Jump to content
spider0

Προβλήματα 2 χρονών!!

Recommended Posts

Θα σας έλεγα να το διαβάσετε το βραδάκι, καθώς το παρών θέμα είναι μία μεγάλη ιστορία και μπορεί να έχετε κοιμηθεί πρίν καν το τελειώσετε...

Όλα ξεκίνησαν όταν έβαλα βενζίνη και λάδια μίξης από ένα καταραμμένο πρατήριο στην ελευσίνα... Από τότε το μοτάρι αρχίσε να έχει προβλήματα στο καρμπυρατέρ, το μπουζί το ypvs, τις αναρτήσεις, τα λάστιχα, τη σέλα, τα φανάρια (μπρος πισω), το κινητό μου, το κράνος μου, και τις ταμπέλες του δρόμου... Αν υπάρχει κατι άλλο και το ξέχασα μεσυγχωρείτε... Πιο συγκεκριμένα...

1) την επόμενη μέρα άρχισε να μην ανοιγει (νερά στο καρμπυρατέρ). καθώς στην ρεζέρβα, φούλαρα με racing, μπας και αραιωθει η νοθευμένη βενζίνη... τίποτα. Το μόνο που έδωσε λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν το να ανοίξω την υπερχείληση...

2) Λάδωμα μπουζί. τα λάδια μίξης που εβαλα από εκείνο το πρατήριο ήταν τα μόνα που έχω βάλει και αντί για ροζ χρώμα ήταν πράσινα... Μία εβδομάδα μετά το μηχανάκι με άφησε από μπουζί... το άλλαξα και με ξαναάφησε μετά από 3-4 μέρες (οπότε και κατάλαβα οτι παίζει κάτι με το λάδι) το καθάρισα, και συμπλήρωσα τα λάδια με αυτά που συνήθως βάζω (τα σκάρτα είχαν σχεδόν τελειώσει). Το μπουζί το καθάρισα με το σκεπτικό ότι θα το αλλάξω με το που τελειωσουν εντελώς τα προηγούμενα λάδια... το αλλάζω λοιπόν μετά από 3-4 μέρες γιατί το ξαναέπαθε, αλλά με τη σιγουριά πλέον ότι τα παλιά λάδια έχουν φύγει...

3) τα λάδια είχαν όντως φύγει αλλά... κάποια στιγμή άρχισε να μπουκώνει από τις χαμηλές μέχρι τις μεσσαίες όπως όταν μένει από βενζίνη, και περιοδικα να σβήνει. Αρχικά νόμιζα οτι πάλι λάδωσε το μπουζί αλλα: Δεν με άφησε στα επόμενα 100 μέτρα(μπορώ ακόμα να το πηγαίνω κρατώντας το γκάζι μισο ανοιχτό) - Με ανοιχτο το τσόκ πηγαίνει κανονικά. Οπότε το μυαλό μου πάει σε 2: καρμπυρατέρ και ypvs....

Υπάρχει κάποιος που να έχει πάθει το ίδιο( μιλάω για την τελευταία βλάβη καθώς τα υπόλοιπα διορθώθηκαν);

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν παει ενας μηνας απο τον τελευταιο καθαρισμο που εκανα στο καρμπυρατερ του παπιου μου.Πριν 2-3 μερες ξεκινησε να μπουκωνει στα κατεβασματα και ειπα να ξανακοιταξω το καρμπ μου.Μολις εβγαλα την ποδια και ειδα τα φιλτρα βενζινης που εχω βαλει επαθα πλακα αφου ηταν και τα 2 τιγκα στο χωμα(εχω δυο φιλτρα γιατι το παπι εχει ξεχωριστο σωληνακι για ρεζερβα και για κανονικο).Μετα εβγαλα και το εσωτερικο φιλτρο του καρμπυταρερ στο οποιο ειχε περασει και σε αυτο αρκετο χωμα.Αφου αλλαξα-καθαρισα φιλτρα και καρμπυρατερ ολα καλα αλλα ρε π@@στη μου τι σκαταβρομικες βενζινες μας βαζουνε.Γ@μ@ τους βενζιναδες γ@μ@.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

από ένα καταραμμένο πρατήριο στην ελευσίνα

Πες και ποιο είναι για να μην την πάθουν κι' άλλοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

από ένα καταραμμένο πρατήριο στην ελευσίνα

Πες και ποιο είναι για να μην την πάθουν κι' άλλοι.

Είναι ένα AVIN προς την παραλία της Ελευσίνας. Εγώ βύρωνα μένω αλλά βρέθηκα εκεί και κόντευα να μείνω και από τα δύο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν παει ενας μηνας απο τον τελευταιο καθαρισμο που εκανα στο καρμπυρατερ του παπιου μου.Πριν 2-3 μερες ξεκινησε να μπουκωνει στα κατεβασματα και ειπα να ξανακοιταξω το καρμπ μου.Μολις εβγαλα την ποδια και ειδα τα φιλτρα βενζινης που εχω βαλει επαθα πλακα αφου ηταν και τα 2 τιγκα στο χωμα(εχω δυο φιλτρα γιατι το παπι εχει ξεχωριστο σωληνακι για ρεζερβα και για κανονικο).Μετα εβγαλα και το εσωτερικο φιλτρο του καρμπυταρερ στο οποιο ειχε περασει και σε αυτο αρκετο χωμα.Αφου αλλαξα-καθαρισα φιλτρα και καρμπυρατερ ολα καλα αλλα ρε π@@στη μου τι σκαταβρομικες βενζινες μας βαζουνε.Γ@μ@ τους βενζιναδες γ@μ@.

Όταν βλέπετε φορτηγό βυτίο να γεμίζει τις δεξαμενές σε βενζινάδικο την κάνετε χωρίς δεύτερη σκέψη...εκείνη την στιγμή είναι η χειρότερη βενζίνη που μπορείτε να βάλετε γιατί όλα τα αιωρήματα από τον βυθό της δεξαμενής σηκώνονται ψηλά...καλό είναι να ξέρουμε από που βάζουμε καύσιμα και όχι από όπου τύχει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καμία λύση δεν βλέπω και ανυσηχώ... Πάω να ανοίξω την υπερχείληση τώρα για άλλη μία φορά.. και βλέπουμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια λύση που την εφαρμόζω κι εγώ.... ΕΔΩ

αν και βάζω 100τοστάρα από SHELL βενζινάδικα και ποτέ δεν έχω βρει ούτε νερό ούτε ίχνος κόκκου σκουπιδιού... αλλά εγώ σαν λεπτολόγος που είμαι το κάνω... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μια λύση που την εφαρμόζω κι εγώ.... ΕΔΩ

αν και βάζω 100τοστάρα από SHELL βενζινάδικα και ποτέ δεν έχω βρει ούτε νερό ούτε ίχνος κόκκου σκουπιδιού... αλλά εγώ σαν λεπτολόγος που είμαι το κάνω... :)

εννοώ μία λύση/ γνώμη για να διορθώσω το παρών πρόβλημα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια το άνοιξα το μηχανακι στην περιφερειακή υμηττού. Κομπλέ είναι... κόλλησε....

Οπότε το πουλάω για ανταλακτικά... όποιος θέλει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδια το άνοιξα το μηχανακι στην περιφερειακή υμηττού. Κομπλέ είναι... κόλλησε....

Οπότε το πουλάω για ανταλακτικά... όποιος θέλει...

Μην στενοχωριέσαι φίλε μου, με ένα πιστονάκι και μία περιποίηση του κυλίνδρου πάλι εντάξει θάναι αλλά από ότι φαίνεται μάλλον η τρόμπα λαδιού σου άφησε χρόνους (αυτή είναι ακριβή τουλάχιστον σε μένα πούπαθα το ίδιο με HONDA LEAD 90 2T, έκανε πριν 3 χρόνια+ 110 ευρώ και κανά 220άρι να την βάλουν με καινούργιο πιστόνι και περιποίηση ανάλογη κυλίνδρου σε ρεκτιφιέ).

Φιλοι μου στα 2χρονα, ρίχνετε και κανά κέρασμα 2 καπάκια του δοχείου λαδιού στο τεπόζιτο κάθε 2 γεμίσματα για αυτό το λόγο.

Για τον κ@λοεπαγγελματία βενζινά μακάρι να ξέραμεποιός είναι να μην ξαναβάλει κανείς από το καθίκι! :mB_faskelo: :mB_faskelo: :mB_faskelo:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλοι μου στα 2χρονα, ρίχνετε και κανά κέρασμα 2 καπάκια του δοχείου λαδιού στο τεπόζιτο κάθε 2 γεμίσματα για αυτό το λόγο.

Αυτο δεν ειναι λυση γιατι ετσι μπορει να λαδωνει ευκολα το μπουζι του μετα.

Παντως αμα θελει μονο πιστονι δεν ειναι τιποτα, δες εδω για λεπτομερειες.

Οσο για την τρομπα, αμα εχει χαλασει και ειναι ακριβη, μπορεις να την καταργησεις και να βαζεις λαδι στο ντεποζιτο μια και καλη. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μας τελείωσε το DT... Το λέω με πόνο βέβαια, αλλά εντάξει δεν νομίζω πως τραβάει άλλο...

Με πήγε λάρισσα, καλάβρυτα, του ήπια μέχρι και την τελευταία σταγόνα... Πάντα θα το θυμάμαι και θα είμαι ερωτευμένος μαζί του, αλλά αυτή η σχέση δεν τραβάει άλλο... :cry::cry2::sorry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω άλλο .... Μετά από αποτυχία αγοράς νέας μοτο, επισκέυασα τον dtουλα. Αλλάχτηκαν τα οάντα, μέχρι και η τρόμπα του λαδιού. Στο στώσιμο λοιπόν και μετά από καμιά 500 - 700αριά χλμ μέχρι τις 5500 στοφές, το μηχανάκι νιώθω πως πάει για κόλλημα πάλι. Δεν κρατάει ρελαντί, με την μανιβέλα δεν παίρνει (έχει "σκληρύνει") και αν πάρει με σπρώξιμο, οι στροφές πέφτουν πολύ γρήγορα, σαν να έχει δηλαδή πολλές τριβές. Τα ίδια που μου έκανε λίγο πριν κολλήσει. Το μηχανάκι το πήγα στον μηχανικό και αφού μου είπε πως δεν μπορεί σήμερα να το κοιτάξει, του άφησα τα κλειδιά και έφυγα.... Καμία γνώμη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ελα συνάδελφε με το DT λοιπόν κοίτα να δεις τα έμαθα και εγώ τώρα μετά το ρεκτιφιέ το μηχανάκι είναι σκληρό και κάνει ποιο πολύ θόρυβο. Οτι η μανιβέλα έχει πίεση είναι νορμάλ. Να το πας και σε άλλον μηχανικό εγω εχω δυο μηχανικούς που εμπιστεύομαι τον φιλο μου με το Dt και τον αλλο στο χαλανδρι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν το πήρα από το συνεργείο δεν το έκανε ... όλα αυτά έγιναν εχτές ξαφνικά και μετά από στρώσιμο περίπου 700 χλμετρων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την βίδα του ρελαντί την κοίταξες? το καρμπ είναι καθαρό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι απλά το έφερα σπίτι με τα χίλια ζόρια, και σήμερα την πήγα στον μηχανικό... αν είναι το ρελαντι όμως:

1) δεν θα το έκανε από την πρώτη φορα?

2) θα έκοβε έτσι και θα ήταν πιο βαριά η μανιβέλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όταν πήγα να πάρω το DT πριν το αγοράσω το πήγα βόλτα μια χαρά όλα μετά έσβηνε δεν έπαιρνε μπρος και γενικά μου έβγαλε το λάδι σαν δίχρονο που είναι χαχαχα. Όταν το ειδε ο φίλος μου μου είπε ότι μετά το ρεκτιφιέ η μανιβέλα σκληραίνει και οτι δεν κρατάει ρελαντί είναι μια βίδα την οποία την ρύθμισε και από τότε μια χαρά. Δεν εχω πολλές γνώσεις ακόμα για το DT άλλα ετσι όπως τα λες είναι σαν να μην κάνει καλή μίξη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο μηχανικός όντως μου είπε πως όταν το στρώσω θα πρέπει να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις... Όμως δεν έχω κάνει τα χλμ και δεν έγινε σταδιακά αλλά απότομα.... Ξαφνικα εκει που πήγαινα πατησα συμπλεκτη σταματόντας σε φανάρι και το μηχανάκι έσβησε.. μέχρι εκείνο το σημείο όλα μια χαρα.... Πήρα τηλ τον μηχανικο και μου είπε απλα να αλλάξω μπουζι! Εγώ γνωρίζοντας το μηχανάκι αμφέβαλλα για το αν είναι θέμα ρευματος, αλλά το άλλαξα.... Δεν ήταν αυτό. πήρε μπροστά με σπρώξιμο (μετά από ώρες αγωνίας και ξενερώματος) , το έφερα σπίτι και σήμερα το ξαναέβαλα μπροστά σε κατηφόρα για να το πάω στον μάστορη. στον δρόμο μου έκανε κάτι περίεργους ήχους, που μπορώ να τους περιγράψω σαν ήχους από εκρήξεις! Θα ψάξω όμως αυτό που λες με τα μείγματα.. :think::sorry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι σοβαρό εάν άλλαξες μπουζί - στο δικό μου απλός το καθάρισα ήταν μες την μπιχλα - μόνο την τροφοδοσία βενζίνης και το καρμπ μου έρχεται στο μυαλό ως ύποπτα......Το αφήνεις κανά λεπτό να ζεσταθεί με το τσοκ κλειστό?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με κλειστό Όχι...

EDIT: Λάθος έγραψα ναι το αφήνω, με ανοιχτό δεν το αφήνω, απλά το βάζω μπροστά

Τροποποιήθηκε από τον spider0

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρεπει να βρεις το προβλημα για το οποιο κολισε την πρωτη φορα.αλλιως θα παθεις ξανα τα ιδια..κοιτα τα σωλινακια λαδιου μην ειναι βουλομενα.το φιλτρο αερα και την εισαγωγη στο καρμπ.ακομα και το παραμικρο σκισημο ή τριπα βαζει αερα μεσα στο μιγμα και το κανει ποιο φτωχο.

ισως για αυτο να δουλευε καλα την πρωτη φορα με ανοιχτο το στοκ. αλλα με κλειστο το μιγμα ηταν φτωχο και για αυτο κολισε.

μην το κανεις βολτες μεχρι να βρεις τι φταιει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το κάνω βόλτες, το έχω στον μάστορη, η τρόμπα λαδιού έχει αλλαχτεί, και τα σωληνακια λίγο πριν κολλήσει λόγω τρυπήματος και δοιαρροών :think:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα