Jump to content
Sign in to follow this  
theo2296

Αδήλωτο μοτέρ ή οδήγηση χωρίς δίπλωμα?

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

Ειμαι καινουριος στο σαιτ αυτο και γενικα στο κοσμο των μηχανών...

Σε ένα μηνα περιπου γινομαι 16 και θα βγαλω διπλωμα για 50cc...

Εχω ομως μια απορια...

Τι ειναι καλυτερο απο τα 2??

1) Να παρω ενα 50αρακι (daytona sprinter) και να βαλω ενα μοτερ 125 και να χτυπησω τα νουμερα απο το 50αρι το μοτερ??? με κινδυνο να το βρουν και να νομιζουν οτι ειναι κλεμμενο και να παω μεσα και για υπερκυβισμο???

ή

2) να παρω κατευθειαν ενα 125 και αν με σταματησουν να δειξω το διπλωμα για το 50αρι μηπως και με αφησουν???

(και σε περιπτωση ατυχηματος τι γινεται?)

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπερα παιδια,

Ειμαι καινουριος στο σαιτ αυτο και γενικα στο κοσμο των μηχανών...

Σε ένα μηνα περιπου γινομαι 16 και θα βγαλω διπλωμα για 50cc...

Εχω ομως μια απορια...

Τι ειναι καλυτερο απο τα 2??

1) Να παρω ενα 50αρακι (daytona sprinter) και να βαλω ενα μοτερ 125 και να χτυπησω τα νουμερα απο το 50αρι το μοτερ??? με κινδυνο να το βρουν και να νομιζουν οτι ειναι κλεμμενο και να παω μεσα και για υπερκυβισμο???

ή

2) να παρω κατευθειαν ενα 125 και αν με σταματησουν να δειξω το διπλωμα για το 50αρι μηπως και με αφησουν???

(και σε περιπτωση ατυχηματος τι γινεται?)

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Φιλε μου παρε ενα 50αρι... μην ριψοκινδυνευεις την ασφαλεια σου...

Σε περιπτωση ατυχηματος δεν σε καλυπτει η ασφαλεια χωρις διπλωμα και ακομη και αν δεν φταις... σε εσενα πεφτει το βαρος...

Επισης να ξερεις πως το διπλωμα για το 50αρι δεν λαμβανεται υποψιν για μηχανες παραπανω απο 50 κυβικα...

Ασε που αν γινει καμια στραβη και χτυπησεις καποιον την εκατσες τη παπια...

Γενικοτερα μη προσπαθεις να ξεγελασεις τη τροχαια με υπερκυβισμο κτλπ...

Η μεγαλυτερη απολαυση ειναι να σε σταματανε και να μην βρισκουν αιτια να σε γραψουν...

Αντε με το καλο το καινουριο μοτορι και... καλα μυαλα...!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά που είπε ο παραπάνω. Η μόνη λύση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 100% είναι να είσαι νόμιμος.

Τροποποιήθηκε από τον Phorever

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς το σωστό δίπλομα δεν μπορείς να ασφαλίσεις το μηχανάκι.

Σε περίπτωση ατυχήματος εσύ δεν θα πάθεις κάτι, αλλά θα τραβάνε "μέσα" τους γονείς σου...

Το ίδιο και σε περίπτωση που ανακαλήψουν το "χτυπημένο" μοτέρ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς το σωστό δίπλομα δεν μπορείς να ασφαλίσεις το μηχανάκι.

Σε περίπτωση ατυχήματος εσύ δεν θα πάθεις κάτι, αλλά θα τραβάνε "μέσα" τους γονείς σου...

Το ίδιο και σε περίπτωση που ανακαλήψουν το "χτυπημένο" μοτέρ...

Φιλε μου υπαρχουν ορισμενες ασφαλιστικες που οντως δεν σου παρεχουν ασφαλεια χωρις διπλωμα...

Αλλα υπαρχει και ενα μεγαλο ποσοστο σου ασφαλιζουν το μοτορι δειχνοντας τους την αδεια κυκλοφοριας... οποτε δεν παιζει ρολο το διπλωμα για να βγαλει ασφαλεια το παλικαρι...

Απλα σε περιπτωση που γινει καμια στραβη και δεν εχει διπλωμα δεν τον καλυπτει η ασφαλιστικη εταιρεια... οπως και αν διαπιστωσουν πως εχουν πειραχτει τα κυβικα στο μηχανακι...

Τροποποιήθηκε από τον Nikos Sp 50

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου παρε ενα 50αρι... μην ριψοκινδυνευεις την ασφαλεια σου...

Σε περιπτωση ατυχηματος δεν σε καλυπτει η ασφαλεια χωρις διπλωμα και ακομη και αν δεν φταις... σε εσενα πεφτει το βαρος...

Επισης να ξερεις πως το διπλωμα για το 50αρι δεν λαμβανεται υποψιν για μηχανες παραπανω απο 50 κυβικα...

Ασε που αν γινει καμια στραβη και χτυπησεις καποιον την εκατσες τη παπια...

Γενικοτερα μη προσπαθεις να ξεγελασεις τη τροχαια με υπερκυβισμο κτλπ...

Η μεγαλυτερη απολαυση ειναι να σε σταματανε και να μην βρισκουν αιτια να σε γραψουν...

Αντε με το καλο το καινουριο μοτορι και... καλα μυαλα...!! :D

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!!!! Το καλύτερο είναι αυτο που λές...

Θα παρω στην αρχή το 50αρι και μολις σαποκτήσω πολυ εμπειρία,αν δεν εχω βγαλει διπλωμα για περισσοτερα κυβικα μεχρι τοτε,απλα περναω ενα μεγαλυτερο μοτερ για λιγο καιρο...Για καλοκαιρι το θελω το μηχανακι σε χωριο οποτε ελπίζω να μην εχω προβλήματα!!!! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!!!!! Το καλύτερο είναι αυτο που λές...

Θα παρω στην αρχή το 50αρι και μολις σαποκτήσω πολυ εμπειρία,αν δεν εχω βγαλει διπλωμα για περισσοτερα κυβικα μεχρι τοτε,απλα περναω ενα μεγαλυτερο μοτερ για λιγο καιρο...Για καλοκαιρι το θελω το μηχανακι σε χωριο οποτε ελπίζω να μην εχω προβλήματα!!!! :D

Φιλε μου προσεχε τις μετατροπες... γιατι τα φρενα του 50αριου δεν βαστανε για περισσοτερα κυβικα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να μπεις σε καμία από τις δύο αυτές διαδικασίες φίλε μου.

Πάρε ένα πενηνταράκι παπί να κάνεις την δουλειά σου, να έρθεις και σε μία επαφή με το μηχανάκι στην καθημερινότητά σου και τα παραπάνω λεφτά που θα έδινες δώστα για ένα καλό κράνος να έχεις το κεφάλι σου ασφαλές.

Από εκεί και πέρα αν έχεις κράνος βάλτα στην άκρη μάζεψε και άλλα και όταν γίνεις 18 βγάλε το Α1 δίπλωμα και πάρε ένα μεγαλύτερο μηχανάκι.

Εγώ είμαι 23 και ακόμα με το 50άρι είμαι ικανοποιημένος και από τα έξοδα που δεν έχει και από το γεγονός ότι κάνω την δουλειά μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου προσεχε τις μετατροπες... γιατι τα φρενα του 50αριου δεν βαστανε για περισσοτερα κυβικα...

Το daytona sprinter βγαινει ακριβως ιδιο το 50αρι με το 125 αποτι διαβασα σε αλλα ποστς εδω.... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειάζεται να μπεις σε καμία από τις δύο αυτές διαδικασίες φίλε μου.

Πάρε ένα πενηνταράκι παπί να κάνεις την δουλειά σου, να έρθεις και σε μία επαφή με το μηχανάκι στην καθημερινότητά σου και τα παραπάνω λεφτά που θα έδινες δώστα για ένα καλό κράνος να έχεις το κεφάλι σου ασφαλές.

Από εκεί και πέρα αν έχεις κράνος βάλτα στην άκρη μάζεψε και άλλα και όταν γίνεις 18 βγάλε το Α1 δίπλωμα και πάρε ένα μεγαλύτερο μηχανάκι.

Εγώ είμαι 23 και ακόμα με το 50άρι είμαι ικανοποιημένος και από τα έξοδα που δεν έχει και από το γεγονός ότι κάνω την δουλειά μου.

Μαλλον κατι τετοιο θα κανω για αρχη και μετα βλεπουμε ;)

Την αλλαγη μαλλον θα την χρειαστω γιατι το μερος που ειμαι εχει πολλες ανηφορες και θα μου βγαζει την ψυχη μεχρι να φτανω στον προορισμο μου.... :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αποτι εχω ακουσει και απο εδω αλλα και γενικα απο αλλα παιδια,

Αν σε σταματησουν και εχεις κανονικα διπλωμα,αδεια,ασφαλεια και κρανος δεν κοιτανε τα υπολοιπα (πχ μοτερ)....

Κανενας που να του εχει συμβει να τον σταματησουν ??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εξαρτάται ποιος θα σε σταματήσει. Λίγοι είναι αυτοί που θα κοιτάξουν κι αυτήν την λεπτομέρεια, της τροχαίας κυρίως και όχι όλοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι κολημα ειναι αυτο που εχετε ολοι με τα φρενα?Ειναι δυνατον μηχανακι που εχει μπρος-πισω δισκοφρενα να εχει προβλημα με τα φρενα αν το βαλεις μεγαλητερο μοτερ?Και το 50αρι με το 125 εχουν τα ιδια φρενα.

Να ηταν κανα Τ ενταξει το ξερω απο πρωτο χερι οτι δεν σταματαει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι κολημα ειναι αυτο που εχετε ολοι με τα φρενα?

Κάθε μηχάνημα έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Αν το πειράξεις πρέπει να το κάνεις πολύ προσεκτικά και δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα πετύχει το πείραγμα..

Αν επιμένεις τότε τα φρένα είναι το νούμερο ένα μαζί με την ανάρτηση που πρέπει να πειράζει κάποιος αν θέλει να ξεκινήσει μία διαδικασία αναβάθμισης.

Από εκεί και πέρα γνώμη μου δεν αξίζει ούτε από θέμα απόδοσης σε αυτά τα κυβικά ούτε από αξιοπιστία ούτε οικονομικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρτο 50αρι και φτιαξτο το πολυ 72 cc.Αλλωστε οτι παραπανω και να κανεις δεν αξιζει.Επειτα ζωσου με υπομονη και αν συνεχισεις να διατηρεις αυτην την τρελα που εχεις μαζευψε λεφτα για κατι καλο, μολις φτασεις τα 18!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάθε μηχάνημα έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Αν το πειράξεις πρέπει να το κάνεις πολύ προσεκτικά και δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα πετύχει το πείραγμα..

Αν επιμένεις τότε τα φρένα είναι το νούμερο ένα μαζί με την ανάρτηση που πρέπει να πειράζει κάποιος αν θέλει να ξεκινήσει μία διαδικασία αναβάθμισης.

Από εκεί και πέρα γνώμη μου δεν αξίζει ούτε από θέμα απόδοσης σε αυτά τα κυβικά ούτε από αξιοπιστία ούτε οικονομικά.

Διαβασες τα υπολοιπα που εγραψα γιατι νομιζω οτι διαβασες μοτο το "Τι κολημα ειναι αυτο που εχετε ολοι με τα φρενα?".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβασες τα υπολοιπα που εγραψα γιατι νομιζω οτι διαβασες μοτο το "Τι κολημα ειναι αυτο που εχετε ολοι με τα φρενα?".

Το διάβασα μην ανησυχείς. Δεν είχα σκοπό να σε θίξω. Απλά έγραψα γιατί συνήθως τρώμε "κόλλημα" με τα φρένα. Το ότι ένα 50άρι έχει ίδια φρένα με ένα 125άρι δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο για όλα τα 50άρια. Εσύ αναφέρεις κάτι που γνωρίζεις αλλά όταν μπει κάποιος που δεν καταλαβαίνει και πολλά και το διαβάσει μπορεί να το μεταφράσει διαφορετικά.

Anyway δεν είχα σκοπό να το παίξω έξυπνος αν αυτό κατάλαβες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι φιλε και για αυτο ακριβος μετα εξηγω γιατι το λεω αυτο.

Τωρα αν καποιος διαβασει μονο το "Τι κολημα ειναι αυτο που εχετε ολοι με τα φρενα?" και δεν διαβασει τι λεω μετα τι να πω προβλημα του...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πρωτη επιλογη διοτι δεν υπαρχει περιπτωση να κατσει να σου ανοιξει ο μπατσος τον κινητηρα για να δει αμα ειναι 125!

ανθρωπος ειναι και βαριεται απλα κοιταει αμα φορανε ολοι κρανοι και αμα τρεχουν!

και θα σου εξηγησω γιατι ειναι καλητερη η πρωτη επιλογη, αμα παρεις 125 χωρις διπλωμα και σε σταματησουν θα σου βαλουνε προστιμο 250 ευρω γιατι δεν εχεις ασφαλεια για το συγκεκριμενο μηχανακι + δικαστηριο επειδη δεν εχεις διπλωμα για 125.

και αμα δεν σε γραψει μπατσος και τρακαρεις καπου να ξερεις οτι θα πληρωσεις οσα σου ζητησει αυτος που τρακαρες μαζι του ΑΚΟΜΗ και αν δεν φταις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πρωτη επιλογη διοτι δεν υπαρχει περιπτωση να κατσει να σου ανοιξει ο μπατσος τον κινητηρα για να δει αμα ειναι 125!

ανθρωπος ειναι και βαριεται απλα κοιταει αμα φορανε ολοι κρανοι και αμα τρεχουν!

και θα σου εξηγησω γιατι ειναι καλητερη η πρωτη επιλογη, αμα παρεις 125 χωρις διπλωμα και σε σταματησουν θα σου βαλουνε προστιμο 250 ευρω γιατι δεν εχεις ασφαλεια για το συγκεκριμενο μηχανακι + δικαστηριο επειδη δεν εχεις διπλωμα για 125.

και αμα δεν σε γραψει μπατσος και τρακαρεις καπου να ξερεις οτι θα πληρωσεις οσα σου ζητησει αυτος που τρακαρες μαζι του ΑΚΟΜΗ και αν δεν φταις!

Ρε συ,,, δεν χρειαζεται να σου ανοιξει τον κινητηρα ο μπατσος για να δει τα κυβικα...

Το λεει πανω στην αδεια κυκλοφοριας...

Τωρα αν αλλαξει στη πορεια κινητηρα και στην αδεια εχει τον αριθμο του παλιου τοτε θα υπαρξουν σοβαρες κυρωσεις...

Για αυτο καλυτερα να παρει ενα 50αρι το παλικαρι να ειναι νομιμος και να μην μπαινει σε τετοιες διαδικασιες...

Κατι θα ξερουμε και εμεις.... με τα 50αρια μας...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο μπατσος υποτιθεται θα ελεγξει τον κινητηρα αφου εχει δει τα χαρτια ωστε να διαπιστωσει αμα ο κινητηρας ειναι ιδιος με αυτα τα κυβικα που γραφουν τα χαρτια η αν ειναι πειραγμενος :P

Τροποποιήθηκε από τον faithgr

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πραγματικά απορώ πως είναι δυνατόν να καθόμαστε να συζητάμε κάτι παράνομο.

''καληνύχτα'' και καλά μυαλά. :rtfm:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα