vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 το κακό για εμένα είναι ότι στα ράφια των ΣΜ πολλές φορές δεν βρίσκεις ελληνικά προιόντα ενώ υπάρχουν ευρύτερα στην αγορά... ενα παράδειγμα απλό... η ζάχαρη. Υπάρχει ελληνικής βιομηχανίας, καθαρά ελληνική ζάχαρη. Κάποιος που θα πάει σε ένα μεγάλο ΣΜ για να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας του (και να μην τρέχει κάθε 2 μέρες σε παντοπωλεία) δεν την βρίσκει... ούτε Μαρινόπουλο (που έχει μόνο τη ζάχαρη καρφούρ - καθαρά ξένης παραγωγής), ούτε στον Σκλαβενίτη (που έχει μόνο τη ζάχαρη της μάρκας του - καθαρά ξένης παραγωγής) ούτε στον ΑΒ (επίσης μια από τα ίδια).... δεν έχουν καν την επιλογή στα ράφια π.χ. και της δικής τους ζάχαρης και της ελληνικής. Μονοπώλιο κανονικό. Και ενώ έχω στείλει φόρμα παραπόνων στα κεντρικά τους, το αυτάκι τους δεν ιδρώνει... χρειάζονται πιο οργανωμένες κινήσεις αλλά και νομοθετήσεις υπέρ των ελληνικών προιόντων. Οφείλουν να είναι υποχρεωμένοι να τα έχουν στα ράφια τους... και όχι να τα μπουκοτάρουν τα ίδια τα ΣΜ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
brutos 971 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Μεγάλο ενδιαφέρον για την πώληση της Βιομηχανίας Ζάχαρης Μεταξύ των ενδιαφερόμενων και ο νέος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2012 19:23 Περίπου δέκα υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που πωλει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα. Ο εκκαθαριστής της τράπεζας λίγες ημέρες μετά την κήρυξη του πρώτου διαγωνισμού ως άγονου επανεκκίνησε τις διαδικασίες πώλησης και σήμερα έληξε η διορία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο σύμβουλο Eurοbank Equities. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον περιλαμβάνονται οι τρεις εταιρείες που είχαν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές στον τελευταίο διαγωνισμό (η πολωνική Polski, η βουλγαρική Litex και η ελληνική νηματουργία Επίλεκτος), ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης αλλά και η μεγάλη γαλλική εταιρεία του κλάδου Cristal Union. Βεβαίως, και στον πρώτο διαγωνισμό στη φάση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος η συμμετοχή ήταν μεγάλη, αλλά όταν ήρθε η ώρα για τις δεσμευτικές προσφορές, μόνο τρεις κατέθεσαν φάκελο. Μετά την αξιολόγηση από τον ειδικό εκκαθαριστή με τη βοήθεια του συμβούλου των στοιχείων που θα υποβληθούν, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν στο επόμενο στάδιο: α) θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, β) θα λάβουν πρόσθετη πληροφόρηση για την εταιρεία και γ) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σύντομης διάρκειας δικό τους έλεγχο πριν υποβάλλουν τη δεσμευτική τους προσφορά. Ο όμιλος της ΕΒΖ εμφάνισε καθαρά κέρδη μετά από 7 χρόνια τη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 30/6/2012. Η διοίκηση ακολούθησε ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκμεταλλευόμενη τις σταθερές τιμές της ζάχαρης κατάφερε να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους και να εμφανίσει θετικό πρόσημο ακόμη και στην τελική γραμμή των αποτελεσμάτων. Αντιθέτως, ο κύκλος εργασιών του ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των δύο θυγατρικών στη Σερβία) μειώθηκε κατά 10,5% στα 229 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο μεικτού κέρδους διαμορφώθηκε για τον όμιλο στο 22,24% έναντι 10,56% της περσινής χρήσης. Τα ebitda ανήλθαν στα 26,25 εκατ. ευρώ από 12,26 εκατ. ευρώ πέρσυ. Tα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους έφτασαν τα 2,96 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,34 εκατ. ευρώ στις 30/6/2011. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 πάλι καλά που εμφάνισε κέρδη μετά από τέτοιο μπουκοτάζ που δέχθηκε από τα ελληνικά ΣΜ... ελπίζω να πάει σε καλά χέρια, τι να πω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 (τροποποιήθηκε) ενα παράδειγμα απλό... η ζάχαρη. Υπάρχει ελληνικής βιομηχανίας, καθαρά ελληνική ζάχαρη. Κάποιος που θα πάει σε ένα μεγάλο ΣΜ για να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας του (και να μην τρέχει κάθε 2 μέρες σε παντοπωλεία) δεν την βρίσκει... ούτε Μαρινόπουλο (που έχει μόνο τη ζάχαρη καρφούρ - καθαρά ξένης παραγωγής), ούτε στον Σκλαβενίτη (που έχει μόνο τη ζάχαρη της μάρκας του - καθαρά ξένης παραγωγής) ούτε στον ΑΒ (επίσης μια από τα ίδια).... δεν έχουν καν την επιλογή στα ράφια π.χ. και της δικής τους ζάχαρης και της ελληνικής. Μονοπώλιο κανονικό. Και ενώ έχω στείλει φόρμα παραπόνων στα κεντρικά τους, το αυτάκι τους δεν ιδρώνει... χρειάζονται πιο οργανωμένες κινήσεις αλλά και νομοθετήσεις υπέρ των ελληνικών προιόντων. Οφείλουν να είναι υποχρεωμένοι να τα έχουν στα ράφια τους... και όχι να τα μπουκοτάρουν τα ίδια τα ΣΜ. Στο Σκλαβενίτη που πάω εγώ έχει ζάχαρη της "μάρκας του" με διευκρίνηση στην προέλευση (ελληνική) και με διαφορετικό χρωματικό τόνο και φυσικά διαφορά στην τιμή. Όσο μπορώ ακόμα παίρνω την Ελληνική... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 16 , 2012 από τον ypopsifios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 την τελευταία φορά που είχα παρει από το σκλαβενίτη ζάχαρη της μάρκας του και διαβασα καλά το περιτύλιγμα έλεγε ότι παρασκευάζεται στα Βαλκάνια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2012 Η ζάχαρη που έχουν τα περισσότερα Σ/Μ είναι Σερβική, και υπάρχουν και καταγγελίες για την ποιότητά της (θυμάστε κάτι δεκάδες χιλιάδες βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριξε ο Κλίντον στην Γιουγκοσλαβία). Πολλές συσκευασίες αναγράφουν το παραπλανητικό "συσκευάζεται στην Ελλάδα" και μάλιστα από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Οπότε, τον νού σας. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nicket456 166 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17 , 2012 Στα καλλυντικα βαλτε και τα προιοντα της FROIKA. Ελληνικοτατα με 99% ελληνικο προσωπικο και παρασκευή-συσκευασια στην εργατομανα Γλυφαδα κατα 100%. Συν οτι εχει μεγαλωσει πλεον το ευρος των προιόντων της και σε μη φαρμακευτικα . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vaelsod 3.032 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2012 (τροποποιήθηκε) .... Και ενώ έχω στείλει φόρμα παραπόνων στα κεντρικά τους, το αυτάκι τους δεν ιδρώνει... χρειάζονται πιο οργανωμένες κινήσεις αλλά και νομοθετήσεις υπέρ των ελληνικών προιόντων. Οφείλουν να είναι υποχρεωμένοι να τα έχουν στα ράφια τους... και όχι να τα μπουκοτάρουν τα ίδια τα ΣΜ. Λοιπόν σήμερα, έναν μήνα μετά από τα παράπονα τόσο στον σκλαβενίτη όσο και στον Μαρινόπουλο (που δεν μου πήρε πάνω από 5 λεπτά να στέιλω τα emails) είδα με μεγάλη μου χαρά ότι στον Σκλαβενίτη πλέον φέρανε για ίσως 1η φορά και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ με την ετικέτα τους, τοποθετημένη ακριβώς δίπλα από την άλλη ζάχαρη με την άλλη ετικέτα τους που παρασκευάζεται στην Ε.Ε (με την ίδια μάλιστα τιμή) και ορίστε και τα πειστήρια: Δεξιά είναι η γαλάζια ζάχαρη που είχαν έως και πριν λίγες μέρες να μονοπωλέι τα ράφια τους, και αριστερά η μπλε της ελληνικής βιομηχανίας. Μάλιστα όταν πήγα να βγάλω τη φωτό είδα μια κυρία να στέκεται από μπροστά σαστισμένη και να έχει βάλει στο καλάθι της 2 πακετάκια από τη γαλάζια. Την πλησίασα και ευγενικά της ζήτησα συγνώμη και τη ρώτησα γιατί δεν αγοράζει την ελληνική αφού και αυτή του Σκλαβενίτη είναι... με κοίταξε και μου είπε ότι τόσην ώρα προσπαθούσε να καταλάβει τη διαφορά (γιατί νόμιζε ότι και η άλλη επειδή γράφει Σκλαβενίτης, ότι είναι ελληνική)... με ευχαρίστησε για την ενημέρωση και άλλαξε αμέσως τα πακέτα με την ελληνική ζάχαρη! Ελπίζω μόνο να μην την τρόμαξα γιατί ήμουν σαν ρομποκοπ με το μπουφάν και τις μπότες της μηχανής!!! Που θέλω να καταλήξω... δεν είναι και τόσο δύσκολο να έχουμε μια λίιιιιιιγο πιο ενεργή συμπεριφορά και εμείς οι ίδιοι. Δεν μου πήρε πάνω από 5 λεπτά να στείλω τις φόρμες παραπόνων και ούτε θα έπαιρνε πάνω από 5 λεπτά στον οποιοδήποτε να κάνει τα παράπονα αυτά ευγενικά έστω και προφορικά στο γκισέ εξυπηρέτησης πελατών των καταστημάτων αυτών ή ακόμα να ζητήσει να το κάνει και γραπτά. ΑΝ όμως το κάναμε όλοι... τότε τα "ελληνικά" σούπερμάρκετ θα πλημμύριζαν από ελληνικά προιόντα και όπως είπα και στο feed back που έστειλα στον Σκλαβενίτη "έτσι θα έχουμε και εμείς δουλειά... και αυτοί...κέρδος και επομένως δουλειά!" Αγάλι αγάλι γίνεται... Δεν θέλει πάνω από 5 λεπτά! Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 17 , 2012 από τον vaelsod 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2012 Μάλιστα όταν πήγα να βγάλω τη φωτό είδα μια κυρία να στέκεται από μπροστά σαστισμένη και να έχει βάλει στο καλάθι της 2 πακετάκια από τη γαλάζια. Την πλησίασα και ευγενικά της ζήτησα συγνώμη και τη ρώτησα γιατί δεν αγοράζει την ελληνική αφού και αυτή του Σκλαβενίτη είναι... με κοίταξε και μου είπε ότι τόσην ώρα προσπαθούσε να καταλάβει τη διαφορά (γιατί νόμιζε ότι και η άλλη επειδή γράφει Σκλαβενίτης, ότι είναι ελληνική)... με ευχαρίστησε για την ενημέρωση και άλλαξε αμέσως τα πακέτα με την ελληνική ζάχαρη! Ελπίζω μόνο να μην την τρόμαξα γιατί ήμουν σαν ρομποκοπ με το μπουφάν και τις μπότες της μηχανής!!! .................................. Ρε, φοβέρα θέλει ο Έλληνας............... :P Σωστή κίνηση, αν όλοι κάναμε το ίδιο τα τελευταία 30 χρόνια, πολλά θα ήταν διαφορετικά. Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν υπεύθυνοι πολίτες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
4kings 1.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2012 Δεν ξερω αμα ισχυει.......απο το φατσοβιβλιο την βρηκα την φωτο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mario27 1.346 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2012 Ισχυει και απο αλλες χωρες οχι μονο απο γερμανια, δυστυχως Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες