damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 Λοιπον παιδια σκεφτομαι την αγορα μιας dslr.Περιπου στα χριστουγενα μαλλον(μηπως πετυχω και καμια προσφορα!).Τα λεφτα που θα μπορω να διαθεσω θα ειναι γυρω στα 300-350 ευρω. Και εδω περιμενω τις αποψεις και τις γνωμες σας!Κατι σε entry-level λογικα. Εχω δει καποιες φτηνες οπως η Canon EOS rebel T3 και η Nicon D3000.Τι γνωμη εχετε εσεις? Η αγορα θα γινει ειτε απο μαγαζι εδω ή αν βρεθει κατι σε καλη τιμη και απο κανα ιντερνετομαγαζο. Περιμενω τις αποψεις των εμπειροτερων. Ευχαριστω προκαταβολικα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorips 699 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 σε αυτα τα χρηματα μπορεις να παρεις δευτερο χερι την nikon d90 ..μονο σωμα. Πολυ καλυτερη απο καθε entry level. Παντως η 3000 που αναφερεις ειναι υπεραρκετη για entry. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xx1100 1.411 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 για δωσε περισσοτερες πληροφοριες , τι θελεις να φωτογραφιζεις ?? γενικα η κατι ειδικα , τι εμπειρια εχεις ?? γενικως δωσε μας στοιχεια να σε βοηθησουμε αναλαμβανω να σε κατατοπισω ως προς της nikon . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 H T3 (ευρωπη νομιζω γνωστη σαν 1100D) ειναι ενα κλικ καλυτερη απο την παλαιοτερη 450D της canon. Εχει τον "νεο" Digic 4. Απο θεμα θορυβου υπερτερουν (προς το θετικο εννοω) η Νικον σε σχεση με της κανον. Παρολα αυτα η κανον 1100 ειναι πραγματικα μια παρα πολυ καλη αγορα. Αν την βρισκεις σε αυτη την τιμη τοτε μην το σκεφτεις πολυ. Εν τελη θα δεις πως περισσοτερο σημασια θα εχει ο φακος Ακομα και θορυβο να εχεις με ενα νορμαλ ISO ενας καλος φακος που μπορει να σου δωσει 3 η καμια φορα και 4 στοπ με το σταμπιλαιζερ θα σε βοηθησει περισσοτερο. Εγω θα επερνα την 1100. Υπαρχει και το πιο παλιο μοντελο το 1000D , εχει 2 πραγματακια που δεν μου αρεσαν. Οθονη οχι και τοσο καλη, και ISO μεχρι 1600. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2011 Για κοίτα εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=173807#173807 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Ευχαριστω παιδια! Απο εμπειρια με dslr καμια.Απο φοτογραφικες μια απλη ψηφιακη sony κανα 2 χρονια αλλα πλεον δεν με καλυπτει καθολου. Η χρηση θα ειναι κυριως για τοπια αλλα και γενικα οτι μου τραβαει την προσοχη. Να κοιταξω και τις μετεχειρες? Προσωπικα προς την Canon κλεινω.Οχι πως ξερω βεβαια απλως μου αρεσει περισσοτερο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TasMan 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Φίλε μου μη σε απογοητεύσω, αλλά αν δεν ξέρεις ακριβώς τι σου γίνεται από ρυθμίσεις και φακούς καλύτερα μείνε μακρυά από DSLR και προσανατολίσου σε καμμία Bridge, δηλ ψηφιακές με super zoom με όχι τοσο τρομερούς αισθητήρες όσο οι DSLR αλλά μακράν περισσότερες ρυθμίσεις και ποιότητα φωτογραφιών απο τις απλές. Πριν λίγο καιρό ήθελα κι εγώ να πάρω μια DSLR και ευτυχώς είχε μία ένας κολλητός μου και μου την έδωσε για διακοπές. Απλά μου έσπασε τα νεύρα. Ήταν φανταστική να βγάζω ηλιβασιλέματα και να κάθομαι να παίζω εκεί που είχα χρόνο, όταν όμως ήθελα να ´´πιάσω τη στιγμή´´ ή να φωτογραφίσω κάποια αξιοθέατα, έπρεπε αναγκαστικά να κουβαλάω την κουμούτσα με το βαλιτσάκι της (πίστεψέ με, με ένα μόνο φακό δεν τη βγάζεις) και να κάνω 10 ρυθμίσεις γιατί το θέμα ήταν μια φωτισμένο, μια σε σκιά, μια κοντινό, μια μακρινό κτλ. Μπορείς βέβαια να τη βάζεις στο αυτόματο αλλά με τα χρήματα που αναφέρεις μην περιμένεις τρελές διαφορές από μια απλή point and shoot. Κοίτα μερικές super zoom και θα με θυμηθείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sorips 699 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 βασικα damous πρεπει να αποφασησεις τι θελεις απο την μηχανη. Αν θες να πας παραπερα, απο το να βγαζεις καλα τοπια να πας σε dslr αν δεν σκοπευεις να ασχοληθεις παραπανω ισως να παρεις μια bridge η μια compact οπως ειπε και ο tasman. Η αληθεια ειναι οτι με τις dslr εχεις παντα ενα προσθετο βαρος, συν οτι σε περιοριζει σε καποιες συνθηκες φωτογραφησης. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Αυτο το θεμα το εχω σκεφτει.Οτι δηλαδη θα εχει καποιες 'δυσκολιες' σε σχεση με κατι πιο απλο.Αλλα γενικα η φοτογραφια μ'αρεσει αρκετα και θα ηθελα να το προχωρησω λιγο παραπανω ετσι για hobby κυριως.Απο υπομονη να τα μαθω πιστευω οτι εχω.Για αυτο σκεφτομαι για dslr. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Αν δεν εισαι αρτσωμένος με τη φωτογραφία, μην πετάς τα λεφτά σου. Πριν 2 χρόνια περίπου έδωσα 1.800€ για μηχανή και φακούς και τώρα χρησιμοποιείται μια-δυο φορές το χρόνο στες διακοπές. Κι όχι για τίποτα τρελά πράγματα, μια χαρά θα έκανα την ίδια δουλειά με τη sony Η5 που είχα, προ SLR εποχή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Αν δεν εισαι αρτσωμένος με τη φωτογραφία, μην πετάς τα λεφτά σου. Πριν 2 χρόνια περίπου έδωσα 1.800€ για μηχανή και φακούς και τώρα χρησιμοποιείται μια-δυο φορές το χρόνο στες διακοπές. Κι όχι για τίποτα τρελά πράγματα, μια χαρά θα έκανα την ίδια δουλειά με τη sony Η5 που είχα, προ SLR εποχή. Το αρτσωμενος να υποθεσω οτι ειναι κατι σαν το τρελαμενος-πορωμενος? Εμ μπορω να πω οτι μ αρεσει να ασχολουμε αρκετα.Τις περισσοτερες φορες που βγαινω για βολτα εχω και την φοτογραφικη μαζι μου μιας και ειμαι σχεδον παντα με τσαντα!Και οχι το μονο σιγουρο ειναι πως δεν θα χρεισημοποιητε τοσο λιγες φορες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
motoris 499 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 κοιτα αν δεν εχεις παει σε σχολη μη παρεις DSLR....δεν θα μπορεις να την εκμεταλευτεις! θα φωτογραφιζεις συνεχεια σε Α mode....οποτε παρε μια απλουστερη να μη χανεις χρονο στη καθε φωτογραφηση που ειναι βασικο! ..η παρε DSLR και πηγαινε αμεσως για σεμιναρια φωτο!(το καλυτερο αφου σ΄αρεσει πολυ) εγω εχω εντριφησει βαθια στο αθλημα κ τωρα πηρα την canon 5D και εχω μια βδομαδα που διαβαζω το manual!! οπως κ ναχει καλη επιτυχια!! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Το αρτσωμενος να υποθεσω οτι ειναι κατι σαν το τρελαμενος-πορωμενος? Εμ μπορω να πω οτι μ αρεσει να ασχολουμε αρκετα.Τις περισσοτερες φορες που βγαινω για βολτα εχω και την φοτογραφικη μαζι μου μιας και ειμαι σχεδον παντα με τσαντα!Και οχι το μονο σιγουρο ειναι πως δεν θα χρεισημοποιητε τοσο λιγες φορες. Το αρτωμενος το μεταφραζεις οπως θελεις. :) Απο κει και ύστερα, όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, έχε στο νου για κάτι σε μεταχείρο, υπάρχουν αρκετοί μπάμιες που "κυνηγούν το τέλειο" και αλλάζουν φωτομηχανές κάθε 2 χρόνια, με ελάχιστα κλικ. Αν κι έχω canon, η nikon σαφώς είναι κάμποσα κλικ πιο μπροστά. Προσανατολίσου σε αυτές λοιπόν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Φίλε μου μη σε απογοητεύσω, αλλά αν δεν ξέρεις ακριβώς τι σου γίνεται από ρυθμίσεις και φακούς καλύτερα μείνε μακρυά από DSLR και προσανατολίσου σε καμμία Bridge, δηλ ψηφιακές με super zoom με όχι τοσο τρομερούς αισθητήρες όσο οι DSLR αλλά μακράν περισσότερες ρυθμίσεις και ποιότητα φωτογραφιών απο τις απλές. Πριν λίγο καιρό ήθελα κι εγώ να πάρω μια DSLR και ευτυχώς είχε μία ένας κολλητός μου και μου την έδωσε για διακοπές. Απλά μου έσπασε τα νεύρα. Ήταν φανταστική να βγάζω ηλιβασιλέματα και να κάθομαι να παίζω εκεί που είχα χρόνο, όταν όμως ήθελα να ´´πιάσω τη στιγμή´´ ή να φωτογραφίσω κάποια αξιοθέατα, έπρεπε αναγκαστικά να κουβαλάω την κουμούτσα με το βαλιτσάκι της (πίστεψέ με, με ένα μόνο φακό δεν τη βγάζεις) και να κάνω 10 ρυθμίσεις γιατί το θέμα ήταν μια φωτισμένο, μια σε σκιά, μια κοντινό, μια μακρινό κτλ. Μπορείς βέβαια να τη βάζεις στο αυτόματο αλλά με τα χρήματα που αναφέρεις μην περιμένεις τρελές διαφορές από μια απλή point and shoot. Κοίτα μερικές super zoom και θα με θυμηθείς. Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να αγοραζουμε Iphone και Android κινητα γιατι δεν ξερουμε πως λειτουργουν οι εφαρμογες ? Παντα υπαρχει το μανουαλ, και πλεον το ιντερνετ που σου δινει απαντηση σε ολα. κοιτα αν δεν εχεις παει σε σχολη μη παρεις DSLR....δεν θα μπορεις να την εκμεταλευτεις! θα φωτογραφιζεις συνεχεια σε Α mode....οποτε παρε μια απλουστερη να μη χανεις χρονο στη καθε φωτογραφηση που ειναι βασικο! ..η παρε DSLR και πηγαινε αμεσως για σεμιναρια φωτο!(το καλυτερο αφου σ΄αρεσει πολυ) εγω εχω εντριφησει βαθια στο αθλημα κ τωρα πηρα την canon 5D και εχω μια βδομαδα που διαβαζω το manual!! οπως κ ναχει καλη επιτυχια!! :) Καλες ειναι οι σχολες, αλλα δεν ειναι και απαραιτητες. Εσυ για να οδηγας το ΕΧC πηγες σε καποια σχολη ? Και δεν εννοω αυτην για το διπλωμα. Το να παρεις μια DSLR και να κανεις 1 λεπτο η και 15 λεπτα να βγαλεις μια φωτογραφια, δεν ειναι χασημο χρονου, ειναι hobby. Με την ιδια λογικη ενας ψαρας που γυρναει με μισο κιλο ψαρια σπιτι χανει τον χρονο του. Στον φιλο αρεσει η φωτογραφια και θελει να ασχοληθει, αρα δεν ειναι χασιμο χρονου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Adnoctum 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 (τροποποιήθηκε) Εγώ προτείνω να πάρεις DSLR αφού το θες. Ήμουν και γω στην ίδια φάση με σένα και πήρα και δε συνάντησα πρόβλημα. Γούσταρα πολύ. Εντάξει άμα δεν είσαι επαγγελματίας η τουλάχιστον μέχρι να γίνεις θα υπάρξει καιρός που θα μείνει στο ντουλάπι, δε θα πηγαίνεις για ψώνια και θα την κουβαλάς, καλά μπορεί να γίνει και αυτό απλά σου λέω. Επίσης δεν πιστεύω ότι θα μείνεις στο Auto, μετά από κάποια φάση θα βγάζεις σε manual μόνο. Απλά αντί να πατήσεις το κουμπί κατευθείαν θα σου πάρει 3-4 δευτερόλεπτα παραπάνω, και θα γουστάρεις κιόλας γιατί θα κάνεις ακριβώς αυτό που θες. Όσον αφορά τι να πάρεις εγώ είχα σταμπάρει την canon 500d, και την είδα στο stock του e-shop μια μέρα 390 ευρώ, πήγα δεν είχε μπαταρία και μου την άφησε 350. τρελό deal. Ψάξου κάπως έτσι και συ ώστε αν ξενερώσεις,που δε νομίζω, και την πουλήσεις να μην έχεις χάσει λεφτά. Τέλος να σου πω ότι καλό θα ήταν κάποιος να σου δείξει κάποια πραγματάκια, εγώ είχα ένα φίλο που μου χε εξηγήσει. Αλλά περισσότερο με βοήθησε αυτό το κανάλι στο youtube http://www.youtube.com/user/PhotographersOnUTube. Απλά να τα πάρεις με τη σειρά τα βίντεο. Καλή τύχη φίλε. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 16 , 2011 από τον Adnoctum Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Αν δεν εισαι αρτσωμένος με τη φωτογραφία, μην πετάς τα λεφτά σου. Πριν 2 χρόνια περίπου έδωσα 1.800€ για μηχανή και φακούς και τώρα χρησιμοποιείται μια-δυο φορές το χρόνο στες διακοπές. Κι όχι για τίποτα τρελά πράγματα, μια χαρά θα έκανα την ίδια δουλειά με τη sony Η5 που είχα, προ SLR εποχή. Γιωργο, υπαρχει και ο παραγοντας του ενθουσιασμου. Ενα χρονο εχω την dslr και σε καθε βολτα την εχω μαζι και ας πιανει χωρο. Οπως υπαρχουν και οι μερες που θα ξεκινησω μονο για αυτο το πραγμα. Για να βγαλω φωτογραφιες. Πιστευω ειναι θεμα ορεξης η απλα τελικα δεν ηθελες τοσα πολλα πραγματα απο μια φωτογραφικη. Εγω παντως σου λεω να ξαναμπεις στο παιχνιδι. Ειναι ωραιο παιχνιδι και ηρεμεις Για να πω και την δικια μου εμπειρια. Δεν ειμαι επαγγελματιας, ουτε καν κοντα σε αυτο. Παντα μου αρεσε η φωτογραφια και ειπα μια φορα να κανω και εγω το βημα να παρω κατι καλο και να δω τι μπορω να κανω. Εχω βγαλει παρα μα παρα πολλες φωτογραφιες που θα μπορουσε να βγαλει οποιαδηποτε κομπακτ φωτογραφικη, εχω βγαλει ομως και φωτογραφιες που με μια ψηφιακη δεν διανωεισαι καν να βγαλεις. Ποτε δεν με απασχολησαν τα 15.000 κουμπια και ρυθμησεις. Με ενδιεφεραι να μαθω να την χειριζομαι σωστα και να βγαζω το αποτελεσμα που θελω εγω. Οποτε ειμαι παντα σε μανουλ η σε ημι-μανουλ ρυθμισεις. Θα σημφωνησω πως ειναι ογκοδες, ιδικα οταν μιλαμε για 2τροχα οχηματα που δεν εχεις που να τα βαλεις ολα τα μπλιμπλικια. Ουτε μπορεις να πεις θα την βαλω στο τσεπακι. Αυτο παντως λιγες φορες με εχει αποτρεψει απο το να παρω την φωτογραφικη μηχανη μαζι. Και οχι δεν ειναι ντροπη ακομα και για εναν καφε να πας να βγαλεις την κουμουτζα για φωτογραφιση. Χομπυ ειναι στο κατω κατω Περα απο το ποια καμερα θα παρεις, αφησε 50-100 ευρω στην ακρη για μια κομπακτ. Παντα θα υπαρχουν στιγμες που θα θες απλα να την εχεις στο τσεπακι σου για να βγαλεις κατι προχειρο. Απο πλευρας μου, αν σε ενδιαφερει να ασχολιθεις, μην σε τρομαζουν σχολια του τυπου οτι θελει μαθηματα σε ιδικη σχολη και οτι εχει τοσες ρυθμισεις. Αν εχεις διαθεση θα μαθεις. Και τις ρυθμισεις και που θα πρεπει να πεφτει το ματι σου για να εχεις ενα ομορφο καδρο. Όσον αφορά τι να πάρεις εγώ είχα σταμπάρει την canon 500d, και την είδα στο stock του e-shop μια μέρα 390 ευρώ, πήγα δεν είχε μπαταρία και μου την άφησε 350. τρελό deal. Πραγματικα απιστευτη τιμη για την 500D , ποσο μαλλον οταν μια μπαταρια την αγοραζεις με 5-10ευρω μονο . Και οπως ειπες εσυ, αν εχεις καποιον φιλο που να εχει ασχοληθει λιγο, θα ειναι μια καλη βοηθεια. Αν οχι, το ιντερνετ ειναι γεματο απο βιβλια, βιντεο , σελιδες που θα σε καθοδηγισουν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
motoris 499 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να αγοραζουμε Iphone και Android κινητα γιατι δεν ξερουμε πως λειτουργουν οι εφαρμογες ? Παντα υπαρχει το μανουαλ, και πλεον το ιντερνετ που σου δινει απαντηση σε ολα. Καλες ειναι οι σχολες, αλλα δεν ειναι και απαραιτητες. Εσυ για να οδηγας το ΕΧC πηγες σε καποια σχολη ? Και δεν εννοω αυτην για το διπλωμα. Το να παρεις μια DSLR και να κανεις 1 λεπτο η και 15 λεπτα να βγαλεις μια φωτογραφια, δεν ειναι χασημο χρονου, ειναι hobby. Με την ιδια λογικη ενας ψαρας που γυρναει με μισο κιλο ψαρια σπιτι χανει τον χρονο του. Στον φιλο αρεσει η φωτογραφια και θελει να ασχοληθει, αρα δεν ειναι χασιμο χρονου. αυτα τα λες σοβαρα η τα ονειρευεσαι? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 αυτα τα λες σοβαρα η τα ονειρευεσαι? Σοβαρα τα λεω Οχι, δεν εχω κανει μαθηματα, οχι δεν εχει πεσει photoshop. Δεν ειναι επιδειξη, ειναι το αποτελεσμα μερικων μηνων με την DSLR μου. Δεν ειναι απαραιτητο να εισαι επαγγελματιας για να εχεις DSLR , για αυτο και καποιες σειρες λεγονται Entry-Level, γιατι ειναι για αυτους που θελουν να μπουνε στον χωρο αυτο. Και ο φιλος αυτο θελει να κανει. Και για να ειμαστε στο θεμα. Ο φιλος δεν ρωτησε αν θα παρει compact η dslr, αλλα ποια dslr να παρει σε αυτα τα χρηματα. Οποτε δεν νομιζω πως τιθεται θεμα σηζητησεις για το αν μπορει να κανει την δουλεια του με μια Lumix, G11 η δεν ξερω εγω τι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
snpl 77 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Νομίζω πως καλή περίπτωση θα ήταν να πάρεις μια μεταχειρισμένη entry-level (πχ nikon d40 'η canon 400d ) και να παίξεις με αυτη ώστε να εξοικιωθείς και να μάθεις να φωτογραφίζεις με μια dslr. Είναι νομίζω υπεραρκετές οι δυνατότητες τους (παρότι περασμένα μοντέλα ) για έναν αρχάριο και δεν θα πελαγώσεις με τις ρυθμίσεις. Αργότερα όταν θα νιώσεις ότι δεν σε καλύπτει η entry-level μπορείς να αγοράσεις μια ποιο καινούργια με περισσότερες δυνατότητες. Το σίγουρο είναι ότι τότε θα είσαι σε θέση να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου το κατάλληλο μοντέλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
LeocMan 17 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 αν σκοπευεις να ασχοληθεις λιγο περισσοτερο με την φωτογραφια ενταξει να παρεις ντιεσελαρ, για τα λεφτα που θα δωσεις θα παρεισ κατι αναλογο που δεν σημαινει οτι ειναι κακο. θα συνηστουσα νικον αν βρεις σε αυτα τα λεπτα. κατι που θα ηθελα ομως να ανφερω, μια τετοια φωτογραφικη θα την παρεισ για να αλλαζεις φακους και να εχεισ πιο πολλες δυνατοτητες. εχε υποψην σου οτι οι οι πιο απλοι φακοι στοιχιζουν οσο και οι φωτο σου. οποτε αν δεν εχεισ τις δυνατοτητες να αγοραζεις φακους να ξερεισ οτι ειναι πεταμενα λεφτα. σε αυτη την περιπτωση υπαρχουν και οι ενδιαμεσες μηχανες οι 'μπριτζ' που εχουν ολες τις χειροκινητες ρυθμισεις των επαγγελματικων αλλα δεν αλλαζουν φακους. στα συν τους οτι εχουν σαφως μεγαλυτερο φακο(πιο μεγαλο ζουμ) και κατα 30% φτηνοτερη απο τις ντιεσελαρ. μπορεις δηλαδη να 'παιξεις' με κλειστρο διαφραγμα εστιαση, προγραμματα εκθεσης σε συγκεκριμενες καταστασεις και πολλα αλλα ,,,αλλα δεν αλλαζεις φακους. στα λεω αυτα φιλε μου γιατι και εγω εχω πετρια με τις φωτο και πηρα το 2005 ντιεσελαρ ολιμπους ε330 500ευρω και απο τοτε δεν αγορασα κανενα φακο αφου στοιχιζαν απο 300 εως 2000 ευρω. την ιδια στιγμη οι μπριτζ φωτογραφικες ειχαν 300 ευρω.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις αποψεις και τις γνωμες σας. Επειδη μ αρεσει οπως προειπα θελω να το επιχειρησω.Θα ψαξω για κατι entry level ειτε καινουργιο ειτε σε κατι μετεχειρο. Οσο για την ορεξη εχω αρκετη και γενικα πιστευω πως ειναι κατι που σε κανει και να ξεχνιεσαι καπως αλλα ειναι και δημιουργικο. Για τον χωρο που πιανει οταν βγαινω δεν ειναι μεγαλο προβλημα.Λογω σχολειου,φροντιστηριου,προπονησεων ακομα και οταν βγαινω βολτα κουβαλαω σχεδον παντα τσαντα. Τωρα για τους φακους οντως ειναι λιγο ακριβα απο οτι εχω δει αλλα θα τα βγαλω περα!Αλλωστε δεν θα αρχισω απο τον πρωτο μηνα να αλλαζω φακους. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Τωρα για τους φακους οντως ειναι λιγο ακριβα απο οτι εχω δει αλλα θα τα βγαλω περα!Αλλωστε δεν θα αρχισω απο τον πρωτο μηνα να αλλαζω φακους. Υπαρχουν και οι μεταχειρισμενοι στο Ebay Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
damous T50 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Υπαρχουν και οι μεταχειρισμενοι στο Ebay Ναι ειναι και αυτη μια λυση!Ομολογω δεν την ειχα σκεφτει! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gilles 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Θα συμφωνήσω με τον συμφορουμίτη motoris εδώ. Έχοντας κάνει μαθήματα φωτογραφίας σε SLR και προτιμώντας τις αναλογικές ακόμα, πρέπει να το πάρεις σοβαρά απόφαση αν δεν θέλεις να καταλήξεις να πετάξεις τα λεφτά σου σε τέτοιους καιρούς. Οι λεγόμενες και compact πλέον αν ψάξεις και στο νετ και δεις φωτογραφίες από αρχάριους, δύσκολα θα καταλάβεις διαφορά. Να έχεις dslr στο σακίδιο της προπόνησης, λίγο κουλό μου ακούγεται. Βάλε-βγάλε, εστίαση-διάφραγμα-ISO...σε αυτά τα λεφτά λογικά θα είναι και νταμάρι... Εάν τώρα δεν μπορείς χωρίς, πάρε μία μτχ D70 όπως είπε και ένα παιδί παραπάνω και μάζευε λεφτά για φακούς. Ένας ultrawide για Nikon το λιγότερο 600 καινούργιος και δεν ξέρω πόσα μτχ. Το ίδιο για ζούμ, μάκρο κτλπ. Επίσης ξεκινάς να μάθεις και προγράμματα επεξεργασίας. Άν μένεις Αθήνα, νομίζω η βιβλιοθήκη έχει δωρεάν μαθήματα. Πάντως βάλτα κάτω και σκέψου: Μπορείς να τραβήξεις ίδιας ή και καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες με μία compact? Θέλεις να ασχοληθείς γενικότερα ή να τις ανεβάζεις στο fb με το όνομα σου watermark λες και είσαι ο Anton Corbijn? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2011 Θα συμφωνήσω με τον συμφορουμίτη motoris εδώ. Να συμφωνεις.... ή να τις ανεβάζεις στο fb με το όνομα σου watermark λες και είσαι ο Anton Corbijn? Δεν ειναι αναγκη να υποτιμας Μαλλον σε αυτο το θεμα λογο εχουν μονο οι κατοχοι πιστοποιησης μαθηματων φωτογραφιας. Διοτι μονο ο δασκαλος μπορει να σε κανει καλυτερο φωτογραφο. Η απλουστερα, αν δεν τα σκασεις σε ενα δασκαλο χαραμιζεις τα λεφτα σου προσπαθοντας μονος σου για κατι που σου αρεσει. Ποσο λαθος τελικα εκαναν τοσοι κιθαριστες και αλλοι καλιτεχνες που πιστευαν οτι μπορουν να γινουν παγκοσμιος γνωστοι χωρις να ξερουν να διαβαζουν τις νοτες και μαθενοντας μονοι τους... που πηγενατε ρε στραβαδια. Λυπαμαι και για τον πατερα μου που απο χομπυ παιζει μπλουζιες πανω σε μια φισαρμονικα για 40 χρονια τωρα και χαραμιζει τα λεφτα του σε ολοκληρες γραμμες της Hohner. Ντρεπομαι για αυτον που δεν εκανε μαθηματα φισαρμονικας ποτε του και το μονο που καταφερε ειναι να παιζει σε μια τοπικη μπαντα για το δικο του κεφι και την δικη του καυλα. Χομπυ ειναι να κανεις κατι με τον δικο σου τροπο, να το γουσταρεις και να μην σε νοιαζει πως το βρισκουν οι αλλοι. Και αν σου αρεσει και τοσο πολυ να βαζεις και watermarks χωρις να εισαι ο Αντον κατι... Γιατι απλα ειναι δικια σου και οχι καποιου Αντον. Αυτο ειναι χομπυ, να αγαπας αυτο που κανεις. damous_T50. Αν δεν εχεις λεφτα για μαθηματα, κατσε με το κινητο σου. Μια χαρα κανει και αυτο για φωτογραφικη. Ασε τις DSLR για αυτους που ξερουν Οτι και να παρεις, καλοριζικο και καλες λιψεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες