Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2011 Καλησπέρα είμαι 25 ετών, οδηγώ αυτοκίνητο από τα 19 μου χρόνια, και το δίπλωμα απεριορίστων κυβικών μηχανης βρίσκεται στο στάδιο της εκτύπωσης (ελπίζω να το έχω σε καμιά εβδομάδα). Η εμπειρία μου πέρα από ποδήλατο και τα 10 μαθήματα στη σχολή οδήγησης με μία honda cb 500, 54 αλογατίων, είναι μηδενική. Η 500αρα τολμώ να πω πως αν μη τι άλλο δε με τρομάζει και δή θεωρώ πως είναι αρκετά φιλική. Το #1 που ζητώ ψάχνοντας μηχανή/σκουτεράκι είναι ο παράγοντας οικονομία. Χαμηλή κατανάλωση, χαμηλά τέλη, ασφάλειες κτλ. Στη συνέχεια καλή ποιότητα κύλισης και ευκολία. Δε με ενδιαφέρει να τρέχω ή κάτι τέτοιο, τουλάχιστον έτσι νομίζω θα δείξει εάν θα το βαρεθώ ή όχι, με ενδιαφέρει η οικονομία! Γενικά για το pcx έχω ακούσει καλά λόγια, χαμηλή κατανάλωση 2.5 λίτρα/100 χλμ αξιοπιστία κ.ά. Εάν κάποιος ιδιοκτήτης ή γνώστης έχει να προσθέσει κάτι θα τον ευχαριστούσα. Χρήματα παίζουν μόνο για αγορά εξοπλισμού κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες. Ένα καινούργιο pcx θα ανταλλαχθεί με το αυτοκίνητό μου εάν τελικά προχωρήσει το θέμα. Οι μόνες επιλογές μου ανταλλαγής αυτοκινήτου με μηχανή είναι τα honda pcx 125 και honda cbf 125( το οποίο και έχω οδηγήσει και μου φάνηκε ''ψεύτικο'' σαν παιχνίδι.) Ευχαριστώ εκτων προτέρων για τις απαντήσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakurachan 39 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2011 Mavridoul και εγώ τις ίδιες απορίες είχα με εσένα και εγώ έκανα τα εξής.. Καταρχήν και είμαστε σχεδόν συνομήλικοι(24 εγώ) με εμπειρία από το αυτοκίνητο από τα 18 μου, δίπλωμα για μηχανή έδωσα πριν ένα μήνα περίπου (το απεριόριστο) και εμπειρία με μηχανές μηδενική(εκτός απ'ότι έκανα στα μαθήματα). Για να μην τα πολυλογώ αρχικά έψαχνα για μεγάλη μηχανή αλλά λόγω φόβου και απειρίας κατέληξα σε κάτι μικρό και συγκεκριμένα στο pcx το οποίο παρέλαβα πριν από δύο εβδομάδες. Πριν από αυτό κοίταζα και παπάκια και μικρές μηχανές(και το cbf 125) αλλά κατέληξα σε σκουτεράκι καθώς για μέσα στην πόλη νομίζω ότι είναι πιο βολικό. Το pcx με κέρδισε λόγω τιμής, χαμηλής κατανάλωσης και επειδή είναι απ'τα λίγα "μικρά" σκούτερ με μεγάλο χώρο κάτω απ'τη σέλα. Επειδή δεν έχω εμπειρία από άλλα μηχανάκια δεν μπορώ να σου δώσω συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά εμένα δεν με φόβισε καθόλου και νομίζω ότι είναι πολύ φιλικό για νέο οδηγό. Είναι ελαφρύ άρα δεν το φοβάσαι, ομαλό, με καλά φρένα και έχει το idle stop για μικρότερη κατανάλωση. Νομίζω ότι για πρώτο δίκυκλο είναι ότι πρέπει. Αυτά από εμένα Υ.Γ Τα τέλη έκαναν νομίζω 20ευρώ, αλλά η ασφάλεια να το ξέρεις θα είναι πιο ακριβή καθώς οι νέοι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν παραπάνω, απλά στο λέω να το έχεις υπόψην σου 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2011 (τροποποιήθηκε) Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου φίλε sakurachan ήσουν κατατοπιστικότατος! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 4 , 2011 από τον mavridoul Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fgiannis91 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2011 Προσωπικά θεωρώ ότι τα λεφτά για το pcx είναι αρκετά. Μπορεί με ένα σκούτερ τις ίδιας κατηγορίας να έχεις 0.5-1.5L/Km περισσότερη κατανάλωση αλλά δεν θα έχεις τα πανάκριβα ανταλλακτικά της honda. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Di_Manolio 2.481 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2011 Έχεις δίκιο για τ' ανταλλακτικά του Σα%@%@κη φίλε μου αλλά νομίζω πως σε βάθος χρόνου η μικρότερη κατανάλωση βενζίνης υπερνικά τα ακριβά ανταλλακτικά κ σέρβις. Αυτό που θα έλεγα με προβληματίζει περισσότερο είναι τα πανάκριβα πλαστικά σε περίπτωση πτώσης (μακριά από όλους μας). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fgiannis91 35 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2011 Δεν το ανέφερα διότι συγκαταλέγονται κ αυτά στα ανταλλακτικά. Σε καλή μεριά ότι και αν πάρεις! Για το ποιος θα είναι κερδισμένος στο τέλος πέρα απ΄τις βενζίνες και τα πλαστικά είναι πολλές οι μεταβλητές. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες