Jump to content

Recommended Posts

εχω εναν φιλο που εχει ενα 600 του 88 με το μαυρο μοτερ .το εχει 12 χρονια και ειναι σκυλι δεν εχει παθει τιποτα .φανταστιτε για κανα 1-1.5 χρονο γυρναγε χωρις νερο και ελαχιστο λαδι μεσα .το μονο που επαθε ολα αυτα τα χρονια μονο μια καδενα αλαξε και εχει φτασει τα 200000+χλμ.τωρα καιει λιγο λαδι βεβαια αλλα ακομα συνεχιζει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γιώργο δοκίμασε τα motul 5100 10/40. Πραγματικό βελούδο το μοτέρ και το κιβώτιο.

Γιωργη θα τα εχω στα υποψιν για επομενη αλλαγη το καλοκαιρι του 2013,ευχαριστω.

θα παρακαλουσα ολους να κρατησουμε το θεμα οσο το δυνατον καθαροτερο κ αμμεσα σχετικο με το συγκεκριμενο μοντελο ωστε να βοηθησουμε τους αναγνωστες που αναζητουν πληροφοριες/εντυπωσεις...

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ενα up λογω νεων ελαστικων...

ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

800 ΧΙΛ.=ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ

6000 ΧΙΛ= ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ

12000 ΧΙΛ.=SERVICE+ΒΑΛΒΙΔΕΣ

16000 ΧΙΛ=ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΑ-ΥΓΡΑ-ΛΑΣΤΙΧΑ-ΑΛΥΔΙΔΟΓΡΑΝΑΖΑ-ΤΑΚΑΚΙΑ ΠΙΣΩ

20000 ΧΙΛ.=ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ-ΤΑΚΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

20400 ΧΙΛ=ΜΠΑΤΑΡΙΑ (21 μηνες μετα την αγορα)

23500 ΧΙΛ=SERVICE+ΒΑΛΒΙΔΕΣ+ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΤΙΜΟΝΙΟΥ

27800 αλλαγη λαδιων + φιλτρο

29500 αλλαγη λαμπας εμπρος (στα 3 χρονια)

30000 αλλαγη ελαστικων κ εμπρος σαμπρελα

30250=γενικο σερβις

(λαδια,φιλτρα,αντιψυκτικο,υγρα φρενων,βαλβιδες,καρπυρατερ,ντιζα συμπλεκτη,αλλαγη λαδιων στα καλαμια)

33900:αλλαγη σαμπρελα εμπρος,

34800 αλλαγη λαδιων-φιλτρο-τακακια εμπρος πισω

37300 αλλαγη μπαταριας 31-05-2011

37480 -Αλλαγη λαδιων-φιλτρου-Αλαγγη αντιψυκτικου

-Καθαρισμος φιλτρου αερα

Λιπανση ατερμονα.

-Αλλαγη ρουλεμαν τιμονιου

με κωνικα!!!

-Ελεγχος ρουλεμαν τροχων

-Ελεγχος ντιζας γκαζιου

-αλλαγη πισω λαμπας

Εξαερωσεις στα φρενα.

40050 χιλ αλλαγη αλυσιδας/γραναζια.

41490-αλλαγη λαδιων (χοντα 15-40),φιλτρο,εξαερωσεις σε φρενα

-43460 αλλαγη ελαστικων(metzeler EXP) κ σαμπρελες (pirelli)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα έκανα αλλαγή λαδιών στο ΤΑ, μετά την συμπλήρωση 5000χμ. Είχα τα motul 5100 10/40 και έβαλα πάλι τα ίδια.

Δεν είχε κάψει σταγόνα, και η εμφάνισή τους υποδήλωνε ότι είχαν κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα χρόνο ζωής, σύμφωνα πάντα με τον μηχανικό που τα άλλαξε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

, μετά την συμπλήρωση 5000χμ. Είχα τα motul 5100 10/40

Δεν είχε κάψει σταγόνα, και η εμφάνισή τους υποδήλωνε ότι είχαν κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα χρόνο ζωής, σύμφωνα πάντα με τον μηχανικό που τα άλλαξε.

Τα 5100 ειναι ημισυνθετικα αν θυμαμαι καλα.

Οντως 5000χλμ ειναι λιγα για ενα ημισυνθετικο λαδι. Ασχετα αν ολοι τα αλλαζουμε νωριτερα γιατι μας ''χαλαει΄΄ το σασμαν.. (μεσα σε αυτους ειμαι και εγω...)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα 5100 ειναι ημισυνθετικα αν θυμαμαι καλα.

Οντως 5000χλμ ειναι λιγα για ενα ημισυνθετικο λαδι. Ασχετα αν ολοι τα αλλαζουμε νωριτερα γιατι μας ''χαλαει΄΄ το σασμαν.. (μεσα σε αυτους ειμαι και εγω...)

Δεν πειράζει , άλλωστε τα λάδια είναι η ζωή του κινητήρα . Ακόμα και αν τα 5000 είναι λίγα , για αλλαγή είναι καλά σαν νούμερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

review καταναλωσης μετα απο 5 χρονια χρησης με σωστη συντηρηση

ειχα καιρο να ασχοληθω με την καταναλωση του ΤΑ καθαρα για εγκυκλοπαιδιους λογους.... ετσι με το προσφατο ταξιδακι βρηκα την ευκαιρια να φρεσκαρω την μνημη μου μιας κ ειχε κολησει στα γνωστα 5,6-5,8λιτ/100χ με την συνηθες ταχυτητα των 110χ/ω που παντα ταξιδευω!

λοιπον,συνθηκες ταξιδιου,2καβαλος,φορτωμενος κ με μικτο δρομο,δλδ ειτε εθνικη ειτε επαρχιακος εχουμε...

για 273 χιλιομετρα χρειαστηκα 15,7 λιτρα,που σημαινει 5,75λιτ/100χιλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετσ την αλλαγη λαδιων, το κιβωτιο μου φαινεται σφικτο και ο κινητητας με διαφορετικη χροια. Μηπως θελουν καποιο χρονο για να "στρωσουν" τα λαδια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετσ την αλλαγη λαδιων, το κιβωτιο μου φαινεται σφικτο και ο κινητητας με διαφορετικη χροια. Μηπως θελουν καποιο χρονο για να "στρωσουν" τα λαδια?

ναι Ζορζ συνηθες φαινομενο,σε λιγα χιλ θα εισαι παλι στα γνωστα γκαπ-γκουπ του Σοιχιρο... -_-

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε συντρασαλπηδες owners manual ακομα ψαχνω. δεν βρισκω πουθενα. βρηκα ενα service manual africa,transalp μαζι .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι αυτό που βρήκες.....

Από το άλλο δεν έχουν οι πιο πολλοί....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρά είναι αυτό που βρήκες.....

Από το άλλο δεν έχουν οι πιο πολλοί....

δηλαδη δεν υπαρχει καθαρα owners ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω στο σημείο αυτό το εξής:

Όταν οδηγάω την μπέμπα, νιώθω ότι αλλάζω επίπεδα. Άλλα φρένα, άλλα γκάζια, άλλη σταθερότητα και συμπεριφορά σε σχέση με το ΤΑ.

Αλλά,

Όσο πιο πολύ οδηγάω το ΤΑ, τόσο πιο πολύ το καραγουστάρω και το παντρεύομαι. Πραγματικά είναι μια μηχανή που δεν θέλω με τίποτα να δώσω, αν και πολλοί μου την ζητάνε να την αγοράσουν. Το ίδιο δεν ισχύει για την μπέμπα, η οποία με έχει ξενερώσει κατά καιρούς με τις πολλές μικροζημιές που έχει βγάλει (λογικές για την ηλικία της). Και το ΤΑ βέβαια είναι 11 ετών αλλά δεν μου ζητάει τίποτα παραπάνω από το λαδάκι και την βενζίνη του.

Οι λόγοι που θέλω να ζητήσω σε γάμο το ΤΑ είναι 1ον η αξιοπιστία του. Ξέρω ότι όποτε μιζάρω θα πάρει με την μία, όσο και εάν το έχω παραμελήσει (δεν το κάνω ποτέ...).

2ον η ευχρηστία του. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα, παντού και πάντα και πάντα μου δίνει ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη, άσχετα με το τι του ζητώ να κάνει....

3ον η άνεση που μου προσφέρει. Κάνω τα πάντα κάθε μέρα με χαρακτηριστική άνεση, σαν να μην έγινε τίποτα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την επομενη Τεταρτη παμε για σερβις,45000χιλ γαρ

ηταν να γινει στις 42Κ αλλα δεν υπηρχε λογος αφου ειχαν ελεγχθει ολα κ ηταν οκ.

ετσι ειχα αλλαξει λαδια/φιλτρο εις γνωσιν μου οτι θα ειναι για 3-4000Κ χιλ μονο.

ειχα βαλει τα Honda 15-40 οπως ειχα αναφερει κ πιο πανω.εχω κανει 3500Κ γεγονος που μου επιτρεπει να εχω μια αποψη περι αυτων...

λοιπον τα βρηκα πολυ οκ,δεν εκαψε τπτ,βοηθαν στην λιγοτερο θορυβωδη λειτουργια του σασμαν(οπως τα αγαπημενα castrol) κ ειναι κ μερικα ευρω 2-3 φθηνοτερα το λιτρο.

σαν μαρκα λοιπον θα ξαναβαλω τα Honda κ ισως -λογω χειμωνα κ λιγων μετακινησεων- παω στα 10-30 αυτην την φορα .θα δω τι θα πει κ ο μαστορης....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα συνιστώμενα από τη Honda με ιξώδες 10W40 βάζω κι εγώ. Πολύ ευχαριστημένος.

Αρχικά κυκλοφορούσαν με την επωνυμία και το σήμα της Agip αλλά στην τελευταία αλλαγή έχουν μόνο το σήμα της Agip και λείπει η επωνυμία "Agip". Ως εταιρία παραγωγής αναφέρεται η Eni spa.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα συνιστώμενα από τη Honda με ιξώδες 10W40 βάζω κι εγώ. Πολύ ευχαριστημένος.

Αρχικά κυκλοφορούσαν με την επωνυμία και το σήμα της Agip αλλά στην τελευταία αλλαγή έχουν μόνο το σήμα της Agip και λείπει η επωνυμία "Agip". Ως εταιρία παραγωγής αναφέρεται η Eni spa.

πρεπει να ειναι σχεδον χρονο,ισως κ παραπανω που την Agip την εκαναν?/εγινε?...Eni.

καπου το ειχε παρει το ματι μου σε διαφημιστικες πινακιδες αγωνων...

παραδοξως Κωστα τα συγκεκριμενα λιπαντικα τα ειχα βαλει κ εγω μια φορα.τα κρατησα ελαχιστα χιλ (1500) κ τα σουταρησα αμμεσα καθως το μοτερ θυμιζε Ιταλικο ξηροκαμπανο απο τον θορυβο... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως το 700άρι δουλεύει καλά με αυτό το λάδι (ημισυνθετικό 10W40 της Agip και πλέον Eni).

Και μετά τα 3.500 χλμ. της εκδρομής στα Βαλκάνια, με ζέστη, δικάβαλο + τριβάλιτσο και από 400 έως 750 χλμ τη μέρα, δεν έκαψε καθόλου λάδι, οπότε νομίζω ότι του ταιριάζει αυτό το λάδι του συγκεκριμένου κινητήρα.

Εσένα με ποιό ιξώδες σου ... μεταμορφώθηκε το μηχανάκι σε ... ιταλικό ξηροκάμπανο?

Με το 10W40 ή με το 10W30?

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως το 700άρι δουλεύει καλά με αυτό το λάδι (ημισυνθετικό 10W40 της Agip και πλέον Eni).

Και μετά τα 3.500 χλμ. της εκδρομής στα Βαλκάνια, με ζέστη, δικάβαλο + τριβάλιτσο και από 400 έως 750 χλμ τη μέρα, δεν έκαψε καθόλου λάδι, οπότε νομίζω ότι του ταιριάζει αυτό το λάδι του συγκεκριμένου κινητήρα.

Εσένα με ποιό ιξώδες σου ... μεταμορφώθηκε το μηχανάκι σε ... ιταλικό ξηροκάμπανο?

Με το 10W40 ή με το 10W30?

με το 10-40 Κωστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

10w40 honda λαδια εβαλα και γω και δεν ειμαι ευχαριστημενος. οταν ειχα παρει τη μηχανη ειχε αλλα λαδια μεσα με καλυτερη αισθηση στο σασμαν. παντως οσους εχω ρωτησει στο τρανσαλπ βαζουν μοτουλ 5100. σε ολες τις μηχανες και τα μηχανηματα που εχω (ζευφαριστικο, γεννητρια) βαζω παντα 15 w50 λαδια. πρωτη φορα εβαλα ψιλο λαδι και δεν μου αρεσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θελει λιγες εκατονταδες χιλιομετρα για να στρωσει το λαδι.

Παλαιοτερα που ειχα βαλει τα 5100 15/50 η μηχανη εκανε σαν τρακτερ και το κιβωτιο θυμιζε bmw.

Με το που εβαλα τα 10/40 (τριτη φορα) η μηχανη ειναι οπως πρεπει να ειναι. Βουτυρο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θελει λιγες εκατονταδες χιλιομετρα για να στρωσει το λαδι.

Παλαιοτερα που ειχα βαλει τα 5100 15/50 η μηχανη εκανε σαν τρακτερ και το κιβωτιο θυμιζε bmw.

Με το που εβαλα τα 10/40 (τριτη φορα) η μηχανη ειναι οπως πρεπει να ειναι. Βουτυρο....

σιγουρα οσο πιο ψιλο το λαδι τοσο καλυτερο για τη ζωη του κινητηρα. απλα το 10 40 για καλοκαιρι πχ δεν ειναι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λεβεντες μην λεμε οτι θελουμε...μας διαβαζει κοσμος!

Δημητρη πως κρινεις οτι το 10-40 δεν...για καλοκαιρι.το ακουσες?το διαπιστωσες?απο που ορμωμενος το γραφεις?

δουλευω αδιαληπτα το 10-40 χειμωνα-καλοκαιρι,παντου!

ολα τα ταξιδια εχουν γινει νταλα καλοκαιρι με αυτο το ιξωδες χωρις κανενα προβλημα.αντιθετως μαλιστα!

χιλιαδες χιλιομετρα φορτωμενος με 36+ βαθμους (εννιοτε κ 40) χωρις ιχνος καταλαλωσης/θορυβου.

να πουμε για διαφορες στο ιδιο ιξωδες απο εταιρεια σε εταιρεια ναι.

θερμη παρακληση να μην μετατρεψουμε το θεμα σε λαδολογια... :secret:

Τροποποιήθηκε από τον TRANTEN

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιωργο απλα αμα δεις και το χαρτη των λαδιων το 10-40 δεν ειναι για πανω απο 35 βαθμους κελσιου. γινεται νερο και δεν προστατευει τον κινητηρα. οσον αφορα προσωπικη εμπειρια στο daytona 72 που ειχα οταν ειχα βαλει λαδι 10 40 το πινε σαν την βενζινη :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιωργο απλα αμα δεις και το χαρτη των λαδιων το 10-40 δεν ειναι για πανω απο 35 βαθμους κελσιου. γινεται νερο και δεν προστατευει τον κινητηρα. οσον αφορα προσωπικη εμπειρια στο daytona 72 που ειχα οταν ειχα βαλει λαδι 10 40 το πινε σαν την βενζινη :crazy:

Δημητρη κ΄γω για προσωπικη εμπειρια μιλαω κ μαλιστα για το ΤΑ650... :yawn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα