Jump to content
etsi

πίεση ελαστικών

Recommended Posts

Μπορώ να φουσκώνω τα ελαστικά με τρόμπα δαπέδου ποδηλάτου ; Έχει ένδειξη για πίεση και φουσκώνει μέχρι 160 psi . Έχει ένα μοχλάκι το σηκώνεις όταν το βάζεις στη βαλβίδα και μετά φουσκώνεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εννοείτε ρε αρχηγέ (καλό είναι όμως να μην εμπιστευτείς το όργανο της τρόμπας)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επισης μπορεις και στο βενζιναδικο της γειτονιας σου! :uglystupid2: :uglystupid2:

Εμπιστεψου εσυ το πιεσομετρο του βενζιναδικου και θα φας καλα

:uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειναι ολα μαπα... αμα ειναι καινουριο δεν εχει προβλημα

:uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειναι ολα μαπα... αμα ειναι καινουριο δεν εχει προβλημα

:uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2: :uglystupid2:

Ναι οκ εχεις δικιο.....

Βαλε και 100αρα βενζινη, θα πηγαινει καλυτερα να'ΟΥΜ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από προσωπική εμπειρία, μόνο στα καλά λαστιχάδικα ή αν πετύχεις πολύ καινούργιο σε βενζινάδικο.

Για περισσότερη σιγουριά, δώσε 15 - 20€ και πάρε ένα δικό σου, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι οκ εχεις δικιο.....

Βαλε και 100αρα βενζινη, θα πηγαινει καλυτερα να'ΟΥΜ

ειμαι απο τους πρωτους που την "κραζουν" την 100αρα.... και τα εχχω γραψει και κατα καιρους στο φορουμ...

οσο για το θεμα της πιεσης λες η εκαστοτε εταιρια που κατασκευαζει τα οργανα που εχουν στα πρατηρια να τα κατασκευαζει ωστε να δειχνουν λαθος???

να ούμ!

τωρα αμα εσυ το δεις το οργανο πεταμενο σε καμια γωνια να του λειπουν βιδες κλπ και το εμπιστευτεις δικο σου προβλημα. εχει και στα επομενα 500μετρα βενζιναδικο.....

Τροποποιήθηκε από τον gamokavouras_o_ammwdhs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχω δει στο πράκτικερ π.χ απο 6 ευρώ μέχρι 15 δεν μου γέμισαν το μάτι...παίζει καμιά καλή μάρκα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

15€ απο ΜΟΤΟΜΑΡΚΕΤ. Το δουλεύω χρόνια και είναι εύχρηστο και αξιόπιστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...

τωρα αμα εσυ το δεις το οργανο πεταμενο σε καμια γωνια να του λειπουν βιδες κλπ και το εμπιστευτεις δικο σου προβλημα. εχει και στα επομενα 500μετρα βενζιναδικο.....

Είναι πολύ ευαίσθητα αυτά τα όργανα φίλε μου και με δεδομένη την κακομεταχείρησή τους υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείχνουν λάθος ενδείξεις. Μερικές πτώσεις αρκούν. Δεν είναι ανάγκη να είναι βίδες...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι πολύ ευαίσθητα αυτά τα όργανα φίλε μου και με δεδομένη την κακομεταχείρησή τους υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δείχνουν λάθος ενδείξεις. Μερικές πτώσεις αρκούν. Δεν είναι ανάγκη να είναι βίδες...

0.1 bar δεν κανουν δα και τη διαφορα... δεν ειπα οτι τα βενζιναδικα εχουν και τα πιο ακριβη οργανα αλλα δεν ειναι πρακτικο να τρεχεις σε ενα βουλκανιζατερ καθε τρεις και λιγο. ποιοσ απο μας το κανει? 1 φορα το μηνα τα τσεκαρω στο βενζιναδικο. τωρα αν καποιος ειναι "ψειρας" δεν ειναι κακο να αγορασει ενα ι.χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας υποθεσουμε ότι το πιεσόμετρο μετράει σωστά , αν η τρόμπα είναι για ποδήλατο μπαίνει όπως είναι στο μηχανάκι αυτό με ενδιαφέρει. Η τρόμπα είναι συμβατή με βαλβίδες τύπου Presta & Schrader αν κάνει απαντήθηκε η απορία μου. Το πιεσόμετρο είναι ακριβείας.

Τροποποιήθηκε από τον etsi

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας υποθεσουμε ότι το πιεσόμετρο μετράει σωστά , αν η τρόμπα είναι για ποδήλατο μπαίνει όπως είναι στο μηχανάκι αυτό με ενδιαφέρει. Η τρόμπα είναι συμβατή με βαλβίδες τύπου Presta & Schrader αν κάνει απαντήθηκε η απορία μου. Το πιεσόμετρο είναι ακριβείας.

Ρε φιλε δοκιμασε το.. νομιζω δεν χρειαζεται διατριβη γι'αυτο!

Θα φουσκωνεις τα λαστιχα της μοτο με τρομπα ποδηλατου; :shock:

Κατα τη γνωμη μου τσαμπα η ταλαιπωρια. :thumbsdown::shit:

ή απλα θα τσεκαρεις την πιεση; :ok:

Γενικως ολα τα οργανα φθειρονται. Τα συγκεκριμενα ειναι και ευαισθητα.

Γι'αυτο γνωμη μου ειναι να μην τα εμπιστευομαστε τυφλά. :baby:

Αλωστε στην οδηγηση μοτο καταλαβαινεις αμεσως οτι κατι δεν παει καλα με την πιεση

λογο μειωμενης προσφυσης των ελαστικων. Προσωπικα προτιμω να «ψαχνω»-δοκιμαζω τις

ρυθμισεις ΚΑΙ με την αισθηση μου οσο αφορα την πιεση κτλ. :scooter:

Ενα χαλασμενο «πιεσομετρο» κατα ποσα "PSI"(ατμοσφαιρες) νομιζετε οτι μπορει να πεσει εξω; :think:

Πιστευω οτι τις περισοτερες φορες ΔΕΝ ειναι αξιοσημειωτη η διαφορα, γιατι ΑΝ ειναι το παιρνεις αμεσως χαμπαρι. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τρόμπα δαπέδου ποδηλάτου μια χαρά φουσκώνεις.... και λάθος δεν δείχνει αλλού παίζω με τα psi ακριβώς στα 140-180 που φουσκώνω άλλου είδους ελαστικά. Με τρομπίτσα φορητή είναι άλλη ιστορία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τρόμπα δαπέδου ποδηλάτου μια χαρά φουσκώνεις.... και λάθος δεν δείχνει αλλού παίζω με τα psi ακριβώς στα 140-180 που φουσκώνω άλλου είδους ελαστικά. Με τρομπίτσα φορητή είναι άλλη ιστορία.

Αν σε βολευει εσενα «μια χαρα» η τρομπα ποδηλατου παω πασο! (τι λαστιχα αραγες φουσκωνεις;) :0

Τα 140 που λες ισως να ειναι «bar» οχι «psi»... (το καθε λαστιχο στο πλάϊ γραφει την πιεση σε psi συνηθως)

Τα υπολοιπα που γραφεις δεν τα καταλαβαινω. :meeting:

υγ. «Δωσε ατμοσφαιρες» που λεει και ο Τσακωνας στην ελλ. ταινια... αλλα ακομα κι αυτος χρησιμοποιουσε κομπρεσερ.

Τροποποιήθηκε από τον adonios77

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε psi αναφέρομαι.

Αχ έπρεπε να το αναφέρω ότι λέω για λάστιχα ποδηλάτου κούρσας tubular, μπορείς να βάλεις και 220 psi (εξαρτάται από το ελαστικό) αλλά αν σκάσει απότομα κάνει σαν βόμβα! :_zeppelin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε psi αναφέρομαι.

Αχ έπρεπε να το αναφέρω ότι λέω για λάστιχα ποδηλάτου κούρσας tubular, μπορείς να βάλεις και 220 psi (εξαρτάται από το ελαστικό) αλλά αν σκάσει απότομα κάνει σαν βόμβα! :_zeppelin:

Ρε φιλε τι πινεις; :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστός ο Etsi! Και εγώ μία από τα ίδια. Η τρόμπα του ποδηλάτου πιστέψτε με είναι 100 φορές μεγαλύτερης ακριβείας από μία ταλαίπωρη βενζινάδικου... 120psi (8.2bar) δεν είναι τπτ για την τρόμπα του δαπέδου. Για μένα η ποιο αξιόπιστη λύση και για το μοτο! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξεθαβω το θεματακι γιατι ψαχνοντας στο εγχειριδιο (κατεβασμενο απο το επισημο ελληνικο σαιτ της honda) προσεξα κατι στην προτεινομενη πιεση ελαστικων. Σε μια συζητηση με μελη ειχαμε αυτη τη διαφωνια. Αν ξερει καποιος αν αυτα που λεει το μανουαλ ειναι σωστο, ας απαντησει.

skmbtc45112050813170.jpg

Τροποποιήθηκε από τον frankie_cbf

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πιεσόμετρα στα βενζινάδικα "παίζουν", εμένα μου έχει τύχει διαφορά μέχρι και 2-3 psi, από εκεί και πέρα ΛΟΤΤΟ να δεις ποιο μετράει σωστά.

Πιο βασικό όμως:

Πάντα βάζω μόνη μου αέρα, μια μέρα προθυμοποιήθηκε και επέμενε να τα τσεκάρει το παιδί που μου έβαλε βενζίνη, οκ 22-22 psi του λέω...

O τύπος λοιπόν έβαλε 2,2 bar, μπαλόνια τα λάστιχα :uglystupid2:

Προσοχή στους άσχετους!! (η παρούσα εξαιρείται :P )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα