Jump to content
Akis94

Απομάκρυνση σκουριάς από εξάτμιση (χειροποίητη) ???

Recommended Posts

Γεια σας :)

οι μαυρίλες δεν φεύγουν εντελώς με το ντουκόχαρτο, εδώ και δύο μέρες τρίβω..

να βάλω την wenol ή να τρίψω κι'άλλο μέχρι να φύγουν όλες μαυρίλες?

την wenol να την τρίψω με την πράσινη μεριά από το σφουγγάρι?.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γεια σας παιδιά :)

Μετά από μία εβδομάδα τρίψιμο είναι επιτέλους έτοιμη...

Έτσι ήταν όταν την έβγαλα...

HPIM06501.jpg

HPIM06511.jpg

HPIM06541.jpg

μετά από 2 μέρες τρίψιμο, με ντουκόχαρτο 320 (για να βγούνε οι σκουριές) και 600...

HPIM06561.jpg

HPIM06571.jpg

μετά από άλλες 2 μέρες τρίψιμο...

HPIM0665-1.jpg

μετά έβαλα την wenol αλλά δεν με ενθουσίασε, το πανί γινόταν μαύρο αλλά στην εξάτμιση δεν έβλεπες μεγάλη διαφορά...

HPIM0667.jpg

όταν τελείωσα με το τρίψιμο και την αλοιφή την πέρασα βερνίκι, αλλά δεν την έβαψα καλά και αναγκάστηκα να την ξανά τρίψω και να την ξανά βάψω, και σήμερα επιτέλους τελείωσα :)

HPIM0667-1.jpg

μετά από ένα μικρό σκίσιμο :D

HPIM0669.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ειχα παρει μια κρεμα που ειχε η μανα μου για τις κατσαρολες και την εκανε καθρεφτη την εξατμιση!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Slide13.jpg

Slide12.jpg

Πολυ καλη δουλεια φιλαρακι..

Ουτε καινουρια να ηταν...!!!

Ασε που ειναι καλυτερη και απο καινουρια διοτι με το τριψιμο εγινε ολη ασημενια...

Τροποποιήθηκε από τον Nikos Sp 50

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν θα ήταν πιο εύκολο με

Crimped-Wire-Cup-Brushes-with-Shank.jpg

και

A1%20217.jpg

??

νομίζω το πάνω θα άφηνε γρατζουνιές...

Τροποποιήθηκε από τον Akis94

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπάρχουν πολλά είδη, μπρούτζινα που κάνουν ακόμα και για αλουμίνια τα οποία δεν αφήνουν γρατζουνιές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκουριές δεν έχει βγάλει πολλές, αλλα έχει λερωθεί/μαυρίσει πολύ...

Τροποποιήθηκε από τον Akis94

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεγάλε επειδή λόγω "κλίκας" ασχολούμαι με γυαλίσματα νικελώματα σκατώματα και τα σχετικά θα σου πώ πως άπαξ και σκούριασε μετά είναι χέσε μέσα. Τελείωσε μετά. Δε καθαρίζεις με γιατροφόφια. Να σου πω και την αλήθεια για να σου πάθει τέτοια ζημιά πιστεύω ότι δεν έγινε και σωστή δουλειά εξ αρχής.Πιστεύω.

Βρες ένα καλό νικελωτή και νικέλωσέ την. Σπρέι κτλ που σου προτείνουν θα σου δώσουν μόνο εφήμερη λύση. Και π΄ρεέπι η βαφή να είναι ηλεκτροστατική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

rousel το υλικο πχ αυτης της εξατμισης με τριψιμο με black n decker βουρτσακια κτλ με αλοιφες αυτοκινητων γυαλιζει οπως το αλουμινιο που γινεται σχεδον σαν νικελ? η μενει ετσι οσο και να το τρίψεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

rousel το υλικο πχ αυτης της εξατμισης με τριψιμο με black n decker βουρτσακια κτλ με αλοιφες αυτοκινητων γυαλιζει οπως το αλουμινιο που γινεται σχεδον σαν νικελ? η μενει ετσι οσο και να το τρίψεις?

Δε ξέρω από τι είανι αυτή. Σαν χρώμιο δε θα γίνει ότι υλικό και να είναι αλλά θα γυαλίσει πάρα πολύ.Για να δεις εντυπωσιακά αποτεςλέσματα πρέπει να πονέσεις. Να σου πω τι κάνω εγώ. Είχα ξεσκιστεί να τριβω. Οπότε μια μέρα είδα και απόειδα αφού δεν έβλεπα την επιθυμητή γυαλάδα ( ίσως να ήθελα και εγώ τρελά πράγματα) και έκανα το εξής.. ο κινητήρας μου είναι αλουμίνιο και όχι χρώμιο. Προσάρμοσα πάνω σε τρυπάνι ένα μεγάλο στουπί. Πέρναγα με αλοιφή glanol τον κινητήρα και από πάνω έτριβα με το τρυπάνι και το στουπί. Μετά από ώρα και πολύ αγωνία και προσοχή μη κάνω καμιά μαλακία ο κινητήρας γύαλισε πάρα πολύ. Δεν έγινε νίκελ αλλά ήταν φοβερή η διαφορΆ.

Αν επιχειρήσεις κάτι ανάλογο πρόσεχε πάρα πολύ να δέσεις καλά το πανί. Αν θες βέβαια υπάρχουν και ανάλογα "σαπούνια" και δες το βιντεάκι. Ο τύπος κάνει φοβερή δουλειά αλλά αυτό είναι τέχνη και θέλει προσοχή μη κάνεις καμια ζημια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ είμαι ο τύπος στο βίντεο χα,χα,χα.

Τα υλικά που μπορεί να κάνεις κάτι ανάλογο είναι το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Το σίδερο δεν, ούτε κατά διάνοια.

Έχω κάνει τα καπάκι του κινητήρα, τα πλαϊνά του κάρτερ, τα προστατευτικά του ψυγείου , τις βάσεις του φαναριου, τιμονόπλακα, καβαλέτα, βάσεις πατητηριών συνεπιβάτη (αυτό στο βίντεο) και την αντίστοιχη δουλειά στους λαιμούς της εξάτμισης αλλά με σαπούνι για ανοξείδωτα.

Εδώ έχω τα μοτόριον πριν τα γυαλίσματα

Screenside.jpg

Και εδώ μέτα

IMG_1296.jpg

Έχω κάνει ότι μπορώ αλλά μέχρι ένα σημείο γιατί είναι κουραστικό.

timonomoplaka-prin.jpg

ita-prin.jpg

και μετά :mB_kalo_e:

ita-meta.jpg

Αααα ξέχασα και τι μπουκάλες

IMG_1293.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ είμαι ο τύπος στο βίντεο χα,χα,χα.

Τα υλικά που μπορεί να κάνεις κάτι ανάλογο είναι το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας.

Το σίδερο δεν, ούτε κατά διάνοια.

Έχω κάνει τα καπάκι του κινητήρα, τα πλαϊνά του κάρτερ, τα προστατευτικά του ψυγείου , τις βάσεις του φαναριου, τιμονόπλακα, καβαλέτα, βάσεις πατητηριών συνεπιβάτη (αυτό στο βίντεο) και την αντίστοιχη δουλειά στους λαιμούς της εξάτμισης αλλά με σαπούνι για ανοξείδωτα.

Χαχαχαχαχαχαχχα. Ορίστε και ο ειδικός!!!!!! Δάσκαλε!!!!!!!!!!! Να ξερεις ότι το βιντεάκι σου ΄'εχει παίξει και εδώ σε σχετικό θέμα. :

http://www.hdforum.gr/index.php/topic,176.0.html

Ίσως να μη μπορειτε να το δείτε 'όμως αν δεν είστε μελη. Θέλει όντως πολύ πονο και είναι πολύ κουραστικό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι αυτο εννουσα.. Ξερω οτι γινεται με δραπανο... παλιοτερα εκανα στο παπακι στο χερι :pray:

Πεθαινα στο τριψιμο...

Αντεχει ομως το αποτελεσμα η μετα απο κανα χρονο εχει μουντωσει??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά κρατάει κάπου έχω φωτογραφία ψιλοπρόσφατη μισό λεπτό να την βρω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι από μια εκδρομή αρχές Ιουνίου περνώντας από την Λίμνη Τριχωνίδα.

Ενάμιση χρόνο μετά τα γυαλίσματα και απλώς είναι πλυμένη, ούτε αλοιφές ούτε τίποτα.

Γενικά δεν την πολύ-πλένω την μπουμπού φέτος η τελευταία φορά ήταν τον Ιούλιο.

IMG_5202.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα