Jump to content
Mpr

Kymco jetix 50 δεν παίρνει μπροστά

Recommended Posts

Εδώ και περίπου 20 μέρες το παπάκι μου (Kymco jetix 50 μετατροπή σε 72cc) δεν παίρνει μπροστά. Υπ' όψη ότι το παπάκι βρίσκεται σε νησί του αργοσαρωνικού και το δουλεύω κυρίως σαββατοκύριακα όταν κατεβαίνω στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, κατά το 15αύγουστο όταν κατέβηκα νησί κι ενώ το είχα αφήσει 5-6 μέρες σβηστό με βενζίνη, με δυσκόλεψε αρκετά για να πάρει μπροστά με μανιβέλα, αν και η μπαταρία ήταν ΟΚ (δεν έφταιγε η μίζα δηλαδή).Τις υπόλοιπες 3-4 μέρες που το δούλευα συνέχεια όλα τζιτζί. Ρελαντί κανονικό, ανέβαζε στροφές κανονικά και έπαιρνε μπροστά με μίζα με την πρώτη. Μετά από άλλη μια βδομάδα που το είχα αφήσει αδούλευτο και ξανακατέβηκα νησί, πάλι τα ίδια. Με τρέλανε στις μανιβελιές, για να πάρει μετά από κανά 10 λεπτο προσπάθειας μπροστά. Και πάλι όμως με το που πήρε, όλα καλά για όσες μέρες το δούλευα συνεχόμενα. Σήμερα, που ξανακατέβηκα νησί και το είχα 15 μέρες σβηστό με λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ, πάλι μου έβγαλε κυριολεκτικά την πίστη για να πάρει μπροστά. Τελικά πήρε με μανιβέλα και πάλι μετά όλα ΟΚ.

Προτού το προσπαθήσω να το βάλω μπροστά είχα ανοίξει την τάπα που έχει στο κάτω μέρος του καρμπιρατέρ και δεν έσταξε καθόλου. Παλιότερα που είχα ξαναλύσει αυτή την τάπα γιατί υποψιαζόμουν ότι είχε νερό στο ρεζερβουάρ, θυμάμαι ότι έσταζε για αρκετά δευτερόλεπτα βενζίνη. Τώρα όμως τίποτα. Τελικά πήγα σε βενζινάδικο όπου γέμισα το ρεζερβουάρ μέχρι πάνω και γύρισα σπίτι. Εκεί ξαναέλυσα την τάπα του καρμπυρατέρ. Αυτή τη φορά έσταξε 2-3 σταγόνες βενζίνη και μετά πάλι τίποτα. Δε ξέρω αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι συμβαίνει με το καρμπιρατέρ όταν μένει ακίνητο, έστω και για 4-5 μέρες. Το περίεργο έιναι ότι κάθε φορά αφού με βγάλει την πίστη μέχρι να πάρει, μετά όλα μέλι γάλα. Το μηχανάκι είναι 2,5 ετών με 9200χλμ. Τι λέτε να φταίει και τι μπορώ να κοιτάξω μόνος μου για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χωρίς να ξέρω πολλά, δες μπουζί σε πρώτη φάση.Από κει και πέρα είναι πιθανόν να φταίνε πολλά πράγματα,αλλά εγώ θα έλεγα οτι το ψιλοενοχλεί η ακινησία,αν και δεν είναι λογικό μέσα σε 5 μέρες να ψοφάει,οπότε τσέκαρε και τη μπαταρία.

Σόρρυ αν δε βοηθάω,αυτά μου έρχονται τώρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1η σκέψη η μπαταρία (από υγρά πώς πάει ??? και πόσο καιρό την έχεις ??)

κι αφού είπες ότι "είναι οκ"....

2η καρμπιρατέρ (καθαρισμός)

3η φίλτρο πότε άλλαξες ????

4η και από βενζίνη, μπορείς να βάλεις άλλης εταιρείας ???

και

5η μήπως στο πειράζουν τίποτα πιτσιρίκια όσο είναι μόνο του ???

:think:

Τροποποιήθηκε από τον originalksd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά, κατα αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μπουζί άλλαξα πριν 2,5 μήνες, οπότε δε νομίζω να φταίει αυτό. Φίλτρο, αν εννοείτε αέρα, επίσης άλλαξα μαζί με το μπουζί. Δυστυχώς βενζίνη δεν έχω πολλές επιλογές από που θα βάζω μιας και στο νησί όλα κι όλα 3 πρατήρια υπάρχουν. Εννοείται πως δε βάζω μόνο από έναν. Η μπαταρία όντως είναι ένα θέμα. Όπως έγραψα το μηχανάκι είναι 2,5 ετών και η μπαταρία δεν έχει ποτέ αλλαχθεί. Αν το αφήσω παρατεταμένα ακίνητο, ειδικά το χειμώνα, όντως έχει πρόβλημα λόγω μπαταρίας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση επειδή το άφηνα μόνο για λίγες (4-5) ημέρες ακίνητο, η μπαταρία φαινόταν ΟΚ, δεδομένου ότι μιζάριζε κανονικά και μάλιστα μιζάριζε αρκετές φορές χωρίς να ξελιγώνεται.

Εμένα το μυαλό μου πηγαίνει σε θέμα καθαρότητας βενζίνης/πιθανού προβλήματος γραμμής τροφοδοσίας καυσίμου-καρμπυρατέρ. Το θέμα είναι που ακριβώς να ελέγξω/επέμβω κι επίσης πως να ελέγξω/καθαρίσω καρμπυρατέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

υπάρχει και το φίλτρο βενζίνης...

κι αν έχει κι αυτό να αλλαχτεί 2,5 χρόνια.....

η μπαταρία είναι λογικό να κάνει νούμερα μετά από 2,5 χρονάκια....

άλλαξε φίλτρο και μπαταρία....

και μιας και είχα κι εγώ 50άρι μέχρι τέλος Αυγούστου : όποτε γέμιζα με ετεκα και γενικά σε "Ελληνικά" πρατήρια έβλεπα το μηχανάκι ποιο ζωντανό....

αλλά όλα "παίζουν" στο τι κάνει - ή δεν κάνει - ο πρατηριούχος......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ούπς , τώρα διάβασα ότι η μίζα δούλευε κανονικά......(μου ξέφυγε)

για μπούκωμα δείχνει...

άλλαξε φίλτρο βενζίνας....

από υγρασία πως πάτε ????

δες την πίπα του μπουζί.....

αν έχει βρόμες μέσα της η "σκασίματα" το υλικό της, άλλαξε τη (βάλε ngk αδιάβροχη)

κι αν μπορείς εσύ ή κάποιος μάστορας ένα καθαρισμό στο καρμπιρατέρ....

αλήθεια....το να στο πειράζουν πιτσιρίκια (να μαρσάρουν ενώ το μηχανάκι είναι σβηστό ή

να σου βάζει κάποιος κάτι στην εξάτμιση -π.χ. νερό - για πλάκα / σπάσιμο ??)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και δες και το μπουζί αν έχει πιάσει τίποτα...

δες αυτό : "Τα μπουζί "μιλάνε" και λένε πολλά για την κατάσταση του κινητήρα μας!"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξέχασα να αναφέρω πως είχα αλλάξει και πίπα μπουζί πριν 2 μήνες κι έβαλα την LZFH της NGK. Η παλιά όντως είχε σπασμένο λάστιχο (κάλυμμα) λόγω πολυκαιρίας καθώς και ίχνη σκουριάς στις επαφές. Επίσης το θέμα με τα πιτσιρίκια δεν παίζει γιατί αφενός δεν έχω δει στη γειτονιά κι αφετέρου το μηχανάκι είναι μονίμως καλυμμένο με κουκούλα οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάθε φορά που λείπω, έρχονται, ξηλώνουν την κουκούλα, κάνουν ότι κάνουν και μετά την ξαναβάζουν στη θέση της. Το φίλτρο βενζίνης που βρίσκεται και πως αλλάζει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρωτάω γιατί είχα την εντύπωση ότι το συγκεκριμένο παπάκι δεν έχει φίλτρο βενζίνης από τη μάνα του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λογικά ανάμεσα στη σέλα και το τιμόνι κάτω από το πλαστικό......

από το μέσο περίπου της απόστασης και προς τη σέλα......

(είναι στο σωληνάκι βενζίνης που πάει από το ρεζερβουάρ προς τον κινητήρα....)

λογικά θα είναι κάπου εκεί και θα είναι κάπως έτσι:

small-fuel-filter.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλικές συμβουλές...

μπορεί να έχω κάνει εγώ κάτι λάθος ή μπορεί εσύ να κάνεις κάτι λάθος....

ακολουθείς με δικό σου ρίσκο / ευθύνη.....

δεν ευθύνομαι για τυχόν λάθη.......

=================================

θα χρειαστείς το φίλτρo

tie wrap

TieWrap4100mm.jpg

και εργαλεία

για αρχή, αφού βγάλεις τα πλαστικά, πρέπει να σταματήσεις / διακόψεις τη ροή του καυσίμου......

κλείνεις τη ροή της βενζίνας από τη βάνα στα αριστερά

με ένα μυτοτσίμπιδο κρατάς κλειστό και το σωληνάκι που έρχεται από τη μεριά του ρεζερβουάρ....

(άν έχεις κι άλλο μυτοτσίμπιδο κάνε και το ίδιο με την άλλη μεριά, με αυτό που πάει προς τη βάνα δηλαδή)

όσο ποιο κοντά στο φίλτρο βάλεις τα μυτοτσίμπιδα, τόσο καλύτερα (λιγότερη διαρροή καυσίμου)

μπορείς να "δέσεις" μόνιμα κλειστό το μυτοτσίμπιδο με κάποιο κομμάτι σπάγκο ή και "tie wrap" μέχρι να κάνεις την αλλαγή του φίλτρου

αφαιρείς τους σφιγκτήρες (λογικά μεταλλικούς) από τα σωληνάκια στο φίλτρο και το αλλάζεις...

φρόντισε να συνδέσεις τα σωληνάκια και το φίλτρο όπως ήταν και πριν, με την ίδια κατεύθυνση !!!!

βάζεις ξανά και σφίγγεις καλά τους σφιγκτήρες (αν δεν είναι σε καλή κατάσταση βάζεις "tie wrap")

και ανοίγεις ξανά τη ροή καυσίμου..........

όλα με προσοχή γιατί "παίζεις με τη φωτιά" (βενζίνη)

το αφήνεις κανένα 5λεπτο να στεγνώσουν τυχόν διαρροές καυσίμου ενώ ελέγχεις και για νέες......

μετά το δοκιμάζεις.....

κι αν όλα είναι καλά, "δένεις" ξανά τα πλαστικά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και κάτι τελευταίο, που όσο και να σου φανεί γελοίο, δεν το έχουμε μάθει....:

πέρα από τις αλλαγές που λες ότι έχεις κάνει σε αναλώσιμα εξαρτήματα,

ΣΕΡΒΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ???? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αφού σε ευχαριστήσω θερμά για το χρόνο σου και τις συμβουλές θα σου πω τα εξής: Το μηχανάκι αγοράστηκε πριν 14 μήνες από ένα παληκάρι στην Αθήνα και αμέσως κατέβηκε στο νησί. Αγοράστηκε με 7400χλμ. (πρώτη άδεια Γενάρης 2009). Σήμερα έχει σχεδόν 9200χλμ. Μέχρι πέρσι το καλοκαίρι που το κατέβασα εδώ για να έχω μεταφορικό μέσο για σαββατοκύριακα, αργίες καλοκαίρια, έκανε, βάσει το service book, όλα τα service σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Kymco στην Αττική. Αφότου το έφερα στο νησί το έχω πάει μέσα σε ένα χρόνο 3 φορές σε συνεργείο εδώ, 1 φορά για αλλαγή διαφανούς πλαστικού καντράν και τοποθέτηση νέων γκρίπς στο τιμόνι, 1 γιατί είχε βρει το ποδόφρενο σε ένα τσιμεντένιο σκαλάκι και στράβωσε (το ζέστανε ο μάστορας και το ίσιωσε) και πρόσφατα (μέσα Ιουλίου) για ένα γενικό έλεγχο και αλλαγή τακάκια πίσω δισκοφρένου. Λάδια έχω αλλάξει εγώ ο ίδιος περίπου χίλια χλμ. μετά που το αγόρασα, όπως και μπουζί και φίλτρο αέρα. Το μόνο που δεν έχω κάνει από τις εργασίες που αναγράφει το owners manual είναι έλεγχος βαλβίδων, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το τωρινό πρόβλημα. Βασικά το πιο εύκολο είναι να το πάω σε ένα συνεργείο εδώ στο νησί και να τους πω συμπτώματα να το ελέγξουν, απλά επειδή έχω δει γενικά πόσο τσαπατσούληδες είναι και πόση τρέλα πουλάνε (χώρια τους ημιμαθείς) συν το τι σου ζητάνε (ενδεικτικά να σου πω ότι για την αλλαγή τακάκια πίσω μου πήρε 28 ευρώ υλικά κι εργασία. Τα τακάκια τα βρήκα στο stelpet 3 ευρώ λιανική - κάτι μπλε κινέζικα που τρίβονται σα γραφίτης κι έχουν πασαλείψει τη ζάντα- ενώ ταυτόχρονα δε μου έβαλε τις αλλενόβιδες καλύμματα στη δαγκάνα του φρένου και τις βίδες που πιάνουν τα τακάκια τις είχε βιδώσει μισές και προεξείχαν οι κορμοί έξω από τη δαγκάνα, με συνέπεια να πληρώσω εκ νέου, όταν το πήρα χαμπάρι για βίδες-καπάκια συν το σφίξε-βάλε εκ νέου).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα