Jump to content
gkourmoul1

Φωτογραφικές ανησυχίες

Recommended Posts

Εγώ πάλι θα διαφωνήσω και θα πω ότι μου αρέσουν όπως είναι, δηλαδή να αχνοφαίνεται η μηχανή. Βέβαια, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....

Εάν πάλι θέλει κάποιος να φαίνεται λίγο παραπάνω η μηχανή, όπως είπατε, ρυθμίζει το φλας στην ελάχιστη ισχύ του και πυροβολεί. Εάν είναι και πάλι έντονο, βάζει ένα diffuser (αυτοσχέδιο της στιγμής, εάν δεν έχει) και κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλή ιδέα αλλά θα ήθελα να φαίνεται περισσότερο η φόρμα της moto. Ένα αχνό flash νομίζω θα έκανε τη μηχανή να ξεχωρίζει περισσότερο χωρίς να θυσιάσεις την ωραίια ατμόσφαιρα.

ΣΥΜΦΩΝΩ σε όλα...οπότε πάμε για αυτοσχέδιο diffuser την άλλη φορά

@Two wheels traveller

Θα με κάνεις να επισκευτώ τον ίδιο χώρο για αντίστοιχα πειράματα. Πρέπει να έχει πολύ καλη θέα και είναι ότι πρέπει όταν σουρουπώνει.

Θα συμφωνίσω με τον Ste7ios ότι πρέπει να φανούν οι γραμμές της μηχανής. Φλας με diffuser ή ακόμα και ένας φακός τοποθετημένος σε κατάλληλο σημείο.

Να σου πω οτι επειδή είδα ότι εισαι από Χαλκίδα έδωσα τοπωνυμία για να σε βάλω στο τρυπάκι? Αλήθεια θα πω !!! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup: Χώρια που το άσπρο κουκλί σου το βλέπω αρκετά συχνα.... :_w00t:

Εγώ πάλι θα διαφωνήσω και θα πω ότι μου αρέσουν όπως είναι, δηλαδή να αχνοφαίνεται η μηχανή. Βέβαια, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....

Εάν πάλι θέλει κάποιος να φαίνεται λίγο παραπάνω η μηχανή, όπως είπατε, ρυθμίζει το φλας στην ελάχιστη ισχύ του και πυροβολεί. Εάν είναι και πάλι έντονο, βάζει ένα diffuser (αυτοσχέδιο της στιγμής, εάν δεν έχει) και κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά.

Όπως το λες...μου άρεσαν περισσοτερο έτσι όπως είναι...το προσπάθησα να φαίνεται πιο καλά η μηχανή , αλλά έπαιρνε πολύ φως η φωτογραφία...δεν ξέρω όμως με διαθλαστή φλας πως θα είναι...οπότε...στις επόμενες βλέπουμε !

Ευχαριστώ όλους πάντως που μου ανοίγετε νέους τρόπους σκέψης και βοηθάτε ! Πάμε για άλλες σύντομα !!! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς επισης να 'βάψεις' τη μηχανή ή μάλλον κάποιες γραμμές τις με φακό. Ως έχουν οι γωτογραφίες απουσιάζει αυτο που λέμε 'σημείο ενδιαφέροντος´. Για αυτό και προτείνω να διαγραφεί λίγο καλύτερα η μηχανή.

Δεν ξέρω αν μπορείς επίσης να παίξεις και λίγο με shadows/highlights... Αλλά μάλλον δεν θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα. Αν τραβάς σε RAW ίσως έχεις μια ευκαιρία μα το δοκιμάσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το αμορε (δεν βαζω φουλ αναλυση για ευννοητους λογους)

25jh3tg.jpg

Και το παπι!

23mrlw8.jpg

Τροποποιήθηκε από τον AnotherFace

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς επισης να 'βάψεις' τη μηχανή ή μάλλον κάποιες γραμμές τις με φακό. Ως έχουν οι γωτογραφίες απουσιάζει αυτο που λέμε 'σημείο ενδιαφέροντος´. Για αυτό και προτείνω να διαγραφεί λίγο καλύτερα η μηχανή.

Δεν ξέρω αν μπορείς επίσης να παίξεις και λίγο με shadows/highlights... Αλλά μάλλον δεν θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα. Αν τραβάς σε RAW ίσως έχεις μια ευκαιρία μα το δοκιμάσεις.

Επειδή όντως δεν φαίνονταν τίποτα , άναψα το φως στη μηχανή...Τώρα με shadows / highlights μάλλον μιλάς για προγραμμα επεξεργασίας σωστά?

Υ.Γ. Σημείο ενδιαφέροντος? Εννοείς καθαρή εστίαση ή θέμα?

και έλεγα ότι περνάω απαρατήρητος... :)

ΕΝΑ θα σου πω... 1 !!! --> Σημερα στις 19.30 περίπου στην ευθεία του Σταθόπουλου ( AUDI ) προς Γλύφα !!! έχεις και κάγκελα στη μότο...Σωστά? χεχεχε !!!! :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι όπως Lightroom, Aperture κλπ.

Οχι. Πάρε ας πάρουμε μια ωραία θάλασσα. Τίποτα άλλο στο κάδρο. Ζωντανά φαίνεται μαγευτική αλλά ως φωτογραφία μετά δεν λέει τίποτα. Αν βάλεις στο κάδρο έναν βράχο, μια σιμαδούρα, μια βάρκαι... Η φωτογραφία αποκτάει αμέσως κάτι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι όπως Lightroom, Aperture κλπ.

Οχι. Πάρε ας πάρουμε μια ωραία θάλασσα. Τίποτα άλλο στο κάδρο. Ζωντανά φαίνεται μαγευτική αλλά ως φωτογραφία μετά δεν λέει τίποτα. Αν βάλεις στο κάδρο έναν βράχο, μια σιμαδούρα, μια βάρκαι... Η φωτογραφία αποκτάει αμέσως κάτι!

Το'πιασα !!!!! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρωτάω και εδώ μπας και....

Ψάχνω να αγοράσω έναν ευρυγώνιο για dx σώμα (κανέναν sigma 10-20mm, tamron 10-24mm, 11-18mm ή κάτι εκεί γύρω τέλος πάντων) μεταχειρισμένο... Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη θα το εκτιμούσα αφάνταστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψάχνω να αγοράσω κάποιον.. δηλαδή έχω κοιτάξει ήδη τι παίζει στην αγορά αλλά ψάχνω κάποιον να πουλάει έναν! τον θέλω για δουλειά οπότε δεν με ενδιαφέρει και τόσο να πάω σε κάτι "καλό". Δηλαδή και ο Tamron 11-18 παρά το οτι ειναι F/4.5-5.6 θα μου έκανε μια χαρά πιστεύω .

Το πρόβλημα ειναι πως δεν μπορώ να βρώ κάποιον μεταχειρισμένο μάλλον γιατί μαλλον ειναι καπως περιορισμενη η χρήση τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγουρα δεν εχουν την δημοτικοτητα των ζουμ. Προσωπικα, τον χρησιμοποιω πιο πολυ απο ολους.

Καλο ψαξιμο. Εαν πετυχω κατι θα σε ενημερωσω. Τι μπατζετ εχεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θυμάμαι καλά το Adorama δίνει και μεταχειρισμένους, πέρα απο τα παραεισαγωγής... Για τσέκαρε το.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με δεδομένο την χρήση που θέλω να κάνω θα έδινα έχω βάλει σαν ταβάνι τα 300ευρώ...

Έχω ήδη πάρει σβάρνα όλα τα καταστήματα στην Αθήνα αλλά δεν υπάρχει τίποτα... btw ξέχασα να αναφέρω το οτι μιλάω για nikon mount!

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολοι (σχεδον) διδουν μεταχειρω. Τσεκαρε και τους υπολοιπους (cptpapadakis klp)

Με δεδομένο την χρήση που θέλω να κάνω θα έδινα έχω βάλει σαν ταβάνι τα 300ευρώ...

Έχω ήδη πάρει σβάρνα όλα τα καταστήματα στην Αθήνα αλλά δεν υπάρχει τίποτα... btw ξέχασα να αναφέρω το οτι μιλάω για nikon mount!

417 εχει ο δικος μου καινουργιος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρωτάω και εδώ μπας και....

Ψάχνω να αγοράσω έναν ευρυγώνιο για dx σώμα (κανέναν sigma 10-20mm, tamron 10-24mm, 11-18mm ή κάτι εκεί γύρω τέλος πάντων) μεταχειρισμένο... Αν έχει κάποιος κάτι υπόψη θα το εκτιμούσα αφάνταστα.

Γιατι χρηματα μιλαμε ?

Ο 11-18 ειναι καλη επιλογη απο θεμα οξυτητας και αντε και F2.8, αν και δεν σε απασχολει τοσο σε ευρυγωνιους.

Αν ηθελα κατι οικονομικο και καλο θα αγοραζα εναν Sigma 10-20 .

Αν το αντεχει η τσεπη σου, κανε την κινηση Sigma 8-16. Αυτα τα 2mm κανουν τρελη διαφορα και προσφερη καλυτερη οξυτητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Alarm όπως είπα υπολόγιζα maximum 300 ευρώ και για την χρήση που τον θέλω θα με κάλυπτε και ο Tamron 11-18 F/4.5-5.6 καθώς δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική η δουλειά για την οποία τον θέλω. Με περιορίζει αφάνταστα το οτι έχω dx μηχανή αλλά δεν είμαι για παραπάνω έξοδα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.

Το θέμα είναι όμως να βρω κάποιον που να πουλάει έναν τέτοιο φακό γιατί ειναι σχετικά δυσεύρετοι απο ότι φαίνεται!

Τροποποιήθηκε από τον seatcowl

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι χρηματα μιλαμε ?

Ο 11-18 ειναι καλη επιλογη απο θεμα οξυτητας και αντε και F2.8, αν και δεν σε απασχολει τοσο σε ευρυγωνιους.

Αν ηθελα κατι οικονομικο και καλο θα αγοραζα εναν Sigma 10-20 .

Αν το αντεχει η τσεπη σου, κανε την κινηση Sigma 8-16. Αυτα τα 2mm κανουν τρελη διαφορα και προσφερη καλυτερη οξυτητα.

Και πολυ λιγοτερη παραμορφωση. Φακουδαρα ο 8-16.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και πολυ λιγοτερη παραμορφωση. Φακουδαρα ο 8-16.

Ισχυει, αν και τοσο ευρυς δεν εχει μεγαλη παραμορφοση, ισως και λιγοτερη απο αλλους φακους με 10+11mm .

Eχει τα μειον του βεβαια.

Alarm όπως είπα υπολόγιζα maximum 300 ευρώ και για την χρήση που τον θέλω θα με κάλυπτε και ο Tamron 11-18 F/4.5-5.6 καθώς δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική η δουλειά για την οποία τον θέλω. Με περιορίζει αφάνταστα το οτι έχω dx μηχανή αλλά δεν είμαι για παραπάνω έξοδα αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.

Το θέμα είναι όμως να βρω κάποιον που να πουλάει έναν τέτοιο φακό γιατί ειναι σχετικά δυσεύρετοι απο ότι φαίνεται!

Αφου φτανεις σε αυτα τα λεφτα, δωσε αλλα 80 ευρω και παρε τον Sigma 10-20 κουτα με εγγυηση :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ζορι πολύ Alarm... :unsure:

380 όμως που τον βρίσκεις τον sigma?

http://www.ebay.de/itm/Sigma-10-20-mm-f4-5-6-EX-HSM-Weitwinkel-Objektiv-fur-Nikon-NEU-/121346066078?pt=DE_Foto_Camcorder_Objektive&hash=item1c40ca069e

Πιστευω τα 3 χρονια εγγυηση και ενα προιον απο πρωτο χερι αξιζει την διαφορα τον 80 ευρω. Εγω τουλαχιστον θα τα εδεινα. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Σχετικά με την συζήτηση περί ευρυγώνιων φακών):

Τελικά είστε "παλιοπαρέα"... με κάνετε να με τρώει η τσέπη μου. Πάλι yoga θα κάνω σήμερα να αντέξω τους πειρασμούς.

Μιας και αναφέρθηκε η περιοχή από τον Two Wheels Traveller ας βάλω μια φωτογραφία από Γλύφα

http://tinyurl.com/p9j4csp

Tnx! Διάβασμα για το ΣΚ ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά βρήκα αυτόν εδώ και τον τσίμπησα....

http://www.ebay.com/itm/SIGMA-LENS-10-20mm-F4-5-6-EX-DC-HSM-para-NIKON-/191360780190?pt=ES_C%C3%A1maras_de_v%C3%ADdeo&hash=item2c8dfdc79e

Λιγουρευόμουν βέβαια τον ίδιο αλλά στην f3.5 έκδοση...ελπίζω να μην μου λείψει πολύ το μισό αυτό βήμα!

Σε αναμονή λοιπόν....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα