Jump to content
Sign in to follow this  
djnoizeteck

Aprilia RS 250 πρόβλημα τελικής

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

Λοιπόν,εφτιαξα το μηχανάκι,όλα ωραία όλα καλά το έστρωσα 1η 2α 3η το μηχανάκι ξυρίζει αλλα δεν ειχα ποτε την ευκαιρία εδω κοντα που μενω σε κανένα δρόμο να βάλω απο 4η και πάνω...

Χθές λοιπόν που ερχόμουν απο περιφεριακό,εβαλα όλες τις ταχύτητες και ημουν με ενα φιλο με ενα huqsvarna sm 610 και τα ανοιξαμε να δούμε ποιος περνάει.

Ε λοιπόν δέν το πίστεψα... τον περασα στην αρχη και μετά με έφευγε λίγο λίγο στις τελικές... οπότε πανω απο 165 δεν πρέπει να πήγα γιατι το huqsvarna δεν εχει πολύ τελικές...

Αυτο που παρατήρησα ήταν οτι μεχρι 4η ανοιγε καλα αλλα την 5η και την 6η τζάμπα τις έβαζα...δηλαδή δέν γέμιζαν οπως η 3η και η 4η,τεράστια διαφορά...

Ισως το πρόβλημα ειναι οτι το εχω streetfighter και δεν εχει την μαμα μασκα,πλαστικα και clip on τιμονι και δεν μπορει να ανεβασει ταχυτητα λογο αντιστασης του αέρα? Δεν νομιζω να φταίει τοσο αυτο,190km τουλαχιστον θα έπρεπε να τα είχα γιατι σε μια φαση ειχα σκέψει τελείως πανω στο μηχανάκι και πάλι δέν ανέβαζε...

Μηπως φταειει οτι ο ενας κυλινδρος φοραει κεφαλη απο vj21 που εχουν μικροδιαφορες στον χορο καυσεως? αλλα δεν νομιζω να ειναι ούτε απο αυτο...

Κατι μου λεει οτι φταίει η συμπίεση πρεπει να εχει χασει...γιατι οταν βαραω μανιβενα δεν θελει καθολου ζορι,την βαζεις ανετα μπρος και με το χέρι,και είναι και μικρή μανιβέλα οποτε θα επρεπε να ζοριζοσουν αρκετα με το χερι αμα ειχε συμπίεση,,,,

Εσείς τί έχετε να πείτε?

Τροποποιήθηκε από τον djnoizeteck

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

φοραει κεφαλη απο vj21 που εχουν μικροδιαφορες στον χορο καυσεως?

Τι ειναι αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η συμπιεση δεν παιζει ρολο και το nsr 250 ειναι παραπλησιο με το rs250 σου και περνει ετσι για πλακα και με το ενα χερι σιγουρα κοβει απο τον αερα αλλα τοσο πολυ ισως να εχει κοφτη που το περιοριζει εχεις παει ποτε πανω απο οσα επιασες οταν το ανοιξες χ8ες αν οχι κατι τετοιο παιζει.......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η συμπιεση δεν παιζει ρολο και το nsr 250 ειναι παραπλησιο με το rs250 σου και περνει ετσι για πλακα και με το ενα χερι σιγουρα κοβει απο τον αερα αλλα τοσο πολυ ισως να εχει κοφτη που το περιοριζει εχεις παει ποτε πανω απο οσα επιασες οταν το ανοιξες χ8ες αν οχι κατι τετοιο παιζει.......

Κοφτη δεν εχει,ο προηγουμενος που το ειχε ανοιγε κανονικα παντου. Δεν ειναι σαν το NSR π.χ. να βγαινουν διαφορες εκδωσεις με κλειδομενα αλογα και να θελει καρτουλα για να ανοιξει...ειναι 1 μοντελο... κατι με τον αερα? εχω βαλει φιλτρο pipercross λες να ξαναβαλω το μανισιο? δεν νομιζω γιατι και το pipercross το εχει ενας γνωστος παλι σε rs 250 και δουλεύει κανονικά.

Τι ειναι αυτο?

Το RS 250 φοράει μοτέρ suzuki RVG 250 με κάποιες μικροδιαφορές στα ιλεκτρικά.

Το Suzuki RGV 250 το μοτερ του λεγόταν vj21 το πρώτο. Μετα απο μερικα χρόνια στο ίδιο μοντέλο το ψιλο-αναβαθμίσαν και το κανανε vj22 και τέλος μετα απο μερικα μοντελα ακομα βαλαν ακομα καμια ψιλο-αναβαθμιση και το κανανε vj23. Αυτα μεταξυ τους ειχαν μερικες μικρο-διαφορές οχι κατι σιμαντικο.

Η 1 κεφαλη που φοράω εγω ειναι απο το ποιο παλιο μοτερ,δηλαδη το vj21 και με την κεφαλη του vj22 που εχω στον αλλον κυλινδρο εχει μικρο-διαφορες στον χωρο καυσεως...δεν ειναι και οτι καλυτερο 2 διαφορετικές κεφαλές αλλα δέν είναι και κάτι σιμαντικό

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι ειναι αυτο?

κεφαλη απο rgv250. το rs εχει πολλα μηχανικα εξαρτηματα ιδια ή παρομοια με τα rgv.

οσο για το rs μπορει να εχεις κοντο γραναζομα. συγκρινε αυτο που φορας με το μαμα.

ποσο το εστρωσες? η μηχανη θα ανοιξει και αλλο.

και εγω με το nsr περιπου ιδια τελικη εχω δει,αλλα δεν το εχω ανοιξει και σε καμια τεραστια ευθεια ή κατηφορα. αν παω πιστευω πως εχει δυναμη και για τα 180.και εχει πολυ καλη επιταχινση ολες κανονικες μου φαινονται. αφου εχασες για λιγο απο το 610 τι σε πειραζει? εχει πανω απο τα διπλασια κυβικα απο εσενα..

και μην το σπας συνεχεια σε τελικες ποιο καλα πηγαινε μονο σε στροφες και μαθε το οσο ποιο καλα μπορεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η 1 κεφαλη που φοράω εγω ειναι απο το ποιο παλιο μοτερ,δηλαδη το vj21 και με την κεφαλη του vj22 που εχω στον αλλον κυλινδρο εχει μικρο-διαφορες στον χωρο καυσεως...δεν ειναι και οτι καλυτερο 2 διαφορετικές κεφαλές αλλα δέν είναι και κάτι σιμαντικό

Τι διαφορες στην συμπιεση εχουν αυτες οι δυο?Τα εμβολα ειναι ιδια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι διαφορες στην συμπιεση εχουν αυτες οι δυο?Τα εμβολα ειναι ιδια?

Δεν ξερω ακριβως,μονο μου εχουν πει οτι εχουν μικροδιαφορες στον χορο καύσεως. Αυτό.

κεφαλη απο rgv250. το rs εχει πολλα μηχανικα εξαρτηματα ιδια ή παρομοια με τα rgv.

οσο για το rs μπορει να εχεις κοντο γραναζομα. συγκρινε αυτο που φορας με το μαμα.

ποσο το εστρωσες? η μηχανη θα ανοιξει και αλλο.

και εγω με το nsr περιπου ιδια τελικη εχω δει,αλλα δεν το εχω ανοιξει και σε καμια τεραστια ευθεια ή κατηφορα. αν παω πιστευω πως εχει δυναμη και για τα 180.και εχει πολυ καλη επιταχινση ολες κανονικες μου φαινονται. αφου εχασες για λιγο απο το 610 τι σε πειραζει? εχει πανω απο τα διπλασια κυβικα απο εσενα..

και μην το σπας συνεχεια σε τελικες ποιο καλα πηγαινε μονο σε στροφες και μαθε το οσο ποιο καλα μπορεις.

Δέν νομίζω να φταίει το γρανάζωμα. Το έστρωσα περιπου 150 χιλιόμετρά οχι πολυ αλλα ο ενας κυλυνδρος ηταν κομπλε ηδη στρομενος,οποτε δεν ειναι θεμα οτι θα ανοιξει κι αλλο η μηχανη.

To nsr απο μαμα εχει μικροτερη τελικη απο το RS (180 παει μαμα νομιζω) οποτε και 170 να επιασες εισαι μια χαρα σε αντιθεση με το RS που εχει 200 τελικη μαμα (θεωρητηκα ολα αυτα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξερω ακριβως,μονο μου εχουν πει οτι εχουν μικροδιαφορες στον χορο καύσεως. Αυτό.

Δέν νομίζω να φταίει το γρανάζωμα. Το έστρωσα περιπου 150 χιλιόμετρά οχι πολυ αλλα ο ενας κυλυνδρος ηταν κομπλε ηδη στρομενος,οποτε δεν ειναι θεμα οτι θα ανοιξει κι αλλο η μηχανη.

To nsr απο μαμα εχει μικροτερη τελικη απο το RS (180 παει μαμα νομιζω) οποτε και 170 να επιασες εισαι μια χαρα σε αντιθεση με το RS που εχει 200 τελικη μαμα (θεωρητηκα ολα αυτα)

τα nsr εχουν αγωνιστικο σασμαν και ποιο κοντες σχεσεις.για αυτο και παει 180 μαμα. ισως χρειαζετε μεγαλητερη ευθεια.

παντος το εστρωσες πολυ λιγο. οι κατασκευαστες κατι ξερουν και λενε 1000χμ στρωσιμο.

καλητερα μην το ζοριζεις τρ. τουλαχιστον μετα τα 500

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eπειδη εχουν γραφει απιστευτα πραγματα αλλα επι του θεματος σχεδον τιποτα ,κοιτα τα Power Valve αν λειτουργουν και εαν ναι αν ειναι σωστα ρυθμιζμενα γιατι εαν δεν ανοιγουν χανει δυναμη στις υψηλες στροφες και αυτο φενετε πολυ περισοτερο στις μεγαλες ταχυτητες(του κιβωτιου).

Και για την ιστορια αλλο το vj21 αλλο το vj22 που ναι μεν εχει τον ιδιο σχεδον κινητηρα αλλα με 34αρια καρμπιλατερ αντι 32 ,αλλοι μοναδα ελενχου Suzuki Advanced Power Control (SAPC) computerized engine management system , και power valve .

To vj23 ειναι εντελως αλλο μηχανακι στο μονο που θα αναφερθω ειναι οτι τα προηγουμενα εχουν V90 και αυτο V70 κινητηρα. :_thumbsup:

Για την κεφαλη που εχεις βαλει απο RGV εαν ειναι απο vj22 δεν εχεις προβλημα ,εαν ειναι απο vj21 υπαρχει θεμα γιατι το πρωτο εχει σχεσει συμπιεσης (7,3:1) μικροτερη απο το δευτερο (7,5:1). :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eπειδη εχουν γραφει απιστευτα πραγματα αλλα επι του θεματος σχεδον τιποτα ,κοιτα τα Power Valve αν λειτουργουν και εαν ναι αν ειναι σωστα ρυθμιζμενα γιατι εαν δεν ανοιγουν χανει δυναμη στις υψηλες στροφες και αυτο φενετε πολυ περισοτερο στις μεγαλες ταχυτητες(του κιβωτιου).

Και για την ιστορια αλλο το vj21 αλλο το vj22 που ναι μεν εχει τον ιδιο σχεδον κινητηρα αλλα με 34αρια καρμπιλατερ αντι 32 ,αλλοι μοναδα ελενχου Suzuki Advanced Power Control (SAPC) computerized engine management system , και power valve .

To vj23 ειναι εντελως αλλο μηχανακι στο μονο που θα αναφερθω ειναι οτι τα προηγουμενα εχουν V90 και αυτο V70 κινητηρα. :_thumbsup:

Για την κεφαλη που εχεις βαλει απο RGV εαν ειναι απο vj22 δεν εχεις προβλημα ,εαν ειναι απο vj21 υπαρχει θεμα γιατι το πρωτο εχει σχεσει συμπιεσης (7,3:1) μικροτερη απο το δευτερο (7,5:1). :_hi:

Και να επιρηαζει τοσο πολυ αυτη η κεφαλη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΝΟ 1 προβλημα, αυτο που λες οτι λειπει το φερινγκ.

Νο 2 προβλημα. Φορας πιστονι απο VJ 21. Το RS εχει VJ 22 μοτερ. Το 21 ειχε πιστονι 59 χιλιοστα, και το 22 εχει 56 χιλιοστα αλλα και τα 2 εχουν ιδιες διαδρομες. Μαλλον το 59 χιλιοστα εναι λιγο βαρυ για το μετερ σου και ετσι εχει καποια μικροπροβληματακια. Κι επισης το οτι περασες το χασκυ δεν θα επρεπε να σε εκπλησει καθολου. Μαλλον δεν ειναι μονο στην τελικη. Πανε σε μαστορα και δες. Επισης καρμπ κοιταξες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://rgv250.weebly.com/

Ριξτε μια ματια στο site που εφτιαξα να δειτε.

Προσοχη αυτη η ιστοσελιδα δεν φτιαχτηκε για εμπορικο σκπο. Την εφτιαξα νονο και μονο για μια εργασια που μας ζητησε ενας ψωναρας καθηγητης στην σχολη μου. Απλα βρηκα τροπο να εκφρασω την "αγαπη" μου για την RGV. Το εφτιαξα σε λιγο χρονο, γι αυτο λες και ειναι απο τα 90's

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΝΟ 1 προβλημα, αυτο που λες οτι λειπει το φερινγκ.

Νο 2 προβλημα. Φορας πιστονι απο VJ 21. Το RS εχει VJ 22 μοτερ. Το 21 ειχε πιστονι 59 χιλιοστα, και το 22 εχει 56 χιλιοστα αλλα και τα 2 εχουν ιδιες διαδρομες. Μαλλον το 59 χιλιοστα εναι λιγο βαρυ για το μετερ σου και ετσι εχει καποια μικροπροβληματακια. Κι επισης το οτι περασες το χασκυ δεν θα επρεπε να σε εκπλησει καθολου. Μαλλον δεν ειναι μονο στην τελικη. Πανε σε μαστορα και δες. Επισης καρμπ κοιταξες?

Δεν φοραω πιστονι απο vj21,μονο κεφαλη. Tα πιστονια μου ειναι wossner μονο ελατήριο, 56mm και τα 2.

Οταν λεω οτι εκπλησωμε που περασα το husky εννοω οτι σε τελικες ηταν που θα επρεπε να το περασω...αν οχι σε ανοιγματα... και εγινε το αντιθετο...με περασε αυτο σε τελικες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

διορθωστε με αμα κανω λαθως αλλα ειχα την εντυπωση οτι τα διχρονα δεν εχουν συμπιεση στη μανιβελα ετσι και αλλιως λογω του οτι δεν υπαρχουν βαλβιδες (αν και εχω ακουσει κατι αντοιστιχο για ριντιερες και οτι κανουν παρομοια δουλια) :_unsure:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και να επιρηαζει τοσο πολυ αυτη η κεφαλη?

Δεν σου ειπα μονο για την ΚΕΦΑΛΗ , τα Power Valve τα θεωρω περισοτερο σημαντικα για το δικο σου προβλημα , μαλον δεν το διαβασες απ την αρχη το ποστ απ οτι φενετε ή μαλον σε ενδειαφερει περισοτερο εαν σε περασε το Husgy σε τελικες .

Τροποποιήθηκε από τον mm 2 1/2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν σου ειπα μονο για την ΚΕΦΑΛΗ , τα Power Valve τα θεωρω περισοτερο σημαντικα για το δικο σου προβλημα , μαλον δεν το διαβασες απ την αρχη το ποστ απ οτι φενετε ή μαλον σε ενδειαφερει περισοτερο εαν σε περασε το Husgy σε τελικες .

τα power valves ανοιγουν κανονικα...το οτι με περασε το husky το ειπα σαν παραδειγμα για να δειτε περιπου ποσο τελικες εχω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις αλλάξει εξατμίσεις? Έχεις πειράξει τον θάλαμο διαστολής?

Έλεγξε αν είναι μπουκωμένη από άκαυτο μείγμα (κυρίως λάδι) και ίσως χρειαστεί άνοιγμα.

Είναι πολύ σημαντική η εξάτμιση στα δίχρονα και επηρεάζει έντονα την απόδοση αν κυνηγάμε τελικές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η μπαταρια ειναι γεματη? τα powers νομιζω οτι παιρνουν ρευμα απο την μπαταρια και αν αυτη ειναι αδυναμη ισως εχουν προβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βγαλε τα τελικα απο τις εξατμησεις και σπαστο να δεις αν προερχεται απο κει, στην περιπτωση σου πρεπει να τα εξετασεις ολα.

Τροποποιήθηκε από τον Ninjatasos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις αλλάξει εξατμίσεις? Έχεις πειράξει τον θάλαμο διαστολής?

Έλεγξε αν είναι μπουκωμένη από άκαυτο μείγμα (κυρίως λάδι) και ίσως χρειαστεί άνοιγμα.

Είναι πολύ σημαντική η εξάτμιση στα δίχρονα και επηρεάζει έντονα την απόδοση αν κυνηγάμε τελικές.

Εξατμίσεις ναί δέν ειναι οι μαμά (μήν ρωτήσεις τι μαρκα είναι δέν ξερω,χειροποίητες μου είπε,η φούσκα παντως ειναι υπερ-τεράστια σε σχεση με την μαμα. η 3πλάσια τουλάχιστον.)

Θα δω αν είναι μπουκομένη καμία όντως δέν το είχα σκευτεί.

η μπαταρια ειναι γεματη? τα powers νομιζω οτι παιρνουν ρευμα απο την μπαταρια και αν αυτη ειναι αδυναμη ισως εχουν προβλημα

Nαί αυτό το είχα σκευτεί κι εγώ,η μπαταρία είναι κομπλέ

Βγαλε τα τελικα απο τις εξατμησεις και σπαστο να δεις αν προερχεται απο κει, στην περιπτωση σου πρεπει να τα εξετασεις ολα.

Θα το κάνω και αυτό να δώ τί παίζει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εξατμίσεις ναί δέν ειναι οι μαμά (μήν ρωτήσεις τι μαρκα είναι δέν ξερω,χειροποίητες μου είπε,η φούσκα παντως ειναι υπερ-τεράστια σε σχεση με την μαμα. η 3πλάσια τουλάχιστον.)

Θα δω αν είναι μπουκομένη καμία όντως δέν το είχα σκευτεί.

Nαί αυτό το είχα σκευτεί κι εγώ,η μπαταρία είναι κομπλέ

Θα το κάνω και αυτό να δώ τί παίζει!

μην ξεχασεις να βουλοσεις τα αυτια σου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα