Jump to content
Sign in to follow this  
A7XBilly

Νεα Ελαστικά!

Recommended Posts

Καλο Μηνα και Καλο Χειμωνα να εχουμε Παιδια!

Πριν λιγες ημερες, αγορασα νεα ελαστικα για το καλο μου!

Ειχα πριν τα , σε λαθος διασταση κιολας του πισω, με αποτελεσμα να μπαλωνιζει σε υπερβολικο βαθμο!

εκτος απο αυτο, τα michelin που ειχα ηταν παλια, μιας και ηταν ηδη οταν τα φορεσα ενος χρονου, με αποτελεσμα να εχουν καει, και να ειναι σε κακη κατασταση. Απορω που εκανα και ταξιδι στο Λουτρακι, πως και δεν εφυγα σε καμια στροφι στον κυθαιρονα ΟΕΟ?

βεβεα δεν ηξερα τιποτα τοτε (πριν εναν χρονο περιπου)απο ελαστικα και γενικα απο "ΜΗΧΑΝΕΣ" να το πω ετσι...

Ετσι ψαχνοντας κατεληξα στα Pirelli ΜΤ-75 με πολυ επιφυλαξη, μιας και δεν εχω αλλαξει πολλα ελαστικα και δεν προλαβενα να σας ρωτησω απο εδω!

Για δειτε και πειτε μου και εσεις! Σημαντικο να αναφερω την τιμη η οποια ηταν 120 ευρω, πληρωσα μονο τα ελαστικα οχι την εργασια!

Αλλο σημαντικο ειναι πως τα michelin pilot sporty, που σκευτομουν να ξανα βαλω, αλλα στις κανονικες διαστασεις, δεν υπηρχαν ποιο φρεσκα απο του '10...το γιατι δεν μπορω να καταλαβω...

Αυτα που εβαλα τωρα ειναι φτιαγμενα στην Βραζιλια, και μπροστινο και πισω ελαστικο ειναι 3-6 μηνες του 2011 αντιστοιχα!

Οριστε τα λαστιχακια απο κατω στο λινκ:

Pirelli MT-75

Οριστε και μια γνωμη απο το internet:

Η Γνωμη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

παιδια πειτε μου την γνωμη σας!

θαρρω πως ειναι σημαντικο να πειτε εστω και αν ειναι αρνητικο αν γνωριζεται τιποτα απο Pirelli και απο το μοντελο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ορέ κανείς δεν ξέρει τίποτα για γι αυτό το λάστιχο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μονο που εχω προσεξει ειναι οτι το φορανε πολλες μικρες μηχανες...οσο κοιταω προσεχτικα τα ελαστικα 125 μηχανων τοσο ποιο συχνα το βλεπω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλος πάντων τώρα έτσι και αλλιώς το έβαλες οπότε καλορίζικο και καλοπάτητο το λαστιχάκι σου :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα επειδεί δουλεύω σε ελαστικά αυτοκινήτου και μηχανής το PIRELLI σαν ελαστικό είναι πολύ καλό.Οπότε να ξέρεις οτι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Άσε που δεν ξερένετε και εύκολα και έχει καλό κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα περιμενω λιγο καιρο να δω πως θα πας και απο χειμωνα που θα αλλαξω και εγω μπορει να τα βαλω.. γιατι τα δικα μου δεν εινια απλα ξυλα...ειναι παρκε περασμενο με overly :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα επειδεί δουλεύω σε ελαστικά αυτοκινήτου και μηχανής το PIRELLI σαν ελαστικό είναι πολύ καλό.Οπότε να ξέρεις οτι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Άσε που δεν ξερένετε και εύκολα και έχει καλό κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο.

πραγματικα εχεις δικιο! μολις εκανα 100+ χιλιομετρα και τωρα το πιεζω σιγα σιγα να δω πως τα παει...

σε διορθωσε αρκετες φορες το ελαστικο, και εκανα καλυτερες κλησεις χαριζοντας μου εμπιστοσυνη.

ιδωμεν

Θα περιμενω λιγο καιρο να δω πως θα πας και απο χειμωνα που θα αλλαξω και εγω μπορει να τα βαλω.. γιατι τα δικα μου δεν εινια απλα ξυλα...ειναι παρκε περασμενο με overly :tooth:

χαχαχαχαχα!!!! :2funny:

καλα πιστευω αλεξ οτι για βροχη ειναι παρα πολυ καλα...

δηλαδη και απο οτι ειδα στο ιντερνετ, εχουν ενα κλικ προβαδισμα σε βρεγμενο, οποτε καταλαβενεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια συμβουλή για το μέλλον...

μη δίνεις και πολύ σημασία στις κριτικές ελαστικών από το εξωτερικό (αν και γνώμη μου είναι μην ακούς κριτικές γενικά αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο)...

Εκεί έχουν δρόμους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τέλος πάντων τώρα έτσι και αλλιώς το έβαλες οπότε καλορίζικο και καλοπάτητο το λαστιχάκι σου :cheers:

εχεις ενα ποιντ!

αλλα ηθελα να δω μηπως τα εχει κανεις.

εχει αντιθετη γνωμη η κατι να προσθεσει...

ποτε δεν ξερεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω σκεφτομαι για michelin pilot sporty μιας και μου λενε οτι εχει την πιο μαλακη γομα, και εφοσον το βρεγμενο δεν με ενδιαφερει και πολυ.. μετα αρχεται το pirelli.. γνωμες;; αμα δεν βρω κατασκευασμενο στο 11 να μην τα παρω;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα πιρέλια, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε για μοτοσυκλέτα να ξέρεις ότι είναι εγγύηση! Έχουν δυνατό σκελετό, ζεσταίνονται εύκολα, φρενάρουν πολύ καλά, στο καυτό οδόστρωμα είναι βεντούζα, στο νερό δεν σου επιφυλάσσουν εκπλήξεις, δεν ξεραίνονται εύκολα και κρατάνε μέχρι τέλους το ίδιο. Τα συγκεκριμένα που αγόρασες δεν τα γνωρίζω αλλά δεν νομίζω να ξεφεύγουν από τον γενικό κανόνα. Καλοπάτητα!

Εγω σκεφτομαι για michelin pilot sporty μιας και μου λενε οτι εχει την πιο μαλακη γομα, και εφοσον το βρεγμενο δεν με ενδιαφερει και πολυ.. μετα αρχεται το pirelli.. γνωμες;; αμα δεν βρω κατασκευασμενο στο 11 να μην τα παρω;;

Μακριά από Michelin! Είναι η καλύτερη στα αυτοκίνητα! Αλλά δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο για τις μοτοσυκλέτες. Να προτιμάς pirelli ή bridgestone

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τωρα φοραο τα bridgetstone batlax δεν ξερω και εγω πως λεγονται αλλα δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος.. ενταξει ηταν ιδη μεταχειρισμενς οταν τα πηρα αλλα δεν μου αρεσαν καθολου. Λες ε; εγω τους ειπα απλα για μαλακη γομα και μου προτιναν michelin..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Bridgestone + Ελληνικοι "δρομοι" = κακος συνδυασμος.

Συμφωνω απολυτα... τελικα λετε pirelli καλυτερα απο michelin??

το λεει και η λεξη γεφυροΠΕΤΡΑ!! :_zeppelin:

Τροποποιήθηκε από τον alexone

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συμφωνω απολυτα... τελικα λετε pirelli καλυτερα απο michelin??

το λεει και η λεξη γεφυροΠΕΤΡΑ!! :_zeppelin:

Από προσωπική θεωρία, από εμπειρίες άλλων, αλλά και από συζητήσεις με ειδικότερους έχω καταλήξει ότι τα bridgestone είναι κορυφαία για μοτοσυκλέτες. Είναι σκληρά, αλλά αυτό δεν ενοχλεί εφόσον ζεσταίνονται σωστά νομίζω. Προσωπική άποψη πάντα. Πάντως και τα πιρέλια είναι εγγύηση και τα συνιστώ φούλ. Στo TA650 θα βάλω πιρέλια, ενώ στην BMW θα ξαναβάλω bridgestone!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισως για μεγαλη μοτοσυκλετα να ειναι καλα τα BT αλλα τωρα εγω που κυριως κινουμε μεσα στη πολη ποτε να τα ζεστανω.. και με τη δυναμη..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που είπες για μικρά μηχανάκια, στο Ηράκλειο όλα τα σκούτερ σχεδόν με 12άρηδες και 13άρηδες τροχούς που παρατηρώ φορούν ΒΤ ML50. Και περιττό φυσικά να σου περιγράψω τι δρόμους έχει το Ηράκλειο.

Σίγουρα δέχομαι ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ατόμων που δεν γουστάρουν καθόλου τα ΒΤ για διάφορους λόγους. Και φυσικά για συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών πολλές φορές υπάρχει κάποιο καλύτερο ελαστικό πχ της metzeler ή michelin.

Πάντως το θέμα με τον δείκτη ταχύτητας και το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται προσεκτική επιλογή ελαστικού!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα που είπες για μικρά μηχανάκια, στο Ηράκλειο όλα τα σκούτερ σχεδόν με 12άρηδες και 13άρηδες τροχούς που παρατηρώ φορούν ΒΤ ML50. Και περιττό φυσικά να σου περιγράψω τι δρόμους έχει το Ηράκλειο.

Σίγουρα δέχομαι ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ατόμων που δεν γουστάρουν καθόλου τα ΒΤ για διάφορους λόγους. Και φυσικά για συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών πολλές φορές υπάρχει κάποιο καλύτερο ελαστικό πχ της metzeler ή michelin.

Πάντως το θέμα με τον δείκτη ταχύτητας και το βάρος της μοτοσυκλέτας είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται προσεκτική επιλογή ελαστικού!

Εμ.. για αυτο ρωταο και εγω... αυτες οι ενδειξεις αναγραφονται πανω στο ελαστικο;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά και αναγράφονται. Δίπλα από τις διαστάσεις.

w, s, v, κλπ

δες εδώ

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν πας και βάλεις στο cbr125 σου ελαστικό με δείκτη Τ ή U δεν πρόκειται ποτέ να σου ζεσταθεί μέσα στην πόλη...

Χρειάζεσαι κάτι με χαμηλότερο δείκτη όπως Μ ή Ν ή και χαμηλότερο ακόμα για να ζεσταίνεται μέσα στην πόλη γρήγορα. Εξαρτάται την χρήση. Αν πηγαίνεις συνέχεια πίστα θες ψηλότερο δείκτη.

Τροποποιήθηκε από τον gkourmoul1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικα εγω πρεπει να διαλεξω το Q ετσι;

Αν πας και βάλεις στο cbr125 σου ελαστικό με δείκτη Τ ή U δεν πρόκειται ποτέ να σου ζεσταθεί μέσα στην πόλη...

Χρειάζεσαι κάτι με χαμηλότερο δείκτη όπως Μ ή Ν ή και χαμηλότερο ακόμα για να ζεσταίνεται μέσα στην πόλη γρήγορα. Εξαρτάται την χρήση. Αν πηγαίνεις συνέχεια πίστα θες ψηλότερο δείκτη.

Σημαντiκη πληροφορια.. thx!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για το βάρος φόρτου τι χρειάζομαι;; συχνά είμαι δικαβαλος! αλλά με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις όταν είμαι μόνος μου όποτε στο δικαβαλο δεν με απασχολεί ιδιαίτερα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορώ να σου πω ποιο ακριβώς να βάλεις διότι δεν είναι η δουλειά μου. Μπορώ μόνο να σου πω ότι εκεί κρίνεται η επιτυχία του ελαστικού που θα βάλεις εν πολλοίς. Θα σου πει ακριβώς τι να βάλεις κανένα παλικάρι που έχει το ίδιο μηχανάκι με σένα και γνωρίζει ή ο λαστιχάς σου που είναι και ο πλέον αρμόδιος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν μπορώ να σου πω ποιο ακριβώς να βάλεις διότι δεν είναι η δουλειά μου. Μπορώ μόνο να σου πω ότι εκεί κρίνεται η επιτυχία του ελαστικού που θα βάλεις εν πολλοίς. Θα σου πει ακριβώς τι να βάλεις κανένα παλικάρι που έχει το ίδιο μηχανάκι με σένα και γνωρίζει ή ο λαστιχάς σου που είναι και ο πλέον αρμόδιος.

Εγινε θα ρωτησω εκει.. να σε καλα παντος βοηθησες αρκετα!

λεω να διαλεξω L η Μ δεικτη ταχυτητας!

Τροποποιήθηκε από τον alexone

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα