Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

Συγνωμη ρε Γιαννη, αλλα επειδη ειναι μηχανοβιος και εχει καλη εξυπηρετηση πρεπει να του πληρωσω εγω 1000% (οχι δεν ειναι 100 ειναι 1000) ενα προιον απο οτι αν το αγοραζα απο εξω. Πραγματικα αυτα τα κριτηρια δεν με πιθουν οταν προκειται για τοσο μεγαλες διαφορες στην τιμη.

Μαζί σου! Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια σε όλα τα ελληνικά κατστήματα κάτι τέτοια ψιλολόγια που στο ebay και στα διάφορα κινεζο-ιντερνετο-μάγαζα τα βρίσκεις σε ξεφτυλιστικό κόστος εδώ τα βρίσκεις 500% επάνω και βάλε. Πες μου όμως, ένα φακό από που θα τον ψωνήσεις. Μια επώνυμη τσάντα, ένα επώνυμο τρίποδο; Το ίδιο κόστος που θα το βρεις έξω θα το βρεις κι εδώ χωρίς μάλιστα να έχεις το ρίσκο να σου έρθει σπασμένο ή σκισμένο λόγο μεταφοράς και μετά απο 2-3 mail να το στέλνεις πίσω για να στο αντιακαταστήσουν.

Παράδειγμα.

Αγόρασα ένα gorillapod για SLR (τα μεγάλα 3Kg σηκώνει) από Κίνα έναντι 5ευρώ αρκετά ποιοτικό. Εδώ τα μικρά κοστίζουν γύρω στα 15.

Μια τσάντα Lowepro όμως όσο την βρήκα έξω τόσο την πήρα κι απο εδώ και πιο φτηνά μάλιστα.

Τα LensPen που καθαρίζεις τους φακούς σου, εδώ κοστίζουν 10ευρώ από έξω 3.

Τα ζυγίζεις βλέπεις τι σε συμφέρει και πράτεις. Τώρα γιατί επιμένουν να πουλάνε τα ψιλολόγια τόσο ακριβά δεν ξέρω. Φταίνε οι προμηθευτές τους φταίνε οι ίδιοι, δεν μπορώ να σου απαντήσω. Σίγουρα πρέπει να κάνουν κάτι γι αυτό πάντως.

Όσο για το "μηχανόβιος" δεν ήταν επιχείρημα αλλά πιο πολύ χιούμωριστικό-κουτσομπολίστικο σχόλιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συμφωνω απολυτα στο δευτερο κομματι. Τους φακους τους εχω αγορασει απο εδω. Η διαφορα ηταν 30-40 ευρω και δεν ειχε νοημα οταν δινω τοσα χρηματα να ρισκαρο με καταστηματα απο εξω ενω ξερω πως αν γινει κατι μπορω να παω μεσα σε 10 λεπτα στο καταστημα διπλα μου.

Τα υπολοιπα ομως, βαλιτσες, καπακια, καθαριστικα, διαφθλαστηρες, μπαταριες και ενα καρο αλλα τα αγορασα απο εξω. Καθως οπως ειπες εδω τα βαρανε σαν αβερτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τις τελευταίες μου φωτογραφίες στη Σουηδία, αφού την Κυριακή επιστρέφω Ρόδο

4fdf55ac8aed11e180d51231380fcd7e_7.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φωτογραφίες από σημερινή βόλτα, παρέα με τους Μόρτες, με 40 μηχανές από όλη την Κρήτη. Προορισμός ήταν ο Ζαρός και τα Καπετανιανά.

λίμνη Ζαρού

img4593k.jpg

img4603z.jpg

img4611a.jpg

img4622hs.jpg

img4629el.jpg

Καπετανιανά

img4662ew.jpg

img4672m.jpg

img4675wg.jpg

img4678a.jpg

img4683n.jpg

Πάρτε και ένα βιντεάκι...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απίστευτη η Στοκχόλμη από ψηλά. Γεμάτη νησάκια με πράσινο, και πολύ έντονο υγρό στοιχείο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι πολύ ωραία η Στοκχόλμη και γενικώς η Σουηδία. Αρκεί να μην έχει χιόνια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενα ιδιόμορφο πιάνο

9c6b5e20c4.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Μενιδιάτης

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα σπάει!

εντιτ γιατί παρενεβλήθη το πατριωτάκι μου.

τα σπάει και η δικιά σου Αλάρμιε!

Τροποποιήθηκε από τον zb00p

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.... αρχίζω να πιστεύω πως όσοι κολλάνε και επιμένουν τόσο πολύ στις macro φωτογραφήσεις, δεν ξέρουν να φωτογραφίζουν :tooth:

Το macro θέλει μόνο καλή φωτογραφική και τίποτα άλλο. Η φωτογραφία τοπίου, πορτρέτου, νυχτερινή κτλ, θέλει τέχνη.

Alarm... σε προκαλώ! :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παω να σφουγγαρισω ναουμε με τοσα νερα :tooth:

6966467630_c62f7db2ea_b.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Alarm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παω να σφουγγαρισω ναουμε με τοσα νερα :tooth:

6966467630_c62f7db2ea_b.jpg

Ρε το κάθαρμα...!

Πάντως έχει και το δίκιο του ο ALX...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.... αρχίζω να πιστεύω πως όσοι κολλάνε και επιμένουν τόσο πολύ στις macro φωτογραφήσεις, δεν ξέρουν να φωτογραφίζουν :tooth:

Το macro θέλει μόνο καλή φωτογραφική και τίποτα άλλο. Η φωτογραφία τοπίου, πορτρέτου, νυχτερινή κτλ, θέλει τέχνη.

Alarm... σε προκαλώ! :whistling:

Αλεξανδρε θα συμφωνισω μαζι σου. :_thumbsup: Η φωτογραφιση τοπιου ειναι απο τις πιο δυσκολες. Θελει πολυ φαντασια και να βρεις πραγματα τριγυρο που θα κανουν την φωτογραφια ενδιαφερον. Οσο για τα πορτρετα, αν μιλαμε για καλα πορτρετα θελουν πανακριβο εξοπλισμο και πολυ φωτισμο. Περα απο αυτο τα βρισκω απο τα πιο βαρετα ειδη φωτογραφισης. Οι ανθρωποι εχουν την ταση να ειναι προβλεψιμοι. Η φυση ειναι πολυ πιο ομορφη.

Οσο για το μακρο, μια επαγγελματικη δουλεια (η οποια απεχει πολυ απο τις δικες μου), σιγουρα εχει την δικη της δυσκολιας. Ο εξοπλισμος δεν ειναι παντα το συμαντικοτερο. Εχω δει φωτογραφιες που εχουν μπει σε περιοδικα με φακους αξιας 20-30 ευρω. Απλα εκει υπαρχουν θεματα πρωτα να βρεις τι θα ψαξεις, κατι σαν ψιλους στα αχιρα, και μετα να τραβιξεις καμια 100αρια για να σου κατσει μια οπως την θες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Η φυση ειναι πολυ πιο ομορφη.

Μένοντας εδώ, να σας πρίξω λίγο τις... ορχιδέες

(είναι άγριες αλλά φρέσκιες, από την Πάρνηθα)

ορχιδέα Πεταλουδόμορφη

23c6363075.jpg

1732f7db37.jpg

ορχιδέα η ιταλική

e47000ed63.jpg

...και η τετράστικτη

7e0b2fdeb1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα