Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

Ok, θα το κανω παιδες. Βολευε το εν λογω φωτογραφειο γιατι ειναι το μοναδικο που ειναι κοντα, αλλα μαλλον δεν υπαρχει αλλη λυση. Απλως, κι αυτο δηλαδη ειναι που μου κανει εντυπωση, οτι οι φωτο που βγαζει εκεινη ειναι Α Ψ Ο Γ Ε Σ ενω οσες εχω εκτυπωσει σε αυτην ειναι μαπα.

Υπαρχει περιπτωση να πρεπει να ζητησω πχ καποιες παραμετρους του εκτυπωτικου μηχανηματος και να τις περασω στη φωτομηχανη? Αν και, επαναλαμβανω, η επομενη εκτυπωση θα γινει αλλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οταν διδω φωτογραφιες για εκτυπωση, φροντιζω να ειναι λιγο πιο φωτεινες απ' οτι τις αφηνω στην ηλεκτρονικη τους μορφη, διοτι εκτυπωνονται σκουρες.

Το γιατι δεν το ξερω (πιθανον η οθονη μου να εχει αλλο καλιμπραρισμα σε σχεση με τον εκτυπωτη). Θα μου αρεσε το φωτογραφειο να τις περνα μια γρηγορη ματια μηπως και βρει καποια που θελει ενα ελαφρυ καλιμπραρισμα στην φωτεινοτητα.

Η μηχανη σου σιγουρα δεν εχει θεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κιεμένα υποφωτισμένες λίγο βγαίνουν. Αλλά ο hayaς μιλά για υπερφωτισμό. Να ξεκινήσουμε από τα βασικά, κάνε έναν κόπο και ανέβασε τις ρυθμίσεις που έχεις στη μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Na εδω ειναι μια

bob.jpg

Στην εκτυπωση εχει βγει αηδια τελειως.

(συγνωμη που εκοψα εκοψα το κεφαλι αλλα δεν ηθελα να φαινεται)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα εκανες

στο μονιτορ μου φαινεται ψιλοχαλια παντως,ανεταριστη,ξεπλυμενα χρωματα κλπ

μην περιμενεις να σου καθονται ευκολα σε κλειστο χωρο οι φωτο με φλας και μη,ακομα κ με dslr

ειδικα για εκτυπωση θελει δουλεια

η λαθος εκθεση θα εχεις,η θα την κουνας η θα βγαινει χαλια το w.ballance

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οντως σκατα φαινεται παντως τωρα που τη βλεπω κι εγω! :D

Ισως η συμπιεση που κανει ο χοστ της φωτο(?) να φταιει. Η οριτζιναλ ειναι πολυ καλυτερη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Haya γράφεις πως η τυπωμένη φωτογραφία είναι πολύ λευκή, σαν να έχεις κάνει υπερέκθεση. Ανεξάρτητα από το αν είναι νετ η συγκεκριμένη φωτό και από το αν έχει ξεπλυμμένα χρώματα σίγουρα δεν φαίνεται να έχει τραβηχθεί με υπερέκθεση.

Για να το θέσω διαφορετικά. Η εκτυπωμένη φωτογραφία είναι σαν και αυτή που βλέπουμε (καλή, κακή αλλά σαν αυτή;) ή είναι πολύ διαφορετική;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισως δεν ειναι το σωστο τοπικ να ποσταρω, αλλα ειπα να μην ανοιγω αλλο. :D

Εχω μια φωτογραφικη μηχανουλα dslr, καμια 5ετια τωρα. Κανον Δ450 το μοντελο, με φακους κλπ αηδιες. Το προβλημα που αντιμετωπιζω είναι οτι με τις παραμετρους που εχω περασει στη μηχανη, οι φωτο φαινονται πολυ καλες σε υπολογιστη/TV/κινητο/ταμπλετ κλπ αλλα οταν τις δινω στη φωτογραφο για εκτυπωση φαινονται εντελως μαπα, σαν με υπερβολικο φως.

Οταν της το ειπα και της εδειξα τις φωτο στο κινητο (οι φωτο δεν ειναι απο το κινητο, απλως τις ειχα περασει) μου ειπε οτι δεν μπορει να κανει κατι αυτη. Οκ, η φωτογραφικη μου δεν ειναι τελευταιο μοντελο αλλα δε νομιζω οτι φταιει η μηχανη. Εκτος απο το να αλλαξω φωτογραφο, υπαρχει αλλη λυση?

Πολλοί φωτογράφοι έχουν το κακό συνήθειο,κατά την προεπισκόπηση,να πειράζουν κοντράστ και φωτεινότητες,σε υπερβολικό βαθμό ενίοτε,συνοδευόμενο από απαξιωτικά σχόλια 'πωςείναιέτσικάτσεναστοδιορθώσωλίγο'.

Κάποτε σε μια οικογενειακή φωτό μας είχε δώσει στα πρόσωπα μια απόχρωση εκρού (του νεκρού) :pray:

Κάνε ότι είπε ο φυσικός.

Αλλαξε φωτογραφο. Η σε δουλευει η ειναι ασχετη. Φυσικα και μπορουν να την πειραξουν/καλυτερεψουν!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρόσφατα κατοχος μιάς nikon d5200 και ακόμα την μαθαίνω. Στις διάφορες ρυθμίσεις έχει και κάποιες πχ φώς κεριών, πορτρετο, τοπίο κλπ.

.

Αυτές οι αλλαγές που πραγματοποιεί η ανάλογη ρύθμιση (πχ τοπίο που τονίζει τα χρώματα και τις αντιθέσεις του ουρανού/θαλασσας/τοπίου) δεν μπορουν να γίνουν εκ των υστέρων σε μια εικόνα με κάποιο πρόγραμμα ?

Ποσο χρησιμοποιείτε αυτές τις ρυθμίσεις, είναι χρήσιμες ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοριζικη η μηχανη!

2 λογια για την απορια που εχεις. Σαφως και γινεται αυτο που λες μεσω προγραμματος επεξεργασιας. Αλλα ας τα βαλουμε σε μια σειρα.

Κατ' αρχην, οι αλλαγες στις ρυθμισεις που κανεις πριν τραβηξεις την φωτογραφια φερνουν καλυτερη ποιοτητα στο αποτελεσμα σε σχεση με τις αλλαγες που θα κανεις μετα το "κλικ" (μεσω προγραμματος επεξεργασιας δηλαδη).

Επισης, η ωρα που θα σπαταλησεις για να "φτιαξεις" την εικονα στον υπολογιστη ειναι σαφως υπερπολλαπλασια σε σχεση με το να επιλεξεις την σωστη ρυθμιση πριν το κλικ.

Αρα πρεπει να εχουμε στο νου μας τι θελουμε να κανουμε, και με τις καταλληλες ρυθμισεις να ερχομαστε οσο πιο κοντα γινεται στο επιθυμητο αποτελεσμα. Εαν χρειαστει περαιτερω επεξεργασια τοτε ή προσπαθουμε να αλλαξουμε τις ρυθμισεις και να ξαναπροσπαθησουμε ή απλα την επεξεργαζομαστε στο pc.

Και να ξερεις οτι εαν εχεις τραβηξει την φωτογραφια σε μορφη RAW τοτε εχεις πιο πολλα περιθωρια καλιμπραρισματος στον υπολογιστη.

Σε καθε περιπτωση, πρεπει να διαβασεις καλα το manual της μηχανης και να μαθεις τι κανει η καθε ρυθμιση. Σιγα σιγα και μετα απο καμποσες 100αδες ή 1000αδες κλικ θα τα μαθεις και θα τα χρησιμοποιεις. Ορεξη να εχεις....

Καλο διαβασμα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάλιστα, οπότε είναι χρησιμες ρυθμίσεις. Νόμιζα οτι είναι εντελώς περιττές, για τους άσχετους δηλαδή.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι συγκεκριμενες ετοιμες ρυθμισεις (πορτραιτο, κερια κλπ) θεωρητικα ειναι για οσους δεν ξερουν ή δεν εχουν χρονο να τις κανουν χειροκινητα απο το P, Av, Tv, M.

Για παραδειγμα, στο πορτραιτο υπαρχει λιγο μειωμενη οξυνση, η στο τοπιο λιγο αυξημενος ο κορεσμος. Αντι να τα κανεις μονος σου, τα βαζεις ετοιμα.

Σιγουρα καλυτερα απο το φουλ αυτοματο...

Οπως και να 'χει, ειναι καλυτερο απο το να κανεις επεξεργασια μετα, μιας και στην επεξεργασια χανεται πληροφορια.

157_by_akyr0s-d34wwdd.jpg

tamron 17-50 2.8 ειχα μεινει κ ολλας απο φακο,ειχει γ@&*^θει απ τη σκονη

Πως αφαιρεσες την σκονη μετα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κονσερβα ειναι αυτα.φτιαξε "δικες σου" ρυθμισεις

Αpriority, βαλε ενα f8 αμα εχεις καλο φως κ αστο εκει κ βαρα αλυπητα

με το που πεσει το φως χαμηλωσε το λιγο η κ τελειως

τις φτιαχνεις μετα,και αστα καντλ λαιτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν την αφαιρεσα,το φακο τον εφτιαξε στην εγγυηση o tamron καπου ομονοια (ειχε φρακαρει ο μηχανισμος)κ στη σονυ για καθαρισμο αισθητηρα

f8 ειναι κατα τη γνωμη μου το πιο πολυχρηστικο-τουριστικο

εχεις καλη αναλυση απ το φακο χωρις να χανεις τρελλη ταχυτητα την ημερα

εχεις και ενα μετριο βαθος πεδιο

πιο κατω χανει αναλυση ο φακος κ βαθαινει κ πολυ,εκει πας για πορτραιτα

πιο πανω θελει για πιο στημενα κολπα.θελεις φως εκει κ προσοχη να ειναι πεντακαθαρος αισθητηρας-φακος(φαινονται ολα) εκει πας για τοπια(φλατ αποτελεσμα)

ολα αυτα ισχυουν σε ενα ζουμ μετριο φακο ετσι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα