Jump to content
ALX™

Οι injectionούχοι,εχετε σκεφτει ποτε να πατε για

Recommended Posts

Μου περασε τωρα απο το μυαλο.

Τετοια κωλοβενζινη που βαζουμε εδω στην Ελλαδα,φανταζομαι τα μπεκ θα εχουν μαζεψει μεσα "αρκουδες"

Βεβαια το να τα καθαρισεις ΕΔΩ στην ΕΛΛΑΔΑ τα μπεκ ειναι μια αλλη ιστορια.Ποιον να εμπιστευτεις? :think:

Το εχει σκεφτει κανενας σας αυτο?(Για τον καθαρισμο λεω)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δηλαδή τα ειδικά πρόσθετα βενζίνης (δεν μιλάω για βενζίνη ΜΕ πρόσθετα) που κυκλοφορούν κατα καιρούς, λές, ότι δεν κάνουν καλή δουλειά...?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ κάτι τέτοιο.Μόλις 13000 χιλιόμετρα εχω

Το σκέφτομαι για το αυτοκίνητο όμως που αισίως έχω κάνει 95000 χιλιόμετρα(απροβλημάτιστα εννοείται :thumbsup: )

Είδωμεν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνήθως αν δεν παρουσιαστεί πρόβλημα και η διάγνωση να είναι ότι προέρχεται απο τα μπεκ του κινητήρα (πχ κολλημένα - βουλωμένα κλπ) το οποίο με καθαρισμό ίσως λυθεί ,δεν πας να το κάνεις.

Γιατί πρώτον είναι άσκοπο δεν θα δεις καμία διαφορά και δεύτερον ίσως πας για μαλλί και βγεις κουρεμένος!!!

Εχει συμβεί αρκετές φορές μετά απο καθαρισμό μπεκ να δημιουργούνται προβλήματα και να πηγαίνεις για μπεκακια καινούργια.

Άρα ότι δεν μας πειράζει και δεν μας ενοχλεί δεν το πειράζουμε ούτε κι εμείς!

Ούτως η άλλως μην ξεχνάμε ότι υπαρχει και το φίλτρο βενζίνης του οποίου η δουλειά είναι να κατακρατεί ,κατάλοιπα ,σκουριές κλπ οπότε καλύτερα να αλλάζεις αυτό πιο συχνά αν φοβάσαι για τα μπεκ.

Τωρα τα πρόσθετα ....προσοχή πολλή λίγα κάνουν σωστή δουλειά χωρίς παρενέργειες!

:cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ορε μηχανόπουλα ηντα 'ναι αυτά π' ακούγω........

Άκου καθαρισμός μπέκ........

Άμα γράψουν 10.000 ώρες μπορεί και να τα ακουμπήσω...... αν δεν έχει εμφανιστεί πρόβλημα νωρίτερα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν παρουσιαστεί πρόβλημα που οφείλεται στα μπεκ, θα τα καθαρίσω...τώρα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

την τεχνική πλευρά του θέματος δεν την ξέρω, αλλά μου φαίνεται λογικό αυτό που γράφτηκε παραπάνω, να προσέχει κανείς τη βενζίνη του και το φίλτρο αυτής, και να μην επεμβαίνει στα μπεκ αν δεν είναι απαραίτητο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά πολύ δύσκολα θα έφτανα στο σημείο καθαρισμού των μπεκ ακόμα και αν παρουσίαζε προβλήματα (άσε που από διαγνώσεις μαστόρων έχω καεί αρκετές φορές) .... θα κοιτούσα πολλά άλλα πρώτα (φίλτρα βενζίνης πχ που η Busa έχει και σε πολλά σημεία ..... :/ )

Αν δεν παρουσιάζει προβλήματα ...... υπάρχει και ένα σχετικό ρητό αγγλιστί:

If it aint broke, dont fix it ! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

....Οτι δεν με πειραζει,δεν το πειραζω!...(Ε..καμμια φορα,κυριως οταν ακολουθουν πολλλα σερι χλμ και το θυμηθω,,προσθετω στη βενζινα λιγο προσθετο απ'αυτα που υποσχωνται οτι καθαριζουν...Διαφορα παντως δεν εχω δει, ουτε προς το καλυτερο, ουτε προς το χειροτερο..) :/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια εγω εχω με τη μηχανη μου μολις 6000 χλμ και τον τελευταιο μηνα η μηχανη μου κανει τσαλιμακια τρεις φορες. Δηλαδη πατωντας το γκαζι σε σταση η μηχανη δεν ανεβαζει στροφες πανω απο ενα οριο. ΣΗΜΕΡΑ με το αποτομο πατημα του γκαζιου εσβηνε και μετα απο δυο λεπτα ολα καλα. Σκεφτομαι μηπωσ ειναι τα μπεκ. Εσεις τι λετε?

Εν τω μεταξυ ειναι να κανω το δευτερο σερβις και δεν ξερω αν η εγγυηση δικαιολογει καθαρισμο μπεκ στο σερβις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδια εγω εχω με τη μηχανη μου μολις 6000 χλμ και τον τελευταιο μηνα η μηχανη μου κανει τσαλιμακια τρεις φορες. Δηλαδη πατωντας το γκαζι σε σταση η μηχανη δεν ανεβαζει στροφες πανω απο ενα οριο. ΣΗΜΕΡΑ με το αποτομο πατημα του γκαζιου εσβηνε και μετα απο δυο λεπτα ολα καλα. Σκεφτομαι μηπωσ ειναι τα μπεκ. Εσεις τι λετε?

Εν τω μεταξυ ειναι να κανω το δευτερο σερβις και δεν ξερω αν η εγγυηση δικαιολογει καθαρισμο μπεκ στο σερβις

πλάκα πλάκα για πήγαινέ το να σου μετρήσουν τι πίεση στέλνει η τρόμπα βενζίνης σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κι ειπα κι εγω παλι θα καθαρισει μπεκ ο αλχ;tooth.gif

Όχι ρε συ, πάλι? :tooth:

Άσε, εγώ έχω άλλη πίκρα τώρα. Σήμερα έκλασε η δεξιά τσιμούχα από το πιρούνι και δακρύζει λάδι :ranting3: Και με πετυχαίνει και σε δύσκολη φάση με την μέση μου και δεν ξέρω πως να την φτιάξω χωρίς να επιβαρύνω την μέση! Μισή ώρα δουλειά είναι βέβαια και 15€ ανταλλακτικό, αλλά... είπαμε... η μέση μου μαμιέται :(

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσε, εγώ έχω άλλη πίκρα τώρα. Σήμερα έκλασε η δεξιά τσιμούχα από το πιρούνι και δακρύζει λάδι :ranting3: Και με πετυχαίνει και σε δύσκολη φάση με την μέση μου και δεν ξέρω πως να την φτιάξω χωρίς να επιβαρύνω την μέση! Μισή ώρα δουλειά είναι βέβαια και 15€ ανταλλακτικό, αλλά... είπαμε... η μέση μου μαμιέται :(

για το καλημερα :thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε 15,000-20,000 χιλιομετρα καθαριζονται μπεκ - γινεται καυσαναλυση - καθαριζονται πεταλουδες και ρυθμιζεται ο ψεκασμος με την σωστη θεση γκαζιου... Ο πηγασος δεν εχει "αναδραση" στο συστημα ψεκασμου και με τον καιρο απορυθμιζεται το μιγμα-πεφτει ρελαντι κτλ... Ετσι χρειαζεται να γινει αυτο

Επειδη θα πεταχτουν πολλοι εξυπνοι να πουν "και που ξερεις οτι γινονται αυτα" να πω προκαταβολικα οτι εχω βρει ενα θαυμασιο μηχανικο με τον οποιο πανω απ' ολα κανω την δουλεια μου και μπορω να συννενοηθω μαζι του. Ολα γινονται μπροστα μου για τους απιστους....

Τροποποιήθηκε από τον sakis_mar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καθε 15,000-20,000 χιλιομετρα καθαριζονται μπεκ - γινεται καυσαναλυση - καθαριζονται πεταλουδες και ρυθμιζεται ο ψεκασμος με την σωστη θεση γκαζιου... Ο πηγασος δεν εχει "αναδραση" στο συστημα ψεκασμου και με τον καιρο απορυθμιζεται το μιγμα-πεφτει ρελαντι κτλ... Ετσι χρειαζεται να γινει αυτο

Επειδη θα πεταχτουν πολλοι εξυπνοι να πουν "και που ξερεις οτι γινονται αυτα" να πω προκαταβολικα οτι εχω βρει ενα θαυμασιο μηχανικο με τον οποιο πανω απ' ολα κανω την δουλεια μου και μπορω να συννενοηθω μαζι του. Ολα γινονται μπροστα μου για τους απιστους....

Σόρρυ...αλλά εσύ κάθε 15.000 το βάζεις στο δυναμόμετρο; :blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θες βοηθεια πες... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου περασε τωρα απο το μυαλο.

Εμένα ποτέ. :surrender: Παρότι στο αυτοκίνητο το έχω κάνει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν θες βοηθεια πες... :_thumbsup:

Ευχαριστώ ρε φίλε αν και με βλέπω να το πηγαίνω συνεργείο. Πρέπει να πάω να αγοράσω τα υλικά και να κάνω κι όλη αυτή τη φασαρία μες το κρύο και δεν με παίρνει. Εδώ την μπαταρία άλλαξα τις προάλλες και την πήρα στη μασχάλη τη μέση. :tooth:

Συνεργείο καλύτερα και το φτιάχνουμε παρέα με τον Μανωλάκη στην ζέστη μας. Θα μου φάει βέβαια κάνα 30άρι αλλά χαλάλι του γιατί όποτε χρειαστεί και του πω να κάνουμε μια δουλειά, είναι πάντα εύκαιρος για μένα :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup: καλυτερα το 30αρι τοτε απτο να ταλαιπωριεσαι για μερες ... ατιμο πραγμα η μεση!!!

..... ρε μπας κ γερασες???? :sopase:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...γμσέτα. Σαράβαλα γίναμε! :tooth:

Μου αρέσει που όταν μου τα έλεγαν αυτά οι μεγαλύτεροι κι ήμουν τότε 20-25 χρονών... γέλαγα κι έκανα τον Κουταλιανό.

Τώρα όμως, πότε η μέση, πότε τα γόνατα, πότε οι καρποί, ήρθαν να μου υπενθυμήσουν ότι δεν είμαστε από σίδερο και θέλουν όλα προσοχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα