giann_pan 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Πραγματικα πολυ δυσκολο ερωτημα... :/ Και δεν ειμαι σε θεση να απαντησω μονο και μονο γιατι και εγω -οπως και πολλοι εδω μεσα πιστευω-, στα 16 και στα 17 μας οδηγουσαμε το μηχανακι του κολλητου ή του αδερφου και το αμαξι του πατερα οχι μονο χωρις διπλωμα, αλλα και χωρις αυριο ...Μλκια καναμε, δεν το συζητω, ομως δεν μπορω να φανταστω καποιον τυπο και την κακια την ωρα να μου χαλανε την υπολοιπη μου ζωη...Επομενως μαλλον θα του την χαριζα του πιτσιρικα και δεν θα τον κυνηγουσα δικαστικα... Οσον αφορα προσωπικα παραδειγματα, πριν μερικα χρονια επεσα με το αμαξι σε ενα σταματημενο για να αποφυγω εναν μλκ που πεταχτηκε με μηχανακι και φυσικα την εκανε κατευθειαν χωρις να μπορεσω να κρατησω νουμερα -οχι οτι θα αλλαζε κατι βεβαια-..Εγω, οντας καθολα νομιμος, περιμενα τον ιδιοκτητη ο οποιος μετα απο 5 λεπτα κατεβηκε κατω γιατι ακουσε τον θορυβο..Του ειπα λοιπον, οτι δεν θελω να μπλεξω με ασφαλιστικες κτλ, ενω βεβαια του εδειξα διπλωματα, ασφαλειες κλπ..Αυτος το δεχτηκε και μου ζητησε 300 ευραιους (ασχετα αν το τρακαρισμα οπως το εκοψα εγω, πανω απο 200 δεν εκανε)!Την επομενη μερα του πηγα τα λεφτα και ουτε γατα, ουτε ζημια...Επειδη λοιπον εγω ετσι επραξα, εχω την -εσφαλμενη μαλλον- εντυπωση, οτι η πλειοψηφια ετσι θα εκανε... Γενικοτερα νομιζω οτι αν πιστεψουμε οτι εχει χαθει εντελως η τιμιοτητα απο γυρω μας, μαλλον θα γινουμε και εμεις ανεντιμοι... Η πιο ευστοχη αντερωτηση ομως γραφτηκε λιγο πιο πανω...Και αφορα τα παιδια που τοσο ανετα και χωρις δευτερη σκεψη λενε "κριση-να τα κονομουσαμε-να το σκιζαμε το κωλοπαιδο κλπ κλπ"!!Αν λοιπον επεφτε ο ιδιος πιτσιρικας -αυτος ντε που θα του σκιζατε τα ραουλα-, χωρις διπλωμα και εκανε ακριβως την ιδια ζημια, μονο που σ αυτην την περιπτωση φταιγατε εσεις, τοτε τι θα κανατε??Θα την κανατε γαργαρα την δουλεια?Ή παλι θα ακολουθουσατε την "νομιμη οδο"... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
aris xj 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 δεν ειναι τοσο απλο το ερωτημα... αντε και εχεις μικτη ασφαλεια..και δεν εχεις θεμα οικονομικο.... αν σου ερθει αυριο ο πατερας του και πει εσυ τον εκλεισες??και τον παρατησες....για σκεφτειτε και αυτη την περιπτωση.... και οκ δεν σας λεω οτι θα κερδισει κατι..αλλα μπαινεις σε περιπετειες... και φυσικα αν εχει χτυπισει εστω και ελαφρα(παντα την αλλη μερα ξερεις ποσο χτυπησες...)φωναζεις τους παντες και τα παντα..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kouladi 116 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Η πιο ευστοχη αντερωτηση ομως γραφτηκε λιγο πιο πανω...Και αφορα τα παιδια που τοσο ανετα και χωρις δευτερη σκεψη λενε "κριση-να τα κονομουσαμε-να το σκιζαμε το κωλοπαιδο κλπ κλπ"!!Αν λοιπον επεφτε ο ιδιος πιτσιρικας -αυτος ντε που θα του σκιζατε τα ραουλα-, χωρις διπλωμα και εκανε ακριβως την ιδια ζημια, μονο που σ αυτην την περιπτωση φταιγατε εσεις, τοτε τι θα κανατε??Θα την κανατε γαργαρα την δουλεια?Ή παλι θα ακολουθουσατε την "νομιμη οδο"... Σε αυτή την περίπτωση, και εάν φταίω, φωνάζω κανονικά τροχαία και ασφαλιστηκές για καταγραφή του γεγονότος.Εννοείται πως και σε αυτή την περίπτωση δεν δέχομαι συμβιβασμούς του στυλ, να πούμε ότι οδήγαγε ο πατέρας μου, ο αδερφός κλπ. Λεφτά από την τσέπη μου δεν είμαι υποχρεωμένος να δώσω σε κανέναν. Πληρώνω κανονικά και σαν κύριος κάθε εξάμηνο την ασφάλεια μου. Άνθρωποι έιμαστε, ατυχήματα συμβαίνουν και οι ασφαλιστικές υπάρχουν για αυτό τον λόγο. Αν αυτός δεν καλύπτετε και δε του δίνουν τα λεφτά του γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, τότε πρόβλημα του. Ας τα βρει με την ασφαλιστική μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
klab 7.408 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Νομίζω ότι η ίδια η ερώτηση είναι λάθος, κακώς μπαίνει το δίλημμα τροχαία ή μήνυση. Έχει δεν έχει δίπλωμα καλούμε πάντα την τροχαία για να καταγράψει το συμβάν. Είναι η ελάχιστη κάλυψη που μπορείς να έχεις. Το αν θα πας δικαστικά δεν είναι μονόδρομος ούτε απαραίτητο να γίνει. Αν είναι ανασφάλιστος και σου πληρώσει τις ζημιές, κανένα πρόβλημα, τελειώνουμε εκεί. Αν δεν πληρώσει και σφυρίζει κλέφτικα, τότε ο μόνος τρόπος είναι τα δικαστήρια. Αλλά για να γίνει αυτό και να δικαιωθείς πρέπει να έχει γίνει η καταγραφή από την τροχαία, αλλιώς πιάσε το αυγό και κούρευτο. Με είχε τρακάρει φορτηγατζής και ενώ το παραδέχτηκε και έκανε θετική δήλωση, όσο εγώ έτρεχα στους μαστόρους αυτός ανακάλεσε την δήλωση του, την έκανε αρνητική και μετά τρέχαμε στα δικαστήρια. Αν δεν είχα το συμβάν της τροχαίας σιγά μην έβρισκα το δίκιο μου. Στα χρόνια που οδηγώ 3 φορές δεν φώναξα τροχαία γιατί με κατάφεραν με τα παρακάλια και όλες τις φορές το μετάνιωσα γιατί τα έσκασα από την τσέπη μου αφού μετά έκαναν τα κορόιδα. Ο δε 3ος μου ζήταγε και τα ρέστα μετά από 1 μήνα (έβγαλε την μούρη του από stop και μου πήρε παραμάζωμα όλη την δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου) του είπα κάνε μου μήνυση ρε αλήτη και έφυγε πετώντας στην εξώπορτα από τις κλωτσιές. Έκτοτε πάντα καλώ τροχαία. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vagner_xD 34 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 (τροποποιήθηκε) Υπαρχουν ανθρωποι που θα αλλαζαν την δηλωση τους; Τι να πει κανεις... Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 από τον Vagner_xD Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dirty 1 136 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Aν δεν εχει διπλωμα και φωναξεις την αστυνομια τον γραφει γιατι δεν εχει διπλωμα και παει δικαστικος οταν βγαλει το διπλωμα και αθωωνετε ,αν δεν εχει ασφαλεια θα τον γραψει για ασφαλεια και να παει να πληρωσει το προστιμο,ισως ετσι βαλει μυαλο και το ασφαλιζει.Μην λυπαστε κανεναν φωναξτε αστυνομια να καταγραψει το συμβα και να εχετε και κανεναν μαρτυρα κοντα σας που να το εχει δει γιατι ο τυπος μπορει να μην αναγνωριζει τιποτα και να λεει οτι φταιγατε εσεις,αν φυγει απο κει χωρις καταγραφη του συμβαντος δεν αναγνωριζει τιποτα μετα μου εχει τυχει και τελικα τον βρηκα και τα πληρωσε ολα για να μην χασει το κεφαλι του Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kefalas 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Σε περιπτωση τρακαρισματος (ευθυνη μας η οχι), καλο ειναι να καλεσουμε την τροχαια για καταγραφη του συμβαν. Η τροχαια (και οχι η αστυνομια), κανει καταγραφη του συμβαν και ΔΕΝ βγαζει υπαιτιο. Δεν είναι δικαστικη αρχη για να βγαζει ευθυνες. Φυσικα, εαν καταγραψει οτι το οχημα Α ηταν σε δρομο που εχει STOP, δεν εχει και πολλα να πει ο οδηγος του οχηματος.... Σε περιπτωση που υπαρχει φαναρι, αρα είναι η λογος σου εναντιον του αλλου (-ειχα πρασινο… -όχι εγω ειχα πρασινο… κλπ,κλπ,) ψαχνουμε για μαρτυρες που θα καταγραφουν από την τροχαια. Εαν καποιος οδηγος ΔΕΝ ειναι νομιμος (δεν εχει ασφαλεια, διπλωμα, μεθυσμενος κλπ), η τροχαια αναλαμβανει την ποινικη διωξη (ότι ηταν δλδ παρανομος ως προς το κρατος) για την παραβαση του. Επισης, εαν υπαρχει τραυματισμος αναλαμβανει αυτεπαγγελτα την ποινικη διωξη του. Για το ποινικο δικαστηριο (της τροχαιας δλδ), πιθανον να σε καλεσουν σαν μαρτυτρα. Εσυ, σαν παθον, αναλαμβανεις την αστικη διωξη του αλλου, γιατι εχεις οικονομικες αξιωσεις απεναντι του. ΕΚΕΙ χρειαζεσαι το αντιγραφο απο το βιβλιο συμβαντων της τροχαιας, σαν ενα δυνατο χαρτι που υποστηριζει την θεωρια σου (και νομιζω οτι μπορουν να καλεσουν και τους τροχαιους σαν μαρτυρες, η με ενυπογραφη καταθεση τους). Η ασφαλιστικη αναλαμβανει να διευθετησει τις αστικες-οικονομικες διαφωνιες που εχεται. Κανει ο αλλος δηλωση και αποζημιωνομαι για τις ζημιες μου (υλικες, σωματικες και ηθικες), παντα με αποδειξεις. Δεν κανει ο αλλος δηλωση, η κανει αρνητικη... τοτε αναλμβανει το αστικο δικαστηριο να βγαλει ευθυνες. Εαν ειναι ανασφαλιστος, πρεπει να κινηθεις νομικα (αστικα) εναντιον του για τα εξοδα σου (+οποιες ηθικες ζημιες νομιζεις). BTW οι περισσοτερες ασφαλιστικες εχουν καλυψη για υλικες ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα (συνηθως μεχρι 100000e) με πολυ μικρο κοστος. Δλδ σε αποζημιωνει η ασφαλιστικη σου (οχι η φιλικη) και "μεταβιβαζεις" το δικαιωμα στην ασφαλιστικη σου να τον κυνηγησει νομικα (αστικα) για το ποσο που σου πληρωσε. Οποτε... παντα καλουμε την τροχαια για καταγραφη του συμβαν, ωστε σε ενα πιθανο αστικο δικαστηριο να εχουμε ποιο "ισχυρη" αποδειξη της ευθυνης του. Παραλληλα, καλουμε την βοηθεια ατυχηματος της ασφαλιστικης μας, ωστε να κανει καταγραφη ατυχυματος (να ξερεται... παντα την στιγμη του συμβαν, ο υπαιτιος αναλαμβανει την ευθυνη του…. μετα στο "καφενειο" υπαρχουν καλοθελητες η “γατες” δικηγοροι που του αλλαζουν την γνωμη). Εάν τωρα τον λυπηθεις και δεν καλεσεις τροχαια (η την φρονιτδα ατυχηματος της ασφαλιστικης σου) για καταγραφη και σου αρχισει μετα τα μα-μου και παλι μπορεις να κινηθεις εναντιον νομικα (αστικα δλδ), αλλα δεν εισαι “ισχυρος” και είναι ο λογος σου απεναντι στον λογο του, όταν φτασετε στις διακαστικες αιθουσες. Επισης (και πολύ σωστα αναφερθηκε πριν), δινεις τοπο στην οργη και κανεις γαργαρα και την ζημια και μια ωραια πρωία σου ερχεται μια αγωγη στο σπιτι που σου ζηταει ΧΧΧΧΧ χιλιαδες ευρω για σωματικες, υλικες και ηθικες ζημιες (ειπαμε…. στα “καφενεια” η ένας “γατος” δικηγορος) γιατι ΕΧΕΙ το δικαιωμα και μενεις μαλακας…. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.388 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 (τροποποιήθηκε) Υπαρχουν ανθρωποι που θα αλλαζαν την δηλωση τους; Τι να πει κανεις... Επί τόπου αυτός που με τράκαρε έλεγε ΟΚ φταίω αλλά σε συνεργασία με το συγχωριανό τροχονόμο γράφανε πως πέρασα πριν μου ανάψει πράσινο και το είδα μετά που έφυγε ο τροχαίος. Καπάκι τον πάω στον ασφαλιστή του να κάνει θετική δήλωση και εκεί τα γυρίζει - εντωμεταξύ φτάνει και με απασχολεί ο άνθρωπος υποστήριξης της ασφαλιστικής μου και ο συμπαθής κυριούλης την κάνει με ελαφρά και τον κυνηγάω στα στενά της Λαμίας και τον γυρίζω χεράκι χεράκι στον ασφαλιστή του να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται άλλη μια φορά οπότε και τον ξαναβουτάω και με τα χίλια ζόρια υπογράφει τις ευθύνες του - μάλλον φοβήθηκε μην τον δείρω καθώς φρόντιζα να φωνάζω σε όλο το σκηνικό από την τράκα και ένθεν, 2 μέρες έκανε να ανοίξει ο λαιμός μου. Αν μου είχε λακίσει ο π@@στης θα είχα ένα φέσι περί το 1,5 χιλιάρικο - το μπρδλ του είχε μικρότερη αξία από τη ζημιά που έκανε και δεν παραδεχόταν... Αν δεν είχε επιστρέψει από μόνη της η μάρτυρας δεν θα μπορούσα να αποδείξω τίποτα. Συμπέρασμα: Ότι κάνετε εκείνη τη στιγμή, μετά καλά κρασά. BTW οι περισσοτερες ασφαλιστικες εχουν καλυψη για υλικες ζημιες απο ανασφαλιστο οχημα (συνηθως μεχρι 100000e) με πολυ μικρο κοστος. Δλδ σε αποζημιωνει η ασφαλιστικη σου (οχι η φιλικη) και "μεταβιβαζεις" το δικαιωμα στην ασφαλιστικη σου να τον κυνηγησει νομικα (αστικα) για το ποσο που σου πληρωσε. Τι γίνεται αν είναι πιωμένος? Μας πληρώνει η ασφαλιστική του και μετά τον κυνηγάει ή τον κυνηγάμε μόνοι μας και η ασφαλιστική του δεν πληρώνει? Δηλαδή, ο τροχαίος μου είπε ψέμματα ότι δεν καλύπτομαι αν επιμείνω σε τσιπουροτεστ? Στα χωριά συχνή αιτία είναι τα "1-2 τσιπουράκια" που όλοι οι παππούδες κατεβάζουν καθώς και η τηλέγκριση διπλώματος γέρων με αποστολή 1-2 σφαγμένων αρνιών... Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 από τον Mi_ka Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Manos2 32 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Αστυνομία για καταγραφή του γεγονότος για να είμαι καλυμμένος εγώ και μετά ας κουρεύεται. Επειδή καβαλάμε μηχανάκι, δεν σημαίνει ότι είμαστε ίσα και όμοια. Και άμα είναι μάγκας, θεριακλής, βαρύς και ασήκωτος και οδηγάει χωρίς να είναι καλυμμένος νομικά, όταν έρθει ώρα να κάτσει να την φάει σαν άντρας και όχι να παρακαλάει σαν μυξοπαρθένα. Μαζί με τον Le Flwr τα είπατε όλα. Τέλος! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimmakos 234 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 (τροποποιήθηκε) Τροχαια παντα ειτε φταις εσυ ειτε ο αλλος.Η καταγραφη ειναι πολυ σημαντικη γτ πολυ απλα εξακριβωνει το γεγονος οτι εγινε τρακαρισμα,που εγινε και περιπου πως εγινε.Και τις 2 φορες που τρακαρα και αποζημιωθηκα ζητηθηκε το χαρτι απο την τροχαια.Οπως σωστα αναφερθηκε η τροχαια απλα καταγραφει εκεινη την ωρα και μετα στις καταθεσεις πρεπει να εισαι προσεκτικος τι αναφερεις.Αν υπαρχει τραυματισμος αυταπαγγελτα γινεται διωξη που μπορει ο τραυματισμενος αν θελει να την σταματησει.Οι ασφαλειες οντως σου δινουν τη δυνατοτητα αποζημιωσης με ανασφαλιστο. Προσωπικα στ @@ μου αν ο μικρος εχει ή δεν εχει διπλωμα.Οπως ειπε και καποιο παιδι να μην κανει τον μαγκα και μετα την μυξοπαρθενα.Εχεις μηχανακι οδηγας χωρις διπλωμα και καλα μαγκια σου.Οταν σκασει η πιπα ομως δεξου τις συνεπειες μαγκακο.Εκει φαινεται η μαγκια σου και αν εχεις οντως τα @@ να πεις εκανα μαλακια και το αποδεχομαι.Γτ με την ιδια λογικη ο τυπακος αυτος μπορει να κανει χειροτερη μλκια και για να μην μπλεξει να σηκωθει να φυγει.Και στη τελικη ενα δικαστηριο θα του κανουν για να βγαλει διπλωμα,δεν θα καταστραφει κιολας.Θα το βγαλει και τελος.Οχι οτι θα του μαθει να οδηγαει αλλα οπως και να το κανουμε καποια χαρτια ειναι απαραιτητα για να μην μπλεξεις ασχημα σε περιπτωση τροχαιου. Και για να το κανω πιο περιπλεγμενο το σεναριο....Αν σκασει πανω σας 16ρης σε χωριο με κανα ντατσουν 20 ετιας (σπανιο πραγμα ε???) και σας πεταξει κατω σας γδαρει κανα πλαστικακι στο μηχανακι και σας σκισει το παντελονακι (ψιλοπραγματα για στουκακι με μοτο ),ομως μετα σας κλαφτει, θα πειτε ε ενταξει μωρε το παιδακι δεν εχει διπλωμα,παμε να φυγουμε και μου τα δινεις λιγα -λιγα?Αλλα εκει ο κακος εχει κουτακι οποτε ειναι πατσαβουρης ετσι και αλλιως.... Εμενα με τράκαρε ένας και τον άρχισα τον έβριζα εντωμεταξύ είμαι 15 και δεν έχω diploma....αλλα ότου λέω ούτε τροχαία θα καλέσεις ούτε tpt..εσύ πάλι @@ παραβίασες stop...λοιπόν του λέω για να μην σου σπάσω το αυτκίνητο τώρα δώσε μου 100 euro ΤΩΡΑ!...τα έδωσε και έφυγε και ούτε τροχαία ούτε τίποτε :D Στην περιπτωση που ο αλλος ειναι ντουλαπα και σε κανει τοπι και φωναξει και την τροχαια τι θα λεγες? Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 από τον jimmakos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2011 Εμενα με τράκαρε ένας και τον άρχισα τον έβριζα εντωμεταξύ είμαι 15 και δεν έχω diploma....αλλα ότου λέω ούτε τροχαία θα καλέσεις ούτε tpt..εσύ πάλι @@ παραβίασες stop...λοιπόν του λέω για να μην σου σπάσω το αυτκίνητο τώρα δώσε μου 100 euro ΤΩΡΑ!...τα έδωσε και έφυγε και ούτε τροχαία ούτε τίποτε :D Τυχερός είσαι που δεν έπεσες σε κάναν ζόρικο να σε χορτάσει καρπαζιές..................... και να φωνάξει και την τροχαία μετά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες