Jump to content
Sign in to follow this  
Mpr

Μέγεθος ελαστικών για παπί Kymco Jetix 50

Recommended Posts

Σκέφτομαι σύντομα να αλλάξω ελαστικά σε ένα παπάκι Kymco Jetix 50 που έχω (μοντέλο 2009). Το παπί έχει αυτή τη στιγμή 9000χλμ (το πήρα μεταχειρισμένο πέρσι τον Ιούλιο με 7500χλμ) και φοράει τα λάστιχα της Kymco, Κenda 70/90/17 μπροστά και 80/90/17 πίσω. Τα λάστιχα είναι από αρχές του 2009, δηλαδή 2,5 χρόνια. Το θέμα μου έχει να κάνει με τη διάσταση των καινούριων. Οι πιο πολλές από τις γνωστές εταιρείες (Pirelli, Metzeler, Michelin) βγάζουν σε διαστάσεις σε ίντσες, πχ, 2,5 2,75 3,00 κλπ (μιλάμε πάντα για ζάντα 17 ιντσών). Αντιστοιχίζοντας ίντσες σε χιλιοστά βλέπω ότι τα 70 mm του μπροστινού αντιστοιχούν σε 2,75 ίντσες και τα 80 του πίσω περίπου σε 3 ίντσες (βγαίνει 4 χιλιοστά πιο στενό). Ωστόσο βλέπω ότι τα πιο πολλά παπιά φοράνε, ακόμα και τα 125άρια, 2,5 μπροστά και 2,75 πίσω. Οπότε το ερώτημα είναι: Ποια διάσταση να βάλω μπροστά και ποια πίσω βάσει των αρχικών διαστάσεων ελαστικών σε χιλιοστά που ανέφερα; Υπ' όψη ότι δε με ενδιαφέρουν οι καγκουριές που κάνουν πολλοί πιτσιρικάδες κυρίως με τα πολύ στενά ελαστικά μπρος - πίσω, παρά κυρίως η σταθερότητα στους ελιγμούς και η πρόσφυση. Ευχαριστώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω γιατι νομιζω οτι τα 70/90 και 80/90 ειναι 2.50 και 2.75?

Τελος παντων αφου δεν θες να κανεις καγκουργιες,μπαντες,burn out κτλ βαλε Michelin M45 η Metzeler ME22.

Οσο για το μεγεθος ρωτα και αυτον που θα πας να στα περασει για να εισαι σιγουρος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Μπορεί κάποιος φίλος να επιβεβαιώσει αν όντως τα 70/90 και 80/90 αντιστοιχούν σε 2.50 και 2.75 αντίστοιχα; Γιατί βάσει της μετατροπής ιντσών σε χιλιοστά δε φαίνεται εκ πρώτης ότι ισχύει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον ως προς το φάρδος του πέλματος ελαστικού (δε ξέρω τι γίνεται με το ύψος και κατ επέκταση με τη συνολική διάμετρο που καθορίζει και το βήμα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα