Πέτρος 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Καλησπέρα λοιπόν παιδιά και χρονια πολλά! Ετοιμάζω ένα ταξίδι για Glasgow (Scotland) Από αθηνα τις ημερες εορτών του πάσχα. Σκοπεύω να πάρω το πλοίο από την Πάτρα για Venice και από εκεί οδοικός μέχρι την Glasgow στην Σκοτία. Θα διαμείνω εκεί για 3 μήνες και θα επιστρέψω το καλοκαίρι πίσω Αθηνα. (Αν θυμάμαι καλά 3 μήνες επιτρέπει μονο η πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική?). Είμαι φοιτητής στην Σκοτία και θέλω να γυρίσω την σκοτία αυτούς τους 3 μήνες που θα μπορέσω να έχω την μηχανή μου μαζί. Ο σκοπός αυτού του post λοιπόν είναι αν μπορεί ο καθένας από την δικη του εμπειρία να μου προσφέρει συμβουλές/οδηγίες/πληροφορίες σε σχέση με το ταξίδι αυτό. Η οργάνωση ακόμα βρίσκεται στην αρχή γιαυτο δεν έχω και πολλές πληροφορίες μαζεμένες ακόμα. Έχω διαβάσει πολλά post από άλλους με ταξίδια στην ευρώπη. Οι πρώτες πληροφορίες που αφορούν τα έγγραφα που έχω είναι ότι χρειάζομαι τα εξής:ΔιαβατήριοDiplomaΠράσινη κάρτα από την ασφαλιστική Εδώ αν ξεχνάω κάτι παρακαλώ συμπληρώστε μου. Στο μυαλό μου το ταξίδι θα γίνει ως εξής: Κατ' αρχήν θεωρώ ότι τα διαστήματα οδήγησης θα είναι κάπου στις 6-8 ώρες ημερησίως(αναλόγως δυνάμεων και ώρας μπορεί και παραπάνω) με 2 διανυκτερεύσεις Η πρώτη στα σύνορα ιταλίας-γαλλίαςκαι η δεύτερη κοντά στο παρίσι (πριν η μετά από αυτό). Η ερώτηση από τα παραπάνω λοιπόν είναι αν ξέρει κανεις κάποιο ξενοδοχείο (δοκιμασμένο αν γίνεται) κοντά στα σύνορα ιταλίας-γαλλίας και κάποιο κοντά στο παρίσι φιλικό προς μοτοσικλετιστές κατά προτίμηση. Η διαδρομή μου θα είναι κάπως έτσι όπως φαίνεται στην φωτό. Δεν έχω επιλέξει συγκεκριμένους δρόμους, θα ακολουθήσω την προτεινομενη διαδρομή από το Google maps (θα εχω βέβαιος και GPS μαζί μου) Η ερώτηση μου εδώ είναι αν έχετε να προτείνεται κάποια άλλη διαδρομή πιο γρηγορη/ασφαλής. (Ο σκοπός του ταξιδιού δεν είναι τουριστικός στη φύση του αλλα αν υπάρξει χρόνος θα βγάλω και καμια φωτό από καμια πόλη ;) ) Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ταξίδι θα ήταν ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ προκαταβολικά ! ΥΓ: το ταξίδι θα γίνει με XL1000V όχι με το cbr600rr :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dirty harry 197 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 (τροποποιήθηκε) ...ένα θα σου πώ... ΖΗΛΕΥΩ! Για την διαδρομή να σου πως όσο λιγότερο την προγραματίσεις, τόσο ποιό ωραία συνήθως βγαίνει... Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 από τον dirty harry Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πέτρος 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Για την διαδρομή, επειδή θα την κάνω μονος μου, θέλω να είναι σε μεγάλο μέρος οργανωμένη. Βεβαίως θα υπάρξουν και αποφάσεις τις στιγμής αλλα πάλι, επειδή θα είμαι μονος θέλω να έχω μια βάση ας το πούμε για το πως θα πορευθώ. ΥΓ: Όσοι πιστοί προσέλθετε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
themata 2.570 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 πιστεύω πως θα ευχαριστηθείς οδήγηση και χιλιόμετρα!!! φοβερό ταξίδι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Το Πάσχα φέτος πέφτει νωρίς, πιθανόν να έχει χιόνια στην περιοχή της Αόστα και στην Ελβετία, τσεκάρισέ το πριν φύγεις. Αν ναι, τότε παίρνεις παραλιακή διαδρομή, από Ventimiglia - Monaco - Cannes - Avignon και μετά τραβάς προς τα πάνω. Μιλάμε όμως για +400 km. Αν δεν έχει χιόνια σε Ελβετία, προτίμησε την διαδρομή απο Αόστα - Freiburg - Strasburg, λιγότερη Γαλλία = λιγότερα διόδια. Περισσότερα αργότερα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πάρης 268 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 που να τρεχεις εκει πανω ρε φιλε εκει εχει κρυο οχι αστεια ασε που οι σκωτσεζοι ειναι τσιγγουνηδες.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vardis 274 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Μπές στο Moto Adventures. Κάποια παιδιά από δω από Χανιά πήγαν στο καλοκαίρι Σκωτία και έχουν γράψει για το ταξίδι τους. Βέβαια ταξίδεψαν με αεροπλάνο μέχρι Γλασκώβη και εκεί νοίκιασαν μηχανές, αλλά πιστεύω από κει και μετά θα βρεις μεγάλη βοήθεια όσον αφορά διαδρομές και άλλες πληροφορίες. Καλό ταξίδι, το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα τόκανες και αυτό είναι ότι το πήρες απόφαση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 που να τρεχεις εκει πανω ρε φιλε εκει εχει κρυο οχι αστεια ασε που οι σκωτσεζοι ειναι τσιγγουνηδες.... Ναί, αλλά έχει κάτι δρόμους και μια φύση ............ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GkS 900 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Ξεκίνα να διαβάζεις και αυτό: http://www.mybike.gr...post__p__944781 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Πέτρο, σε περίπτωση που δεν τα έχεις ακουστά, αξίζει να επισκευθείς και αυτά: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mama_Hina 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2011 Πάντως Man άμα για οποιοδήποτε λόγω βγεις εκτός διαδρομής κτλ και χρειαστεί να περάσεις από κοντά Στουτγάρδη η γενικότερα νότια Γερμανία και χρειαστείς ο,τιδήποτε (από λάδια, καφέ, φαγητό, ξεκούραση, συγκαβαλάρη για Γερμανία κτλ), στείλε μου π.μ. Σου εύχομαι καλά σχέδια! P.S. ρίξε σίγουρα μια ματιά και στα παλιότερα posts των συναδέλφων μοτοσυκλετιστών γιατί θα σου φανούν πολύ χρήσιμα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2011 απο οσα εχω διαβασει, φυσικα να παρεις πολυ καλο εξοπλησμο, για να εισαι πληρως αδιαφροχος και "αλεξισφερος" απο καιρικες συνθηκες! ευχομαι τα καλυτερα! καλα χιλιομετρα, και να προσεχεις πολυ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πέτρος 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2011 Το Πάσχα φέτος πέφτει νωρίς, πιθανόν να έχει χιόνια στην περιοχή της Αόστα και στην Ελβετία, τσεκάρισέ το πριν φύγεις. Αν ναι, τότε παίρνεις παραλιακή διαδρομή, από Ventimiglia - Monaco - Cannes - Avignon και μετά τραβάς προς τα πάνω. Μιλάμε όμως για +400 km. Αν δεν έχει χιόνια σε Ελβετία, προτίμησε την διαδρομή απο Αόστα - Freiburg - Strasburg, λιγότερη Γαλλία = λιγότερα διόδια. Περισσότερα αργότερα. Θα το κρατήσω υπόψιν μου και θα το δω όσο πλησιάζει ο καιρός του ταξιδιού αυτό. Σωστο! που να τρεχεις εκει πανω ρε φιλε εκει εχει κρυο οχι αστεια ασε που οι σκωτσεζοι ειναι τσιγγουνηδες.... Στην Γλασκόβη σπουδάζω από τον Σεπτέμβρη. Τους πήρα χαμπάρι τους σκοτσέζους είναι όντως τσιγκούνηδες. Αλλα εντάξει από κρύο αντέχετε αν είσαι καλά εξοπλισμένος! Eξάλλου πιστεύω θα είναι μοναδική ευκαιρία και εμπειρία τώρα που σπουδάζω εκεί να γυρίσω την μεγάλη βρετανία με μηχανή! Ξεκίνα να διαβάζεις και αυτό: http://www.mybike.gr...post__p__944781 Το διάβασα σχεδόν όλο. Μεγαθήριο ταξίδι έκανε!! Respect! Από αύριο θα κρατήσω και σημειώσεις ότι μπορώ να βρω χρήσιμο. Πέτρο, σε περίπτωση που δεν τα έχεις ακουστά, αξίζει να επισκευθείς και αυτά: http://www.mybike.gr...post__p__928203 Την μηχανή θα την κρατήσω για 3 μήνες στην Γλασκόβη. Και επειδή η κοπέλα μου σπουδαζει Bradford (Βόρεια αγγλία) Θα τριγυρνάω όλη τι βρετανία συχνά! Θα τα κρατήσω και αυτά στα υπόψιν για τις εξορμήσεις μου! Σίγουρα κάθε ευκαιρία που θα βρίσκω θα είμαι καβαλα να εξερευναω την σκοτσέζικη + Αγγλική φύση. Θα κοιτάξω να δω ίσως αν κάποιο είναι στο δρόμο μου στο πήγαινε να το επισκεφθώ αμέσως. Πάντως Man άμα για οποιοδήποτε λόγω βγεις εκτός διαδρομής κτλ και χρειαστεί να περάσεις από κοντά Στουτγάρδη η γενικότερα νότια Γερμανία και χρειαστείς ο,τιδήποτε (από λάδια, καφέ, φαγητό, ξεκούραση, συγκαβαλάρη για Γερμανία κτλ), στείλε μου π.μ. Σου εύχομαι καλά σχέδια! P.S. ρίξε σίγουρα μια ματιά και στα παλιότερα posts των συναδέλφων μοτοσυκλετιστών γιατί θα σου φανούν πολύ χρήσιμα! Σευχαριστω πολύ φιλε! Αν ο δρόμος με φέρει από τα μέρη σου θα σου πω να πιούμε μια μπίρα παρέα. Εξάλλου κατά το ήμισυ από την Γερμανία κατάγομαι! απο οσα εχω διαβασει, φυσικα να παρεις πολυ καλο εξοπλησμο, για να εισαι πληρως αδιαφροχος και "αλεξισφερος" απο καιρικες συνθηκες! ευχομαι τα καλυτερα! καλα χιλιομετρα, και να προσεχεις πολυ! Απο ρούχα/ένδυση για μηχανή ευτυχώς είμαι κομπλέ. Κράνος, γάντια μηχανής, μπουφάν μηχανής, παντελόνι μηχανής, μπότες μηχανής είναι όλα έτοιμα. Έχω και αδιάβροχα καλύμματα για το jacket+παντελόνι για επιπλέον κάλυψη. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες και ευχές μέχρι τώρα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί περαιτέρω η αναζήτηση και θα κάνω update για το τι έχω βρει. Ελπίζω μέχρι τον καιρό του ταξιδιού να είμαι 100% έτοιμος. Το ταξίδι το σκέφτομαι για τέλος μαρτίου αρχές απριλίου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2011 Caledonian? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2011 Την μηχανή θα την κρατήσω για 3 μήνες στην Γλασκόβη. Και επειδή η κοπέλα μου σπουδαζει Bradford (Βόρεια αγγλία) Θα τριγυρνάω όλη τι βρετανία συχνά! Θα τα κρατήσω και αυτά στα υπόψιν για τις εξορμήσεις μου! Σίγουρα κάθε ευκαιρία που θα βρίσκω θα είμαι καβαλα να εξερευναω την σκοτσέζικη + Αγγλική φύση. Θα κοιτάξω να δω ίσως αν κάποιο είναι στο δρόμο μου στο πήγαινε να το επισκεφθώ αμέσως. BRADFORD............... τί κάνει εκεί; Φίλε, θερμή παράκληση. Απέναντι από το πανεπιστήμιο είναι η Pemberton Drive. Έμενα στο Νο 21 . Βγάλε μια δυο φώτο σε παρακαλώ και μου τις στέλνεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πέτρος 3 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2011 University of Glasgow ειμαι εγω για μαστερ :) University of Bradford η κοπελα μου για μαστερ και εκεινη. Την επισκεφτομαι συχνα με το τρενο στο Bradford αρα Παναγιωτη δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Στην επομενη μου επισκεψη που σιγουρα θα ειναι πριν το πασχα θα βγαλω μερικες φωτογραφιες και θα σου στειλω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2011 στο caledonian ήμουν το 2005... ωραία ήταν... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες