Jump to content
gkourmoul1

ΟΔΗΓΑΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Recommended Posts

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ακολουθούν κάποιες σοκαριστικές εικόνες. Ομολογώ ότι ένιωσα έναν κόμπο στο στομάχι όταν τις ανέβαζα, αλλά είναι για ιερό σκοπό.

Με αφορμή τα πάμπολα τροχαία που ακούμε κάθε μέρα, αλλά και αυτά που βλέπω κάθε μέρα στον δρόμο,

Σας συνιστώ, παρακαλώ, εκλιπαρώ, φοβίζω ή όπως αλλιώς θέλετε πάρτε το:

Μάγκες, προσέχετε όταν οδηγάτε!!

Μην οδηγάτε επιθετικά!!

Μην σας συνεπαίρνει το γκάζι!!

Να είστε προετοιμασμένοι κάθε δευτερόλεπτο που οδηγάτε για το χειρότερο!!

Να προσέχετε ειδικότερα τα χαλικάκια, τις σαπουνάδες, τα λάδια, τα φυσικά εμπόδια, τις γάτες, τους σκύλους, τα κατσίκια, τους πεζούς, τα άλλα οχήματα που δεν τηρούν τον κοκ!!

Να σκέφτεστε πιο είναι το χειρότερο που θα σας μπορούσε να σας συμβεί το κάθε δευτερόλεπτο και να προσαρμόζεται την ταχύτητα και την προσοχή σας εκεί!!

Με ταχύτητες άνω του επιτρεπτού ΔΕΝ προλαβαίνετε να αντιδράσετε!!

Πάντα μα πάντα σωστό κράνος και εξοπλισμό, έστω και αν διανύσετε μια απόσταση 500 μέτρων το καταμεσήμερο!!

Δεν θέλετε να σας συμβεί ότι συνέβη στους παρακάτω:

BikeWreck2(1).jpg

Orange-County-Motorcycle-Accident-Attorneys.jpg

motorcycle-accident-page.png

motorcycle-accidents.jpg

1-7-04_d.jpg

28600d1229308170-motorcycle-accident-acapulco-acapulco-libre-1.jpg

101385d1257436453-motorcycle-accident-acapulco-fatal_car_accidents_14.jpg

2898.jpg

moto_crash.jpg

bikeincar1.jpg

Και στην τελική εάν δεν σκέφτεστε τους εαυτούς σας, σκεφτείτε την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και πόσο θα τους στοίχιζε εάν θα παθαίνατε κάτι.

Σας κούρασα, σας ξενέρωσα, σας ανακάτεψα ίσως το στομάχι (εγώ ανακατεύτηκα πάντως), αλλά έστω και ένας να ευαισθητοποιηθεί και να οδηγάει λίγο πιο ώριμα και με ασφάλεια τότε είναι μεγάλο κέρδος!!

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

με πετυχες και την ωρα που ετρωγα ρε γμτ,η αληθεια παντως ειναι σκληρη πως να το κανουμε .

το γεγονος ειναι πως πρεπει ναχουμε τα ματια μας 14 ,να προσεχουμε για ναμαστε παντα ορθιοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλο το Θεματακι, αλλα ορισμενες φωτογραφιες ειναι καπως... :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μερικές φωτογραφίες είναι πολύ ωμές για ένα τέτοιο forum.. :_thumbsup:

Θα ξεράσει κανείς πάνω στην οθόνη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σκέφτηκα πολύ για να τις βάλω. Καλύτερα να σοκαριστούμε και να ξεράσουμε νομίζω, παρά να τις περάσουμε στο ντούκου και να μην κάνουν αίσθηση.

Είναι πολύ σημαντικό το θέμα παιδιά, και πραγματικά δεν με νοιάζει εάν με βρίσουν κάποιοι ή αν θα έχω τις οποιεσδήποτε κυρώσεις από το forum.

Είναι θέμα καθημερινότητας, θέμα ζωής και θανάτου. Κάποιοι μπορεί να γελάνε και να λένε ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλους και όχι σε εμάς. Αλλά δεν είναι έτσι, και αυτό θέλω να τονίσω.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά και άλλα πολλά πολύ χειρότερα τα δείχνουν στα θεωρητικά μαθήματα όταν δίνεις δίπλωμα!Εγώ τουλάχιστον που πήγαινα 1 βδομάδα είχαμε δει και συζητήσει πολλά πράγματα με τον εκπληκτικό δάσκαλο μου και με τα υπόλοιπα παιδιά στην αίθουσα μέσα περί αυτών!

Τα είδα και όταν έδινα για αμάξι και όταν έδινα για μηχανή!

Και θυμάμαι ένα πράγμα από αυτόν τον άνθρωπο στο τελευταίο μάθημα...το γκάζι είναι γλυκό όταν το πατάς αλλά η ζωή είναι ακόμα πιο γλυκιά!

Δεν είναι καθόλου ωμά!Και αν είναι, είναι η πραγματικότητα!

Καλύτερα να ταρακουνάς όσο μπορείς κάποιον παρά να είναι αλλοπαρμένος!

:_hi:

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το υπέροχο κατασκεύασμα που ονομάζεται ανθρώπινο σώμα μπορεί να πάρει μορφές τι οποίες λίγοι μπορούν να φανταστούν όταν έρθει σε βίαιη επαφή με μέταλλα και άσφαλτο .

Οσοι έχουν δει από κοντά αυτές τις μορφές δεν χρειάζονται καμία υπενθύμιση γιατί απλούστατα δεν τις ξεχνούν ποτέ και συχνά πυκνά τις φέρνουν στο μυαλό τους από μόνοι τους.

Οσοι δεν τις έχουν δει από κοντά και δεν έχουν και μεγάλη φαντασία καλό είναι να βλέπουν τέτοιες φωτογραφίες για να βάζουν το μυαλό τους σε σκέψη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδιά τι να λέμε τώρα...ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί...ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ!!!

Τροποποιήθηκε από τον Koukos03

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιες φωτο σου βαζουν καποιο λουρι κατα καποιο τροπο. Αν και μολις γυρισα απο γρηγορη βολτα χωρις κρανος και προστατευτικο εξοπλισμο. :uglystupid2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

+1 Βαγγέλη, έτοιμος ήμουν...

Δεν είναι καθόλου ωμά!Και αν είναι, είναι η πραγματικότητα!

Καλύτερα να ταρακουνάς όσο μπορείς κάποιον παρά να είναι αλλοπαρμένος!

Πραγματικότητα μπορεί να είναι, αλλά απαιτείται κι ένα φιλτράρισμα για το τι ποστάρουμε. :/

Όσο για το αν ταρακουνάς/επηρεάζεις κάποιον δείχνοντας του ανάλογες φώτο, πολύ αμφιβάλλω. Θα σου θυμίσω τι συμβαίνει όταν πετυχαίνεις τροχαίο ατύχημα στην εθνική, πάνε όλοι σαν κότες για 2-3χιλιόμετρα και μετά πάλι του σκοτωμού. Μνήμη χρυσόψαρου και βγάλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τον κύριο Hayabusa...με μία φωτό με ενα πτωμα δεν θα παψει κανεις να τρεχει,το πολυ πολυ να μην μπορεις να φας αμα τις δεις την ωρα που τρως... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nα μην ειστε gay και να μαθετε να βλεπετε την πραγματικοτητα οπως ειναι και οχι καμουφλαρισμενη

Σοκαρουν οι φωτογραφιες αλλα μονο αν σοκαριστεις καταλαβαινεις

Δεν ειμαι κατα της ταχυτητας, Ο ΑΦΤΕΡ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ POLITICALLY CORRECT ΠΟΤΕ, αλλα δεν ειναι ολοι οι δρομοι ιδιοι

Ο σωστος οδηγος ξερει να επιλεξει που θα τρεξει, υπαρχουν σημεια που μπορεις να πας με 300 και αλλα που και 20χλμ/ω ειναι πολλα

Τωρα για την εκμαθηση, προσωπικα στο παιδι μου οταν θα φτασει στην εφηβεια, θα τον παρω μια βολτα με την μηχανη και θα περασουμε μια βολτα απο Κολοκυνθους στο Μεταξουργειο να δει τι θα παθει αν μπλεξει με την ριμαδα την ΠΡΕΖΑ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nα μην ειστε gay και να μαθετε να βλεπετε την πραγματικοτητα οπως ειναι και οχι καμουφλαρισμενη

Σοκαρουν οι φωτογραφιες αλλα μονο αν σοκαριστεις καταλαβαινεις

Δεν ειμαι κατα της ταχυτητας, Ο ΑΦΤΕΡ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ POLITICALLY CORRECT ΠΟΤΕ, αλλα δεν ειναι ολοι οι δρομοι ιδιοι

Ο σωστος οδηγος ξερει να επιλεξει που θα τρεξει, υπαρχουν σημεια που μπορεις να πας με 300 και αλλα που και 20χλμ/ω ειναι πολλα

Τωρα για την εκμαθηση, προσωπικα στο παιδι μου οταν θα φτασει στην εφηβεια, θα τον παρω μια βολτα με την μηχανη και θα περασουμε μια βολτα απο Κολοκυνθους στο Μεταξουργειο να δει τι θα παθει αν μπλεξει με την ριμαδα την ΠΡΕΖΑ

+599. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σκέφτηκα πολύ για να τις βάλω. Καλύτερα να σοκαριστούμε και να ξεράσουμε νομίζω, παρά να τις περάσουμε στο ντούκου και να μην κάνουν αίσθηση.

Είναι πολύ σημαντικό το θέμα παιδιά, και πραγματικά δεν με νοιάζει εάν με βρίσουν κάποιοι ή αν θα έχω τις οποιεσδήποτε κυρώσεις από το forum.

Είναι θέμα καθημερινότητας, θέμα ζωής και θανάτου. Κάποιοι μπορεί να γελάνε και να λένε ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλους και όχι σε εμάς. Αλλά δεν είναι έτσι, και αυτό θέλω να τονίσω.

Ευχαριστώ για την κατανόηση

εκανες παρα πολυ καλα που τις ανεβασες! ειναι η αληθεια, ανθρωποι πεθαινουν καθε μερα απο χαζομαρες, κακες αποφασεις, και απο ενεπαρκια εξοπλισμου!

Ειναι στο χερι μας να γινουμε καλυτεροι οδηγοι! Ασχετος οχηματος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Nα μην ειστε gay και να μαθετε να βλεπετε την πραγματικοτητα οπως ειναι και οχι καμουφλαρισμενηΣοκαρουν οι φωτογραφιες αλλα μονο αν σοκαριστεις καταλαβαινεις

+ :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:2funny: :2funny: :2funny::respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω με τον κύριο Hayabusa...με μία φωτό με ενα πτωμα δεν θα παψει κανεις να τρεχει,το πολυ πολυ να μην μπορεις να φας αμα τις δεις την ωρα που τρως... :)

Αν είναι δλδ έτσι, τσάμπα πάνε όλες οι προσπάθειες των σχολών οδήγησης που τις δείχνουν στους υποψηφίους. Τσάμπα πάνε όλες οι κοινωνικές διαφημίσεις που σοκάροντας τον αποδέκτη έχουν σκοπό να περάσουν το εκάστοτε μήνυμα. Είναι σαν να μου λες ότι αν δείχνω την ακόλουθη φωτογραφία και λέω "ξανασκεφτείτε το αν θέλετε να αρχίσετε το τσιγάρο" κάνω λάθος διότι κανείς δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθεί με την φωτογραφία ενός πνεύμονα από καπνιστή.

tobacco_cancer_pulmao_fumante.jpg

Δηλαδή τι χρειάζεται να ακούσεις για να αποφασίσεις να μην τρέχεις και να οδηγείς πιο συνετά? Και μην μου πεις ότι δεν χρειάζεσαι συμβουλές διότι οδηγάς πάντα με σύνεση και μέσα στα όρια του ασφαλούς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει οδηγός που να μην χρήζει βελτίωσης.

Φιλικά πάντα χωρίς να θέλω να κάνω τον ηθικολόγο, διότι και εγώ κάνω τις μαλακίες μου όπως όλοι. Αλλά συνειδητοποιώ κάθε μέρα και πιο πολύ ότι πρέπει να οδηγάω πάντα 1 κλικ πιο αργά απ'ότι μου αρέσει, ώστε να είμαι ένα σκαλί πιο σίγουρος για την σωματική μου ακεραιότητα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ανθρωπινο σωμα δεν ειναι συμβατο με την δευτερη μεγαλυτερη ανακαλυψη του ανθρωπου, δλδ το τροχο. Η φυση δεν εχει προνοησει οτι εμεις μετα απο καπιοα χιλιαδες χρονια παρουσιας στο πλανητη θα κινουμασταν σε 2ροδες με πολλα χιλιομετρα εξου και η ελλιπης απουσια προστασιων. Η μονη προστασια που παρεχει ειναι το μυαλο και η κριση. Ειναι λογικο βασει πιθανοτητων καποιοι να εχουν ατυχηματα οταν χρησιμοποιουν το τροχο. Η κριση του καθενα σε οδηγικο επιπεδο και ο εξοπλισμος φροντιζουν να μετριαστει καποιο δυσαρεστο αποτελεσμα. Δεν εχει σημασια τι οδηγεις, πατινι-ποδηλατο-παπακι-μηχανι-αυτοκινητο-τρακτερ αν πεσεις ισως εχεις ασχημα αποτελεσματα. Η σωστη κατα την γνωμη μου λογικη ειναι η αντιληψη του κινδυνου του τροχου και η συνειδητη χρηση του με τον απαραιτητο εξοπλισμο που προσθετει μπονους στην επιβιωση χωρις βεβαια να αποτελει πανακεια...

Υ.Γ. Καποιοι πιστευουν οτι και οι προσευχες μπορουν να βοηθησουν, δεν ξερω επι αυτου ...!!!! :_innocent::_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικότητα μπορεί να είναι, αλλά απαιτείται κι ένα φιλτράρισμα για το τι ποστάρουμε. :/

Όσο για το αν ταρακουνάς/επηρεάζεις κάποιον δείχνοντας του ανάλογες φώτο, πολύ αμφιβάλλω. Θα σου θυμίσω τι συμβαίνει όταν πετυχαίνεις τροχαίο ατύχημα στην εθνική, πάνε όλοι σαν κότες για 2-3χιλιόμετρα και μετά πάλι του σκοτωμού. Μνήμη χρυσόψαρου και βγάλε.

Εγώ μιλώ για αυτούς τους ανθρώπους που τα βλέπουν και ταρακουνιούνται και μαθαίνουν και οδηγούν συνετά μετά!

Υπάρχουν και άνθρωποι κάλλιστα που βλέπουν ένα τροχαίο στο δρόμο, κοροϊδεύουν, γελάν, πάνε με τους άλλους σαν κότες για 2-3 χιλιόμετρα και μετά πάλι του σκοτωμού!

Το φιλτράρισμα μας μάρανε!Όλα φιλτραρισμένα και τα παιδιά δεν ξέρουν τις συνέπειες γιατί τους "ταΐζουμε" φιλτραρισμένα πράγματα!

Συνέπεια δεν έχουν δει, παρά μόνο πως θα κάνουν πιο γρήγορο το μηχάνημα τους!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν είναι δλδ έτσι, τσάμπα πάνε όλες οι προσπάθειες των σχολών οδήγησης που τις δείχνουν στους υποψηφίους. Τσάμπα πάνε όλες οι κοινωνικές διαφημίσεις που σοκάροντας τον αποδέκτη έχουν σκοπό να περάσουν το εκάστοτε μήνυμα. Είναι σαν να μου λες ότι αν δείχνω την ακόλουθη φωτογραφία και λέω "ξανασκεφτείτε το αν θέλετε να αρχίσετε το τσιγάρο" κάνω λάθος διότι κανείς δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθεί με την φωτογραφία ενός πνεύμονα από καπνιστή.

tobacco_cancer_pulmao_fumante.jpg

Δηλαδή τι χρειάζεται να ακούσεις για να αποφασίσεις να μην τρέχεις και να οδηγείς πιο συνετά? Και μην μου πεις ότι δεν χρειάζεσαι συμβουλές διότι οδηγάς πάντα με σύνεση και μέσα στα όρια του ασφαλούς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει οδηγός που να μην χρήζει βελτίωσης.

Φιλικά πάντα χωρίς να θέλω να κάνω τον ηθικολόγο, διότι και εγώ κάνω τις μαλακίες μου όπως όλοι. Αλλά συνειδητοποιώ κάθε μέρα και πιο πολύ ότι πρέπει να οδηγάω πάντα 1 κλικ πιο αργά απ'ότι μου αρέσει, ώστε να είμαι ένα σκαλί πιο σίγουρος για την σωματική μου ακεραιότητα.

Με μια φωτογραφια σοκαριστική δεν εχω ακουσει κανεναν φιλο μου οδηγο να "εβαλε" μυαλο και μην τρεχει πλεον,ολα ειναι στον ανθρωπο,πως αισθανεται μεσα του,προσωπικα δεν κανω πλεον μ@λακιες στον δρομο,γιατι πλεον ωρίμασα σαν οδηγος,παλαιοτερα οπως ξερουν αρκετοι φιλοι απο εδω εκανα πολλες μ@λακιες,γιατι ετσι αισθανομουν μεσα μου οτι ηθελα να κανω,και γνωριζα οτι ηταν λαθος,τωρα πια στα 30 ολο αυτο μου περασε.

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να τρεξω στο φαναρι εαν με προκαλουν,ουτε να κυνηγαω καποιον να αποδειξω τι; να κυνηγαω εναν μαλακα; οπως με εκνευριζει στην Λεωφ.Κηφισίας οταν ειμαι δικάβαλο και μου κολλαει ο καθε τρόμπας κάνοντας σφηνες διπλα μου επειδη βλεπει συνόδηγο μια ωραια κοπελα ας πουμε (και μην μου πειτε πολλοι οτι δεν το κανετε αυτο,αμα δειτε κανενα κοριτσακι πανω σε μηχανη κανετε τον Valentino Rossi να αποδειξετε τι;), αλλη ορεξη δεν ειχα να ασχολουμαι με τον καθενα στον δρομο, κοιταζω οπως ανέπαφος ανεβαινω στην μοτό ετσι να κατεβαινω...

ΥΓ: 365 μερες τον χρονο ειμαι πανω σε μοτό,με παει στην δουλεια 40χλμ αποσταση καθε μερα,θα με παει βολτα,θα με παει εκδρομη,θα με παει στην γκομενα,θα με παει στα νησιά το καλοκαιρι,οποτε δεν ειμαι οδηγός που εχω παρει μια μοτό να το παιξω "παληκάρι" και οδηγαρα,ειναι τροπος ζωης για μενα η μοτό οπως και για πολλους ακομα φιλους εδω! ;)

Τροποποιήθηκε από τον OrEsTiS82

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά εξοπλισμό, ότι αντέχετε φοράτε. Δεν είμαστε από σίδερο.. Και μαλακίες γίνονται ανα πάσα στιγμή. Το χειρότερο δεν είναι να πεθάνεις αλλά να μείνεις σακάτης!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με μια φωτογραφια σοκαριστική δεν εχω ακουσει κανεναν φιλο μου οδηγο να "εβαλε" μυαλο και μην τρεχει πλεον,ολα ειναι στον ανθρωπο,πως αισθανεται μεσα του,προσωπικα δεν κανω πλεον μ@λακιες στον δρομο,γιατι πλεον ωρίμασα σαν οδηγος,παλαιοτερα οπως ξερουν αρκετοι φιλοι απο εδω εκανα πολλες μ@λακιες,γιατι ετσι αισθανομουν μεσα μου οτι ηθελα να κανω,και γνωριζα οτι ηταν λαθος,τωρα πια στα 30 ολο αυτο μου περασε.

ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να τρεξω στο φαναρι εαν με προκαλουν,ουτε να κυνηγαω καποιον να αποδειξω τι; να κυνηγαω εναν μαλακα; οπως με εκνευριζει στην Λεωφ.Κηφισίας οταν ειμαι δικάβαλο και μου κολλαει ο καθε τρόμπας κάνοντας σφηνες διπλα μου επειδη βλεπει συνόδηγο μια ωραια κοπελα ας πουμε (και μην μου πειτε πολλοι οτι δεν το κανετε αυτο,αμα δειτε κανενα κοριτσακι πανω σε μηχανη κανετε τον Valentino Rossi να αποδειξετε τι;), αλλη ορεξη δεν ειχα να ασχολουμαι με τον καθενα στον δρομο, κοιταζω οπως ανέπαφος ανεβαινω στην μοτό ετσι να κατεβαινω...

ΥΓ: 365 μερες τον χρονο ειμαι πανω σε μοτό,με παει στην δουλεια 40χλμ αποσταση καθε μερα,θα με παει βολτα,θα με παει εκδρομη,θα με παει στην γκομενα,θα με παει στα νησιά το καλοκαιρι,οποτε δεν ειμαι οδηγός που εχω παρει μια μοτό να το παιξω "παληκάρι" και οδηγαρα,ειναι τροπος ζωης για μενα η μοτό οπως και για πολλους ακομα φιλους εδω! ;)

Ορέστη, έχεις δίκιο. Μια φωτογραφία δεν μπορεί να κάνει κανέναν να βάλει μυαλό και να οδηγεί πιο συνετά. Ούτε περιμένω τους συμφορουμίτες βλέποντας τις 7 φωτογραφίες που ανέβασα να αλλάξουν οδηγική συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορείς να μην χαρακτηρίζεις ως θετική την προσπάθεια να αποσταλεί ένα σαφές μήνυμα προς όλους και ειδικότερα τους νέους οδηγούς που χρειάζονται καθοδήγηση από τους παλαιότερους και όχι "γκάζια". Χρειάζονται φρένα. Οι φωτογραφίες είναι η αφορμή να αρχίσει μια μικρή συζήτηση με στόχο να καταδικάσουμε την επικίνδυνη οδήγηση και να ενθαρρύνουμε την συνεχή χρήση εξοπλισμού.

Έπειτα, δεν μπορείς να καταλάβεις τι ισχύ μπορεί να έχει μια φωτογραφία με επαναλαμβανόμενη προβολή και σε σωστό μέσο. Γιαυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον στις διαφημίσεις, όπου (για τους αγγλομαθείς):

The effects of shock advertising

Advertisers, psychiatrists, and social scientists have long debated the effectiveness of shock advertising. Some scientists argue that shocking ads of course evokes stronger feelings among the consumers. One finding suggests “shocking content in an advertisement significantly increases attention, benefits memory, and positively influences behavior.” [7] The same study also shows that consumers are more likely to remember shocking advertising content over advertising content that is not shocking.[5] Shock advertising could also refer to the usage of emotional appeals such as humor, sex or fear.[8] Humor has for a long time been the most frequently used communication tool within advertising, and according to branch active people it is considered to be the most effective. (See the Swedish example of TheFunTheory;

The effects of shock advertising could also be explained by the theory of selective perception. Selective perception is the process by which individual selects, organizes and evaluates stimuli from the external environment to provide meaningful experiences for him- or herself. This means that people focus in certain features of their environment to the exclusion of others.[10] The consumer unconsciously chooses which information to notice and this kind of selection is dependent of different perceptual filters which are based on the consumer’s earlier experiences. One example of this kind of filter is perceptual defense.[11] Perceptual defense is the tendency for people to protect themselves against ideas, objects or situations that are threatening.[12] This means that if a consumer finds a certain kind of advertising content threatening or disturbing, this message will be filtered out. An example of this a heavy smoker who could be filtering out a picture of cancer sick lung since the content could be perceived as disturbing and uncomfortable.[11]

You should also consider long term branding issues if using shock advertising as communication method. Using shocking pictures could affect the way consumers perceive your brand and quality of your product. The ethics is always important to have in mind, and using fear or other strong messages might not always be the best and most effective method to use.[13]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστό και αυτό! Οι εικόνες αυτές δρουν υποσυνυνείδητα ακόμα και αν αποδέκτης εκλογικεύσει τα συναισθήματα που του προκαλούν σκεπτόμενος "αυτά σε εμένα δεν συμβαίνουν".

Το ανθρωπινο σωμα δεν ειναι συμβατο με την δευτερη μεγαλυτερη ανακαλυψη του ανθρωπου, δλδ το τροχο. Η φυση δεν εχει προνοησει οτι εμεις μετα απο καπιοα χιλιαδες χρονια παρουσιας στο πλανητη θα κινουμασταν σε 2ροδες με πολλα χιλιομετρα εξου και η ελλιπης απουσια προστασιων. Η μονη προστασια που παρεχει ειναι το μυαλο και η κριση.

Ωραία τοποθέτηση! :_thumbsup:

Σε κάνα εκατομμύριο χρονάκια μπορεί να αναπτύξουμε θωράκιση σαν τις χελώνες και τους κροκόδειλους. Μέχρι τότε προσοχή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα