Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

Γιώργο, το πρόβλημα της συγκεκριμένης φωτογραφίας είναι ο μεγάλος χρόνος έκθεσης, γι' αυτό και το φεγγάρι είναι σα λάμπα. Επίσης, πιθανόν να μην είναι εστιασμένο σωστά.

Η δεύτερη είναι άψογη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το γράφω από τώρα: Αυτές τις νύχτες που είναι μεγάλο το φεγγάρι και ιδιαίτερα κατά την πανσέληνο,στήστε τη μηχανή σε ένα τρίποδο (αν μπορείτε μακρυά από φωτορύπανση) και τραβήξτε εκθέσεις 25-30 sec με μεγάλο διάφραγμα f2.8 και μεσαίο iso 400.

Το αποτέλεσμα θα είναι 'ημέρα' με αστέρια στον ουρανό!

θα τραβηξεις το φεγγαρι με διαφραγμα 2.8; ..πραγματικα υπαρχει καποιος λογος που δεν καταλαβαινω; (ποτε δεν μου κινησε το ενδιαφερων για φωτος το φεγγαρι)

υποθετω οτι το το φεγγαρι οπως και τα τοπια ..με το κλασσικο f11 η f16

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

.

θα τραβηξεις το φεγγαρι με διαφραγμα 2.8; ..πραγματικα υπαρχει καποιος λογος που δεν καταλαβαινω; (ποτε δεν μου κινησε το

Όχι φυσικά,δες το ποστ #1870.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ούτε το μίνιμουμ 2,8 είναι σωστό, ούτε το "κλασικό" f11 ή f16 είναι σωστό, πάντως, για να τραβήξεις το φεγγάρι κατάμουτρα.

Το φεγγάρι πρέπει να είναι στο κέντρο της φωτογραφίας ώστε να έχει την μέγιστη λεπτομέρεια. Άρα πρέπει να έχεις ρυθμίσει το διάφραγμα τόσο ώστε να παράγει την μέγιστη όξυνση στο κέντρο . Αυτό ποικίλει από φακό σε φακό (και φαίνεται στα χαρακτηριστικά του). Στους δικούς μου φακούς είναι κοντά στο 4,5-5,5.

Για να τραβήξεις τα τοπία, το ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις αυτό το βέλτιστο άνοιγμα διαφράγματος, έτσι ώστε να έχεις την μέγιστη ποιότητα. Το θέμα είναι ότι εάν πχ βάλει F6 τότε θα αναγκαστείς να αυξήσεις το iso, μιας και θα σκοτεινιάσει η φωτογραφία (χρόνο έκθεση δεν αυξάνεις διότι θα είναι κουνημένα τα άστρα). Άρα η μόνη λύση είναι να μεγαλώσεις το διάφραγμα στο minimum που πάει (πχ 3,5).

Εδώ http://www.dpreview....p6_is_usm_c16/3 φαίνεται, για παράδειγμα, στο φακό μου πόσο είναι το κατάλληλο F που χρησιμοποιείς για να πάρεις τη μέγιστη λεπτομέρεια.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

9CO5Qsy.jpg

πανοραμικη με μια απλη ψηφιακη καπου στην Σαλονικα (1/3/2013) απο την 5ημερη που πηγα με το σχολειο. Και απο τις μοναδικες φωτογραφιες που τραβηξα σε εκεινη την εκδρομη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ZTyxidc.jpg

dbN2I3A.jpg

CUd4oUN.jpg

xzpBbSI.jpg

WIej7oO.jpg

HVj95wt.jpg

Επεσε στα χερια μου μια nikon coolpix L29, και ειπα να δοκιμασω τι ψαρια πιανει αυτη η υπερβολικα λοου μπατζετ πρωι πρωι στον Ωρωπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τραβηγμένο το απόγευμα με το HDR του κινητού. Δεν μου κάνει καρδιά να κουβαλάω φωτογραφική μαζί λέμε!

20140720_202021_zpsae5242e8.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

4CQHtvF.jpg

Αλλη μια δοκιμη που εκανα με την L29. Aναγκαστικα να την σταθεροποιησω σε ενα καγκελο μιας κ σε βραδυνη φωτογραφιση το image stabilization δεν εμπνει εμπιστοσυνη.Την επομενη φορα θα τραβηξω την ιδια με το κινητο μου και ελπιζω καποια στιγμη να μπορεσω να δοκιμασω μια canon s95.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιας και δεν έχω την δυνατότητα να φωτογραφίσω και τίποτα άλλο, πάρτε το σημερινό ηλιοβασίλεμα από Καλαμάκι...

20140723_201528_zps9ec9c2cc.jpg

20140723_201849_zps6fbeef78.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

john νομιζω οτι το παρακανες με τον οριζοντα τοσο χαμηλα, χανεται το ιστιοπλοικο και μπερδευει και γενικοτερα το ματι. Επισης τα συννεφα ψηλα δεν εχουν να δειξουν κατι παραπανω. ..γενικα ομως ειναι ομορφη ..και με λιγη επεξεργασια θα γινει ακομα καλυτερη.

θα ηθελα να την δω και χωρις κροπαρισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να σαι καλα!

επαιζα με εναν tamron 17-50 τοτε,ετσι την εκοψα,δεν εχει κροπ

αλλη μια πιο "παραδοσιακη"

131_by_akyr0s-d2xauop.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πολυ ωραιες οι φωτογραφιες, επειδη διαβαζω για iso,f,διαφραγματα κτλπ μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε ενα λινκ που να τα εξηγει, οσο εψαξα δεν μπορεσα να βρω κατι (ακομα και με πμ για να μην βαινουμε πιο πολυ οφτοπικ), ευχαριστω και συγγνωμη για το :offtopic:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δώσε μια αναζήτηση "οδηγός ψηφιακής φωτογραφίας" και θα κοιτάξω να σου βρώ ένα κατατοπιστικό PDF που έχω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Grehiel ευχαριστω για το βιντεο

karellen εκανα αναζητηση και βρηκα μπολικα να διαβασω

Σας ευχαριστω πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια πολυ ωραιες οι φωτογραφιες, επειδη διαβαζω για iso,f,διαφραγματα κτλπ μηπως θα μπορουσατε να μου δωσετε ενα λινκ που να τα εξηγει, οσο εψαξα δεν μπορεσα να βρω κατι (ακομα και με πμ για να μην βαινουμε πιο πολυ οφτοπικ), ευχαριστω και συγγνωμη για το :offtopic:

κλικ εδω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα