tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ο ήλιος σιγά σιγά αρχίζει να φτάνει τις βουνοκορφές της Πελοποννήσου και το φως μειώνεται. Εμπρός καλό μου Trailway βάλε τα δυνατά σου να φτάσουμε στον επόμενο σταθμό. Ευτυχώς που ο δρόμος είναι κυρίως κατηφορικός γιατί στην ανηφόρα αν τα καταφέρουμε βλέπουμε 40χ.α.ω. με δευτέρα ανάμεσα σε τριγμούς και πατιναρίσματα. Ε άμα είναι και κόντρα ο αέρας.... Το Μαλλιάδικο είναι μία παραλία δυσπρόσιτη στην οποία οδηγεί ένας έντονα κατηφορικός καρόδρομος. Τα συμβατικά αυτοκίνητα ίσως τον κατέβουν αλλά να τον ανέβουν μάλλον δύσκολο. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η μαύρη άμμος πυρώνει στον ήλιο και ζεματάει κάνουν την παραλία αυτή αρκετά μοναχική. Τα αρμιρίκια θα επιβραβεύσουν με την σκιά τους τον γενναίο που θα κατέβει με τα πόδια. Είπα να ανεβάσω τον μπροστά τροχό του TW στο ανάχωμα δίπλα στον δρόμο για να φτιάξω το κάδρο μου. Ρε συ, πούπουλο είναι αυτό! Ο ήλιος έχει κρυφτεί πίσω από την πλαγιά και η παραλία είναι στην σκιά. Ευκαρία να δοκιμάσω το TW στην άμμο, η σκηνή που είναι στημένη κάτω από το αρμυρίκη είναι εγκαταλελειμένη και δεν θα ενοχλήσω κανένα. Η περίεργη ηρεμία όμως μου δημιουργεί ένα συναίσθημα περίεργο. Νυχτώνει, άσε μην γίνει καμιά ατασθαλία και μείνω εδώ κάτω βραδιάτικα σε ένα από τα πιο απόμερα μέρη του νησιού.... Παρόλα αυτά κάνω μια δυο γύρες για να ανακαλύψω ότι το TW τα πάει μια χαρά στην άμμο. Δεν έχει καθόλου γκάζι, είναι όμως ελαφρύ, ευέλικτο και πάνω απ΄όλα..... επιπλέει. Στην χειρότερη των περιπτώσεων κάνοντας με τα δύο πόδια κουπί το μηχανάκι προχωράει, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τα full size εντούρο τα οποία, αν δεν ξέρεις τον τρόπο, χώνονται στην άμμο και όσο ανοίγεις το γκάζι σκάβουν τον λάκκο τους. Το TW επιπλέει, φαίνεται και στο ίχνος που αφήνει. Κανένα πρόβλημα στην απότομη σαθρή ανηφόρα του γυρισμού, ακόμη και δευτέρα βάλαμε! Η επόμενη στάση θα ήταν το Γάνεμα, όχι γιατί δεν το είχαμε ξαναδεί αλλά επειδή ήθελα να χωθώ στο ρέμα που οδηγεί στην παραλία. Καιρός ήταν τώρα που άρχιζα να συνηθίζω το Γιαμαχάκι να δω πως πραγματικά συμπεριφέρεται στο πολύ κατσαρό έδαφος. Ε λοιπόν άλλος ένας πόντος για το μόμολο! Μπορεί το ρέμα να είναι στο κέντρο του πατημένο αλλά δεξιά και αριστερά έχει πολλή πέτρα. Καθιστός, ακόμα κι ένας σχετικά άπειρος αναβάτης θα καταφέρει κάνοντας κουπί να προχωρήσει σε τέτοιο έδαφος σιγά σιγά. Όρθιος ένας σχετικά έμπειρος αναβάτης θα μπορέσει ακόμα και να παίξει εκμεταλλευόμενος τις ιδανικές για τέτοια χρήση γεωμετρία και αναρτήσεις του TW. Αν είχε μάλιστα κανονικούς τροχούς 21/18 θα ήταν ακόμα πιο διασκεδαστικό και ακριβές στους χειρισμούς, παρά τα ούτε-και-γω-ξέρω-πόσο-λίγα άλογα του. Όμορφα τα χρώματα της δύσης στο Γάνεμα και ας πέφτει ο ήλιος πίσω από το βουνό και όχι στην θάλασσα. Αυτή η περίεργη ηρεμία υπάρχει κι εδώ. Παρόμοια με την ηρεμία που υπάρχει σε ένα χώρο στον οποίο γινόταν πάρτυ και τώρα είναι άδειο. Άντε νυχτώνει, πάμε στη Χώρα να κάνουμε κάνα μπάνιο και να φάμε τίποτα..... OMG, τι είναι τούτο που ξεπροβάλλει πάνω από το μικρό άσπρο σπιτάκι, το φεγγάρι; Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 1 , 2012 από τον tzoutz Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gliout 37 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Τελικά η Σέριφος έχει σημαδέψει πολλούς..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 :worshippy: :worshippy: :worshippy: Κινδυνευω να γινω (ακομα περισσοτερο) γραφικος αλλα ΣΑΝ ΤΑ ΓΙΑΜΑΧΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 Ημέρα 2η Αριστερόστροφος μισός γύρος του νησιού με αφετηρία την Χώρα και κατάληξη το Λιβάδι. Στάσεις για φωτό στο κεντρικό οροπέδιο και στο Μεγάλο Λιβάδι, μπανάκι στην Βαγιά και μία γύρα στο ΝΑ τμήμα του νησιού πάνω από το καλό Αμπέλι. 40 χιλιόμετρα, περισσότερες φωτογραφίες. Μεσημέρι Κυριακής πια και οι δουλειές έχουν γίνει, αναχώρηση από Χώρα με σφιχτό πρόγραμμα και την ψυζή στο στόμα να προλάβω να καλύψω τις τοποθεσίες που έχω στο μυαλό μου, να κάνω μπανάκι και να αγοράσω ένα δωράκι στην γυναίκα που περιμένει με την κοιλιά στο στόμα. Το καράβι φεύγει στις 6:20 και πρέπει να αφήσω κι ένα περιθώριο μην τυχόν και μου βγάλει κάνα πρόβλημα το νοικιάρικο και πρέπει να αυτοσχεδιάσω επιστροφή στο λιμάνι. Φορτώνω το αλπινιστικό, φοράω προστασίες και ανηφορίζω. Λίγο πριν πάρω την στροφή στην έξοδο της Χώρας ρίχνω μια τελευταία κλεφτή ματιά πίσω. Τι όμορφη που είσαι, σκέφτομαι, και προτού το αποφασίσω έχω σβήσει το μηχανάκι κι έχω βγάλει έξω την κάμερα από τον δεμένο με δίχτυ σάκο. Έχω τελειοποιήσει πια το σύστημα φόρτωσης και μετά από τόσα βγάλε-βάλε για φωτογραφίες όλα γίνονται μηχανικά και ας προσπαθεί ο αέρας να μου την πάρει από τα χέρια. Η κλασσικότερη τουριστική φωτό της Σερίφου, αυτή που θα βρείτε πιο συχνά ως καρτ ποστάλ, στο σημείο που όλοι στέκονται για μία αναμνηστική. Η Χώρα παρμένη από τον Βορρά, με την Σίφνο στα νοτιοανατολικά και τις Μήλο-Κίμωλο στα Νότια. Γεια σου κούκλα, του χρόνου πάλι! Δεύτερη μέρα που οδηγώ το χρεπάκι, εμπέδωσα και τα χθεσινά χιλιόμετρα στον ύπνο μου, το συνήθισα και το εμπιστεύομαι πλέον, όσο βέβαια μου επιτρέπει το γεγονός ότι είναι νοικιάρικο, ελάχιστα δηλαδή. Παρόλα αυτά βιάζομαι, το Γιαμαχάκι είναι φιλικό και πειθήνιο κι έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με μία διαπίστωση που είχα κάνει πέρσι. Η άσφαλτος είναι αρκετά καλή κι επιτρέπει το παιχνίδι σε ένα δρόμο ο οποίος δεν ισιώνει ποτέ, ούτε στον κατακόρυφο άξονα, είτε στον οριζόντιο. Κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα και με αξιόμαχο μηχανάκι θα μπορεί να στρίψει πολύ όμορφα μέσα σε αυτό το επιβλητικό σκηνικό, αν καταφέρει βέβαια να κρατήσει το βλέμμα του στην άσφαλτο. Το μπροστινό ελαστικό του TW πάτησε σχεδόν όλο. Μιλάμε βέβαια για σχετικά μικρές ταχύτητες σε σφιχτές κυρίως στροφές, 40-60 χ.α.ω. και χωρίς πίεση ή απότομες κινήσεις. Το μικρό Γιαμαχάκι με το κοντό μεταξόνιο κάθεται χαμηλά λόγω των μικρών διαδρομών των αναρτήσεων, σε φέρνει κοντά στον μπροστινό τροχό του οποίου οι θηριώδεις για το βάρος διαστάσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη. Ακόμα και τα μικρογλυστρήματα έρχονται χωρίς να τρομάζουν ή να διαταράσσουν την ισορροπία, σε αυτό συνεισφέρουν σίγουρα και οι κοντές αναρτήσεις που αν και μαλακές δεν αφήνουν το σύνολο να ταλαντεύεται όσο στα full size enduro. Το μπροστά φρένο με την διπίστονη δαγκάνα είναι πολύ δυνατό κι εκμεταλλέυεται στο έπακρο την μεγάλη πρόσφυση για να γονατίσει το μηχανάκι ακόμα και με δύο δάχτυλα μόνο. Το 180άρι πίσω λάστιχο δεν παύει να εντυπωσιάζει με το μέγεθος του κάθε φορά που το κοιτάς. Φυσικά δεν πάτησε ολόκληρο αλλά δεν γλυστράει με τίποτα και για κανένα. Υπάρχουν και αμιγώς ασφάλτινα λάστιχα για το TW, έχω την εντύπωση ότι με αυτά το Γιαμαχίδιο θα στρίβει ανάποδα και θα κάνει πλάκες σε κατηφορικά σφιχτά στροφιλίκια σε μηχανές που ούτε να το κοιτάξουν δεν θα καταδέχονται. Αν σας έλεγαν ότι είναι τραβηγμένη στην έρημο της Αριζόνα θα το πιστεύατε; Το κεντρικό οροπέδιο είναι ίσως το πιο δαρμένο από αέρα σημείο του νησιού και προσφέρει ορισμένες συγκλονιστικές εικόνες. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να συλλάβει ο φακός το εύρος και το βάθος αυτού του τοπίου. Το μηχανάκι μου στα πόδια μου και ο λόφος κατηφορίζει απότομα, ένα γκρεμίδι λίγο πιο κάτω και μετά ο λόφος βουτάει στο χάος. Ο κόλπος του Κουταλά εκεί κάτω χαμηλά, πολύ χαμηλά, τα βουνά δεξιά και αριστερά και το απέραντο γαλάζιο στο βάθος. Ένα σημείο για διαλογισμό.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) Πακετάρω την κάμερα κι ετοιμάζομαι να αφήσω το οροπέδιο με κατεύθυνση το Μεγάλο Λιβάδι. Ο χρόνος τρέχει. Δεν έχω κάνει 50 μέτρα και η άκρη του ματιού μου πιάνει ένα χωματόδρομο ο οποίος βουτάει στο κενό. Η Σέριφος είναι γεμάτη με τέτοια σταυροδρόμια, όποιος έχει το μικρόβιο της εξερεύνησης δεν μπορεί να ησυχάσει. Που να βουτάει αυτός ο χωματόδρομος; Χαμηλά, κατεβαίνει και γυρνάει σαν το φίδι πάνω στο βουνό, περνάει από ρεματιές, ποιος ξέρει το γιατί. Αχ ο χρόνος, ο βασανιστής του ανθρώπου να μην υπήρχε..... Ο χρόνος, ο βασανιστής του ανθρώπου να υπήρχε και θα πέρναγα το απογευματάκι μου πάνω σε αυτό το βράχο κάνοντας ασκήσεις ισορροπίας. Ή έστω γύρω γύρω μιας και το μικρό Γιαμαχάκι δεν είναι δικό μου. Έκανε κανείς λόγο για τον παράδεισο του σκληρού εντούρο; Βράχος, ουρανός και η ελάχιστα φωτογραφημένη αριστερή πλευρά του πειθήνιου Trailway. Στον δρόμο για Κουταλά σε ένα λοφάκι στέκεται ο λεγόμενος Λευκός Πύργος. Είναι μία φρυκτωρία, ένας κόμβος δηλαδή στον αρχαίο σύστημα τηλεγράφου το οποίο χρησιμοποιούσε την φωτιά το βράδυ και τον καπνό την ημέρα για να μεταφέρει σύνθετα μηνύματα σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι, λόγω του πλούσιου υπεδάφους της, η Σέριφος είχε γίνει μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Σιγά μην άφηναν οι ιμπεριαλιστές Αθηναίοι τέτοιο πλούτο ανεκμετάλλευτο. Μιλώντας για ιμπεριαλισμό έχετε ποτέ συναντήσει αρχαία στην ύπαιθρο τα οποία δεν είχαν κι ένα εκκλησάκι χτισμένο δίπλα τους; Εδώ έχει και νεκροταφείο.... Λίγο πιο κάτω άλλο ένα μονοπάτι τραβάει την προσοχή μου. Δεν έχω χρόνο, δεν έχω χρόνο. Σταματάω όμως για μία φωτό, δεν γίνεται αλλιώς. Αυτή η ξερολιθιά που βουτάει πάνω στο κάθετο βράχο είναι ένα έργο τέχνης και μνημείο στην ανθρώπινη ματαιοδοξία. Εδώ αρχίζει ένα μονοπάτι για πεζοπορία, από τα άπειρα που διαθέτει η Σέριφος. Οι ξένοι έρχονται από τα πέρατα της Γής για να περπατήσουν εδώ.... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 2 , 2012 από τον tzoutz 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Billanti 931 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 :worshippy: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ρε λες να εκανα μ@λ@κια που εδωσα το Sherpa τελικα? Για τέτοια μέρη από τα ιδανικότερα πραπρά. Τελικά η Σέριφος έχει σημαδέψει πολλούς..... Εσένα; Κινδυνευω να γινω (ακομα περισσοτερο) γραφικος αλλα Αυτό δεν είναι κίνδυνος, είναι πρόκληση και δεν πρέπει να αφήνουμε τις προκλήσεις αναπάντητες. Το μικρό εκκεντρικό Γιαμαχάκι είναι σίγουρα ερωτεύσιμο και θα του αφιερώσω το δικό του τόπικ όταν έρθει η ώρα με περισσότερες 'κομμένες' φωτό. :worshippy: Βασίλη την ίδια στιγμή που έβγαζα αυτές τις φωτογραφίες περνάγατε εσείς τον χωμάτινο Γολγοθά σας. Καβάλαγα τις κακοτοπιές και σας έφερνα στο μυαλό μου έχοντας τελείως ξεχάσει ότι θα είσασταν κι εσείς καβάλα. Κάτι μου έλεγε βέβαια πως κάπου κι εσείς μάλλον θα κοπανιέστε, τέτοια όμορφη μέρα για εντούρο στον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού γεμάτη με ένταση δεν μπορούσε να πηγαίνει χαμένη. Η Σέριφος βέβαια ήταν σε αυτούς τους περιβόητους 10 βαθμούς Κελσίου κάτω, ας είναι καλά το ξεροβόρι! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 2 , 2012 από τον tzoutz Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) Κατεβαίνουμε με το Γιαμαχάκι τον έντονα κατηφορικό δρόμο για Μεγάλο Λιβάδι. Χαίρομαι τις στροφές αλλά σκέφτομαι και τον γυρισμό και μάλιστα υπό την πίεση του χρόνου. Το ταλαίπωρο θα δυσκολευτεί στην ανηφόρα, ίσα που θα φορτώνει ανάμεσα σε κλακατσίμπαλα και πατιναρίσματα την δευτέρα του για να την φτάνει στα 40 χ.α.ω. Θα έχουμε και τον άνεμο κόντρα βέβαια, θα δείξει..... Αγναντεύοντας το Μεγάλο Λιβάδι, άλλοτε το κέντρο του εμπορίου μεταλλευμάτων του νησιού. Εδώ είχε την έδρα της η εταιρία εκμετάλλευσης, εδώ φορτώνονταν τα βαπόρια για να φύγουν στον πολιτισμό, κάποτε έσφυζε από ζωή ο τόπος. Τώρα πια είναι όλα ρημαγμένα δίνοντας μία απόκοσμη ατμόσφαιρα στο πολύ γραφικό αυτό μέρος το οποίο ούτως ή άλλως είναι προικισμένο από την φύση. Πολύ βαθύς και στενός ο όρμος, σπάνια τον πιάνει το κύμα. Μέτρια η παραλία αλλά ο επισκέπτης θα ανταμειφθεί με φανταστικό φαγητό σε πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στις γραφικές ταβέρνες με τις ντόπιες σπεσιαλιτέ. Στον πασίγνωστο Κύκλωπα θα φάτε την μεγαλύτερη ομελέτα της ζωής σας, με πατάτες, χωριάτικα λουκάνικα και διάφορα άλλα μπινελίκια μέσα και φυσικά τον κρασάτο κόκκορα. Και το ηλιοβασίλεμα εδώ απλά μαγικό. Λίγο πριν φτάσω κάτω συνέβη πάλι. Αυτός ο μαγνήτης που λέγαμε.... Χώθηκα αριστερά και ακολούθησα τις ράγες των βαγονέτων που μετέφεραν το μετάλλευμα. Όρεξη να έχει κάποιος και το νησί είναι γεμάτο από τέτοια. Απλώς εδώ είναι το κέντρο, η μητρόπολις. Ίσα που χωράει το Γιαμαχάκι στο στενό μονοπάτι που ήταν σχεδιασμένο για το μικρό φάρδος των βαγονιών και που πια έχει παραδοθεί στον χρόνο. Καβαλάω ράγες, φυτευτές πέτρες, τσαμπουκαλεύομαι με την βλάστηση, περνάω. Μου ΄ρχεται να το φιλήσω αυτό το μικρό ταπεινό δίτροχο. Σε κάτι τέτοια διαπρέπει. Όταν εγκλωβιστείς στέκεσαι όρθιος με τα πόδια γερά κάτω, συμπιέζεις το πηρούνι, τραβάς και ο τροχός έρχεται στον αέρα για να τον βάλεις εκεί που σε βολεύει. Άντε κάνε το αυτό με ένα full size φορτωμένο εντούρο των 140+ κιλών με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων..... Άσε που στρίβει σαν τρένο lol! Στο βάθος η τρύπα που άνοιξε ο άνθρωπος στην γη για να πάρει τον καρπό της. Κατάστικτο το τοπίο από δαύτες αλλά αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή. Και η φωτογραφία της ημέρας. Αφού δεν έφυγα κάτω έτσι όπως μέσα στην βιασύνη μου χοροπηδούσα το μηχανάκι για να το στήσω στην ιδανική θέση τρέχοντας μπρος πίσω στο σημείο λήψης, πάλι καλά. Κι εδώ ήρθε η στιγμή της κρίσης που φοβόμουν ότι θα ζούσα σε αυτό το ταξιδάκι. Αφήνοντας πίσω μου πια το πεδίο των φωτογραφιών πέρασα πάλι από την 'πύλη' η οποία με οδήγησε εκεί. Γνώριμο το σημείο για φωτογραφίες οπότε είπα να γυρίσω να στήσω το μηχανάκι στον ήλιο για μία τελευταία από το Μεγάλο Λιβάδι. Πλάγιασα αριστερά το σταματημένο TW, πάτησα το πόδι γερά κάτω, ανέβασα στροφές και άφησα τον συμπλέκτη ελπίζοντας ότι θα επιτύχω την κλασσική μανούβρα ολισθηρής αναστροφής. ΚΛΑΝΚ! Κοίτα να δεις που θα βγήκε η αλυσίδα. Τι μαλ@κας είσαι, έβγαλες την αλυσίδα. Έτσι όπως το έγειρες αριστερά ο μεγάλος τζόγος άφησε την αλυσίδα να κρεμάσει έξω από το επίπεδο του πίσω γραναζιού και βγήκε. Τι περίμενες μηχανολόγε μου από το κακοσυντηρημένο νοικιάρικο; Πωωωω, έχει τυλιχτεί γύρω από το εμπρός γρανάζι, δεν κουνάει μία, εργαλεία δεν έχεις, πάει το πλοίο εκτός αν κάνεις ότοστοπ και πληρώνεις μετά κερατιάτικα τα μεταφορικά. Τουλάχιστον δεν έσπασαν τα κάρτερ, ευτυχώς που έχει ούτε-κι-εγώ-δεν-ξέρω-πόσο-λίγα άλογα και δεν θα το πληρώσω χρυσό. ΟΚ, ψυχραιμία, αφού είναι τόσο ξεχειλωμένη για να έχει βγει θα μπορεί να μπει κιόλας. Improvise Mc Gyver, φτάνει να την ξετυλίξεις από εκειμέσα την αναθεματισμένη. Είναι ενιαίο το κάρτερ με το προστατευτικό της αλυσίδας, δεν μπαίνει τίποτα εκειμέσα, τράβα μπας και γυρίσει το γρανάζι κι ελευθερωθεί! Δεν ξεκολλάει με τίποτα από το εμπρός γρανάζι όσο και να τραβάς με τα χέρια, κάνας μοχλός δεν παίζει; Μοχλός, μοχλός, μοχλός, για κάτσε, ο πίσω τροχός είναι μοχλός. Ώπα, αυτό μπορεί να δουλέψει, τράβα την και κούμπωσε μερικά δόντια στο πίσω γρανάζι και σπρώξε το μηχανάκι μπροστά να γυρίσει ο τροχός, να τραβήξει την αλυσίδα, να ξεκουλουριαστεί από εκειμέσα. Δούλεψε ομορφάντρα μου, δούλεψε, είσαι μεγάλος! Γουστάρω όταν ανακαλύπτεις την Αμερική, αυτό το κόλπο θα είναι σίγουρα γραμμένο στα κατάστιχα των μηχανόβιων από πάντα. Άντε τρέχα τώρα γιατί καλή η μέτρια τέχνη για χάρη της οποίας παραλίγο να γκρεμοτσακιστείς πριν, αλλά ακόμα καλύτερο το μπανάκι. Σιγά μόνο στην ανηφόρα μην ξαναβγεί μόνο ε κι έχουμε χειρότερα κόλπα εν κινήσει πλέον... Τελικά στην ανηφόρα με κόντρα τον άνεμο και καμιά 90αριά κιλά φορτίο μια χαρά τα κατάφερε το μικρό. Η αλυσίδα δεν πήδαγε δόντια οπότε του έδωσε και κατάλαβε. Μπορεί να μην ξεπέρναγε τα 40, μπορεί η τρίτη να κρέμαγε, μπορεί να χάλαγαν τον κόσμο τα παράπονα του αλλά μου έκανε ένα δώρο. Αυτή την μυρωδιά του αερόψυκτου μοτέρ που τελικά αγάπησα, ακόμα και αν γαλουχήθηκα με υδρόψυκτα πριόνια. Κάτι ανάμεσα σε καυτό μέταλλο, καμμένο λάδι και βενζίνη, μία βαρβατίλα την οποία γνώρισα με το μηχανάκι το οποίο με ξαναέβαλε στο κόλπο μετά από 15 χρόνια αποχής. Ένα XR250R. Μία στάση μόνο, μία στάση. Στα αρχαία φορτηγά. Τόσα χρόνια τα βλέπεις εκεί παρατημένα να σκουριάζουν δίπλα στον δρόμο, τόσα χρόνια λες να τα φωτογραφίσεις και ακόμα. Utility vehicles side by side. Κάνε λίγο παρέα στο καημένο το φορτηγάκι ρε Γιαμαχάκι, ίσως κάτι να ΄χει να σου πει από τα γεράματα του. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 2 , 2012 από τον tzoutz 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Μενιδιάτης 518 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 ΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? Αχ να είχα κι εγώ τη «γιαγιά» εκεί μαζί σου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
George_® 3.317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 tzoutz:εισαι ωραιος λεμε!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Ευχαριστώ παίδες! Πέρσι όταν είχα πάει ο πρωταρχικός στόχος ήταν να χαρώ το DRZ στην Σέριφο για πρώτη φορά. Το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που έτσι κι αλλιώς καμιά φορά βγάζω σε τέτοιες εξορμήσεις ήταν επαρκείς για μία μικρή παρουσίαση, ήταν ένα ευτυχές γεγονός. Φέτος πήγα εκεί έχοντας ήδη στο μυαλό μου αυτό το θέμα οπότε δούλεψα περισσότερο με την κάμερα [και τα πόδια μου] και είχα κι ένα σαφές σχέδιο. Το μόνο εκτός σχεδίου ήταν το Trailway αφού ήθελα να νοικιάσω έτερο Γιαμαχίδιο με trial γεωμετρία, ένα XT125R. Δυστυχώς τα είχαν αποσύρει για την χειμερία τους νάρκη οπότε έπρεπε να αρκεστώ στο TW. Δεν με χάλασε καθόλου βέβαια καθότι και αυτό είναι εδώ και καιρό στο ραντάρ μου... Έπεται συνέχεια... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Λευκάδιος 327 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Και η φωτογραφία της ημέρας. Αφού δεν έφυγα κάτω έτσι όπως μέσα στην βιασύνη μου χοροπηδούσα το μηχανάκι για να το στήσω στην ιδανική θέση τρέχοντας μπρος πίσω στο σημείο λήψης, πάλι καλά. δεν ειμαι ειδικος στις φωτογραφιες αλλα αυτη ειναι απιθανη Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Ώρα για μπανάκι, που αλλού, στην Βαγιά, την χρυσή παραλία της Σερίφου, την υπέροχη, την αρχετυπική, την ανατολικότερη παραλία στον όρμο του Κουταλά. Μία απέραντη λίμνη η θάλασσα, χρυσή παχιά άμμος, απέραντη και αυτή. Γιατί, αν σας έλεγαν οτί αυτή είναι τραβηγμένη στην έρημο της Αριζόνα θα το πιστεύατε; Αυτή σίγουρα δεν είναι από την έρημο της Αριζόνα. Είναι από μία χώρα στην οποία οποιοδήποτε παράνομο κτίσμα που βιάζει ένα τόπο μνημειώδους φυσικής ομορφιάς δεν μπορεί να κατεδαφιστεί γιατί κανείς δεν αναλαμβάνει την οικονομική ή νομική ευθύνη. Μπανάκι μανάκι. Το φορτίο του Trailway μείον τον tzoutz, το μαγιό του και την κάμερα. Συνολικό βάρος καμιά 90αριά κιλά, τα 10 από αυτά οι αποσκευές, τα υπόλοιπα ο αναβάτης και ο εξοπλισμός του. Το νερό δεν περιγράφεται. Το ψωμοτύρι, το νερό και ο καπνός μετά το μπάνιο έχουν την πιο πρωτόγονη γεύση χαράς. Καιρός να φεύγω, η ώρα πέρασε, φυσάει κιόλας και έχει αρχίσει η αμμοβολή. Αντίο θάλασσα, θα τα πούμε μετά από άλλο ένα χειμώνα. Καλή αντάμωση. Ανηφορίζω τον φιδίσιο δρόμο που θα με φέρει στο λιμάνι, ξέρω όμως ότι υπάρχει ένα σημείο παραπάνω να ρίξω μία τελευταία ματιά. Να πω άλλο ένα αντίο, να κρατήσω ακόμα μία εικόνα από αυτό το θεϊκό μέρος. Την ευρύτερη εικόνα που γεμίζει το μυαλό απ' άκρη σ' άκρη κι εκτοπίζει όλα τα υπόλοιπα. Εγώ, το μηχανάκι μου, λίγο πιο κάτω η στάνη και κάτω εκεί, χαμηλά, η κοιλάδα στριμωγμένη ανάμεσα στα βουνά. Η παραλία, ο όρμος του Κουταλά και ο δρόμος τυλιγμένος πάνω στην βουνοπλαγιά. Πιο πέρα το ακρωτήρι του Κύκλωπα, το νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, πιο πέρα το πέλαγος, η δύση, εκεί που θα βουτήξει ο ήλιος το δειλινό. Η κοιλάδα της Βαγιάς έχει βάθος και μαζεύει τα νερά από μία μεγάλη λεκάνη απορροής. Prime real estate που θα λέγαμε και ας είναι τυπικά μία ρεματιά, αυτό δεν εμπόδισε την απόπειρα ανέγερσης 3 συγκροτημάτων των οποίων τα κουφάρια είναι πλέον μέρος του τοπίου. Ρε παιδιά ας τα γκρεμίσει επιτέλους κάποιος.... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Billanti 931 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Γραφή παλιά.Ίσως παλιομοδίτικη.Αυτή που εμείς οι 40ρηδες αγαπήσαμε. Μέσα από περιοδικά μοτοσυκλέτας χωρίς σπόνσορες. Και καβαλήσαμε μοτοσυκλέτα. Και ακόμα και σήμερα ονειρευόμαστε. Να πάμε στη Σέριφο.................... Ευγένιε τα σέβη μου! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 'Αντε να μαζεύομαι σιγά σιγά, πάει πέντε η ώρα. Μία στάση ακόμα, μία στάση ακόμα, λίγες ακόμα φωτό, λίγο ακόμα χωματάκι, το Καλό Αμπέλι να δω και ας πάω σπίτι μου. Πλησιάζοντας την διασταύρωση που κατεβάζει στο Καλό Αμπέλι παρατηρώ για πρώτη φορά ότι ο δρόμος έχει μία διακλάδωση που χάνεται πίσω από την πλαγιά και συνεχίζει προς το άγνωστο. Δεν έχω ξαναπάει από εκεί, πάω να δω τι έχει. Μα ναι, φυσικά, είναι ο δρόμος που πάει στην χωματερή. Περίεργο να τσουλάω σε ένα δρόμο τον οποίο τόσα χρόνια αγνοούσα. Σαν να έχω περάσει μία πόρτα σε μία άλλη διάσταση. Όμως κι εδώ Σέριφος είναι και τελικά, αν εξαιρέσουμε την χωματερή και μία ιχθυοκαλλιέργεια, το πιο ανέγγιχτο της τμήμα. Ο δρόμος φέρνει βόλτα το βουνό και καταλήγει στο αδιέξοδο της χωματερής. Ένας χωματόδρομος, για δες που θα καβαλάει το βουνό και θα βλέπει τον όρμο του Καλού Αμπελιού. Πάμε να δούμε. Ναι, ναι, νάτο το καλό Αμπέλι, εκεί που σμίγουν τα δύο βουνά. Καταπράσινη η ρεματιά του, την διασχίζει όποιος είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει το μακρύ μονοπάτι που κατεβαίνει στην παραλία. Κάνα εικοσάλεπτο το κατέβασμα, το ανέβασμα είναι άλλη ιστορία. Αφράτο, σαθρό κατηφόρι, θα μου δείξεις του χρόνου αν έρθω που καταλήγεις; Του χρόνου, του χρόνου, επιστροφή στο λιμάνι τώρα. Ανέβαινε. Βαρύ το χέρι στο γκάζι, βαρύ το κλίμα της αναχώρησης, αυτό ήταν, εμείς να είμαστε καλά και βλέπουμε. Σε κάνα δεκάλεπτο θα είμαι στο λιμάνι. Τέρμα οι στάσεις, τέρμα οι φωτογραφίες. Κι όμως, καθώς είμαι καθοδόν για τον κεντρικό δρόμο μία εικόνα ξεπηδάει από τα δυτικά και με αρπάζει από τον λαιμό. Αυτή την εικόνα δεν μπορείς να την αφήσεις πίσω.... .... ούτε αυτή [αυτή και αν είναι ξερολιθιά]...... ... ούτε και αυτή [αυτή και αν είναι κορυφή όμορφη και ξεκάθαρη]. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αντί επιλόγου, μία ευχή γραμμένη πάνω στην νωπή σερφιώτικη άμμο. ΤΕΛΟΣ* *για φέτος.... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 3 , 2012 από τον tzoutz 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Torakusu Yamaha 9.120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Φοβερες φωτο, φοβερο νησι, και Yamaha. What more could be asked for? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
el-Gatto 555 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2012 Τι να πώ τωρα........οτι κ να πω ειναι λιγο.... Ευγένιε για τις φωτό - για την περιγραφή - για το συναίσθημα που μας χάρισες. Μας πήρες εκει ,ψηλά ,μαζί σου. Λατρεμένο μερος η Σέριφος .....και....μολις συνειδητοποιώ ,οτι εχω να βρεθώ κοντά της 10 χρόνια........ Ψιλοφρίκαρα που ειδα φωτο με άσφαλτο απ την "Ψιλή Αμμο"....... Εφαγες στον Κύκλωπα ,στο Μέγα Λειβαδι;; Η Κυρά Μαρία ειναι καλά;;;; Οτι και να'χω φαει απ'τα χερια της ,ηταν ΠΟΛΥ και Υπέροχο!!! Αχ .βρε Ευγένιε......τι μου κανες βραδιάτικο......... :cheers: πολλές..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! δεν ειμαι ειδικος στις φωτογραφιες αλλα αυτη ειναι απιθανη Μπορεί να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ειδικός στις φωτογραφίες αλλά είσαι σίγουρα ειδικός στο τι σου αρέσει. Και αυτό ισχύει για τα πάντα! Θα πάθεις πλάκα αν πατήσεις σε αυτά τα χώματα ενΤουρίστα! Φοβερες φωτο, φοβερο νησι, και Yamaha. What more could be asked for? More time, για να χωνόμασταν και στα μονοπάτια, and clutch plates! Αν είχα ανάγκη για μικρό μηχανάκι το συγκεκριμένο Γιαμαχίδιο θα ήταν στην κορυφή της λίστας, μαζί με άλλο ένα Γιαμαχίδιο. Πιστεύω ότι ανάμεσα στους τέσσερις Ιάπωνες η Γιαμάχα έχει το μεγαλύτερο ταλέντο να βγάζει μικρά μηχανάκια. Τι να πώ τωρα........οτι κ να πω ειναι λιγο.... Ευγένιε για τις φωτό - για την περιγραφή - για το συναίσθημα που μας χάρισες. Μας πήρες εκει ,ψηλά ,μαζί σου. Λατρεμένο μερος η Σέριφος .....και....μολις συνειδητοποιώ ,οτι εχω να βρεθώ κοντά της 10 χρόνια........ Ψιλοφρίκαρα που ειδα φωτο με άσφαλτο απ την "Ψιλή Αμμο"....... Εφαγες στον Κύκλωπα ,στο Μέγα Λειβαδι;; Η Κυρά Μαρία ειναι καλά;;;; Οτι και να'χω φαει απ'τα χερια της ,ηταν ΠΟΛΥ και Υπέροχο!!! Αχ .βρε Ευγένιε......τι μου κανες βραδιάτικο......... :cheers: πολλές..... Καλώς τον και σε περίμενα βετεράνε! Ξέρω, δεν τον έβγαλα φωτογραφία αλλά όλος ο δρόμος από το Γάνεμα έως το Καλό Αμπέλι είναι άσφαλτρος. Η Ψιλλή Άμμος σε πείραξε; Αυτή είναι ασφαλτοστρωμένη εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια μαζί με όλο τον βόρειο κύκλο. Άσφαλτος παντού πλέον με άλλα λόγια, εκτός από τους πάμπολλους χωματόδρομούς που ξεκινούν από αυτή. Δεν έφαγα στον Κύκλωπα γιατί δεν είχα χρόνο. Όλα καλά όμως εκεί και το φαγητό εξακολουθεί να είναι σπιτικό. Και μιας και φαίνεται και μαζεύονται εκλεκτοί υποψήφιοι.... Να πάμε στη Σέριφο.................... Μήπως θα ΄πρεπε φέτος να το κανονίσουμε; Τρέηλερ, τα χωματερά στον Πειραιά, καράβι, Σέριφος, εντουροτσιπουροπαράδεισος για 2 διανυκτερεύσεις. Με τα πλοία θα γίνει σκοτωμός φέτος, όπως και με όλα τα άλλα νησιά, ακόμα και τα πλέον σημαντικά για την περιφέρεια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
el-Gatto 555 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Ξέρω, δεν τον έβγαλα φωτογραφία αλλά όλος ο δρόμος από το Γάνεμα έως το Καλό Αμπέλι είναι άσφαλτρος. Η Ψιλλή Άμμος σε πείραξε; Αυτή είναι ασφαλτοστρωμένη εδώ και τουλάχιστον 7-8 χρόνια μαζί με όλο τον βόρειο κύκλο. γμστα...το'χω μαθει....θα φρικάρω αν κ όποτε ξαναρολλάρω πάνω της..... Άσφαλτος παντού πλέον με άλλα λόγια, εκτός από τους πάμπολλους χωματόδρομούς που ξεκινούν από αυτή. Ναι...κι ειδικά εκει στα highlands....στα πέριξ του οροπεδίου....εχει κάτι "χασίματα" μούρλια. :) Κι αν εχεις την τυχη να συναντησεις κ καναν βουνισιο γεροντα ,σε καποιο απόμερο κονάκι ,που δεν κατεβαίνει στον πολιτισμό ,θα'χεις πολλά να μαθεις. Δεν έφαγα στον Κύκλωπα γιατί δεν είχα χρόνο. Όλα καλά όμως εκεί και το φαγητό εξακολουθεί να είναι σπιτικό. Και μιας και φαίνεται και μαζεύονται εκλεκτοί υποψήφιοι.... Μήπως θα ΄πρεπε φέτος να το κανονίσουμε; Τρέηλερ, τα χωματερά στον Πειραιά, καράβι, Σέριφος, εντουροτσιπουροπαράδεισος για 2 διανυκτερεύσεις. Με τα πλοία θα γίνει σκοτωμός φέτος, όπως και με όλα τα άλλα νησιά, ακόμα και τα πλέον σημαντικά για την περιφέρεια. Μακάρι να το καταφέρουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2012 Αυτο το θεμα μου ξεφυγε ! Ευγενειε ομορφη περιγραφη, ομορφες φωτογραφιες ! Σε καποιες φορες ομως νομιζα πως διαβαζα review για το γιαμαχακι Ωραια εκδρομη. Μπραβο ρε παλικαρι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2012 (τροποποιήθηκε) Αυτο το θεμα μου ξεφυγε ! Ευγενειε ομορφη περιγραφη, ομορφες φωτογραφιες ! Σε καποιες φορες ομως νομιζα πως διαβαζα review για το γιαμαχακι Ωραια εκδρομη. Μπραβο ρε παλικαρι Ευχαριστώ Στέφανε! Έχεις απόλυτο δίκιο για το review. Μου ξέφυγε λίγο μιας και το μικρό με ενθουσίασε κάπως. Το τόπικ αυτό ήθελα εξ΄αρχής να το κάνω όσο περισσότερο μοτοσυκλετιστικό γίνεται δεδομένου ότι θεωρώ την Σέριφο έναν μικρό μοτοπαράδεισο. Πέρσι που είχα πάει με το κίτρινο χρέπι εξαντλήθηκε κάπως αυτή η θεματολογία. Φέτος που έπαιζε το νοικιάρικο, το μοτοσυκλετιστικό υλικό αναγκαστικά περιορίστηκε στην συμπεριφορά του μικρού. Και να φανταστείς ήθελα να κάνω και ξεχωριστό τόπικ, review του Trailway, το ΄καψα ο ανυπόμονος ε;..... :cry: Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 5 , 2012 από τον tzoutz Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2012 Μια χαρα ειναι :) Σημασια ομως δεν εχει μονο εμεις τι βλεπουμε, αλλα να περασες και εσυ καλα ! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 τώρα το είδα, πολλά respect! μου άρεσει πάρα πολυ η ιδέα απο μικρά (στο μάτι) μηχανάκια να καταφέρνεις πολλά περισσότερα απομυθοποιώντας μεγάλα...!!! εάν έκανες την παρουσίαση με ένα 525exc δεν θα είχε τοσο ενδιαφέρων από ότι μ'αυτό το ταπεινό και αποδεδειγμένα πολύ καλο μηχανάκι..!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 εάν έκανες την παρουσίαση με ένα 525exc δεν θα είχε τοσο ενδιαφέρων από ότι μ'αυτό το ταπεινό και αποδεδειγμένα πολύ καλο μηχανάκι..!! Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Ντοτόρε. Άμα είχα στην διάθεση μου ένα 525EXC, κακά τα ψέματα, θα είχα περάσει τον χρόνο μου οργώνοντας τις όμορφες βουνοπλαγιές και όχι τρυγιρίζοντας για να βγάλω φωτόρεπορτάζ.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες