Jump to content

Recommended Posts

Τελικά έβαλα το motul 5100 15W50. Ίσως τώρα που είναι χειμώνας έπρεπε να βάλω το 10W40, αλλά τελοσπάντων. Θα τα βάλω στην μπέμπα τα 10W40.

Τα βαρελίσια valvoline 20W50 που είχα ήταν επιεικώς άθλια. Στα 3000 χιλιόμετρα που μετρούσαν δεν έμπαιναν οι ταχύτητες σωστά και ακούγονταν σαν τρακτέρ ο κινητήρας.

Τώρα με τα καινούργια χτυπάει μόνο η πρώτη ταχύτητα (φυσιολογικό), λιγότεροι κραδασμοί, πολύ καλύτερος ήχος, και επίσης παρατήρησα ότι όταν ξεκινάει ο κινητήρας, που συνήθως θέλει τσοκ για να μην σβήσει, τώρα ξεκινάει απλά με λίγο γκαζάκι. Το τελευταίο ίσως είναι και τυχαίο.

Παρατηρώ, επίσης, πως ζεσταίνεται δυσκολότερα ο κινητήρας. Λογικό?

Ο μηχανικός του αυτοκινήτου μου, που μου άλλαξε τα λάδια και το φίλτρο, μου είπε ποτέ να μην ξαναβάλω σε κανένα όχημα 20W50 διότι σε 6 μήνες, που λέει ο λόγος, θα ακούω τις βαλβίδες να χτυπάνε. Να προτιμώ ψιλό λάδι και ας συμπληρώνω κάθε 2000-3000 χμ. Τουλάχιστον θα δουλεύει σωστά ο κινητήρας.

Άρα στο εξής, 10W40 τον χειμώνα και 15W50 το καλοκαιράκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ωπ...πως δεν ειδα το θεμα απο την αρχη..?

λοιπον καλα σκεφτηκες για 10-40 τωρα τον χειμωνα,κ τα 15-50 οκ ειναι απλα θα ζεστενεις 1-2 λεπτα πριν κινησεις το πρωι...

εγω βαζω Castrol 10-40 ημισυνθετικα χειμωνα καλοκαιρι χωρις ιχνος απωλειας/καψιματος.

φιλτρο αλλαζουμε: καθε 2η φορα εφοσον βαλουμε ιδια λαδια με την προηγουμενη

καθε φορα οταν αλλαζουμ,ε μαρκα κ τυπο

εχω δοκιμασει σε 10-40 κ τα BELRAY (Οριακα αποδεκτα για μενα παντα) κ τα AGIP (απαραδεκτα) με τα οποια η ΤΑ εκανε σαν Ντουκατι...

μια φορα περυσι τετοια εποχη εβαλα 15-50 Castrol...μετα απο 1500 χιλ τα σουταρησα...η μοτο δουλευε σφιχτα κ ζεστενοταν αργα (οπως σωστα λεει ο gkourmoul1 πραγμα οχι παντα καλο..)

τι θα αλλαζα? την εταιρεια.δλδ εαν ο μηχανικος μου ειχε τα ΙΡΟΝΕ θα εβαζα αυτα κ μονον αυτα!δεν τα εχει κ παω στα αμεσως επομενα -για μενα παντα- Castrol.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωπ...πως δεν ειδα το θεμα απο την αρχη..?

λοιπον καλα σκεφτηκες για 10-40 τωρα τον χειμωνα,κ τα 15-50 οκ ειναι απλα θα ζεστενεις 1-2 λεπτα πριν κινησεις το πρωι...

εγω βαζω Castrol 10-40 ημισυνθετικα χειμωνα καλοκαιρι χωρις ιχνος απωλειας/καψιματος.

φιλτρο αλλαζουμε: καθε 2η φορα εφοσον βαλουμε ιδια λαδια με την προηγουμενη

καθε φορα οταν αλλαζουμ,ε μαρκα κ τυπο

εχω δοκιμασει σε 10-40 κ τα BELRAY (Οριακα αποδεκτα για μενα παντα) κ τα AGIP (απαραδεκτα) με τα οποια η ΤΑ εκανε σαν Ντουκατι...

μια φορα περυσι τετοια εποχη εβαλα 15-50 Castrol...μετα απο 1500 χιλ τα σουταρησα...η μοτο δουλευε σφιχτα κ ζεστενοταν αργα (οπως σωστα λεει ο gkourmoul1 πραγμα οχι παντα καλο..)

τι θα αλλαζα? την εταιρεια.δλδ εαν ο μηχανικος μου ειχε τα ΙΡΟΝΕ θα εβαζα αυτα κ μονον αυτα!δεν τα εχει κ παω στα αμεσως επομενα -για μενα παντα- Castrol.

Φαντάσου εμένα στο ζεστό Ηράκλειο...

Μέχρι πόσες στροφές οδηγείς και δεν σου καίει???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φαντάσου εμένα στο ζεστό Ηράκλειο...

Μέχρι πόσες στροφές οδηγείς και δεν σου καίει???

οδηγω τουριστικα,χαλαρα χωρις αρπαγματα κτλ...(αυτα καποτε..τωρα παει...) αλλαγες στα ορια της ροπης κ λιγο πιο πανω

συνηθως πορεια στις 5500 σ/λ κ ενιοτε τα ανοιγω σχεδον στα κοκκινα για ξεκαπινισμα.

ακομα κ στα ταξιδια εξω 2καβαλος/3βαλιτσος πανω απο 6000σ/λ δεν παω.

βεβαια εχω 41000 χιλ που μονο πολλα δεν ειναι...

ποσα χιλ εχεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω χρησιμοποιω το 10-40 GPS Castrol απο Λαμπριανιδη το 4κιλο 32 ευρω και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Δεν χτυπαει καθολου το κιβωτιο(σχεδον) και μεχρι 120 χλμ/ωρα καιει ελαχιστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οδηγω τουριστικα,χαλαρα χωρις αρπαγματα κτλ...(αυτα καποτε..τωρα παει...) αλλαγες στα ορια της ροπης κ λιγο πιο πανω

συνηθως πορεια στις 5500 σ/λ κ ενιοτε τα ανοιγω σχεδον στα κοκκινα για ξεκαπινισμα.

ακομα κ στα ταξιδια εξω 2καβαλος/3βαλιτσος πανω απο 6000σ/λ δεν παω.

βεβαια εχω 41000 χιλ που μονο πολλα δεν ειναι...

ποσα χιλ εχεις?

Μοντέλο 2000 είναι με 33000 χμ έχω (την πήρα τον ιούνιο στα 24500 χιλιόμετρα, όπου λέγεται ότι είναι πραγματικά). Και εγώ οδηγώ τουριστικά, μέχρι 5500 για εθνική. Δεν κοκκινίζω συχνά, αλλά κινούμαι στις 4500 με 5500 συχνά.

Και μου καίει περίπου 400 γρ ανά 5000χμ

Επίσης να πω ότι έχω οδηγήσει άλλα 3 ΤΑ650 νεότερα, όπου και τα 3 ήταν πολύ πιο αργά από το δικό μου. Θέλω να πω ότι το πήρα σε άριστη κατάσταση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

33000 σε 11 χρονια..3300 /ετος? χμμ μαλλον εχει δρακο το θεμα κ στο κανανε αβα..βα

οπως κ να εχει αμα βλεπεις οτι δουλευει σωστα τοτε ολα οκ.

τωρα 400 μλ/5000χιλ δεν ειναι πολλα αλλα η καυση λαδιου ειναι εκθετικη καθως οσο μειωνεται η ποσοστητα στο καρτερ τοσο μεγαλυτερη γινεται η καταναλωση.

για μενα ασε δοκιμαστικα το 10-40 κ στην επομενη αλλαγη κ ας ειναι καλοκαιρι κ δες πως συμπεριφερεται...

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

33000 σε 11 χρονια..?3300 /ετος? χμμ μαλλον εχει δρακο το θεμα κ στο κανανε αβα..βα

οπως κ να εχει αμμα βλεπεις οτι δουλευει σωστα τοτε ολα οκ.

τωρα 400 μλ/5000χιλ δεν ειναι πολλα αλλα το η καυση λαδιου ειναι εκθετικη καθως οσο μειωνεται η ποσοστητα τοσο μεγαλυτερη γινεται η καταναλωση.

για μενα ασε δοκιμαστικα το 10-40 κ στην επομενη αλλαγη κ ας ειναι καλοκαιρι κ δες πως συμπεριφερεται...

Και 70000 να είχε δεν θα με πείραζε πραγματικά. Χόντα είναι. Ο μάστοράς μου μου το πούλησε. Υπάρχει βέβαια πιθανότητα να μου έκατσε τάπα. Όπως και να 'χει, εκ των πραγμάτων έχω μια καινούργια τρανσαλπ του 2000. Πεντακάθαρη από κάθε άποψη.

Τα 300-400 ml που μου καίει όντως δεν είναι πολλά. Και σίγουρα θα βάλω 10-40 να το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

Και όσον αφορά τα 3300χιλιόμετρα ανά έτος, για Ηράκλειο δεν είναι απίθανο. Ο αδερφός μου στο R850R έχω είχε κάνει μόνο 60000 χιλιόμετρα με καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη. Και το μοντέλο είναι το 1996...

Όλα είναι πιθανά. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα τις ακολουθήσω και για την μπέμπα, αλλά και στην επόμενη αλλαγή στο ΤΑ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ποια βοηθεια?κουβεντα κανουμε..χε,χε

παντως σημαντικο ειναι να βαζεις σωστη ποσοστητα λαδιου ωστε να εχεις κ σωστα αποτελεσματα εαν σου καει λαδι...

αντε παμε για καμια ρακη/μπυρα τωρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω Νικολα βαζω το 10-40 castrol gps και το κιβωτιο δουλευει αρκετα καλα. Με το 15-50 χτυπαγε αρκετα. Ειμαι ευχαριστημενος απο τη λειτουργια του κινητηρα γενικα και δεν εχω σκοπο να το αλλαξω. Απο Λαμπριανιδη το 4κιλο απο 32 ευρω και το φιλτρο 7ευρα.

Την αλλαγη δε την κανω ντανννν...στις 5000 χλμ

Τροποποιήθηκε από τον kosths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο Νικόλας το πιθανότερο να μην δει την δημοσίευση αυτή, διότι η συζήτηση για την μοτοσυκλέτα του έχει γίνει στο άλλο τόπικ.

Πόσο σου καίει με τα 10/40? Το καλοκαίρι πως συμπεριφέρεται? Δεν καίγεται υπερβολικά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στα 37000 (δηλαδή πριν 20 μέρες) έβαλα λάδια motul 5100 10/40. Τώρα είμαι στα 38500. Έκανα έλεγχο να δω αν έχει κάψει ή όχι. Περίμενα να έχει κάψει κάμποσο μιας και στο προηγούμενο λάδι (Motul 5100 15/50) είχε κάψει πάνω από 100ml.

Εν τέλει, δεν είχε κάψει τίποτα. Ούτε γραμμάριο! Και ας είναι πιο ψιλό. Με αυτό δουλεύει πολύ καλύτερα ο κινητήρας και δεν το καίει.Τελικά είναι μύθος το ότι το πιο χοντρό λάδι καίγεται δυσκολότερα.

Και φυσικά, ο κινητήρας και το κιβώτιο δουλεύουν ρολόι!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζορζ,το 10-40 οπως εχουμε κουβεντιασει ξανα ειναι -για μενα που ειμαι κ ψειρας- το ιδανικο ιξωδες στο 650ΤΑ.

τωρα για το εαν τα χοντρα καιγονται πιο ευκολα απο τα ψιλα δεν κατεχω πραμα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα το συνειδητοποίησα και εγώ, έπειτα από κάποιες δοκιμές που έκανα με μεγαλύτερο ιξώδες.

Πάντα λοιπόν 10/40!

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βρε παιδιά ..... το λέει και το manual.... :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Ξεκάθαρα... από την αρχή και πάντα.... 10/40....

η προτιμησή μου? MOTUL 5100, 10/40, ημισυνθετικό.... τέλος!!!!!!!

Τροποποιήθηκε από τον Hasodikis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kάνει λόγο και για 15-50 . Αυτό έβαλα την τελευταία φορά και δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος . Σύντομα θα κάνω πάλι service και θα ξαναβάλω 10 40 , είναι όντως το πιο κατάλληλο . Τώρα με το καλό που είναι καλοκαίρι θα την πείξω στο ταξίδι !

Hasodikis γιατί όμως ημισυνθετικό ?

Τροποποιήθηκε από τον Harry

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kάνει λόγο και για 15-50 . Αυτό έβαλα την τελευταία φορά και δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος . Σύντομα θα κάνω πάλι service και θα ξαναβάλω 10 40 , είναι όντως το πιο κατάλληλο . Τώρα με το καλό που είναι καλοκαίρι θα την πείξω στο ταξίδι !

Hasodikis γιατί όμως ημισυνθετικό ?

διοτι ο κατασκευαστης το προτεινει για κινητηρες αυτου του τυπου.

κ το 15-50 που εχεις βαλει ημι ειναι.δεν θελω να πιστυεω οτι κανενα γατονι μηχανικος σου εβαλε φουλ συνθετικο... :hunter:

επισης τον χειμωνα εαν δεν βρειτε 10-40 ειναι καλυτερο να βαλετε 10-30 παρα 15-50

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ 10W40 βάζω στο δικό μου, σύμφωνα με το owners manual και δεν έχει καθόλου κατανάλωση λαδιού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To ζήτημα παίδες είναι το κόστος...

το MOTUL έχει πλεον 18 € (Ευρώ) το λίτρο.....

Ήδη ψάχνω για μαζική παραγγελία από έξω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δημήτρη, μου τα βάζει 40 ευρώ τα λάδια το Γιώργος. Δεν χρειάζεται να δώσω 18 επί 3.....+ τα περαστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργη ήδη έχω αρχίσει και βρίσκω με 30 Ευρώ το ..... ΠΕΝΤΟΚΙΛΟ

δλδ ... 2 αλλαγές + λάδι για συμπλήρωμα (τυχόν) = 30 Ευρώ..........

Θέλω και άλλο ψάξιμο για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι MOTUL σαν και αυτά που πουλάει η Suzuki (made under MOTUL κλπ)........

Κατά συνέπεια αν κάθε έστω 5.000 αλλάζουμε λάδια και σε κάθε δύο αλλαγές θέλουμε και φίλτρο λαδιού ... (με δεδομένο ότι τις κάνουμε μόνοι μας... παιχνιδάκι είναι)

1. Κόστος δικό μας

α. Λάδια 30 €

β, Φίλτρο λαδιού 5 €

γ. Εργατικά 0 €

ΣΥΝΟΛΟ 35 €

2. Γιώργος Μάκης Σάκης Ορέστης.

α + Β + γ x 2 = 80 €........

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ (τςςςςς τι είπα τώρα ο αμείλικτος)

Τροποποιήθηκε από τον Hasodikis

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιώργη ήδη έχω αρχίσει και βρίσκω με 30 Ευρώ το ..... ΠΕΝΤΟΚΙΛΟ

δλδ ... 2 αλλαγές + λάδι για συμπλήρωμα (τυχόν) = 30 Ευρώ..........

Θέλω και άλλο ψάξιμο για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι MOTUL σαν και αυτά που πουλάει η Suzuki (made under MOTUL κλπ)........

Κατά συνέπεια αν κάθε έστω 5.000 αλλάζουμε λάδια και σε κάθε δύο αλλαγές θέλουμε και φίλτρο λαδιού ... (με δεδομένο ότι τις κάνουμε μόνοι μας... παιχνιδάκι είναι)

1. Κόστος δικό μας

α. Λάδια 30 €

β, Φίλτρο λαδιού 5 €

γ. Εργατικά 0 €

ΣΥΝΟΛΟ 35 €

2. Γιώργος Μάκης Σάκης Ορέστης.

α + Β + γ x 2 = 80 €........

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΙ

φιλος...το 5κιλο δεν φτανει για 2 αλλαγες. :secret:

2 αλλαγες=5400ml... :this:

απο την αλλη η αντικατασταση των λαδιων ειναι η πιο ελαχιστη,συντομη,φθηνη κ απαραιτητη συντηρηση που μπορει να κανει καποιος ακομα κ σε χαλεπες εποχες.καλο ειναι να επιλεγουμε ενα σωστο κ αξιοπιστης προελευσης λιπαντικο.

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΦΙΛΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣΣΣΣΣΣ..........

2.400 γρ όταν δεν αλλάζεις φίλτρο

2.600 οταν αλλάζεις φίλτρο.....

:rtfm: Read The Fucking Manual...... :punk: :punk: :rotfl::whip::yahoo:

Πιπιλίτσα? :baby: :baby: :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα