ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Τι παίζει ρε παίδες με αυτό το θέμα? Έχει ασχοληθεί κανείς? Γνωρίζετε? Το σενάριο: Παθαίνεις μια ζημιά και πας στο μάστορα. Σου λέει θέλει λύσιμο το μοτέρ να αλλάξουμε αυτό. Πόσο θα πάει μάστορα? 300€ ΟΚ, φτιάχτο. Από 'κει και μετά τι ισχύει? Αν ξαναβγάλει την ίδια βλάβη? Αν βγάλει στο καπάκι κάποια άλλη που να οφείλεται πιθανότατα στο χέρι που έβαλε ο "δικός" μας πάνω στο μηχανάκι? Εγγύηση ανταλλακτικού? Εγγύηση εργασίας? Υπάρχει νομική κάλυψη που να ορίζει χρονική διάρκεια εγγύησης της επισκευής ή ήμαστε κρεμάμενοι στο φιλότιμο και την τσίπα του μάστορα να παραδεχτεί το λάθος του? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Έχω την εντύπωση ότι όσο αφορά την εργασία δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση από τον νόμο. Συνήθως είναι απόφαση της εταιρείας / του συνεργείου, για το αν/πόσο και για ποιες εργασίες μπορεί να προσφέρει εγγύηση. Στα ανταλλακτικά υπάρχουν δύο τρόποι. Εγγύηση κατασκευαστή = το συνεργείο λειτουργεί σαν μεσολαβητής εφόσον υπάρξει αίτημα για αντικατάσταση στην εγγύηση. Επιπλέον κάποιοι τεχνικοί προσφέρουν επιπλέον εγγύηση (αυτό συμβαίνει συχνά με ανταλλακτικά ανεξάρτητης εισαγωγής). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
landscape 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Έχω την εντύπωση ότι όσο αφορά την εργασία δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση από τον νόμο. Συνήθως είναι απόφαση της εταιρείας / του συνεργείου, για το αν/πόσο και για ποιες εργασίες μπορεί να προσφέρει εγγύηση. Στα ανταλλακτικά υπάρχουν δύο τρόποι. Εγγύηση κατασκευαστή = το συνεργείο λειτουργεί σαν μεσολαβητής εφόσον υπάρξει αίτημα για αντικατάσταση στην εγγύηση. Επιπλέον κάποιοι τεχνικοί προσφέρουν επιπλέον εγγύηση (αυτό συμβαίνει συχνά με ανταλλακτικά ανεξάρτητης εισαγωγής). Δηλαδή με λίγα λόγια αν κόψει μπιέλα ένα παπί θα χρειαστώ 350 ευρό για επισκευή....50 ευρώ η μπιέλα και 300 εργατικά... Αν σε 2 μέρες ξανακόψει (αστοχία υλικού) θα πληρώσω άλλα 300 μόνο???? :vava: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dirty harry 197 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Στα ανταλλακτικά (τα γνήσια) παίζει εγγύηση εργοστασιακή εγγύηση, με κάποιες προϋποθέσεις του στυλ να τα τοποθετήσει εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Για την εργασία, η εγγύηση προέρχεται από τον "μάστορα" οπότε είναι στην διακριτική του ευχέρεια να την δεχθεί ή να τα φορτώσει στον κόκορα... Νομικά μπορείς να τον πάς στα δικαστήρια, αλλά είναι ο λόγο σου απέναντι στον δικό του, οπότε δύσκολα τα πράγματα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Οτιδήποτε πωλείται εντός ευρωπαϊκής ένωσης έχει βάση κανονισμού της, εγγύηση δύο έτη και ας δηλώνει λιγότερα ο κατασκευαστής Ο σύνδεσμός μου Αλλά πέραν από αυτό, οποιοδήποτε επίσημο ανταλλακτικό έχει τουλάχιστον 1 χρόνο εγγύηση από τον κατασκευαστή του. Δηλαδή αν σου χαλάσει ο συμπλέκτης της bmw και τον αντικαταστήσεις με άλλον από την αντιπροσωπεία έχει την εγγύηση που δίνει η bmw στα αντ\κα της (μάλλον 1 έτος). Αν η μοτοσυκλέτα έχει υπόλοιπο εγγύησης 2 έτη και το νέο αντ/κο 1 έτος τότε ισχύει η εγγύηση της μοτοσυκλέτας. Για αυτά βέβαια πρέπει να έχουμε αποδείξεις πληρωμής. Αν αλλάξεις το ανταλ\κο με άλλο oem τότε έχει πάλι την εγγύηση του άλλου κατασκευαστή. Αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα από μοτοσυκλέτες ως ΗΥ. Για εγγύηση εργασίας εξαρτάται καθαρά από την πολιτική του service και πως θα το χειριστείς εσύ. Μια φορά που είχα πάει το kawa για βαλβίδες, το πήρα και ακουγότανε η καδένα του εκκεντροφόρου. Του το πήγα, το άκουσε μου είπε ότι καμιά φορά μετά το άνοιγμα κολλάει ο τεντωτήρας. Το ξανάνοιξε πρόθυμα χωρίς κανένα κόστος (εγώ από φιλότιμο κάτι του έδωσα). Θεωρώ ότι αν το service είναι σοβαρή επιχείρηση ή/και γνωστός έχεις εγγύηση επισκευής. Γι αυτό μην πάμε πάντα στον φθηνότερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Τι παίζει ρε παίδες με αυτό το θέμα? Έχει ασχοληθεί κανείς? Γνωρίζετε? 1) Το σενάριο: Παθαίνεις μια ζημιά και πας στο μάστορα. Σου λέει θέλει λύσιμο το μοτέρ να αλλάξουμε αυτό. Πόσο θα πάει μάστορα? 300€ ΟΚ, φτιάχτο. Από 'κει και μετά τι ισχύει? Αν ξαναβγάλει την ίδια βλάβη? Αν βγάλει στο καπάκι κάποια άλλη που να οφείλεται πιθανότατα στο χέρι που έβαλε ο "δικός" μας πάνω στο μηχανάκι? Αλεξη αν και συνηθως δεν παιζω με τις λεξεις το τονισα εσκεμενα. Σε περιπτωση που η ζημια ειναι εντος κινητηρα, τοτε γνωμη μου παντα, ειναι να πας στην οποια αντιπροσωπεια ετσι ωστε οτι και αν γινει να εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο πλευρας εγγυησης και νομιμοτητας( αποδειξεις με κωδικους ανταλλακτικων αριθμημενα, τιμες κλπ, ) πραγμα που οπως και να εχει θα μπορει να φανει, μιας και για να λυσεις πχ κεφαλη μετα θες ΚΑΙ φλαντζα... οποτε αυτος δεν μπορει να ισχυριστει οτι πχ δεν σου ανοιξε το μοτερ, Χαρη σε αυτο οτι και να ξαναβγαλει, μπορεις ευκολα να διεκδικησεις το δικιο σου/αποζημειωση/επισκευη. Τωρα αν ειναι κατι απλο,πχ διακοπτης φρενου, αλλαγη βασης μαρσπιε κλπ, απλα πραγματα δηλαδη ειναι αρκετα δυσκολο να κανει μλκια ο μαστορας ( μη εξουσιοδωτημενος) και στην τελικη αν βγαλει προβλημα παλι θα κοιταξει να στο καλυψει γιατι ολα τα προιοντα εχουν εγγυηση Και εγω πχ, γνωριζεις οτι τις περισσοτερες εργασιες τις κανω μονος μου.. Παρολα αυτα (δοξα τον θεο) βρηκα εναν πολυ καλο μαστορα που το παιδι οκ, ειναι απλα εγγυηση.Ηδη τον εχουμε τσεκαρει σε 3-4 μηχανακια (διαφορετικα) και ολοι μειναμε ακρως ικανοποιημενοι. Αμα χρειαστω ομως κατι που δεν μπορω/δεν θελω να κανω εγω, θα παω με κλειστα τα ματια σε αυτον. ΑΝ ΟΜΩΣ παθει κατι ο κινητηρας οπως λες και θελει ανοιγμα, τοτε θα κοιταξω να παω στην ΥΑΜΑΗΑ ετσι ωστε οπως ειπα να εχω ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ λογαριασμο για το τι εγινε...( + οτι ολα αυτα περνανε στο computer και μενουν στα κεντρικα)και ας κοστισει παραπανω. Εγγύηση ανταλλακτικού? Υπαρχει οπως εχουν ηδη αναφερει τα αλλα παιδια. Εγγύηση εργασίας? Δεν νομιζω οτι υπαρχει καπου αυτο. Για αυτο ξαναλεω, πας στην Χ αντιπροσωπεια και εχεις ολα τα χαρτια αναλυτικα Υπάρχει νομική κάλυψη που να ορίζει χρονική διάρκεια εγγύησης της επισκευής ή ήμαστε κρεμάμενοι στο φιλότιμο και την τσίπα του μάστορα να παραδεχτεί το λάθος του? Ναι υπαρχει Σορρυ για το σεντονι... δεν ηθελα να βγει τοσο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Για την εργασία, η εγγύηση προέρχεται από τον "μάστορα" οπότε είναι στην διακριτική του ευχέρεια να την δεχθεί ή να τα φορτώσει στον κόκορα... Νομικά μπορείς να τον πάς στα δικαστήρια, αλλά είναι ο λόγο σου απέναντι στον δικό του, οπότε δύσκολα τα πράγματα! Γι΄αυτό είναι και τόσο σημαντική η σχέση μηχανόβιου - μάστορα, κάτι σαν την σχέση ψυχίατρου - ασθενή που λέει και ο Γιάλομ. Δεδομένης της πολυπαραγοντικότητας οποιασδήποτε βλάβης αλλά και του γεγονότος ότι ο μάστορας είναι αυτός που κατέχει την γνώση, τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική επί της συγκεκριμένης μηχανής, είναι όντως πολύ δύσκολο να να βγάλι κανείς άκρη άμα πάει κάτι στραβά και δεν τα πάει καλά με τον μάστορα. Γι΄αυτό όταν βρούμε καλό μάστορα τον παντρευόμαστε. Είναι παρόμοιο με τον χασάπη, η μάνα μου πάει στον ίδιο χασάπη 20 χρόνια και ποτέ δεν τον ρωτάει πόσο θα κάνει το κρέας. Υπάρχει μία αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης η οποία χτίζεται με τα χρόνια και σιγά σιγά ο ένας προσέχει τον άλλο χωρίς να είναι εμφανές [ή ιδιαιτέρως σημαντικό] το χρήμα που αλλάζει χέρια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Γι΄αυτό είναι και τόσο σημαντική η σχέση μηχανόβιου - μάστορα, κάτι σαν την σχέση ψυχίατρου - ασθενή που λέει και ο Γιάλομ. Δεδομένης της πολυπαραγοντικότητας οποιασδήποτε βλάβης αλλά και του γεγονότος ότι ο μάστορας είναι αυτός που κατέχει την γνώση, τόσο την θεωρητική όσο και την πρακτική επί της συγκεκριμένης μηχανής, είναι όντως πολύ δύσκολο να να βγάλι κανείς άκρη άμα πάει κάτι στραβά και δεν τα πάει καλά με τον μάστορα. Γι΄αυτό όταν βρούμε καλό μάστορα τον παντρευόμαστε. . Οπως και να εχει ομως αυτο ειναι αρκετα δυσκολο πλεον πιστευω. Σπανια θα βρεις εναν καλο μηχανικο που να σε κοιταει ευθεια στα ματια. Ασε και που οι περισσοτεροι μοτοσυκλετιστες πανε στους εξουσιοδωτημενους για να παιρνουν την σφραγιδα κλπ και τελικα η δουλεια που ΠΡΕΠΕΙ να γινεται ΔΕΝ γινεται και το συμαντικοτερο απο ολα; Δεν το ξερει ο ιδιος ο κατοχος. Νομιζει οτι πηγε στην yamahondoktmobmw και εγινε ολα οπως επρεπε.... ή πρεπει να εχεις γνωσεις και να ξερεις ποτε ο μαστορας λεει αληθεια και ποτε σε δουλευει ή πρεπει να πας με ενα χαρτακι που να τους ζητας συγκεκριμενα πραγματα να κανουν ( αν θυμαμαι καλα το ειχε κανει η vaelsod προσφατα) αλλα παλι να διατηρεις τις επιφυλαξεις σου Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 - Για τα ανταλλακτικά, ό,τι είπαν και οι άλλοι: όσο ορίζει ο κατασκευαστής. Αν είναι κάποιο ακριβό και αξίζει, ρωτάς. Συνήθως χρόνο+ - Για την εργασία, συνήθως τα εξουσιοδοτημένα δίνουν (άτυπα) μια περίοδο νομίζω 6 μηνών. Εκεί βέβαια παίζει και το πώς θα "πιστοποιήσεις" ως πελάτης ότι φταίει ο μάστορης και όχι εσύ. Διότι, αυτός που το ελέγχει μετά, είναι ο ίδιος που είχε κάνει και την αρχική δουλειά, οπότε πρέπει να είναι πολύ εντάξει άτομο για να παραδεχτεί ότι φταίει και να μην τα ρίξει σε σένα... ως συνήθως. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
janabetis 764 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Οτιδήποτε πωλείται εντός ευρωπαϊκής ένωσης έχει βάση κανονισμού της, εγγύηση δύο έτη και ας δηλώνει λιγότερα ο κατασκευαστής Ο σύνδεσμός μου Δεν λέει ακριβώς αυτό. Αναφέρει ότι μπορεί ο πελάτης να διεκδικήσει αποζημίωση ως και 2 χρόνια μετά την αγορά, αλλά έχει κάποιους όρους. Επίσης σίγουρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ανταλακτικά τα οποία δέχονται φθορά ακόμη και σε κανονική χρήση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Οπως και να εχει ομως αυτο ειναι αρκετα δυσκολο πλεον πιστευω. Σπανια θα βρεις εναν καλο μηχανικο που να σε κοιταει ευθεια στα ματια. Ασε και που οι περισσοτεροι μοτοσυκλετιστες πανε στους εξουσιοδωτημενους για να παιρνουν την σφραγιδα κλπ και τελικα η δουλεια που ΠΡΕΠΕΙ να γινεται ΔΕΝ γινεται και το συμαντικοτερο απο ολα; Δεν το ξερει ο ιδιος ο κατοχος. Νομιζει οτι πηγε στην yamahondoktmobmw και εγινε ολα οπως επρεπε.... Πλέον για το βιβλίο σέρβις ισχύει η σφραγίδα από ΚΑΘΕ νόμιμο συνεργείο (ανεξαρτήτως αν είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Για την εγγυηση; Καλο αυτο , δεν το γνωριζα :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 οντως και εγω κατι ειχα ακουσει αλλα δεν ημουν σιγουρος.καλυτερα για να μην δινω 40Ε για να μου αλλαζουν λαδια στο ερ και χασω την εγγυηση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Laval 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Πλέον για το βιβλίο σέρβις ισχύει η σφραγίδα από ΚΑΘΕ νόμιμο συνεργείο (ανεξαρτήτως αν είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι) οπ οπ ! καλο αυτο !! Δηλαδη αν δεν παω εγω το Ζ στην Καβασακι και παω σε νομιμο συνεργειο δεν θα χασω την 2 χρονια εγγυηση ? Θα παρω και την καβασακι να την ρωτησω γιατι ειναι ικανοι να μου βγαλουν το λαδι .. και οχι στην μηχανη ... σε μενα ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
virus 194 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2011 Πλέον για το βιβλίο σέρβις ισχύει η σφραγίδα από ΚΑΘΕ νόμιμο συνεργείο (ανεξαρτήτως αν είναι εξουσιοδοτημένο ή όχι) η σφραγιδα δεν ειναι κατι δυσκολο. ειναι πανευκολο να φτιαξεις μια σφραγιδα και να την βαλεις στο βιβλιο σερβις. και για να προλαβω τις οποιες ενστασεις θα πω την αλλη πλευρα. πας κανονικα στην μπε εμ νταμπλιγιου και κανεις μια δουλεια. σου σφραγιζουνε το βιβλιο σερβις και φευγεις ησυχος. μετα απο κανα μηνα βγαζει προβλημα και ξαναπας για να σε καλυψει η εγγυηση. και σου λενε η σφραγιδα πλαστη και δεν εκανες ποτε τετοια δουλεια σε μας. ομως αυτοι οταν εγινε η δουλεια και βαλαν την σφραγιδα στο βιβλιο σερβις απο λαθος δεν περασανε το συμβαν στα κομπιουτερ για να εχουν γνωση τα κεντρικα. τι γινετε τοτε; και μην μου πειτε για βιβλιο εισερχομενων εξερχομενων γιατι εκει απλως αναγραφετε η δουλεια αοριστα και μονολεκτικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες