giorgosxristou 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 (τροποποιήθηκε) Διαφορετικός δείκτης ταχύτητας σε λάστιχα. καλημέρα,αύριο θα πάω να αλλάξω τα λάστιχα τις καλής μου(vstrom 04 ),κατέληξα στο michelin pilot road 3 όπου τώρα και 3 χρονια φοράω το pilot road 1 και είμαι ευχαριστημένος,μιας και 99.9% κινούμε σε άσφαλτο επόμενος πιστεύω πως είναι καλύτερο από το "ανακεε" 2,όταν πήγα στο βουλκανιζατέρ καθότι και γνωστός πήρε στις αποθήκες και μου είπε ότι για το vstrom τα έχει τα PR3 αλλα με διαφορετικό δείκτη ταχύτητας,το ένα W και το άλλο V,υπάρχει πρόβλημα σε αυτό?πιστεύετε ότι δεν θα πρέπε να είναι διαφορετικός ο δείκτης ταχύτητας η δεν παίζει σημασία?και κάτι άλλο,επειδή υπάρχει μια μονο από τις στάνταρ διαδρομές μου όπου έχει χωματόδρομο με τσαιλι γύρω στο 1km αλλα την κάνω 5 φορες τον χρόνο,υπάρχει πρόβλημα άμα την κάνω η να μην μπει καθόλου σε χώμα το συγκεκριμένο λάστιχο?μπορεί να ναι λίγο χαζές απορίες αλλα για μένα ουσιώδης. Ευχαριστώ πολύ. P.Σ μόλις τα βάλω θα γράψω εντυπώσεις. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 22 , 2011 από τον giorgosxristou Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Κατ αρχην να ξεκαθαρισουμε οτι ο δεικτης V και o δεικτης W αντιστοιχουν σε 240 και 270 km/h, χιλιομετρα που δυσκολο να φτασει το vstrom. To πιο σημαντικο ειναι ταιριαζει το load index ή δεικτης φορτιου. Επισης απο τα γραφομενα σου δεν καταλαβα αν εννοεις οτι μπρος και πισω λαστιχο εχουν διαφορετικο δεικτη, ή εχει δυο ζευγαρια ενα με V και ενα W, και δε ξερεις ποιον να διαλεξεις. Στην πρωτη περιπτωση δε θα το συνιστουσα, και στη δευτερη θα προτιμουσα το V που ειναι πιο κοντα στην πραγματικη ταχυτητα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
xenos3 58 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 τώρα και 3 χρονια φοράω το pilot road 1 και είμαι ευχαριστημένος, Με τα pilot road είσαι ευχαριστημένος? Είχες κάποια άλλα λάστιχα προηγουμένως? μιας και 99.9% κινούμε σε άσφαλτο επόμενος πιστεύω πως είναι καλύτερο από το "ανακεε" 2, Εγώ είχα σε ΧΤ τα ανακί και ήμουν πολύ ευχαριστημένος πάντως και πάντα σε άσφλατο. υπάρχει μια μονο από τις στάνταρ διαδρομές μου όπου έχει χωματόδρομο με τσαιλι γύρω στο 1km αλλα την κάνω 5 φορες τον χρόνο,υπάρχει πρόβλημα άμα την κάνω η να μην μπει καθόλου σε χώμα το συγκεκριμένο λάστιχο? Τι πρόβλημα να χεις? Δε νομίζω, εκτός και αν πια ο δρόμος είναι δύσβατος. Μια χαρά πας σε πατημένο χώμα, απλά λίγο προσεκτικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Ο δείκτης ταχύτητας έχει να κάνει κυρίως με τις αντοχές του σκελετού του ελαστικού στις διάφορες ταχύτητες. Δηλαδή αν υπήρχε λάστιχο με δείκτη V που να ταίριαζε σε Hayabusa και το έβαζες πιάνοντας τα 300, το τελευταίο που θα άκουγες σε αυτή τη μάταιη ζωή είναι ένα μπαμ. Στο θέμα ζεστάματος του ελαστικού (που αυτό είναι που καίει όλους) δεν έχει να κάνει ο δείκτης. Υπάρχουν λάστιχα με δείκτες μεγάλους για τα SS και τα μεγάλα St που ζεσταίνονται με το καλήμέρα λόγω μαλακής γόμας κι άλλα που ζεσταίνονται πιο αργά. Αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα είναι να έχει μια μαλακή γόμα κι άσε τον δείκτη να είναι ότι θέλει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Υπάρχει on-offάδικο λάστιχο με δείκτη ταχύτητας V;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Τα δικά μου V είναι. Όλα τα ονοφάδικα για μεγάλα ον οφ, έχουν πια V για να καλύπτουν τις τελικές τους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgosxristou 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 (τροποποιήθηκε) Πριν φορούσα το "ΑΝΑΚΕΕ" 1 και δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένος,μετά στο PR1 έπαθα πλακα,μόλις το λάστιχο ζεσταινόταν ένιωθες την σιγουριά στις στροφές,όσο κουφό και αν σου ακούγεται το τιμόνι βάραινε μόλις έβγαινα από εθνική και έμπαινα στην πόλη, επειδή ήταν ζεστό. και σε ένα φρενάρισμα πανικού μέσα στην πόλη μετά από ζέσταμα στη εθνική μαρεσε πολύ η συμπεριφορά του,επόμενος αναβαθμισμένο λάστιχο από προκάτοχο του με ικανοποιητικές εντυπώσεις νόμιζε πως είναι αρκετό,sorry που δεν διευκρίνισα για τον διαφορετικό δείκτη,το μπροστά p.x είναι V και το πίσω W,αυτά μου πε πως έχει η αποθήκη και τον είδα να μην το σπουδαιολογεί ιδιαιτερα το ότι είναι διαφορετικού δείκτη,όσο για την γόμα του PR1 μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ήταν ακόμα καινούρια το ποσο μαλακή είναι,και τώρα για τα χρονια τους μια χαρά(και 2τρομάρες)κρατάνε,επόμενος και το PR2 πάλι μαλακια γκόμα θα έχει,στο site λέει πως έχει 2 γόμες πάνω στο λάστιχο,μαλακή στα πλαϊνά και σκληρή στην μέση . Τροποποιήθηκε Αύγουστος 22 , 2011 από τον giorgosxristou 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Στρητάδικα ελαστικά για τον συνδυασμό 19άρας-17άρας έχουν βγάλει κι άλλες εταιρίες: πχ η Μetzeler, η Dunlop, κτλ Είμαι κι εγώ υπό σκέψη να πάω σε ένα καθαρά ασφάλτινο πια ελαστικό αφού λόγω προβλήματος στη μέση μου, δεν μπαίνω χώμα σχεδόν καθόλου. Το πρόβλημά μου βέβαια είναι στην φθορά. Τα ονοφάδικα κρατάνε σίγουρα πιο πολύ από τα στρητάδικα. Όχι όλα βέβαια γιατί τώρα με τα Dunlop TR91 δεν βλέπω να βγάζω πάνω από 9000 με 10000χιλ. (είμαι στα 7000χιλ και είμαι πια πολύ κοντά στον δείκτη αλλαγής :( ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgosxristou 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Στρητάδικα ελαστικά για τον συνδυασμό 19άρας-17άρας έχουν βγάλει κι άλλες εταιρίες: πχ η Μetzeler, η Dunlop, κτλ Είμαι κι εγώ υπό σκέψη να πάω σε ένα καθαρά ασφάλτινο πια ελαστικό αφού λόγω προβλήματος στη μέση μου, δεν μπαίνω χώμα σχεδόν καθόλου. Το πρόβλημά μου βέβαια είναι στην φθορά. Τα ονοφάδικα κρατάνε σίγουρα πιο πολύ από τα στρητάδικα. Όχι όλα βέβαια γιατί τώρα με τα Dunlop TR91 δεν βλέπω να βγάζω πάνω από 9000 με 10000χιλ. (είμαι στα 7000χιλ και είμαι πια πολύ κοντά στον δείκτη αλλαγής :( ) κοίταξε από την στιγμή που δεν μπαίνεις σε χώμα δεν βλέπω τον λόγο μην βάλεις street λάστιχο,πιστεύω πως έχουν κλάσεις ανώτερη συμπεριφορά από ένα on-off λάστιχο,είναι και θέμα ασφαλειας πάνω από όλα,όσο για την διάρκεια ζωής όπως γράφω είναι από διπλή γόμα,σκληρή στην μέση μαλακή στην άκρη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Έτσι έλεγε και το TR91 και τα βλέπω τα χάλια του Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2011 Για τους δείκτες ταχύτητας, δες εδώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgosxristou 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Έτσι έλεγε και το TR91 και τα βλέπω τα χάλια του τι έπαθε??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 εγω δεν καταλαβα γιατι το ενα v και το αλλο w?τι δηλαδη το μπροστα ελαστικο πιανει λιγοτερα χλμ απο το πισω.μαλλον κατι δεν καταλαβες σωστα,πιθανον να σου ειπε οτι εχει τα pr2 και με δεικτη v και με δεικτη w. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 εγω δεν καταλαβα γιατι το ενα v και το αλλο w?............................ Γιατί αυτά έχει στην αποθήκη του................. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Kάποια λάστιχα δεν βγαίνουν σε μικρούς δείκτες γιατί προορίζονται για συγκεκριμένα μηχανάκια. (άλλο αν εμείς θέλουμε να τα βάλουμε σε μεσαίο ον οφ) Αλλά παίζει και αυτό που λέει ο Παναγιώτης σε κάποιες των περιπτώσεων. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
fasarias 1.769 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Kάποια λάστιχα δεν βγαίνουν σε μικρούς δείκτες γιατί προορίζονται για συγκεκριμένα μηχανάκια. (άλλο αν εμείς θέλουμε να τα βάλουμε σε μεσαίο ον οφ) Αλλά παίζει και αυτό που λέει ο Παναγιώτης σε κάποιες των περιπτώσεων. τα λαστιχα που βγαινουν για το στρωμα κανουν και για το 650 αλλα και για το 1000 που εχει μεγαλυτερη τελικη.καπως ετσι νομιζω προσαρμοζεται και ο δεικτης απο τις εταιρειες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αιγαιοπλόος 1.661 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 1η άποψη: Το Η θα μας δώσει γρηγορότερο ζέσταμα, καλύτερο κράτημα και φρένο, το V καλύτερη χιλομετρική απόδοση (στην Ευρώπη). Ποιό απο τα δύο λοιπόν είναι καλύτερο; Προσωπικά επέλεξα τα Η. 2η άποψη: Στο θέμα ζεστάματος του ελαστικού (που αυτό είναι που καίει όλους) δεν έχει να κάνει ο δείκτης. Υπάρχουν λάστιχα με δείκτες μεγάλους για τα SS και τα μεγάλα St που ζεσταίνονται με το καλήμέρα λόγω μαλακής γόμας κι άλλα που ζεσταίνονται πιο αργά. Αυτό που σε ενδιαφέρει εσένα είναι να έχει μια μαλακή γόμα κι άσε τον δείκτη να είναι ότι θέλει. Τελικά τί από τα δύο ισχύει; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Κώστα, η ταπεινή μου γνώμη από αυτά που έχω συλλέξει στο μυαλό μου τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα μηχανάκια, είναι ότι ο δείκτης δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πόσο εύκολα ζεσταίνεται το ελαστικό. Ο Παναγιώτης από την άλλη έχει μια επαγγελματική γνώμη καθώς η δουλειά του έχει να κάνει με τα λάστιχα. Δεν θέλω να τον αμφισβητήσω σε αυτό που λέει, γιατί μπορεί να έχει κάποιο δίκιο. Εγώ απλά ρωτάω. Γιατί υπάρχουν ελαστικά με τον ίδιο δείκτη ταχύτητας που ζεσταίνονται με το καλημέρα, κι άλλα που αργούν? Γιατί τα μονοκύλινδρα SM που φοράνε λάστιχα στρητάδικα (που θα φορούσαν και 600άρια SS) τα ζεσταίνουν μια χαρά? Ένα Hayabusa που έχει δείκτη για πάνω από 300χαω, όταν στρίβει σε στροφιλίκια με 100χαω, έχει κρύα λάστιχα που δεν θα ζεσταθούν ποτέ αφού πάει με το 1/3 της ταχύτητας του δείκτη τους? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2011 Αν πας πάλι σε στρητάδικα, πήγαινε στο Pilot Road 3. Ακόμα καλύτερο από το Pilot Road 2, είναι μάλλον το επόμενό μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 τι έπαθε??? Μεγάλη φθορά παρά τα λεγόμενα για σκληρότερη γόμα στο κέντρο του ελαστικού. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
giorgosxristou 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 καλημέρα κύριοι. Επειδή το "λαστιχοπεδο" μου έκανε νούμερα με τα λάστιχα όχι δεν τα φαίρα...όχι το ένα όχι το άλλο...τα "ψιλοφρε" στον εγκέφαλο και μίλησα με άλλο "λαστιχοπεδο" στα χανιά (εγώ μένω ηράκλειο κρήτης)και θα ξεκινήσω σε λίγο για τον μακρού δρόμο να πάω να τα αλλάξω εκεί,280 ευρώπουλα και 25 euro βενζίνες...πάμε στα +5 euro,μικρό το κακό,αυτός εδώ μου τα άφηνε 300,τα φοράω και γυρνάω πίσω και σας γράφω τις πρώτες εντυπώσεις και αν όλα είναι ok θα σας πω και όνομα του παλικαριού για όσους ενδιαφέρονται να πάνε εκεί,μου ακούστηκε σοβαρός επαγγελματίας και ένα σωστό άτομο ,θα δείξει,με κάθε επιφύλαξη!θα σας έχω νέα το μεσημεράκι.Μια παρατήρηση,μάλλον 2..στον φίλο μου εδώ το "λαστιχοπεδο" του pa να πηγαίναμε 3 μηχανάκια,v-strom,x8 250 και beverly 150,θα πρέπε να μου κάνει καλλίτερη τιμή???το παλικάρι με το x8 του αφήνει ο τύπος από τα χανιά τα λάστιχα από 115 στο ηράκλειο 90 και του ζητάνε 30 euro για τα περαστικά,είναι πολλά?Αυτά,επιστρέφω το μεσημέρι με περισσότερα νέα και antupwseis από τα κανούρια μου papa. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Αν πας πάλι σε στρητάδικα, πήγαινε στο Pilot Road 3. Ακόμα καλύτερο από το Pilot Road 2, είναι μάλλον το επόμενό μου. Για 19"άρη τροχό βγαίνουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Μόνο για πίσω προς το παρόν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.016 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Μόλις μίλησα με Περιστερά και μου είπε ότι στον κατάλογο που έχει το δίνει κανονικά και για εμπρός με 19"άρα και σε δείκτη V. Περιμένω να με πάρει τηλέφωνο αφού μιλήσει πρώτα με Michelin για επιβεβαίωση διαθεσιμότητας και τιμής. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Ο Ελληνικός κατάλογος δεν το δίνει καθόλου, ΕΔΩ (πάτα το ΔΕΊΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΘΈΣΙΜΕΣ ΔΙΑΣΤΆΣΕΙΣ κάτω απο το πινακάκι) Ο Γαλλικός και ο αγγλικός το δίνουν μόνο για πίσω, ΕΔΩ (πάτα το VIEW ALL AVAILABLE SIZES κάτω απο το ίδιο πινακάκι) Οπότε ή οι κατάλογοί τους δεν είναι ενημερωμένοι, ή κάνει λάθος ο Περιστέρας. Κράτα μας ενήμερους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες