιζει να βρεις.. Οσο για το αν αντεχει το ξυλο το μαδερι αντεχει σιγουρα, τουλαχιστον το δικο μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο τέλος και αυτό το φόρουμ θα καταντήσει σαν το moto.grκαι θα είναι μόνο ειρωνεία και τίποτα άλλο

Δεν πουλησα πνευμα σε καμια περιπτωση.εσεις εχετε μαθει ολοι να αρπαζεστε με το παραμικρο ακομα και οταν θελουμε να σας βοηθησουμε

Δεν θελει καποιο ιδιοτερο ξυλο.εδω αλλοι ανεβαζουν με ξυλινες ραμπες αυτοκινητα,για την μηχανη δεν θα αντεξει?τωρα αμα γουσταρεις να δωσεις 50Ε για κατι που μπορεις να το εχεις αμεσα και με 20Ε με γεια σου με χαρα σου.μην βγαινεις να την λες ομως σε αυτους που σου λενε κατι για να σε βοηθησουν.

Και για του λογου το αληθες

01rcblog.jpg

Αυτοι δηλαδη γιατι εχουν ενα απλα μαδερι?

Κατι τετοιο χρειαζεσαι απλα με λιγη επιπελον στηριξη και θα εισαι κομπλε

diy-wooden-matchbox-car-racing-ramp-L-gm3u5g.jpeg

Κατα τα αλλα βγαινε να λες οτι πουλαμε πνευμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγώ έφτιαξα μία από παλιές τάβλες και για να μην γλιστράει έβαλα μερικές αυτοκόλλητες λωρίδες γυαλόχαρτο (αυτές που βάζουν σε σκαλιά για να μην γλιστράνε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την δικιά μου την έχω φτιάξει κάπως έτσι:

33065894.png

Sorry, για το σχέδιο αλλά προσπαθώ να σχεδιάσω με το laptop. :P

Όπως βλέπεις πέρα απο τα 2 τρίγωνα που έχω φτιάξει, και που τα έχω ενώσει με ταύλες, έχω βάλει στην εσωτερική πλευρά(στο κούφωμα) και άλλες κάθετες πλάκες και βιδωμένες, για έξτρα στήρισμα και για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ταλαντωθεί η μηχανή με μένα πάνω και να πέσω.

Προσωπικά, δεν μου κόστισε σχεδών τίποτα. Ταύλες βρήκα απο κόντρα πλακέ, απο κάτι παλιούς καναπέδες που είχαν πετάξει στα σκουπίδια. Εργαλεία και πρόκες/βίδες είχα, οπότε την έβγαλα τζαμπέ. Αν πας να αγοράσεις τις ταύλες, θα σου βγουν το πολύ 20€. Αν το φτιάξεις έτσι όπως σου είπα, είμαι σίγουρος ότι δεν θα ταλαντώνεσαι, και δεν θα έχεις πρόβλημα στο να την μεταφέρεις μέσα έξω. :D

Η ποσότητα των υλικών σου εξαρτάτε απο τις διαστάσεις που θέλεις να το φτιάξεις.

Κατά τα άλλα, χρειάζεσαι: Πριόνι, μέτρο, στυλό/μαρκαδόρο, σφυρί-πρόκες, βιδολόγο-βίδες, και τα καδρόνια ή κόντρα πλακέ ή ότι άλλο βρεις εσύ εύκαιρο. :)

Για να μην κάνεις καμμία στραβή, λόγο της περιγραφής μου, παρότι λέω κόντρα πλακέ, δεν εννοώ τα λεπτά τα κόντρα πλακέ, αλλά όπως είπα και παραπάνω αυτά τα χοντρά που βάζουν συνήθως στους καναπέδες.

Υ.Γ. Το να βάλεις απλά ένα μαδέρι όπως στις οικοδομές δεν στο συνηστώ. Όχι γιατί δεν αντέχει το βάρος. Το βάρος θα το σηκώσει αφού οι μπετανζίδες και οι οικοδόμοι με τόσα κιλά φορτωμένοι περνάνε συνέχεια. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτοί ότι βαστάνε ελένχουν άμεσα το κέντρο βάρους ότι μεταφέρουν, είτε μιλάμε για το καρότσι που ελένχουν το κέντρο βάρους του απο τα χερούλια, είτε μεταφέρουν τους κουβάδες με το τσιμέντο με τα χέρια. Άρα και να λυγήσει αυτοί μπορούν να το μαζέψουν.

Όταν όμως εσύ πας να ανέβεις με την μηχανή, δεν μιλάμε για ένα κέντρο βάρους, αλλά για 2 και χωρίς 100% έλενχο. Λίγο να γύρει η μηχανή προς την αντίθετη πλευρά απο αυτή που την βαστάς, σε συνδιασμό με την λυγισμένη τάβλα, σε έχει τραβήξει και έχετε πέσει παρέα.

Και επειδή η μηχανή δεν είναι κουβάς με τσιμέντο που και να πέσει τον μαζεύεις και δεν έγινε και τίποτα σου συνιστώ τα εξής:

α) Αν πιάνουν τα χέρια σου, φτιάξε την ράμπα που σου είπα και καθάρισες. Κάνε την και φαρδιά για να μην έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα, με θέμα τα περιθώρια της μηχανής σου.

β) Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, ή πήγαινε σε έναν μαραγκό να στην φτιάξει, ή βρες κάποιον να σου φτιάξει μια, ασφαλή ράμπα, ή πήγαινε αγόρασε.

Τα 50€ πάντως για μια ράμπα, είναι πολλά.

Τροποποιήθηκε από τον Gelinos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από την στιγμή που είσαι διατεθιμένος να δώσεις ένα Α ποσό για αυτό που χρειάζεσαι άποψη μου και ας πιάνουν τα χέρια σου κλπ κλπ πάρε αυτό που είναι έτοιμο προιόν για την δουλειά που χρειάζεσαι και οικονομικό και άσε τις πατέντες για κάτι άλλο. Αν κάποια στιγμή σπάσει το χψ ξύλο που σκέφτεσαι να φτιάξεις θα μουτζώνεσαι μόνος σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα παω να βγαλω μια φωτο την δικια μου να δεις πως περιπου ειναι η κατασκευη της... Το κοστος της μηδενικο...μην σκορπας ετσι τα 50αρικα σου,θα σου χρειαστουν αλλου... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από την στιγμή που είσαι διατεθιμένος να δώσεις ένα Α ποσό για αυτό που χρειάζεσαι άποψη μου και ας πιάνουν τα χέρια σου κλπ κλπ πάρε αυτό που είναι έτοιμο προιόν για την δουλειά που χρειάζεσαι και οικονομικό και άσε τις πατέντες για κάτι άλλο. Αν κάποια στιγμή σπάσει το χψ ξύλο που σκέφτεσαι να φτιάξεις θα μουτζώνεσαι μόνος σου

Με την ίδια λογική, αν σπάσει κάποια απο τις βάσεις απο αυτό που θέλει να πάρει, πάλι θα μουτζώνετε, που έσκασε τόσα λεφτά παραπάνω. ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με την ίδια λογική, αν σπάσει κάποια απο τις βάσεις απο αυτό που θέλει να πάρει, πάλι θα μουτζώνετε, που έσκασε τόσα λεφτά παραπάνω. ;)

Έλεος με την αντιρρησία σου δηλαδή. Απλά θα είναι άλλος υπεύθυνος και υπάρχει και μία μικρή περίπτωση να βγάλει άκρη ποτέ.. Τόσο δύσκολο δηλαδή??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπον... να η δικη μου ραμπα,την εχω 7 χρονια και δεν εχει κανει κιχ

0242n.jpg

0240v.jpg

Το κοστος οπως ειπα και πριν...απο μηδαμινο εως αστειο... try it :_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον GeorStrat

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έλεος με την αντιρρησία σου δηλαδή. Απλά θα είναι άλλος υπεύθυνος και υπάρχει και μία μικρή περίπτωση να βγάλει άκρη ποτέ.. Τόσο δύσκολο δηλαδή??

Πρώτον, προς τι η προσωπική επίθεση? Και για ποια αντιρρησία μιλάς? Σου είπα ότι με την ίδια λογική, μπορείς να δεις και τις 2 πλευρές και όχι μόνο την μια. Στο κάτω κάτω, διάλογο κάνουμε, και προτείνουμε ιδέες.

Δεύτερον, και πως θα είναι άλλος υπεύθυνος, τι παει να πει αυτό? Θα μπορέσει να παει να ζητήσει λεφτά, επειδή η ράμπα δεν άντεξε? Κανείς δεν σου δίνει τέτοιες εγγυήσεις.

Τροποποιήθηκε από τον Gelinos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To απογευμα θα ποσταρω και εγω την δικη μου ραμπα απο ξυλο που εχει 3 χρονια καθημερινη χρηση στην πλατη της με μηχανακι 200+ κιλα να ανεβοκατεβαινουν.

Την εφτιαξα σε 10 λεπτα και με μηδεν κοστος μιας και τα ξυλα τα βρηκα απου πεταμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πουλησα πνευμα σε καμια περιπτωση.εσεις εχετε μαθει ολοι να αρπαζεστε με το παραμικρο ακομα και οταν θελουμε να σας βοηθησουμε

Δεν θελει καποιο ιδιοτερο ξυλο.εδω αλλοι ανεβαζουν με ξυλινες ραμπες αυτοκινητα,για την μηχανη δεν θα αντεξει?τωρα αμα γουσταρεις να δωσεις 50Ε για κατι που μπορεις να το εχεις αμεσα και με 20Ε με γεια σου με χαρα σου.μην βγαινεις να την λες ομως σε αυτους που σου λενε κατι για να σε βοηθησουν.

Και για του λογου το αληθες

Αυτοι δηλαδη γιατι εχουν ενα απλα μαδερι?

Κατι τετοιο χρειαζεσαι απλα με λιγη επιπελον στηριξη και θα εισαι κομπλε

Κατα τα αλλα βγαινε να λες οτι πουλαμε πνευμα...

Καλά ρε κουκουρούκου, καταναλώνει ο dant3 χρόνο και ενέργεια για να σου απαντήσει μπας και γλιτώσεις 30-40 ευρώ και εσύ του απαντάς με αυτόν τον τρόπο? Και μετά το γενικοποιείς σε όλο ο φόρουμ? Ήμαρτον! Που την είδες την ειρωνία??

Πολύ σωστά σου είπε ότι μπορείς πολύ εύκολα να το φτιάξεις μόνος σου με πολύ μικρό κόστος. Και επίσης, πολύ σωστά προσέθεσε ότι εάν δεν μπορείς μόνος να το κάνεις μπορεί να το κάνει ένα ξυλουργείο για σένα, και μάλιστα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατσε να αναλυθει αλλο λιγο το τρομερο αυτο τεχνικο θεμα,5-6 σελιδες ακομα...

για να γινει τελικα το προφανες..

ενα κομματι κοντρα πλακε θαλασσης 5αρι και ενα δοκαρι κομενο στο πλατος του κοντρα πλακε..

σε ενα ξυλουργειο αν παει θα τα βρει τα κομματια αυτα και τσαμπα απο ρεταλια..

αλλα οπως προειπα θελει αλλο λιγο αναλυση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να έχεις υπόψιν ότι εκτός και αν στην οικοδομή μένεις μόνο εσύ θα έχεις πρόβλημα από τους υπόλοιπους ένοικους για την κατάληψη του χώρου της εισόδου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να έχεις υπόψιν ότι εκτός και αν στην οικοδομή μένεις μόνο εσύ θα έχεις πρόβλημα από τους υπόλοιπους ένοικους για την κατάληψη του χώρου της εισόδου.

Γιατι βρε μονιμα θα το καρφωσει??? Θα το βαζει και θα το βγαζει :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι βρε μονιμα θα το καρφωσει??? Θα το βαζει και θα το βγαζει :_thumbsup:

Για την μηχανή εννοεί. Όντως έχει δίκιο ο Μιχάλης. Πρέπει πρώτα να ρωτήσεις και τους άλλους ένοικους, και αν δεν έχουν πρόβλημα να το κάνεις αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την μηχανή εννοεί.

Μηχανη ....ποια μηχανη???

Α το ειχα ξεχασει οτι παιζει και μηχανη :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην οικοδομή που έμενα στην Θεσσαλονίκη δεν επέτρεπαν ούτε ποδήλατα στην είσοδο. Πόσο μάλλον μηχανές...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα